trzeba napisać podręczniki od nowa - okazało się, że przed wiekami byliśmy czarni tylko zbledliśmy. A przynajmniej Grecy byli. Albo niektórzy greccy herosi. I Bogowie też.
trzeba napisać podręczniki od nowa - okazało się, że przed wiekami byliśmy czarni tylko zbledliśmy. A przynajmniej Grecy byli. Albo niektórzy greccy herosi. I Bogowie też.
a czytałeś albo może oglądałeś historię ich ucieczki z Polski na Zachód po rozpoczęciu wojny ????
Rumuni nam pomogli
Agenci Abwehry od wybuchu wojny polowali na pracowników Biura Szyfrów. Gdyby którykolwiek z pracowników znających sekrety osiągnięć wpadł, mogłoby to zdekonspirować wszystkie dotychczasowe osiągnięcia Polaków. Wobec tego bez zbędnego postoju, trójka polskich kryptologów dotarła do Bukaresztu.
a tak nam "pomagali " sojusznicy Mimo, iż stosunki Biura Szyfrów z naszym wyspiarskim sojusznikiem – Wielką Brytanią – nie układały się zbyt pomyślnie, to właśnie tam kryptolodzy skierowali się po opuszczeniu polskiej ambasady. Być może nie byłby to najgorszy wybór, gdyby nie pech. Zespół dotarł tam w tym samym momencie, kiedy ze spopielonej Polski uciekali przedstawiciele rządu Jego Królewskiej Mości. Ambasador nie miał nawet czasu dokładnie wysłuchać Polaków. Obiecał, że w najbliższym czasie się z nimi skontaktuje. Może to być za późno …
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
To Polacy stworzyli podstawy deszyfracji, jednak Anglicy przez wiele lat starali się przywłaszczyć to osiągnięcie sobie. Zdaniem Witolda Głębowicza, wynika to poniekąd z publikacji, które ukazywały się po II wojnie światowej. Wielu z ich autorów, wiedziała, że Brytyjczycy dysponują systemem odczytywania szyfrów "Enigmy", natomiast nieznane im było pochodzenie tego systemu oraz jak został złamany.
... Opcjoner mówi że nie jest czarny, nigdy nie mówił że nie był czarny, może coś jest na rzeczy
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
http://www.tvp.info/35492903/wlasciciel-pijany-ze-szczescia-najdrozsza-na-swiecie-butelka-wodki-odnaleziona-pusta Odnaleziono skradzioną najdroższą butelkę wódki na świecie – potwierdziła kopenhaska policja. Wartą ponad milion euro butelkę marki Russo-Baltique odnalazł anonimowy mieszkaniec Kopenhagi na jednym z placów budowy w dzielnicy Charlottenlund.
Ciekawe czy miał kaca ?
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
http://www.tvp.info/35492903/wlasciciel-pijany-ze-szczescia-najdrozsza-na-swiecie-butelka-wodki-odnaleziona-pusta Odnaleziono skradzioną najdroższą butelkę wódki na świecie – potwierdziła kopenhaska policja. Wartą ponad milion euro butelkę marki Russo-Baltique odnalazł anonimowy mieszkaniec Kopenhagi na jednym z placów budowy w dzielnicy Charlottenlund.
Ciekawe czy miał kaca ?
dziwne te ludzkie małpy z jednej strony chca miec cos unikatowego , wyjątkowego - tylko dla siebie a z drugiej pchają sie na takie spędy jak "sylwester marzen " pomiędzy tysiace innych małp
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
tak panie Ziemkiewicz- ma pan całkowitą rację Balcerowicz został wyciągnięty jak królik z kapelusza- nigdy przed powołaniem na ministra się nie spotkał ani nigdy nie rozmawiał z Sorosem i Sachsem nawet nie wiedział że tacy ludzie istnieją na planecie Ziemia ja pier**le- nawet jemu- Ziemkiewiczowi- zakneblowali usta
Osły
tak panie Ziemkiewicz- ma pan całkowitą rację Balcerowicz został wyciągnięty jak królik z kapelusza- nigdy przed powołaniem na ministra się nie spotkał ani nigdy nie rozmawiał z Sorosem i Sachsem nawet nie wiedział że tacy ludzie istnieją na planecie Ziemia ja pier**le- nawet jemu- Ziemkiewiczowi- zakneblowali usta
inaczej by nie był " W tyle prezesa " nawet zakaz handlu w niediele tylko lekko skrytykowal - uznal zasadne argumenty tych co chca lezec nie robic
Rudy sie nie poddal to Go nie ma - Warzecha
PS kilka razy chcialem sie dodzwonic i ni wuja
Mariner , Ty zadzwon i ich opierdol bo placisz abonament i masz moralne prawo
wkurwilo mnie jak kiedys ich gosc skrytukowal i taki jeden nowy , ten taki osiol z brodą skwitował " nawet Pana glos tolerujemy " = tacy jestesmy talerancyjni i dobroduszni
a gosc powinien mu odjebac "gosciu ja na ciebie place i to ja moge ciebie tolerowac lub nie i nie bede az taki tolerancyjny zeby takich jak ty opłacać
Ostatnio zmieniony przez Osły dnia Pią 05 Sty 2018, 22:46, w całości zmieniany 3 razy
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
inaczej by nie był w "tyle prezesa " nawet zakaz handlu w niediele tylko lekko skrytykowal - uznal zasadne argumenty tych co chca lezec nie robic
Rudy sie nie poddal to Go nie ma
Rudy łysy czyli Warzecha ???????
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
Prezes, jeśli obróciłeś się na S po zarobieniu 20pkt na najlepszej korbie roku to chyba to Ciebie poje..ło; szfagry robią swoje i wiozą Indian w góry, co prawda spokojnie z lewarem 90% (tylko akcje + małe rezerwa depo na koniki jakby co) a nie 300% jak drzewiej bywało, ale w takim tempie i tak nie możemy narzekać
BP MOD
Liczba postów : 939 Registration date : 22/11/2012
inaczej by nie był " W tyle prezesa " nawet zakaz handlu w niediele tylko lekko skrytykowal - uznal zasadne argumenty tych co chca lezec nie robic
Rudy sie nie poddal to Go nie ma - Warzecha
PS kilka razy chcialem sie dodzwonic i ni wuja
Mariner , Ty zadzwon i ich opierdol bo placisz abonament i masz moralne prawo
wkurwilo mnie jak kiedys ich gosc skrytukowal i taki jeden nowy , ten taki osiol z brodą skwitował " nawet Pana glos tolerujemy " = tacy jestesmy talerancyjni i dobroduszni
a gosc powinien mu odjebac "gosciu ja na ciebie place i to ja moge ciebie tolerowac lub nie i nie bede az taki tolerancyjny zeby takich jak ty opłacać
zadzwoniłbym ale jak słyszę że ludzie po kilkanaście minut czekają na połączenie to mam to w d... no i musiałbym najpierw założyć krawat