| UFO - 15 04 2016 r. | |
|
+12Brutus dex thorgall kiwi MICHU Aligator Reser kaczor Osły mariner Indiana dziadek 16 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
| Temat: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 00:30 | |
| UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim. SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte. Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/foruminstrukcja wklejania obrazków: https://ufoforum.forumotion.com/t2926-instrukcja-wklejania-na-forum-obrazkow#697989Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Dave, dziadek, inwestor, Administrator do spraw technicznych: chudy mis
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl _________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
| |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 06:41 | |
| | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 07:28 | |
| no i wczoraj była kolejna zadyma z głosowaniem w sejmie
przez całe swe życie myślałem że kworum to minimalna liczba posłów obecnych FIZYCZNIE na sali obrad aby coś tam można było uchwalić no ale przecież zawsze można zmienić definicję każdego pojęcia ślimak może być rybą a marchewka owocem
| |
|
| |
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 07:43 | |
| zarabiacie czy tylko defekujecie na (ko)leżankę w pampers ps ja jestem dopiero przy przedwczorajszym forum ps2 a wczoraj Morawiecki zdefektował w Sejmie (choc Go fizycznie w Sejmie nie bylo ) zrobił w sejmie wielka kupę i chyba tylko podeszły wiek i wątłość zwieraczy (moralnych)jest tutaj usprawiedliwieniem cale zycie walczyl wszelkimi sposobami z komuna i tak mu juz pozostało choc podobno komuny juz nie ma | |
|
| |
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 07:49 | |
| - mariner napisał:
no i wczoraj była kolejna zadyma z głosowaniem w sejmie
przez całe swe życie myślałem że kworum to minimalna liczba posłów obecnych FIZYCZNIE na sali obrad aby coś tam można było uchwalić no ale przecież zawsze można zmienić definicję każdego pojęcia ślimak może być rybą a marchewka owocem
dobrze myślałeś ale nasze prawo i zdrowy rozsadek juz dawno sie rozminęły poseł moze w sejmie glosowac na tak , nie , lub olać glosowanie ale jesli jest na sali to liczy sie ze jest tylko ze wtedy trzeba liczyc poslow recznie a nie maszynką - na karte siedzenie na sali i wymachiwanie kartkami do glosowania i udawanie ze nas niema jest naganne ale dopuszczalne prawnie a glosowanie za kogos to juz przestępstwo ogólnie mozna podsumować -u nas w polityce nadal bez zmian same qrwy ,złodzieje , oszusci i głupcy nas reprezentują bo to bylo zwyczajnie glupie jak zajebanie batonika w markecie za 90 groszy i odpowiadanie za kradzież | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 08:05 | |
| kaczor wcvzoraj napisal najlepsze jest ze on sie duzo od PiSu nie rozni, ten sam tekst o tym ze lepiej zeby firma upadla zamiast placila malo slyszalem od wiceministra pracy obecnego.
i bardezo dobrze ,tez jestem za tym zeby firmy ktore kradna jak i te ktore oszukuja (płacac po 4 zl) padły i zniknely z rynku
nalezy tepic oszustow wszelkiej masci
i powinno byc ograniczenie placy prezesa do np. 30-50 razy najnizsza placa w jego firmie w mysl zasady -zarabiamy razem a nie zarabiamy kosztem wyzysku-okradania innych
ps ja bym np. wymyslil biznes opłacalny pod warunkiem ze moi pracownicy beda pracowac za darmo i co kaczor , tez to by byl dobry pomysl na biznes i trzeba by moja firme chronic bo lepiej miec jakakolwiek prace niz żadnej ??? | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 08:12 | |
| dobra , to sobie pogadaliśmy uciekam do roboty bo ktos musi realnie zapierdalac a kazdy chcialby -jak zyd - zyc na czyjś koszt bez pracowania co najwyzej ograniczyc sie do okresowego defekowania leżanki u lekarza orzecznika ps to chodzilo o leżankę czy koleżankę ? | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 08:16 | |
| - Osły napisał:
- mariner napisał:
no i wczoraj była kolejna zadyma z głosowaniem w sejmie
dobrze myślałeś ale nasze prawo i zdrowy rozsadek juz dawno sie rozminęły
poseł moze w sejmie glosowac na tak , nie , lub olać glosowanie
ale jesli jest na sali to liczy sie ze jest tylko ze wtedy trzeba liczyc poslow recznie a nie maszynką - na karte
siedzenie na sali i wymachiwanie kartkami do glosowania i udawanie ze nas niema jest naganne ale dopuszczalne prawnie a glosowanie za kogos to juz przestępstwo
ogólnie mozna podsumować -u nas w polityce nadal bez zmian same qrwy ,złodzieje , oszusci i głupcy nas reprezentują bo to bylo zwyczajnie glupie jak zajebanie batonika w markecie za 90 groszy i odpowiadanie za kradzież inna sprawa jest taka że jeżeli na posiedzeniu klubu ktoś się nie zgadza z innymi to powinien powiedzieć na tym posiedzeniu że ma w doopie ustalenia klubu a nie że potem głosuje i zaskakuje innych swoją decyzją | |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 08:54 | |
| - Osły napisał:
- kaczor wcvzoraj napisal
najlepsze jest ze on sie duzo od PiSu nie rozni, ten sam tekst o tym ze lepiej zeby firma upadla zamiast placila malo slyszalem od wiceministra pracy obecnego.
i bardezo dobrze ,tez jestem za tym zeby firmy ktore kradna jak i te ktore oszukuja (płacac po 4 zl) padły i zniknely z rynku
i powinno byc ograniczenie placy prezesa do np. 30-50 razy najnizsza placa w jego firmie w mysl zasady -zarabiamy razem a nie zarabiamy kosztem wyzysku-okradania innych
ps ja bym np. wymyslil biznes opłacalny pod warunkiem ze moi pracownicy beda pracowac za darmo i co kaczor , tez to by byl dobry pomysl na biznes i trzeba by moja firme chronic bo lepiej miec jakakolwiek prace niz żadnej ??? Czekam az sam sie ograniczysz i bedziesz zarabial 30 razy tyle co zbieracze jablek u ciebie hipokryto Co do twojego przykladu to nie ma zadnego sensu,nikt ci nie bedzie pracowal za darmo wiec moze z dupy wyciagnij jeszcze jakis absurd? Juz teraz do pracy fizycznej sie Ukraincow sciaga bo POlak nie chce robic za pewne stawki, rynek sam rozwiazuje takie problemy. | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 08:55 | |
| Na razie pałowanko jest. Ciekawe co żydzisko dziś odjebie | |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 08:55 | |
| Regula jest prosta :
MOJA FIRMA MOJE ZASADY - NIE PODOBA SIE? WYPIERDALAC!!!! | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 09:17 | |
| | |
|
| |
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 09:18 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 09:24 | |
| - kaczor napisał:
- Regula jest prosta :
MOJA FIRMA MOJE ZASADY - NIE PODOBA SIE? WYPIERDALAC!!!! Tak ale te zasady musza się mieścić w kodexie pracy bo prawa trzeba przestrzegać chyba że zakładasz wolną amerykankę rynkową. Wtedy równie dobrze mógłbyś wprowadzić karę np chłosty za kradzież w twojej firmie co byłoby sprzeczne w ogóle z prawem europejskim. Podobnie może np. Trynkiewicz powiedzieć "mój komputer - moje pliki i wypierdalać" a jednak prawo ogólne go pod tym względem dotyczy co może na tym compie posiadać a czego nie. Podobnie banki moga wobec klienta stosować wyłącznie metody usankcjonowane prawnie a nie może być np. zapisu w umowie kredytowej, że spóźnienie z ratą to będzie wpierdol od dresów itp. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 09:34 | |
| PAŁOWANIE opcje dziś wygasają | |
|
| |
Reser
| |
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:13 | |
| - kaczor napisał:
- Osły napisał:
najlepsze jest ze on sie duzo od PiSu nie rozni, ten sam tekst o tym ze lepiej zeby firma upadla zamiast placila malo slyszalem od wiceministra pracy obecnego.
ps ja bym np. wymyslil biznes opłacalny pod warunkiem ze moi pracownicy beda pracowac za darmo i co kaczor , tez to by byl dobry pomysl na biznes i trzeba by moja firme chronic bo lepiej miec jakakolwiek prace niz żadnej ??? Czekam az sam sie ograniczysz i bedziesz zarabial 30 razy tyle co zbieracze jablek u ciebie hipokryto
Co do twojego przykladu to nie ma zadnego sensu,nikt ci nie bedzie pracowal za darmo wiec moze z dupy wyciagnij jeszcze jakis absurd?
Juz teraz do pracy fizycznej sie Ukraincow sciaga bo POlak nie chce robic za pewne stawki, rynek sam rozwiazuje takie problemy. no moze trochę przesadziłem ale za dobre wyzywienie + dobre traktowanie , praca caly dzien i wiesz ilu chetnych zglosiloby sie w Brzezince a nawet na plantacji bawełny kiedys w USA ? i hooj komu do tego co ja robie na plantacji - bawełna jest moja jak sie nie podoba to zdychac z głodu ps a przyklady nie sa bez sensu tylko troche przerysowane zeby trafic nawet do ograniczonych słuchaczy takich jak ........ niektórzy jesli jest wolnosc to niech w niemczxech ktos da stawke godzinowa 1euro = 4 pln i zeby nie złamał tym prawa to pewnie by sie nie opedzil od chetnych do pracy a dlaczego tam by sie z niego śmiano a u nas sa chetni do pracy za głodowa stawke ?????????? | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:13 | |
| Ta płaca minimalna jest po to by ograniczyć wyzysk. Jeśli pracodawca płaci pracownikowi jakieś normalne pieniądze (powiedzmy 3k jak w Gdyni co kaczor pisał że nie ma chętnego na barmana) to ta płaca minimalna przecież kompletnie w niczym nie przeszkadza. Problem [dla pracodawcy] zaczyna się wtedy gdy chce aby pracownik jebał u niego za jałmużnę... i takim najbardziej ta ustawa przeszkadza. Tymczasem żyjemy w UE a nie w Kambodży i wykonywanie jakiejkolwiek pracy za 4zł/h to moim zdaniem uwłacza człowieczeństwu i nikt mi nie wmówi, że druga strona się na to godzi bo jej odpowiada ale jest to podyktowane po prostu brakiem jakiejkolwiek innej alternatywy. Ta ustawa jest po to aby w jakiś sposób ograniczać takie patologie i jak wspomniałem - przy normalnych stawkach za pracę w niczym nie przeszkadza. Poza tym jest takie bardzo mądre powiedzenie: Z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:14 | |
| promocja S na całym świecie
Ostatnio zmieniony przez Osły dnia Pią 15 Kwi 2016, 10:18, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:15 | |
| - Aligator napisał:
- Witaj MICHU, zarabiamy.
Witaj Aligator :-) Na czym dzisiaj zarabiamy ? :-) | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:15 | |
| TANIE LONGI SĄ - KORBA BĘDZIE
obstawiam prawe dżądro
| |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:19 | |
| - MICHU napisał:
- Aligator napisał:
- Witaj MICHU, zarabiamy.
Witaj Aligator :-)
Na czym dzisiaj zarabiamy ? :-) witajcie Michu i Aligator najlepiej sie zarabia na głupocie innych | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:22 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:26 | |
| - Osły napisał:
- kaczor napisał:
- Osły napisał:
ps ja bym np. wymyslil biznes opłacalny pod warunkiem ze moi pracownicy beda pracowac za darmo i co kaczor , tez to by byl dobry pomysl na biznes i trzeba by moja firme chronic bo lepiej miec jakakolwiek prace niz żadnej ??? Czekam az sam sie ograniczysz i bedziesz zarabial 30 razy tyle co zbieracze jablek u ciebie hipokryto
Co do twojego przykladu to nie ma zadnego sensu,nikt ci nie bedzie pracowal za darmo wiec moze z dupy wyciagnij jeszcze jakis absurd?
Juz teraz do pracy fizycznej sie Ukraincow sciaga bo POlak nie chce robic za pewne stawki, rynek sam rozwiazuje takie problemy. no moze trochę przesadziłem ale za dobre wyzywienie + dobre traktowanie , praca caly dzien i wiesz ilu chetnych zglosiloby sie w Brzezince a nawet na plantacji bawełny kiedys w USA ?
i hooj komu do tego co ja robie na plantacji - bawełna jest moja jak sie nie podoba to zdychac z głodu
ps a przyklady nie sa bez sensu tylko troche przerysowane zeby trafic nawet do ograniczonych słuchaczy takich jak ........ niektórzy
jesli jest wolnosc to niech w niemczxech ktos da stawke godzinowa 1euro = 4 pln i zeby nie złamał tym prawa to pewnie by sie nie opedzil od chetnych do pracy
a dlaczego tam by sie z niego śmiano a u nas sa chetni do pracy za głodowa stawke ??????????
W DE jest dużo większe poszanowanie praw pracowniczych niż u nas. Wiąże sie to też z tym, że są wysokie koszty legalnego zatrudnienia Niemca. Ale jak widać nie przeszkadza im to zarabiać realnie do poziomów cen 3* tyle co Polaczki U nas to taka dzicz jeszcze jest, nasi najchętniej zatrudnialiby na kambodżańskich warunkach i krzywda wielka sie dzieje gdy próbuje się jakoś zbliżyć pod tym względem do krajów starej EU. Zobacz taki Duńczyk np. oddaje z 50% (jak nie więcej) dochodów brutto swojemu państwu ale ile ma socjali, wypasioną służbę medyczną, urlopy, dodatki itp itd że nawet mimo tego i mimo wysokich tam cen to i tak zarabia netto dużo! Tam za takie "umowy-zlecenia" śmieszne z dupy jak u nas to by pewnie karę taką zabulił pracodawca, żeby mu się odechciało do końca życia biznesu prowadzić. To są dla mnie kraje do naśladowania pod tym względem. U nas to jeszcze dzicz na maxa jest, niby w Unii jesteśmy a do ruskich prędzej nam bliżej pod niektórymi względami. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:30 | |
| - Osły napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- Ta płaca minimalna jest po to by ograniczyć wyzysk.
Jeśli pracodawca płaci pracownikowi jakieś normalne pieniądze (powiedzmy 3k jak w Gdyni co kaczor pisał że nie ma chętnego na barmana) to ta płaca minimalna przecież kompletnie w niczym nie przeszkadza. Problem [dla pracodawcy] zaczyna się wtedy gdy chce aby pracownik jebał u niego za jałmużnę... i takim najbardziej ta ustawa przeszkadza.
Tymczasem żyjemy w UE a nie w Kambodży i wykonywanie jakiejkolwiek pracy za 4zł/h to moim zdaniem uwłacza człowieczeństwu i nikt mi nie wmówi, że druga strona się na to godzi bo jej odpowiada ale jest to podyktowane po prostu brakiem jakiejkolwiek innej alternatywy.
Ta ustawa jest po to aby w jakiś sposób ograniczać takie patologie i jak wspomniałem - przy normalnych stawkach za pracę w niczym nie przeszkadza.
Poza tym jest takie bardzo mądre powiedzenie: Z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA Opcjo , Ty jestes tutaj jednym z najnormalniejszych No tak bo qrwa kto idzie do pracy za €1/h??? Tylko ten komu śmierć głodowa w oczy zagląda a taki ktoś przy byle okazji odejdzie a jeszcze napluje nasra lub dokona sabotażu tudzież podpierdoli swojego "pracodawcę" z zemsty gdy tamtemu sie noga powinie. Przy takich warunkach nie ma mowy o racjonalnym WYBORZE, to jest po prostu WYZYSK. W Kambodży i Wietnamie za tyle się pracuje a my jesteśmy jakby w EU czy mi się zdaje??? | |
|
| |
kiwi
Liczba postów : 1750 Registration date : 16/09/2008
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:31 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Osły napisał:
- kaczor napisał:
- Osły napisał:
Juz teraz do pracy fizycznej sie Ukraincow sciaga bo POlak nie chce robic za pewne stawki, rynek sam rozwiazuje takie problemy. no moze trochę przesadziłem ale za dobre wyzywienie + dobre traktowanie , praca caly dzien i wiesz ilu chetnych zglosiloby sie w Brzezince a nawet na plantacji bawełny kiedys w USA ?
i hooj komu do tego co ja robie na plantacji - bawełna jest moja jak sie nie podoba to zdychac z głodu
ps a przyklady nie sa bez sensu tylko troche przerysowane zeby trafic nawet do ograniczonych słuchaczy takich jak ........ niektórzy
jesli jest wolnosc to niech w niemczxech ktos da stawke godzinowa 1euro = 4 pln i zeby nie złamał tym prawa to pewnie by sie nie opedzil od chetnych do pracy
a dlaczego tam by sie z niego śmiano a u nas sa chetni do pracy za głodowa stawke ??????????
W DE jest dużo większe poszanowanie praw pracowniczych niż u nas. Wiąże sie to też z tym, że są wysokie koszty legalnego zatrudnienia Niemca. Ale jak widać nie przeszkadza im to zarabiać realnie do poziomów cen 3* tyle co Polaczki
U nas to taka dzicz jeszcze jest, nasi najchętniej zatrudnialiby na kambodżańskich warunkach i krzywda wielka sie dzieje gdy próbuje się jakoś zbliżyć pod tym względem do krajów starej EU. Zobacz taki Duńczyk np. oddaje z 50% (jak nie więcej) dochodów brutto swojemu państwu ale ile ma socjali, wypasioną służbę medyczną, urlopy, dodatki itp itd że nawet mimo tego i mimo wysokich tam cen to i tak zarabia netto dużo! Tam za takie "umowy-zlecenia" śmieszne z dupy jak u nas to by pewnie karę taką zabulił pracodawca, żeby mu się odechciało do końca życia biznesu prowadzić.
To są dla mnie kraje do naśladowania pod tym względem. U nas to jeszcze dzicz na maxa jest, niby w Unii jesteśmy a do ruskich prędzej nam bliżej pod niektórymi względami. Kraje zachodnie już na to stać a nas jeszcze nie tak samo jak z 500+ Grecja będzie mówię wam | |
|
| |
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
| |
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:39 | |
| Z dupy nagle korba na wigu | |
|
| |
kiwi
Liczba postów : 1750 Registration date : 16/09/2008
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:40 | |
| Płaca to powinna być umowa między pracownikiem a pracodawcą. Ale oczywiście urzędnik (państwo) musi się wszędzie wpierdalać i wie najlepiej ile kto powinien zarabiać. i na tym polega praca urzędnika jeśli pracodawca za mało będzie płacił (albo wymyśli jakąś chłostę to nikt nie będzie chciał u niego pracować i firma pada) proste rynek to powinien regulować a nie państwo a o związkach zawodowych nawet nie chce mi się pisać
Ostatnio zmieniony przez kiwi dnia Pią 15 Kwi 2016, 10:40, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. Pią 15 Kwi 2016, 10:40 | |
| - kiwi napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- Osły napisał:
- kaczor napisał:
- Osły napisał:
W DE jest dużo większe poszanowanie praw pracowniczych niż u nas. Wiąże sie to też z tym, że są wysokie koszty legalnego zatrudnienia Niemca. Ale jak widać nie przeszkadza im to zarabiać realnie do poziomów cen 3* tyle co Polaczki
U nas to taka dzicz jeszcze jest, nasi najchętniej zatrudnialiby na kambodżańskich warunkach i krzywda wielka sie dzieje gdy próbuje się jakoś zbliżyć pod tym względem do krajów starej EU. Zobacz taki Duńczyk np. oddaje z 50% (jak nie więcej) dochodów brutto swojemu państwu ale ile ma socjali, wypasioną służbę medyczną, urlopy, dodatki itp itd że nawet mimo tego i mimo wysokich tam cen to i tak zarabia netto dużo! Tam za takie "umowy-zlecenia" śmieszne z dupy jak u nas to by pewnie karę taką zabulił pracodawca, żeby mu się odechciało do końca życia biznesu prowadzić.
To są dla mnie kraje do naśladowania pod tym względem. U nas to jeszcze dzicz na maxa jest, niby w Unii jesteśmy a do ruskich prędzej nam bliżej pod niektórymi względami. Kraje zachodnie już na to stać a nas jeszcze nie tak samo jak z 500+ Grecja będzie mówię wam 500+ to jest głupota moim zdaniem ale mamy taki rząd prorodzinny no to zrobił. U nas sie powinno przede wszystkim podnieść kwotę wolną od podatq i to ZNACZNIE, z 10-krotnie! a rodzinom posiadającym 2 lub więcej dzieci zamiast dawać 500zł cashu (na przechlanie) powinno się to dać w formie ulg w np. podatkach jeśli rodzice prowadza biznes, jeśli nie to np. w formie zniżek na żłobki, pampersy czy różne takie inne ulgi odczuwalne w dniu codziennym ale nie dawać wprost pieniędzy. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 15 04 2016 r. | |
| |
|
| |
| UFO - 15 04 2016 r. | |
|