Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO - 09 06 2015 r.

Go down 
+17
Krzysztof
rafalx
betonowe_buty
thorgall
delphia
Diablo
Sir Nick
Windziarz
Małolat
kaczor
Reser
filip
barany
REALISTA
Aligator
AgroTrader
dziadek
21 posters
Idź do strony : 1, 2, 3, 4  Next
AutorWiadomość
dziadek
Admin
Admin
dziadek

Liczba postów : 13101
Registration date : 13/11/2007

UFO  - 09 06  2015 r. Empty
PisanieTemat: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptySob 06 Cze 2015, 13:02

UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI
/kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/

REGULAMIN
1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości.
Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani.
2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/.
3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty.
4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych.
Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park.
5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4).
Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji.
6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami.
Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce).
7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło.
8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów.
9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum.
WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu
10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.

SPRAWY REGULACYJNE
ZASADY INTERWENCJI MODERATORA

1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo:
- upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką
- wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika
2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację.
3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte.
4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.

Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.

Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat
Zapytaj Admina
Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem
https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum

instrukcja wklejania obrazków:
https://ufoforum.forumotion.com/t2926-instrukcja-wklejania-na-forum-obrazkow#697989

Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy
Dave, inwestor
, dziadek, Jones, Sir Nick

Administrator do spraw technicznych: chudy mis

karmimy pajacyka
www.pajacyk.pl

flower  sunny  flower  sunny  flower  sunny  flower  sunny  flower  sunny  flower  sunny  flower  sunny  flower  sunny  flower sunny flower sunny flower sunny flower sunny flower sunny flower sunny flower sunny flower

https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g

Ostatnio zmieniony przez dziadek dnia Sro 10 Cze 2015, 01:03, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
https://ufoforum.forumotion.com/
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

Liczba postów : 52263
Registration date : 29/10/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 00:29

http://gazetastonoga.pl/

http://gazetastonoga.pl/startujemy-o-18-00/

Aligator

Aligator

Liczba postów : 7607
Registration date : 21/08/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 02:51

Zarobiliście złotówki na rynku w tym roku?
Powrót do góry Go down
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

Liczba postów : 46700
Registration date : 03/09/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 06:17

http://www.tvn24.pl/spotkanie-grupy-bilderberg-w-austrii,549648,s.html
wyjeżdząm na jakis czas do Austrii, także pilnujcie rynku i tego, żeby Michu dostawał regularnie leki. Jak wrócę to Wam powiem, kiedy krach .
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 08:07

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18082858,Nowe_przepisy_dotyczace_karania_kierowcow_sa_niekonstytucyjne_.html

mjunhy

Jeśli ktoś był karany za szybką jazdę, zabrali mu prawo jazdy i nadal jeździ to jest przestępstwo.
Ja nie mam w ogóle prawa jazdy i jak mnie złapią na szybkości to jest tylko wykroczenie ?
Nie warto mieć prawa jazdy.

j_p_salomonczyk

Policja nie jest od dbania o bezpieczeństwo. Dobitnie to pokazała choćby wczoraj gdy stadionowa dzicz wylała się na ulice Poznania. Policja siedziała w radiowozach i "modliła się" o to, by nie dostać lania od kibiców. Co innego z kierowcami. Ci występują pojedynczo i "Wadza" może pokazać na co ją stać. Policja wobec kierowców przypomina bandytów czyhających na haracze. I nie chodzi o piratów drogowych. Chodzi o "Kowalskiego" przekraczającego prędkość w miejscu, w którym ograniczenia prędkości nie powinno być a jest bo jakiejś biurwie samorządowej czy państwowej zdarzyło mieć incydent zwany powszechnie debilizmem. Państwo dobitnie pokazuje, że obywatel to niewolnik, którego byle policjant (Moim zdaniem zanadto przypominający bandytę) może upokorzyć, odebrać prawo jazdy czy zniszczyć przy pomocy haraczu na przysłowiowe "ośmiorniczki" dla "właścicieli Państwa".

polski_janusz
Pani rzecznik MSW jest głupia i chyba sama nie wie co bredzi i jakiego gniota prawnego jej chlebodawca uchwalił. Powołuje się babsko, że od lat istnieje już łączona kara mandat + punkty. Tylko, że w tym przypadku mogę się odwołać, nie przyjmuję mandatu i sprawa trafia do sądu. Tutaj natomiast nie mam możliwości odwołania się od decyzji policjanta, zabiera mi prawo jazdy i koniec. Nieistotne czy radar był sprawny, czy ma ważną homologację itp. Wskaże przekroczenie powyżej 50 km/h i policja zabiera prawko. Odwołać się nie ma jak. Dlatego HFPC ma jak najbardziej rację

barany
MISZCZ
MISZCZ
barany

Liczba postów : 19198
Registration date : 07/09/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 08:16

REALISTA napisał:
http://www.tvn24.pl/spotkanie-grupy-bilderberg-w-austrii,549648,s.html
wyjeżdząm na jakis czas do Austrii, także pilnujcie rynku i tego, żeby Michu dostawał regularnie leki. Jak wrócę to Wam powiem, kiedy krach .

Krach już trwa i zarabianie jest proste.
Powrót do góry Go down
barany
MISZCZ
MISZCZ
barany

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 08:19

Argos napisał:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18082858,Nowe_przepisy_dotyczace_karania_kierowcow_sa_niekonstytucyjne_.html

polski_janusz
Pani rzecznik MSW jest głupia i chyba sama nie wie co bredzi i jakiego gniota prawnego jej chlebodawca uchwalił. Powołuje się babsko, że od lat istnieje już łączona kara mandat + punkty. Tylko, że w tym przypadku mogę się odwołać, nie przyjmuję mandatu i sprawa trafia do sądu. Tutaj natomiast nie mam możliwości odwołania się od decyzji policjanta, zabiera mi prawo jazdy i koniec. Nieistotne czy radar był sprawny, czy ma ważną homologację itp. Wskaże przekroczenie powyżej 50 km/h i policja zabiera prawko. Odwołać się nie ma jak. Dlatego HFPC ma jak najbardziej rację [/i]

Za jazdę pp pijaku powinni zabierać od razu samochód, to by uratowało dużo ludzi przed śmiercią, ale jest bardzo silny lobbing grabarzy, który na to nie pozwoli.
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 08:24

UFO  - 09 06  2015 r. Z17977331Q,fot--facebook-com-hispterski-maoizm

AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 08:32

barany napisał:
Argos napisał:

polski_janusz
Pani rzecznik MSW jest głupia i chyba sama nie wie co bredzi i jakiego gniota prawnego jej chlebodawca uchwalił. Powołuje się babsko, że od lat istnieje już łączona kara mandat + punkty. Tylko, że w tym przypadku mogę się odwołać, nie przyjmuję mandatu i sprawa trafia do sądu. Tutaj natomiast nie mam możliwości odwołania się od decyzji policjanta, zabiera mi prawo jazdy i koniec. Nieistotne czy radar był sprawny, czy ma ważną homologację itp. Wskaże przekroczenie powyżej 50 km/h i policja zabiera prawko. Odwołać się nie ma jak. Dlatego HFPC ma jak najbardziej rację [/i]

Za jazdę pp pijaku powinni zabierać od razu samochód, to by uratowało dużo ludzi przed śmiercią, ale jest bardzo silny lobbing grabarzy, który na to nie pozwoli.

- powinno byc wolno jechać do 0,5 promila

ale ja bym dopuscil jazde po pijaku  nawet z wyzsza zawartoscia  - np tak jak w usa  dopoki sie nie przewraca i moz isc prosto
bo co to za karanie za mozliwosc spowodowania wypadku ? - kazdemu powinno sie zabronic wsiadac za kierownice bo moze kogos zabic

ale po spowodowaniu wypadku po pijanemu odpowiedzialnosc by była zdecydowanie wyzsz i bezdyskusyjna
a za spoodowanie wypadku smiertelnego -kara smierci dla sprawcy wykonywana w ciagu miesiaca od zdarzenia
moze byc publicznie
- zgode na takie traktowanie wyraża kazdy siadajac po pijaku (ponad 0,5 promila ) za kierownice

barany
MISZCZ
MISZCZ
barany

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 08:34

Argos napisał:
barany napisał:
Argos napisał:

polski_janusz

- powinno byc wolno jechać do 0,5 promila

ale ja bym dopuscil jazde po pijaku  nawet z wyzsza zawartoscia  - np tak jak w usa  dopoki sie nie przewraca i moz isc prosto
bo co to za karanie za mozliwosc spowodowania wypadku ? - kazdemu powinno sie zabronic wsiadac za kierownice bo moze kogos zabic

ale po spowodowaniu wypadku po pijanemu odpowiedzialnosc by była zdecydowanie wyzsz i bezdyskusyjna
a za spoodowanie wypadku smiertelnego -kara smierci dla sprawcy wykonywana w ciagu miesiaca od zdarzenia
moze byc publicznie
- zgode na takie traktowanie wyraża kazdy siadajac po pijaku (ponad 0,5 promila ) za kierownice

To też mogłoby być warte rozważenia rozwiązanie.
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 08:45

i jeszcze mam jedne przemyslenia
w tv placza ze ich kolezance na pradze zajumali telefon i nikt nie zareagowal , nikt nie pomogl kobiecie
szamoczącej sie  ze złodziejem
i ze taka znieczulica jest

a ja mowie ze ich juz wszystkic pojebalo dokumentnie
A POSTAWA OGÓŁU ludzi  JEST JAK NAJBARDZIEJ RACJONALNA I PRAWIDLOWA - W OBECNEJ SYTUACJI PRAWNEJ .
TO JA KURWA MAM W AUTOBUSIE zatrzymywac przestepców ??

i narazic sie ze zajebie mnie nozem i moja rodzina bedzie głodowac albo żebrać bo kurwy urzednicze sie nia nie zajmą ani odszkodowania od sprawcy nie dostanie  

od zatrzymywania przestepcow sa policjanci i parlamentarzyści
oni za to maja przywieleje - emerytury po 20 latach niebezpieczniej sluzby , maja bron , sa przeszkoleni

niech osly parlamentarnie pozwolą mi nosic bron , zmienia prawo ze ja w takich sytuacjach bede swieta krowa z imunitetem i ochroną prawną państwa -jak posel czy prezydent
i moge kazdego luja co kradnie telefon od reki odstrzelić zatrzymac,  
i nie bede sie bal ze na sprawie zeznajac jako swiadek koledzy zlodzieja mnie nie rozpoznaja i nie odwaza sie pomscic kolegi bo skoncza tak jak on - swiadek w sadzie tez powinien byc "sieta krowa "

to tyle z rana , na szybko bo mnie wkurwiaja zawsze takie glupie gadania
ze ja powinienem łapac złodziei , ze jak mi dom okradna to policja radzi mi zmienic zamki i drzwi na lepsze
a jak bym mial niezamknięte to chyba jestem współwinny -sam sobie winny ze mnie okradli
i chetnie przebadałbym sie na jakims profesjonalnym torze bo twierdze za po jednym piwie ,setce mam taki sam refleks i zdolnosci do prowadzenia pojazdu jak na trzeźwo

AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 08:52

miszczu , ja bym zamknął te L
bo odbicie sie nalezy jak psu micha - jak baranowi 5 jajek na śniadanie

AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 09:14

dobra ,  dziadek gaś światło
ufo umarło

filip

filip

Liczba postów : 3719
Registration date : 05/09/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 09:16

popływałbym na jachcie, pobiegał, poruchał oczywiście w między czasie

ale w planie na dzisiaj mam upolowanie el na Kabla....trochę nie chce mi się siedzieć przed tym monitorem... Rolling Eyes

a tak woogóle czy trader światowej klasy powinien sobie robić jakieś dni wolne od zarabiania milionów czy nie?

oczywiście pytanie jest skierowane tylko do tych co zarabiają.... Very Happy

Powrót do góry Go down
Reser

Liczba postów : 110962
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 09:17

KORBA RUSZYŁA!
Powrót do góry Go down
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 09:40

IDZIE HOSSA NA PEŁNEJ KURWIE Z DOPALACZAMI!!! TYLKO BARANY NA SS !!!!
Powrót do góry Go down
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 09:48

filip napisał:

ale w planie na dzisiaj mam upolowanie el na Kabla....trochę nie chce mi się siedzieć przed tym monitorem... Rolling Eyes

a tak woogóle czy trader światowej klasy powinien sobie robić jakieś dni wolne od zarabiania milionów czy nie?

to nie liczyłbym na odpowiedź Laughing przynajmniej nie z mojej strony Laughing
Powrót do góry Go down
kaczor

Liczba postów : 19718
Registration date : 07/05/2009

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 09:48

filip napisał:

Czyli to pytanie retoryczne Very Happy
Powrót do góry Go down
Małolat

Małolat

Liczba postów : 12656
Registration date : 29/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 09:58

filip napisał:

to na giełdzie mozna zarabiać Shocked Question
Powrót do góry Go down
filip

filip

Liczba postów : 3719
Registration date : 05/09/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 10:10

Panowie proszę o poważne potraktowanie tematu....

Osobiście liczyłem na odpowiedz Miszcza i Generała..ale jeden pewnie n rynku jajka kupuje a drugi biega Wink
Powrót do góry Go down
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 10:18

filip napisał:
Panowie proszę o poważne potraktowanie tematu....

Osobiście liczyłem na odpowiedz Miszcza i Generała..ale jeden pewnie n rynku jajka kupuje a drugi  biega Wink
oni napierdalaja zlecenia w tempie 100 na minute, nie dadza rady teraz odpisac
Powrót do góry Go down
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 10:22

http://pierwszymilion.forbes.pl/miekki-narkotyk-przyciaga-twarda-walute-funduszy,artykuly,194318,1,1.html

W USA juz czuja kase a u nas psy z duma lapia studentow z fifka ziola i wykazuja w statystykach jaka maja skutecznosc Very Happy
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 11:10

KRACH
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 11:55

CZARNA ROZPACZ NA DAX affraid affraid affraid

NIE MA ZMIŁUJ SIĘ
Powrót do góry Go down
Windziarz

Windziarz

Liczba postów : 845
Registration date : 20/10/2010

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 12:00

dobrze myślisz ,
pozdrawiam

Argos napisał:
i jeszcze mam jedne przemyslenia
w tv placza ze ich kolezance na pradze zajumali telefon i nikt nie zareagowal , nikt nie pomogl kobiecie
szamoczącej sie  ze złodziejem
i ze taka znieczulica jest

a ja mowie ze ich juz wszystkic pojebalo dokumentnie
A POSTAWA OGÓŁU ludzi  JEST JAK NAJBARDZIEJ RACJONALNA I PRAWIDLOWA - W OBECNEJ SYTUACJI PRAWNEJ .
TO JA KURWA MAM W AUTOBUSIE zatrzymywac przestepców ??

i narazic sie ze zajebie mnie nozem i moja rodzina bedzie głodowac albo żebrać bo kurwy urzednicze sie nia nie zajmą ani odszkodowania od sprawcy nie dostanie  

od zatrzymywania przestepcow sa policjanci i parlamentarzyści
oni za to maja przywieleje - emerytury po 20 latach niebezpieczniej sluzby , maja bron , sa przeszkoleni

niech osly parlamentarnie pozwolą mi nosic bron , zmienia prawo ze ja w takich sytuacjach bede swieta krowa z imunitetem i ochroną prawną państwa -jak posel czy prezydent
i moge kazdego luja co kradnie telefon od reki odstrzelić zatrzymac,  
i nie bede sie bal ze na sprawie zeznajac jako swiadek koledzy zlodzieja mnie nie rozpoznaja i nie odwaza sie pomscic kolegi bo skoncza tak jak on - swiadek w sadzie tez powinien byc "sieta krowa "

to tyle z rana , na szybko bo mnie wkurwiaja zawsze takie glupie gadania
ze ja powinienem łapac złodziei , ze jak mi dom okradna to policja radzi mi zmienic zamki i drzwi na lepsze
a jak bym mial niezamknięte to chyba jestem współwinny -sam sobie winny ze mnie okradli
i chetnie przebadałbym sie na jakims profesjonalnym torze bo twierdze za po jednym piwie ,setce mam taki sam refleks i zdolnosci do prowadzenia pojazdu jak na trzeźwo
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 12:05

Kabel tez pokazuje obsraną dupę sranda

Generał na czym dziś przytula? Bo coś się nie udziela.
Powrót do góry Go down
Sir Nick
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
Sir Nick

Liczba postów : 870
Registration date : 01/11/2010

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 12:06

Argos napisał:

mjunhy

Jeśli ktoś był karany za szybką jazdę, zabrali mu prawo jazdy i nadal jeździ to jest przestępstwo.
Ja nie mam w ogóle prawa jazdy i jak mnie złapią na szybkości to jest tylko wykroczenie ?

j_p_salomonczyk

To nie jest tak, że nie warto mieć prawa jazdy.
Tu chodzi o coś innego. Sąd zakazuje prowadzenia pojazdu (np. mechanicznego, niemechanicznego, osobowego, ciężarowego, itp.) i kierując np. samochód łamiesz wyrok sądu.
Łamanie wyroków sądu jest przestępstwem.

Jazda bez uprawnień jest wykroczeniem, bo żaden sąd nie zakazuje prowadzenia pojazdów z automatu. Chyba, że nowe przepisy to zmieniły (ale nie wczytywałem się).
Swoją drogą sąd może także odebrać uprawnienia... lotnicze.
Powrót do góry Go down
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 12:37

Sir Nick napisał:
Argos napisał:

mjunhy

j_p_salomonczyk

To nie jest tak, że nie warto mieć prawa jazdy.
Tu chodzi o coś innego. Sąd zakazuje prowadzenia pojazdu (np. mechanicznego, niemechanicznego, osobowego, ciężarowego, itp.) i kierując np. samochód łamiesz wyrok sądu.
Łamanie wyroków sądu jest przestępstwem.

Jazda bez uprawnień jest wykroczeniem, bo żaden sąd nie zakazuje prowadzenia pojazdów z automatu. Chyba, że nowe przepisy to zmieniły (ale nie wczytywałem się).
Swoją drogą sąd może także odebrać uprawnienia... lotnicze.

Problemem jest to ze polcja w TV bezczelnie klamie mowiac ze nie wolno prowadzic od razu po zatrzymaniu prawa jazdy i ze sprawa od razu trafia do starosty.
W przypadku nieprzyjecia mandatu (a nawet przyjecia ale odwolaniu sie w ciagu 7 dni) mamy normalna procedure sadowa, bo jest spor o poprawnosc pomiaru etc.
POlicjant nie jest sedzia zeby moc decydowac o tak powaznej sprawie jak wstrzymanie uprawnien do prowadzenia pojazdow
Powrót do góry Go down
kaczor

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 12:58

O kukiz troche konkretow podaje w skrocie bedzie cenzura Very Happy

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18084010,Kukiz_ma_plan__co_zrobic_z_mediami__Sklada_sie_z___.html#Czolka3Img
Powrót do góry Go down
dziadek
Admin
Admin
dziadek

Liczba postów : 13101
Registration date : 13/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. EmptyWto 09 Cze 2015, 13:26

kaczor napisał:
O kukiz troche konkretow podaje w skrocie bedzie cenzura Very Happy

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18084010,Kukiz_ma_plan__co_zrobic_z_mediami__Sklada_sie_z___.html#Czolka3Img
...
Mnie najbardziej podoba się "wiodąca rola Państwa" w gospodarce.Oczywiście mam nadzieję że nie będzie jakiejś extremalnej przesady , noo bo jak Kukiz przywróci PGR-y to nie wiem jak Delphia z Rafalxem to uzasadnią!
Tak jak już pisałem - poseł P.Wipler już jest kukizowcem i nadal dzielnie walczy o swój najważniejszy postulat programowy - I miejsce na liście warszawskiej!

https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g

Ostatnio zmieniony przez dziadek dnia Wto 09 Cze 2015, 13:44, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
https://ufoforum.forumotion.com/
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO - 09 06 2015 r.   UFO  - 09 06  2015 r. Empty

Powrót do góry Go down

UFO - 09 06 2015 r.
Powrót do góry 
Strona 1 z 4Idź do strony : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» UFO - 02 01 2015