| UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend | |
|
+20kamikaze fxdetal Janus kiwi SYLWESTER Aligator kaczor Reser dex ból i cierpienie delphia zibi thorgall mariner PINGWIN (Z MADAGASKARU) Osły Indiana REALISTA MICHU dziadek 24 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46694 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 09:54 | |
| http://www.bankier.pl/wiadomosc/Tusk-Turcja-daje-najlepszy-przyklad-traktowania-uchodzcow-3519059.html | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 09:57 | |
| - dex napisał:
- REALISTA napisał:
- http://www.bankier.pl/wiadomosc/Kilkadziesiat-tysiecy-uczestnikow-protestu-w-Hanowerze-przeciw-TTIP-3519020.html
Trudno sie dziwić, jeśli warunki umowy nie są jawne. Obama przyleciał do UE nie dlatego, że jest zatroskany losami łunii, tylko boi się, że TTiP nie dojdzie do skutku a wbory w USA tuż tuż, i nowy Prezio USA może mieć na tę chachmęcką umowę inne spojrzenie | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:00 | |
| http://www.wiocha.pl/1344064,Na-gwalt nawet rzeżnika szukają na gwałt, bo robić nie ma komu czas na rower, choć piżdżi, i do lidla, może jakąś flaszkę uda się zawędkować | |
|
| |
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
| |
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:43 | |
| - mariner napisał:
- kaczor napisał:
- thorgall napisał:
- To mariner wspomniał o zabezpieczeniu hedżem akcji i kasowaniu dywidendy,
I nikt nie skomentuje? Nie, bo arbitrazu na akcjach sie nie robi pod dywidende, kazda bzdure trzeba komentowac? Jak Madoff ruchal to rynki nei do konca byly jeszcze efektywne, zlecenia sie na telefon skladalo.Na poczatku lat 90 mozan bylo robic artbitraz na cenach srebra w roznych czesciach globu, teraz zapomnij. nie rozkminiałem czy Opcjo ma rację czy nie- to on tu robi za eksperta od opcji odniosłem się tylko do jego stwierdzeń czyli "wygląda to raczej na idealny hedge że co by nie było będzie na zero." i "Bez sensu dla mnie, może kluczowe były szczegóły jak konkretne wyceny tego ale na pierwszy rzut oka to jest to po prostu równoważnik braq pozycji "
no więc jeśli coś się ma i można dostać dywidendę to raczej nie jest to równoważnik braku pozycji
ale dla Ciebie wszystko co ja napiszę to bzdura
Dywidenda jest raz na rok wiec aby to mialo sens tylko zarobic na samej dywce to musialyby byc opcje z bardzo dalekim terminem albo brane tuz przed; zreszta przeciez pochodne uwzgledniaja dywidendy to jak? | |
|
| |
ból i cierpienie Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 2644 Location : HIOB Registration date : 25/01/2008
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:46 | |
| - dex napisał:
- REALISTA napisał:
- http://www.bankier.pl/wiadomosc/Kilkadziesiat-tysiecy-uczestnikow-protestu-w-Hanowerze-przeciw-TTIP-3519020.html
Trudno sie dziwić, jeśli warunki umowy nie są jawne. Ciekawy jest pozasądowy arbitraż. Wynika z tego, że sądy są dla plebsu, gdzie sędzia ciągnie sprawę 10lat a potem ją umarza bo sprawa się przedawniła. Biznes nie chce normalnych sądów bo tam są święte krowy, często ze słabym warsztatem zawodowym. | |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:49 | |
| UE popelnila wielki blad pozwalajac na negocjacje z UK w sprawie pozostania. Powinna byc krotka pilka, jesli wychodzicie to macie takie same warunki handlu jak Indie albo Bangladesz wlacznie z Citi | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:52 | |
| Nie da sie zarobic na samej dywie bez rydzyka z uzyciem hedge'a. Np KGH niech bedzie cena dzien przed odcieciem dywy 60pln dywa 3pln/akcja to short na FKGH mozna wziac po 57 bo przeciez kontrakty nie sa debilami. Nastepna sesja kurs zalozmy na 0 czyli 57 kontrakty tez 57 gdzie tu zysk??? | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:52 | |
| Narodowcy to zdradzieckie kurwy,kiedys szli z Hitlerem teraz chca z PiSem:>
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/po-rekomendacji-rady-rn-z-kukiz-15-odchodzi-winnicki-a-czterech-poslow-zostaje/ke480j | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:53 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Nie da sie zarobic na samej dywie bez rydzyka z uzyciem hedge'a. Np KGH niech bedzie cena dzien przed odcieciem dywy 60pln dywa 3pln/akcja to short na FKGH mozna wziac po 57 bo przeciez kontrakty nie sa debilami. Nastepna sesja kurs zalozmy na 0 czyli 57 kontrakty tez 57 gdzie tu zysk???
Jak mowilem opcjo nei kazda bzdure trzeba komentowac. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:57 | |
| W ogole granie na dywidendy ma sens tylko przy dlugoterminowym trzymaniu papierow (min kilka lat jak EX na miedzi) i to jeszcze pod warunkiem ze bessy w tym czasie nie bedzie. Inaczej to sie w ogole nie oplaca. | |
|
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25090 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 10:59 | |
| | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 11:01 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Nie da sie zarobic na samej dywie bez rydzyka z uzyciem hedge'a. Np KGH niech bedzie cena dzien przed odcieciem dywy 60pln dywa 3pln/akcja to short na FKGH mozna wziac po 57 bo przeciez kontrakty nie sa debilami. Nastepna sesja kurs zalozmy na 0 czyli 57 kontrakty tez 57 gdzie tu zysk???
przykład z postu Janusa dotyczył kupna 25-30 dywidendowych spółek i pobrania opcji put i call na cały indeks a nie na poszczególne spółki ps EOT nie ma co dyskutować- szkoda klawiatury | |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 11:07 | |
| Witam, spojrzałem na cot'y i mam ciekawą obserwację: największy w historii LOP na kontraktach na sreberko (spekuła i leszcze długie, commercials krótkie).
Aby z jakimś większym od 50% prawdopodobieństwem przewidzieć co z tego wyniknie brak mi koniecznych przesłanek, ale spory LOP na VIX sugeruje że większy ruch może się zbliżać.
pozdr | |
|
| |
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 11:32 | |
| - kaczor napisał:
- UE popelnila wielki blad pozwalajac na negocjacje z UK w sprawie pozostania.
Powinna byc krotka pilka, jesli wychodzicie to macie takie same warunki handlu jak Indie albo Bangladesz wlacznie z Citi Problem polega na tym, że brexit = rozpad UE i wszyscy o tym dobrze wiedzą. Gdyby UE było w dobrej sytuacji negocjacyjnej to USA nie posuwałoby się do szantażu względem UK. | |
|
| |
MICHU
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 11:38 | |
| No i nie zrozumieli. Promocja - zle. Robienie laski / laski a nie laski / - jeszcze gorzej. Za duzo przez Was przeszedlem, zebyscie mi laske robili. Pozdrawiam. | |
|
| |
| |
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 11:43 | |
| pierwszy raz wszedłem na konto OFE i tak: -3.02.2014 państwo polskie "umorzylo" mi 19.500 zł; -składki w 2010 przy tym samym wynagrodzeniu miałem o ponad 100 zł większe niż w w lipcu 2011.
To kiedy zajebali tą kasę ?
ja tu widze zasade, ze im dluzej pracuje i przy większych zarobkach to coraz mniej wpływa na OFE. w ZUSie to nie wiem ile i czy tam cos w ogole jest.
http://www.aviva.pl/inwestycje/kalkulator-emerytalny.html
| |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 11:56 | |
| - betonowe_buty napisał:
- pierwszy raz wszedłem na konto OFE i tak:
-3.02.2014 państwo polskie "umorzylo" mi 19.500 zł; -składki w 2010 przy tym samym wynagrodzeniu miałem o ponad 100 zł większe niż w w lipcu 2011.
ja tu widze zasade, ze im dluzej pracuje i przy większych zarobkach to coraz mniej wpływa na OFE. w ZUSie to nie wiem ile i czy tam cos w ogole jest. Po co sie tym martwisz? Emeryci to będzie coraz większa grupa konsumentów Nie będzie zasilania to nie będzie popytu Nie będzie popytu to wszystko pojdzie w pizdu Będzie nacjonalizacja wszystkiego Czyli darmoszka dla starych dziadków Vitamina c będzie za 3 gr itp itd | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:00 | |
| - ból i cierpienie napisał:
- betonowe_buty napisał:
-3.02.2014 państwo polskie "umorzylo" mi 19.500 zł; -składki w 2010 przy tym samym wynagrodzeniu miałem o ponad 100 zł większe niż w w lipcu 2011.
ja tu widze zasade, ze im dluzej pracuje i przy większych zarobkach to coraz mniej wpływa na OFE. w ZUSie to nie wiem ile i czy tam cos w ogole jest. Po co sie tym martwisz? Emeryci to będzie coraz większa grupa konsumentów Nie będzie zasilania to nie będzie popytu Nie będzie popytu to wszystko pojdzie w pizdu Będzie nacjonalizacja wszystkiego Czyli darmoszka dla starych dziadków Vitamina c będzie za 3 gr itp itd poznie jwiekszosc tej witaminy mozna odzyskacz moczu, wiec i zakupy rzadsze by byly | |
|
| |
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:03 | |
| - dex napisał:
- kaczor napisał:
- UE popelnila wielki blad pozwalajac na negocjacje z UK w sprawie pozostania.
Powinna byc krotka pilka, jesli wychodzicie to macie takie same warunki handlu jak Indie albo Bangladesz wlacznie z Citi Problem polega na tym, że brexit = rozpad UE i wszyscy o tym dobrze wiedzą. Gdyby UE było w dobrej sytuacji negocjacyjnej to USA nie posuwałoby się do szantażu względem UK. ciekawe kto bardziej by stracil, traca w branzy finansowej i handlu - handel i tak odbywa się z utrudnieniem jako ze UK jest wyspa i odbywa się tunelem i promami, na których albo pogoda nie dopisuje albo sa strajki; UK jest naturalnie odizolowana od reszty i jeśli chcą się bardziej izolować to proszę bardzo; sprawdz jaki % ich gospodarki daja finanse, handel w eksporcie i imporcie i kto komu jest potrzebny. to takie pierdolenie, ze oni chcą wyjść; kasa na końcu zadecyduje, jak za daleko się zagalopuja to będą jezdzic jako trupa cyrkowa po kraju i odkrecac te hejty na UE. druga sprawa, ze poszczególne kraje UE zaczynają się izolować i chronić swoje rynki pracy. zrobily już tak Niemcy, teraz Francja, UK tez chyba.
Ostatnio zmieniony przez betonowe_buty dnia Nie 24 Kwi 2016, 12:06, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:05 | |
| - kaczor napisał:
- ból i cierpienie napisał:
- betonowe_buty napisał:
ja tu widze zasade, ze im dluzej pracuje i przy większych zarobkach to coraz mniej wpływa na OFE. w ZUSie to nie wiem ile i czy tam cos w ogole jest. Po co sie tym martwisz? Emeryci to będzie coraz większa grupa konsumentów Nie będzie zasilania to nie będzie popytu Nie będzie popytu to wszystko pojdzie w pizdu Będzie nacjonalizacja wszystkiego Czyli darmoszka dla starych dziadków Vitamina c będzie za 3 gr itp itd poznie jwiekszosc tej witaminy mozna odzyskacz moczu, wiec i zakupy rzadsze by byly Nie dadzą kasy emerytom to sami sobie zrobią kuku Gospodarka zalezna od popytu z 1/3 starego spoleczenstwa Musza dać kase bo to sie zapadnie | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:10 | |
- kaczor napisał:
- betonowe_buty napisał:
ja tu widze zasade, ze im dluzej pracuje i przy większych zarobkach to coraz mniej wpływa na OFE. w ZUSie to nie wiem ile i czy tam cos w ogole jest. Po co sie tym martwisz? Emeryci to będzie coraz większa grupa konsumentów Nie będzie zasilania to nie będzie popytu Nie będzie popytu to wszystko pojdzie w pizdu Będzie nacjonalizacja wszystkiego Czyli darmoszka dla starych dziadków Vitamina c będzie za 3 gr itp itd poznie jwiekszosc tej witaminy mozna odzyskacz moczu, wiec i zakupy rzadsze by byly Nie dadzą kasy emerytom to sami sobie zrobią kuku Gospodarka zalezna od popytu z 1/3 starego spoleczenstwa Musza dać kase bo to sie zapadnie Dadza kazdemu po 900PLN jako obywatelska i popyt bedzie.A Ci co placili wieksze skadlki zostana przez panstwo zrobieni w chuja. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:13 | |
| - kaczor napisał:
- kaczor napisał:
- betonowe_buty napisał:
ja tu widze zasade, ze im dluzej pracuje i przy większych zarobkach to coraz mniej wpływa na OFE. w ZUSie to nie wiem ile i czy tam cos w ogole jest. Po co sie tym martwisz? Emeryci to będzie coraz większa grupa konsumentów Nie będzie zasilania to nie będzie popytu Nie będzie popytu to wszystko pojdzie w pizdu Będzie nacjonalizacja wszystkiego Czyli darmoszka dla starych dziadków Vitamina c będzie za 3 gr itp itd poznie jwiekszosc tej witaminy mozna odzyskacz moczu, wiec i zakupy rzadsze by byly Nie dadzą kasy emerytom to sami sobie zrobią kuku Gospodarka zalezna od popytu z 1/3 starego spoleczenstwa Musza dać kase bo to sie zapadnie Dadza kazdemu po 900PLN jako obywatelska i popyt bedzie.A Ci co placili wieksze skadlki zostana przez panstwo zrobieni w chuja. Tak, tych co płacą teraz więcej sie spłaszczy | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:29 | |
| UK ma ogromny deficyt handlowy z reszta swiata; ich glownymi partnerami handlowymi sa kraje UE; nikt nie chce kupować towarów z UK, ciezarowki zjezdzaja z wyspy na pusto albo z jakim shitem. dlatego eksporterzy musza placic wysokie stawki za transport. UK zyje dzięki finansom, usługom, cos tam Shell im pomaga ale obecnie niska cena ropy boli. Tak, ze wyspa naturalnie izolowana jeszcze bardziej się odizoluje.
Wypadaloby odwiedzać UK bez specjalnych wiz, bo szkoda nie obejrzeć tych zabytkow. Z drugie strony dużo tam już Polakow to na zaproszenia da się pojechać.
i kogo dupa zaboli ??? funt na pysk .... obniżki ratiingow.... smieszne zachowanie Angoli wymachujących kijaszkiem jak Kaczynski u nas wobec Rosji, Niemiec, Brukseli a nawet USA...
obecnie kasa która moglaby pomoc gospodarce i inwestycje sa wstrzymywane, tak samo jak w Polsce przez gierki z Trybunalem K.
Since February 20th, when June 23rd was set for the referendum to decide on Britain’s membership of the EU, it seems that investment decisions have been put on hold by some firms. Hiring and investment are at a three-year low. The latest labour-market data show that employment in financial and insurance activities fell by 7,000 in the fourth quarter of 2015. In the year ahead, financial-services firms are expecting to scale back non-IT capital spending. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:44 | |
| - betonowe_buty napisał:
- UK ma ogromny deficyt handlowy z reszta swiata; ich glownymi partnerami handlowymi sa kraje UE; nikt nie chce kupować towarów z UK, ciezarowki zjezdzaja z wyspy na pusto albo z jakim shitem. dlatego eksporterzy musza placic wysokie stawki za transport.
UK zyje dzięki finansom, usługom, cos tam Shell im pomaga ale obecnie niska cena ropy boli. Tak, ze wyspa naturalnie izolowana jeszcze bardziej się odizoluje.
Wypadaloby odwiedzać UK bez specjalnych wiz, bo szkoda nie obejrzeć tych zabytkow. Z drugie strony dużo tam już Polakow to na zaproszenia da się pojechać.
i kogo dupa zaboli ??? funt na pysk .... obniżki ratiingow.... smieszne zachowanie Angoli wymachujących kijaszkiem jak Kaczynski u nas wobec Rosji, Niemiec, Brukseli a nawet USA...
obecnie kasa która moglaby pomoc gospodarce i inwestycje sa wstrzymywane, tak samo jak w Polsce przez gierki z Trybunalem K.
Since February 20th, when June 23rd was set for the referendum to decide on Britain’s membership of the EU, it seems that investment decisions have been put on hold by some firms. Hiring and investment are at a three-year low. The latest labour-market data show that employment in financial and insurance activities fell by 7,000 in the fourth quarter of 2015. In the year ahead, financial-services firms are expecting to scale back non-IT capital spending. Jeśli potrzebna jest kasa na pomoc gospodarce jak piszesz, to coś jest nie tak a skoro coś jest nie tak to po co brnąć w tym co jest? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:54 | |
- betonowe_buty napisał:
- UK ma ogromny deficyt handlowy z reszta swiata; ich glownymi partnerami handlowymi sa kraje UE; nikt nie chce kupować towarów z UK, ciezarowki zjezdzaja z wyspy na pusto albo z jakim shitem. dlatego eksporterzy musza placic wysokie stawki za transport.
UK zyje dzięki finansom, usługom, cos tam Shell im pomaga ale obecnie niska cena ropy boli. Tak, ze wyspa naturalnie izolowana jeszcze bardziej się odizoluje.
Since February 20th, when June 23rd was set for the referendum to decide on Britain’s membership of the EU, it seems that investment decisions have been put on hold by some firms. Hiring and investment are at a three-year low. The latest labour-market data show that employment in financial and insurance activities fell by 7,000 in the fourth quarter of 2015. In the year ahead, financial-services firms are expecting to scale back non-IT capital spending. Jeśli potrzebna jest kasa na pomoc gospodarce jak piszesz, to coś jest nie tak a skoro coś jest nie tak to po co brnąć w tym co jest? pomysl Angoli jest taki: nikt od nas nie chce kupować towarów, to pozamykajmy granice i podwyzmy cla; ale musimy cos zrobić, zebysmy my mogli sprzedawac swoje badziewie do UE; no i jak będziemy potrzebowali taniej sily roboczej to ciągniemy trochę ze Wschodu; czyli czuja, ze wdarla się gangrena i lepiej upierdzilic łapę przy łokciu ? to sa tylko polityczne gierki ludzi pokroju Kaczynskiego, Kukiza, RN ale pod wpływem emocji mogą się zagalopować i ludzie zaglosuja tak jak chcą politycy; wtedy prawdopodobnie rząd UK powie, ze referendum ważne ale nie wejdzie w zycie albo ze trzeba powtórzyć polityka
Ostatnio zmieniony przez betonowe_buty dnia Nie 24 Kwi 2016, 12:58, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
MICHU
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 12:56 | |
- betonowe_buty napisał:
Since February 20th, when June 23rd was set for the referendum to decide on Britain’s membership of the EU, it seems that investment decisions have been put on hold by some firms. Hiring and investment are at a three-year low. The latest labour-market data show that employment in financial and insurance activities fell by 7,000 in the fourth quarter of 2015. In the year ahead, financial-services firms are expecting to scale back non-IT capital spending. Jeśli potrzebna jest kasa na pomoc gospodarce jak piszesz, to coś jest nie tak a skoro coś jest nie tak to po co brnąć w tym co jest? Jest cos bardzo nie tak ranic czyjes uczucia. Potraficie te szpileczki wbijac. A jak tylko próbuje cos wytlumaczyc To zaraz o Pis piszecie. | |
|
| |
kiwi
Liczba postów : 1750 Registration date : 16/09/2008
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 13:02 | |
| - kamikaze napisał:
- Witam,
spojrzałem na cot'y i mam ciekawą obserwację: największy w historii LOP na kontraktach na sreberko (spekuła i leszcze długie, commercials krótkie).
Aby z jakimś większym od 50% prawdopodobieństwem przewidzieć co z tego wyniknie brak mi koniecznych przesłanek, ale spory LOP na VIX sugeruje że większy ruch może się zbliżać.
pozdr http://www.parkiet.com/artykul/31,1471317-Chiny--spekulanci-szturmuja-rynek-terminowy.html | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend Nie 24 Kwi 2016, 13:10 | |
| - MICHU napisał:
- betonowe_buty napisał:
Since February 20th, when June 23rd was set for the referendum to decide on Britain’s membership of the EU, it seems that investment decisions have been put on hold by some firms. Hiring and investment are at a three-year low. The latest labour-market data show that employment in financial and insurance activities fell by 7,000 in the fourth quarter of 2015. In the year ahead, financial-services firms are expecting to scale back non-IT capital spending. Jeśli potrzebna jest kasa na pomoc gospodarce jak piszesz, to coś jest nie tak a skoro coś jest nie tak to po co brnąć w tym co jest? Jest cos bardzo nie tak ranic czyjes uczucia. Potraficie te szpileczki wbijac. A jak tylko próbuje cos wytlumaczyc To zaraz o Pis piszecie. Miszka, Umiesz precle z makiem piec? Kupie 6szt Place 2zl sztuka | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend | |
| |
|
| |
| UFO 23 - 24 04 2016 r. Weekend | |
|