Czai się za winklem i straszy Teraz najprawdopodobniej mamy korektę spadków, po której powinny nadejść najbardziej dynamiczne spadki od początku bessy. Ale póki korekcie się w górę, jadę ostro na L bo tylko to najlepiej mi wychodzi Od zarabiania na S to specem nie jestem
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Czai się za winklem i straszy Teraz najprawdopodobniej mamy korektę spadków, po której powinny nadejść najbardziej dynamiczne spadki od początku bessy. Ale póki korekcie się w górę, jadę ostro na L bo tylko to najlepiej mi wychodzi Od zarabiania na S to specem nie jestem
za winklem a nawet za węgłem
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
no cóż powoli kończę klejenie Climapora- hoojowo wyszło bo ściany faliste nie wiedziałem jak to kłaść- ale znalazłem sposób na krzywe ściany szkoda że tak póżno - ale tego co już zrobiłem nie będę zrywał a reszta będzie dobra jak jakiś grzyb się nie pojawi to będzie git
ps kleju mi pójdzie 2x więcej niż myślałem
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
wczoraj pojawiła się informacja o śmierci Brylewskiego po kilku tygodniach przebywania w śpiączce
"(..) Niespodziewanie, w styczniu 2018 r. Brylewski trafił do Szpitala Praskiego w Warszawie po tym, jak został brutalnie pobity. Jak się okazało, czynu dopuścił się syn właścicielki mieszkania na Pradze, które kupiła partnerka muzyka. Mężczyzna, który był doskonale znany policji, nie mógł pogodzić się z tym, że jego matka pozbywa się lokalu. Napastnik postanowił zemścić się na nowych właścicielach. Kiedy zastał w domu Brylewskiego, wdał się z nim w bójkę. Jak dowiedział się "Fakt", muzyk próbował się bronić i ukrył się w pobliskim sklepie, gdzie stracił przytomność. (..)"
nie miał gość farta w życiu
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
I dlatego jest to tak proste że aż durne, dlaczego szkoła Rafała Gliwickiego zajmuje się nauką zarabiania na ROSNĄCYCH rynkach, czyli obecnie (od 8lat) u Janków. I nic dziwnego, że uczestnicy tych programów szkoleniowych zarabiają real kasę, bo trzeba być osłem żeby z grając zgodnie z silnym trendem wzrostowym wtopić. Na GPW trzeba być wirtuozem AT, żeby na takim zrytym i wiecznie padaczącym rynku wyjść na plusi na koniec roku.... Chłopaki i dziewczyny od Rafała zanim kupią jakieś akcje: - sprawdzają czy trend całego rynku jest wzrostowy (jak zaczyna się większą korekta albo bessa sprzedają wszystko PKC-em i czekają na sygnał zakończenia korekty, tak więc krach im nie straszny, bo na samym początku pozbywają się akcji, i to tych które nie wyleciały na stopie, bo krótki stop to podstawa.... - wybierają starannie spółki do zakupu, kupują po korektach - po zakupie ustawiają stopa, którego przesuwają (wyłącznie do góry, jak nie odpali oczywiście) raz w tygodniu
Strategia prosta jak cep, ale qrna działa jak złoto... Właściwie to źle napisałem, to jest tak proste że aż genialne. Chcesz zarabiać kasę, a nie wiecznie dopłacać do hazardowej gry? Przepis jest powyżej... Oczywiście jest jeden zasadniczy problem, większości graczy kompletnie nie zależy na stabilnym zysku, tu chodzi o silne emocje i udowadnianie nie wiadomo czego... Co to za sztuka wziąć i zarobić w/w metodą, 10% czy 20% rocznie na akcjach w hossie to każdy głupek potrafi, ja to co innego
Ostatnio zmieniony przez Indiana dnia Pon 04 Cze 2018, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
I dlatego jest to tak proste że aż durne, dlaczego szkoła Rafała Gliwickiego zajmuje się nauką zarabiania na ROSNĄCYCH rynkach, czyli obecnie (od 8lat) u Janków. I nic dziwnego, że uczestnicy tych programów szkoleniowych zarabiają real kasę, bo trzeba być osłem żeby z grając zgodnie z silnym trendem wzrostowym wtopić. Na GPW trzeba być wirtuozem AT, żeby na takim zrytym i wiecznie padaczącym rynku wyjść na plusi na koniec roku.... Chłopaki i dziewczyny od Rafała zanim kupią jakieś akcje: - sprawdzają czy trend całego rynku jest wzrostowy (jak zaczyna się większą korekta albo bessa sprzedają wszystko PKC-em i czekają na sygnał zakończenia korekty, tak więc krach im nie straszny, bo na samym początku pozbywają się akcji, i to tych które nie wyleciały na stopie, bo krótki stop to podstawa.... - wybierają starannie spółki do zakupu, kupują po korektach - po zakupie ustawiają stopa, którego przesuwają (wyłącznie do góry, jak nie odpali oczywiście) raz w tygodniu
Strategia cepa, ale qrna działa jak złoto...
Taaa... Infinan i Mylogi 2007 od razu mi się skojarzyło. Amalgamat, metoda małej łyżeczki, różne matematyczne wyliczanki pilota Libera i geometryczna wirtuozeria kaczora... gartleye, harmonica i cuda wianki też działały ileś lat Później pojawił się syndrom Hioba czyli słynna kwestia fazy rynq.
Innymi słowy: gdy się globalna hossa skończy to zesra się cała szkoła.
System Rejczaka też wymiatał dobrą dekadę.
Reser
Juś nie wspominając o słynnym komediancie jednego trendu na jednym papierze, który wyżej srał niż dupę nosił a gdy spuchły dywidendy to i Lancze się skończyły
Reser
Właśnie to co piszesz nie ma kompletnie nic wspólnego z zasadami które opisałem. Przeczytaj sobie raz jeszcze... Po pierwsze oni grają TYLKO na akcjach. A wiesz dlaczego? Akcje są grą o SUMIE DODATNIEJ!!!! Więc łatwiej na nich zarobić niż na koniach z dźwignią, które są grą o sumie ujemnej, a na dodatek grasz przeciwko sztucznej inteligencji. Rozumiesz teraz subtelną różnicę pomiędzy grą na rynku akcji w USA, gdzie od 8 lat 90% graczy zarabia, a grą na koniach gdzie 90% topi? Po drugie stosują śmiesznie niskie stopy, silną dywersyfikację portfela, więc g....no stracą jeśli KGHM który stanowi max 5% portfela zacznie się walić, wylecą z pozycji po 1-2 zł a nie po 150 zł w dół. Śmiejesz się a kompletnie nic nie kumasz. Z kasy rzędu miliona zł 20% rocznie to wspaniały wynik, jeszcze że śmiesznym ryzykiem. Spróbuj pograć milionem u nas na koniach, od razu zobaczysz grę konkretnie pod Twoje konie.... Na rynku USA gdzie masz na niektórych spółkach miliardowe dzienne obroty ze swoim milionem jesteś anonimowym leszczem. Spróbuj kupić pakiecik 100 sztuk Ciecha, to zobaczysz ilu jest chętnych żeby Cię dymnąć.
zupa z leszcza
Liczba postów : 771 Location : HIOB Registration date : 06/10/2015
Juś nie wspominając o słynnym komediancie jednego trendu na jednym papierze, który wyżej srał niż dupę nosił a gdy spuchły dywidendy to i Lancze się skończyły
można by rzec "były Ufok" lub "eks Ufok"
Sir Nick UFOTrader Senior
Liczba postów : 870 Age : 48 Registration date : 01/11/2010