ojojoj !!! znowu się nie udało. W ruch pójdą działka PLOT
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 08:46
mariner napisał:
PINGWIN (Z MADAGASKARU) napisał:
mariner napisał:
HIOB napisał:
Hilarowa tez ma pizzdzie ludzi liczy sie tylko ona i jej ambicja
po obejrzeniu wielu filmów produkcji usa wiem że prezydent usa jest bez skazy i martwi się o los całego świata w imię demokracji
jak każdy 1-szy Sekretarz KC USRA.
jest film "2012" czarny prezydent(ten co grał w "Zabójczej broni") postanawia się nie ratować tylko zostać z innymi jakie piękne sekwencje jaki przekaz
komu ten przekaz jest dedykowany ????????????????
ściema jak hooj a debile z usa łykają to jak pelikany wspaniały prezydent z usa na koniec w wielu filmach flaga usa kaniec filma masakra
dedykowany jest dla pokemonów. Jakbyś wpierdalał takie żarcie jak oni, to tez był łykał każdy przekaz medialny jak pelikan. Po podpisani CETA też w ciągu kilku lat bedziemy mieli takie żarcie.
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 09:00
moim zdaniem, taka sytuacja jest niedopuszczalna i nie powinna mieć miejsca
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 09:12
ordnung mus sein !!!
lepsza IV Rzesza czy IV RP ?
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 09:27
Repolonizacja ma swoją cenę
Okazuje się jednak, że sprawa przejęcia drugiego banku na rynku wraca, a o dywidendzie akcjonariusze PZU będą musieli prawdopodobnie w najbliższych latach zapomnieć. Kwota 3 mld dolarów to duże obciążenie nawet jak na możliwości PZU.
Liczba postów : 2487 Registration date : 01/02/2008
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 09:39
Mnie się Ceta podoba a zwłaszcza sądy inwestycyjne teraz to taki sędzia ciągnie sprawe 10 lat bo nie na wiedzy i chęci zeby sie tym zająć. Po 10 latach robi przedawnienie. Kuriozalne jest też umorzenie sprawy zamiast uniewinnienia. Polska bedzie musiała wymienić kadry i zmienić prawo albo będzie placić miliony kanadyjskim firmom. Sytuacje bym porównał do tego jak Baksik i Gąsiorowski dymali system tak teraz prawnicy dymają system gospodarczy kraju. Trzeba to złapać za ryja i zrobic z tym porządek. Dlatego jestem za ceta. Jesli chodzi o cła to jet to jakieś 2% a przy Mercedesie terenowym produkowanym w Kanadzie 8% więc mnie to ch.j obchodzi. Jesli chodzi o żywność to prąd będzie musiał stanieć o połowę, zaczną sie naciski na zrównanie kosztów. Jeśli prąd nie stanieje to się się to będzię kotlować na ulicach i ch.j niech sie malpiarnia zagotuje. Ch.j im w dupe.
bog.dan
Liczba postów : 1030 Registration date : 30/06/2013
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 10:25
padła propozycja emerytury obywatelskiej na wzór kanadyjski.. ciekawe
Inaczej będzie rewolucja. Za duzo ludzi pracowało na lewo, na śmieciówkach, sezonowo za granicą. To jest tykająca bomba. Casus Opcjonera w Lidlu na skalę dwumilionową.
HIOB
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 10:52
mariner napisał:
jak mnie ta Nowoczesna wqrwia człowiek włączy w niedzielę TVPinfo z rana i słyszy bzdury pierdolone przez Rabieja czy tam inne pizdy
Pomyśl sobie, ze dostajesz brunatną koszulę, adres goscia z nowoczesnej, pałe do bejsbola i czterech kolegów do pomocy. Robisz obywatelski porządek i zaraz czujesz sie lepiej.
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 10:55
HIOB napisał:
mariner napisał:
jak mnie ta Nowoczesna wqrwia człowiek włączy w niedzielę TVPinfo z rana i słyszy bzdury pierdolone przez Rabieja czy tam inne pizdy
Pomyśl sobie, ze dostajesz brunatną koszulę, adres goscia z nowoczesnej, pałe do bejsbola i czterech kolegów do pomocy. Robisz obywatelski porządek i zaraz czujesz sie lepiej.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 10:59
HIOB napisał:
mariner napisał:
a po co tych czterech kolegów ???
HIOB
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 11:01
mariner napisał:
HIOB napisał:
mariner napisał:
a po co tych czterech kolegów ???
Żeby pomogli ci wynieść meble
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 11:25
thorgall napisał:
Smród, brud i mogiła. Ubogacenie kulturowe.
ale slums
Tak to jest przyjąć nędzarzy z trzeciego świata - zrobią taki sam syf z jakiego uciekli.
To ja myślałem, że polskie miasta na niektórych ulicach straszą wyglądam i powinniśmy się wstydzić (np. Wrocław ul. Pułaskiego i ten slums tam przy wiadukcie albo ul. Kolejowa od Grabiszyńskiej) a tu się okazuje, że to wygląda prawie luxusowo z tym co na filmiq wyżej.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 11:30
OpCjOnEr napisał:
thorgall napisał:
ale slums
Tak to jest przyjąć nędzarzy z trzeciego świata - zrobią taki sam syf z jakiego uciekli.
To ja myślałem, że polskie miasta na niektórych ulicach straszą wyglądam i powinniśmy się wstydzić (np. Wrocław ul. Pułaskiego i ten slums tam przy wiadukcie albo ul. Kolejowa od Grabiszyńskiej) a tu się okazuje, że to wygląda prawie luxusowo z tym co na filmiq wyżej.
A co ty myślisz. Teraz już byś do Niemiec na rowerze nie pojechał. Jakby cię złapali i na takim podartym materacu zgwałcili I powrót piechotą
bog.dan
Liczba postów : 1030 Registration date : 30/06/2013
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 11:39
GS nieźle płaci za przemowy .. ponad 200k $ za każde
Inaczej będzie rewolucja. Za duzo ludzi pracowało na lewo, na śmieciówkach, sezonowo za granicą. To jest tykająca bomba. Casus Opcjonera w Lidlu na skalę dwumilionową.
Nie chodzi o tych co pracowali na lewo i na śmieciówkach, bo można by było tylko i wyłącznie im rzucić jakiś emerytalny ochłap by nie zdechli z głodu. Po prostu cały system się nie bilansuje, bo za dużo przez dekady debile politycy rozdali przywilejów emerytalnych. Odpowiedzialnych za to to stawiał bym pod mur i kula w łeb.
Równa emerytura obywatelska to rozwiązanie najlepsze, a gdyby jeszcze ta emerytura była finansowana z dochodów/oszczędności państwa, a nie ze składek obywatel, to by było idealnie.
Przywileje emerytalne to jest niezwykle szkodliwa patologia, zaburzająca prawidłową wycenę pracy i będąca zagrożeniem dla stabilności finansów państwa. Weźmy przykładowo żołnierza. Ma on stosunkowo niską pensję, ale za to może szybko przejść na w miarę godziwą emeryturę.
Czyli mamy sytuację, że w czasie gdy obowiązkiem żołnierza jest narażanie życia to ma on zmniejszone wynagrodzenie, a w czasie gdy niczym nie ryzykuje bo jest na emeryturze - zwiększone.
Jak w takich okolicznościach zachowuje się żołnierz? Redukuje ryzyko związane ze służbą byle dociągnąć do emerytury. Czyli państwo przywilejem emerytalnym robi z żołnierza dekownika. Taki dekownik daje przykład kolegom i morale upada. Wszyscy chcą jedynie dociągnąć do emerytury bez narażania życia i zdrowia. A gdyby taki żołnierz miał wynagrodzenie adekwatne do ponoszonego ryzyka, to by miał lepsze zdanie o sobie, wiedziałby że płacą mu za ryzyko i byłby on bardziej skłonny takie ryzyko ponosić. I nie spieszyłoby mu się do niskiej emerytury, starałby się być jak najbardziej przydatny w wojsku, podnosiłby swoje kwalifikacje.
Równi ludzie są właśnie na emeryturze! Mają jednakowe żołądki i ich "emerytalna" przydatność dla społeczeństwa jest jednakowa. Nie ma powodów by emerytowany sędzia i emerytowana sprzątaczka mieli emerytury w różnej wysokości. Mają bowiem ten sam status - są emerytami. To w czasie życia zawodowego pracują i wtedy jest czas na zróżnicowanie zarobków. Emerytury państwowe powinny być równe i finansowane w całości przez państwo. I oczywiście kogo nie zadowala niska emerytura obywatelska może sobie odkładać prywatnie, oszczędzać, inwestować, itd.
Ja dwa lata temu robiłem pobieżne wyliczenia ile mogłaby wynosić emerytura obywatelska. Wyszło mi 1380 zł i to przy sporo niższych środkach niż są przeznaczane na system emerytalny w chwili obecnej.
Emerytura obywatelska + brak składek (emerytury wypłacane z dochodów z VAT, akcyzy, ceł itp) to koniec a patologią nacisków na polityków w celu uzyskania przywilejów emerytalnych, 90% ZUS'u do likwidacji, niesamowite oszczędności w firmach: zarówno finansowe jak i czasowe. Nie ma deklaracji, składek, pism z ZUS'u, kontroli, wizyt w urzędzie, itd.
Emerytura obywatelska finansowana przez Skarb Państwa to także bardzo silny impuls do przedsiębiorczości, bo młodych firm już by nie zabijały wysokie składki na ZUS, płacone nawet wtedy gdy firma przynosi straty. To ogromne oszczędności w różnych miejscach i koniec z masą różnych patologii, o których można by długo pisać.
Reser
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 11:52
Sonntag Germania -10pkt
na mszy dziś nie byłem, na tacę nic nie dałem
Wolę browara przepić niż dać tym pasożydom
Reser
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 11:53
thorgall napisał:
OpCjOnEr napisał:
thorgall napisał:
ale slums
A co ty myślisz. Teraz już byś do Niemiec na rowerze nie pojechał. Jakby cię złapali i na takim podartym materacu zgwałcili I powrót piechotą
Chyba na czworakach bo piechotą to by dupa za bardzo bolała
Reser
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 12:02
Ale to też jest trochę wybiórczo pokazane bo przecież nie całe miasta tak wyglądają. Są dzielnie właśnie takie slumsowe dla brudasów ale są też ładne reprezentacyjne dzielnice. Nie można tak patrzeć przez pryzmat slumsów na całokształt. W Polsce też są dzielnie chujowe i są fajniejsze. W Breslau np. Brochów, "trókąt" czy rejon Nadodrze-Pomorska-Reymonta-Kleczkowska to chujnia z patatajnią i patologia na maxa tam mieszka. Nieprzypadkowo mieści się tam przecież kryminał. Ulice wieczorami są ciemne jak w dupie u Murzyna i kręcą się wydziarane recydywy. Ale np. są bardzo ładne domki na Oporowie, na Stabłowicach, Pawłowicach czy wiele jest spoko dzielni gdzie nie ma patoli. Kozanów nawet nie jest zły choć niektórzy go nie lubią ale tam jest spokojnie. W Warszawie kto np. mieszka na jakichś chujowych Włochach czy na Pelcowiźnie? Przecież to same nazwy zniechęcają tam w ogóle jechać. A np. Wilanów, Mokotów czy choćby północna strona Białołęka, Bielany, pieprzony zielony Żoliborz wyglądają całkiem ok na tyle co widziałem. Wpierdol to oczywiście wszędzie można dostać ale chodzi o taki ogólny całokształt wizualno-statystyczny.
Podobno na Wilanowie najwięcej kradną ale to dlatego, że jest co
HIOB
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 12:10
OpCjOnEr napisał:
thorgall napisał:
OpCjOnEr napisał:
thorgall napisał:
ale slums
Nie mają kobiet do ruchania, cała ta hałastra zostanie bez potomstwa, potem starość i do piachu. Cale pokolenie ch.j strzeli, są skończeni, na śmietniku historii. A mialo być tak pięknie, białe kobiety, luksusowe fury i piękne wille.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 12:18
kamikaze napisał:
HIOB napisał:
bog.dan napisał:
padła propozycja emerytury obywatelskiej na wzór kanadyjski.. ciekawe
Nie chodzi o tych co pracowali na lewo i na śmieciówkach, bo można by było tylko i wyłącznie im rzucić jakiś emerytalny ochłap by nie zdechli z głodu. Po prostu cały system się nie bilansuje, bo za dużo przez dekady debile politycy rozdali przywilejów emerytalnych. Odpowiedzialnych za to to stawiał bym pod mur i kula w łeb.
Równa emerytura obywatelska to rozwiązanie najlepsze, a gdyby jeszcze ta emerytura była finansowana z dochodów/oszczędności państwa, a nie ze składek obywatel, to by było idealnie.
Przywileje emerytalne to jest niezwykle szkodliwa patologia, zaburzająca prawidłową wycenę pracy i będąca zagrożeniem dla stabilności finansów państwa. Weźmy przykładowo żołnierza. Ma on stosunkowo niską pensję, ale za to może szybko przejść na w miarę godziwą emeryturę.
Czyli mamy sytuację, że w czasie gdy obowiązkiem żołnierza jest narażanie życia to ma on zmniejszone wynagrodzenie, a w czasie gdy niczym nie ryzykuje bo jest na emeryturze - zwiększone.
Jak w takich okolicznościach zachowuje się żołnierz? Redukuje ryzyko związane ze służbą byle dociągnąć do emerytury. Czyli państwo przywilejem emerytalnym robi z żołnierza dekownika. Taki dekownik daje przykład kolegom i morale upada. Wszyscy chcą jedynie dociągnąć do emerytury bez narażania życia i zdrowia. A gdyby taki żołnierz miał wynagrodzenie adekwatne do ponoszonego ryzyka, to by miał lepsze zdanie o sobie, wiedziałby że płacą mu za ryzyko i byłby on bardziej skłonny takie ryzyko ponosić. I nie spieszyłoby mu się do niskiej emerytury, starałby się być jak najbardziej przydatny w wojsku, podnosiłby swoje kwalifikacje.
Równi ludzie są właśnie na emeryturze! Mają jednakowe żołądki i ich "emerytalna" przydatność dla społeczeństwa jest jednakowa. Nie ma powodów by emerytowany sędzia i emerytowana sprzątaczka mieli emerytury w różnej wysokości. Mają bowiem ten sam status - są emerytami. To w czasie życia zawodowego pracują i wtedy jest czas na zróżnicowanie zarobków. Emerytury państwowe powinny być równe i finansowane w całości przez państwo. I oczywiście kogo nie zadowala niska emerytura obywatelska może sobie odkładać prywatnie, oszczędzać, inwestować, itd.
Ja dwa lata temu robiłem pobieżne wyliczenia ile mogłaby wynosić emerytura obywatelska. Wyszło mi 1380 zł i to przy sporo niższych środkach niż są przeznaczane na system emerytalny w chwili obecnej.
Emerytura obywatelska + brak składek (emerytury wypłacane z dochodów z VAT, akcyzy, ceł itp) to koniec a patologią nacisków na polityków w celu uzyskania przywilejów emerytalnych, 90% ZUS'u do likwidacji, niesamowite oszczędności w firmach: zarówno finansowe jak i czasowe. Nie ma deklaracji, składek, pism z ZUS'u, kontroli, wizyt w urzędzie, itd.
Emerytura obywatelska finansowana przez Skarb Państwa to także bardzo silny impuls do przedsiębiorczości, bo młodych firm już by nie zabijały wysokie składki na ZUS, płacone nawet wtedy gdy firma przynosi straty. To ogromne oszczędności w różnych miejscach i koniec z masą różnych patologii, o których można by długo pisać.
dobrze gada dać mu wódki
Reser
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 12:19
HIOB napisał:
OpCjOnEr napisał:
thorgall napisał:
OpCjOnEr napisał:
thorgall napisał:
ale slums
Nie mają kobiet do ruchania, cała ta hałastra zostanie bez potomstwa, potem starość i do piachu. Cale pokolenie ch.j strzeli, są skończeni, na śmietniku historii. A mialo być tak pięknie, białe kobiety, luksusowe fury i piękne wille.
Przesadzasz. Białe kobiety są - wystarczy zgwałcić Luxusowe fury są - wystarczy zajumać. Gorzej z willami bo to juś trzeba niestety mieć pomysł na życie i zapierdalać a to nieroby na zasiłkach bez kwalifikacji, pewnie większość to podejrzewam nawet analfabeci! Takich to nawet do roboty żadnej nie ma gdzie przyjąć bo co oni mogą robić? Przerzucać widłami gnój chyba tylko albo sprzątać szambo. Podejrzewam, że z 90% to nawet alfabetu francuskiego nie zna
Frater V e x o M e r c a t o r!
Liczba postów : 2414 Age : 43 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 12:26
Słowo na niedzielę (po powrocie z summy), w dzień św. Gawła
"Kiedy w święty Gaweł słota, będzie w lato dużo błota" co oznacza żeby unikać rynku NC
Reser
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 13:01
Od dawna piszę o restrykcyjnej polityce imigracyjnej.
Uchodźca powinien wykazywać jakieś minimalne przynajmniej wykształcenie, kwalifikacje bądź gotowość podjęcia nauki w celu ich zdobycia, jakiś pomysł na normalne życie w kraju (praca, własna działalność itp), do którego przybywa (w tym przypadq Francji) i do tego znajomość języka francuskiego na poziomie co najmniej komunikatywnym, niekaralność w swoim kraju i jakieś choćby minimalne pieniądze na pierwsze tygodnie życia w nowym państwie. Do tego dorzuciłbym okres karencji np. 2 lata czyli taki okres "próbny", podczas którego poczynania nowo przyjętego imigranta są kontrolowane przez odpowiednie służby czy np. nie ściemnił że będzie pracował a w rzeczywistości kradnie itp. W przypadku negatywym deportacja bez możliwości powrotu przez np. najbliższe 10 lat. Ponadto obowiązkowe podstawowe badania zdrowotne i szczepienia tak jak to ma miejsce w Australii i NZ - tam chorych na hiva i inne gówno nie przyjmą! I nie przyznawać obywatelstw z dupy! Przyjedzie bambus z Algierii i on qrwa wielki "Francuz" a Marsylianki śpiewać nie umie. Dopiero od trzeciego pokolenia przy założeniu, żę poprzednie dwa prowadzą nienaganne życie we Francji i biegle posługują się ojczystym czyli francuskim a nie algierskim językiem! Do tego obowiązek dostosowania się do norm qlturowych czyli zakaz chodzenia kobiet w szmatach poza domem i najbliższym osiedlem do powiedzmy 1km z jednoczesną pełną wolnością wyznawania religii bo tego zabraniać się nie powinno.
To samo oczywiście w odniesieniu do Niemiec, Belgi, Holandii, UK itp.
Gdyby takie ostre sito imigracyjne zrobić dekadę temu to wątpię czy choćby 5% tych uchodźców którzy są, przez to by się zakwalifikowało.
Ale zostaliby tylko ci, z którymi nie byłoby problemów.
A tymczasem naprzyjmowali wszystkich, głównie niepiśmienną hołotę i teraz Merklowa pierdoli, że trzeba "narodowego wysiłq" żeby się pozbyć problemu. Teraz to już gówno zrobi bo jest za późno. Może co najwyżej współczesny wzór NSDAP założyć
To trzeba było po mojemu jw robić ale najdalej 10 lat temu (albo i wcześniej nawet).
Barki z uchodźcami z Algierii na Morzu Śródziemnym... qrwa jest straż obrony terytorialnej wód u makaroniarzy... zatopiliby ze dwie to by następne nie przypływały. Tak jak u szczurów - jeden zeżre i zdechnie to pozostałe tam nie pójdą.
Merklowa i Hollande to powinni osobiście w nagrodę jeszcze loda robić każdemu imigrantowi za to, że mają wielki zaszczyt przyjąć ich.
qrwa mać
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Nie 16 Paź 2016, 13:03, w całości zmieniany 1 raz
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 13:01
Czy pod wpływem marihuany mozna wymyslec dobry system do gry ? sa argumenty za, ze umysl jest zrelaksowany i bardziej kreatywny, otwarty ale minusem jest brak logicznego myslenia.
Reser
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 13:08
betonowe_buty napisał:
Czy pod wpływem marihuany mozna wymyslec dobry system do gry ? sa argumenty za, ze umysl jest zrelaksowany i bardziej kreatywny, otwarty ale minusem jest brak logicznego myslenia.
No niestety ale tak jest Kiedyś na fazie obserwowałem na demo jak się świeczki zmieniają i fajnie to wyglądało.
Jest się bardziej kreatywnym ale masz też bardzo wybiórcze postrzeganie. Sqpisz się na jakiejś pier**le a zapomnisz o najważniejszym czyli żeby kapitał nie topniał.
Tzw. labilność percepcji.
Możesz spróbować ale na demo albo na mikrolotach.
Wygwiazdkowało coś co autocenzor uznał za przekleństwo a to odmiana słowa "pierdoła"
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Nie 16 Paź 2016, 13:09, w całości zmieniany 1 raz
Frater V e x o M e r c a t o r!
Liczba postów : 2414 Age : 43 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 13:09
betonowe_buty napisał:
Dex'a i Pingwina możesz wybadać! Obydwaj grają systemami i obydwaj.......
Reser
Temat: Re: UFO 15 - 16 10 2016 r. Weekend Nie 16 Paź 2016, 13:10
frater napisał:
betonowe_buty napisał:
Dex'a i Pingwina możesz wybadać! Obydwaj grają systemami i obydwaj.......