Qwa, tyle widać okazji inwestycyjnych, a ja nie chcę łamać własnych zasad i dopłacać do depo jak trwają spadki, a 100% kasiory mam już załadowane w akcje. Aż się prosi żeby PGNIG dobrać, Handlowy, no aż się proszą żeby po sporym pakieciku pokupić, właśnie teraz
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Dzięki Opcjoner za info o mega ujemnej bazie na FW40, kupiłem sobie dzisiaj na próbę też 1 szt i obadam jak się na tym gra. Tam jest chyba dźwignia x10 czyli luz blues, baza -150pkt , no to spokojnie mogę poczekać aż się bazinek unormuje Wiem że głupio zrobiłem bo najpierw kupiłem a potem ściągnąłem wykres , jak na UFOedukatora to nie bardzo , ale wygląda że na tym wynalazku FW40U18 metoda na dwie średnie na H1 sprawdzi się idealnie, ceny chodzą równo jak po sznurku, wygląda gicio. No co, trzeba kombinować na boku jak na główny ogródek zażydzony i na stratach jedzie
Ostatnio zmieniony przez Indiana dnia Sro 27 Cze 2018, 17:05, w całości zmieniany 1 raz
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
Qwa, tyle widać okazji inwestycyjnych, a ja nie chcę łamać własnych zasad i dopłacać do depo jak trwają spadki, a 100% kasiory mam już załadowane w akcje. Aż się prosi żeby PGNIG dobrać, Handlowy, no aż się proszą żeby po sporym pakieciku pokupić, właśnie teraz
a energetyki coraz nizej ; są megawyprzedane...wiem, wiem, mają swoje problemy w postaci przeprowadzenia dużych inwestycji, ale i tak już są bardzo tanie ( fundamentalnie )
P.S. no i nie udało się gnojowi zamknąć poniżej 2100
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
Akcje żreć nie wołają, nawet mi przez myśl nie przechodzi żeby teraz sprzedać energetyki, natomiast co zarobię na koniach kilka k to zaraz ładuję w różne okazje inwestycyjne (z różnym skutkiem, jak to "okazje inwestycyjne" w bessie Mam już w jasny ch.... Taurona ze średnią 2.32, do tego stopnia że każdy grosz zmiany to już grube kwoty wychodzą, a jak tylko coś się zwali to dalej ładuję do wora A jak bessa się skończy, prąd za sprawą elektryków stabilnie do góry, i cena wróci na te 5-6 zł (kwestia czy za rok, czy za 3 lata), to ja pier..., mogę już nie pracować A jak mi go zje...ią na 1 zł - to zajebiście, podwoję kasę, czyli tak jakbym x3 ilość akcji kupił, a cena docelowa za 2-3 lata bez zmian
Kurka, połowa spółek jak patrzę na VSA do natychmiastowego kupna
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Ten chooy siedzi na S i wyprzedaje akcje już od 2650 , kutas zdołował mi portfel i mimo kombinacji jestem na minusie. Ale jak ciul zakichany skończy, a w pesymistycznym wariancie jeszcze w porywach -4 czy -5% mogą zrobić to pryszcz przy dotychczasowych spadkach, to zaczniemy w końcu lecieć do góry falę B dużą korekty, a ta może spokojnie ponad 2650 i to sporo wylecieć.
Teraz już nie ma bata, nie będę sprzedawał spółek na stracie bo najprawdopodobniej czeka nas ostatni dynamiczna fala w dół. A nawet jak to tylko początek bessy i w najgorszym wypadku ceny jeszcze się przepołowią to podwoję i ch... bo mnie stać, w perspektywie lat zarobię na tych dzisiaj stratnych akcjach wór kasiory, ale mam solidną lekcję na przyszłość - jak na indeksach robi się krzyż śmierci lub przekraczamy overbalance, to po prostu wypier... akcje jak leci, a nie szukać kurna dołków. Nic, w porównaniu do posiadaczy Getbacka czy połowy spółek śmieciowych to i tak mam wyniki jak krezus, bo strata jak najbardziej do odrobienia do końca roku.
ja pitole jedz codziennie to samo bo zaczynasz z sensem gadać a nie tylko achy i ochy ile to nie zarobiłeś
_________________ ...... a będzie giciej
Akcje żreć nie wołają, nawet mi przez myśl nie przechodzi żeby teraz sprzedać energetyki, natomiast co zarobię na koniach kilka k to zaraz ładuję w różne okazje inwestycyjne (z różnym skutkiem, jak to "okazje inwestycyjne" w bessie Mam już w jasny ch.... Taurona ze średnią 2.32, do tego stopnia że każdy grosz zmiany to już grube kwoty wychodzą, a jak tylko coś się zwali to dalej ładuję do wora A jak bessa się skończy, prąd za sprawą elektryków stabilnie do góry, i cena wróci na te 5-6 zł (kwestia czy za rok, czy za 3 lata), to ja pier..., mogę już nie pracować A jak mi go zje...ią na 1 zł - to zajebiście, podwoję kasę, czyli tak jakbym x3 ilość akcji kupił, a cena docelowa za 2-3 lata bez zmian
Kurka, połowa spółek jak patrzę na VSA do natychmiastowego kupna
stopa dywidendy wiguni mogła by być wyższa no i obecni decydenci ( poprzedni też ) mają rynek kapitałowy w dupie https://www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-prezentuje-nowa-strategie-O-inwestorach-indywidualnych-niewiele-7599582.html
"GPW prezentuje nową strategię. O inwestorach indywidualnych niewiele"
pierwszy krok to likwidacja belkowego
Z wywiadu z Grzegorzem Latą, piłkarzem, byłym prezesem PZPN: - panie Grzegorzu, czy zespół z 1974r. wygrałby z nasza reprezentacją? - myślę, że wygralibyśmy jakieś 1:0 - tylko tyle??? - proszę wziąć pod uwagę, że większość z nas ma już ponad 70 lat.
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
Ten chooy siedzi na S i wyprzedaje akcje już od 2650 , kutas zdołował mi portfel i mimo kombinacji jestem na minusie. Ale jak ciul zakichany skończy, a w pesymistycznym wariancie jeszcze w porywach -4 czy -5% mogą zrobić to pryszcz przy dotychczasowych spadkach, to zaczniemy w końcu lecieć do góry falę B dużą korekty, a ta może spokojnie ponad 2650 i to sporo wylecieć.
Teraz już nie ma bata, nie będę sprzedawał spółek na stracie bo najprawdopodobniej czeka nas ostatni dynamiczna fala w dół. A nawet jak to tylko początek bessy i w najgorszym wypadku ceny jeszcze się przepołowią to podwoję i ch... bo mnie stać, w perspektywie lat zarobię na tych dzisiaj stratnych akcjach wór kasiory, ale mam solidną lekcję na przyszłość - jak na indeksach robi się krzyż śmierci lub przekraczamy overbalance, to po prostu wypier... akcje jak leci, a nie szukać kurna dołków. Nic, w porównaniu do posiadaczy Getbacka czy połowy spółek śmieciowych to i tak mam wyniki jak krezus, bo strata jak najbardziej do odrobienia do końca roku.
ja pitole jedz codziennie to samo bo zaczynasz z sensem gadać a nie tylko achy i ochy ile to nie zarobiłeś
Przecież jak zarabiam to piszę, jak wtapiam to też, tyle że wiadomo że bardziej człowiek się cieszy z zarobków niż z wtop. Ale w końcu po podliczeniu wychodzi, że suma wtop przewyższa zarobki, więc też o tym piszę. Na szczęście wszystkie znaki wskazują że może jeszcze końcówka tego tygodnia i początek przyszłego będą spadkowe, a to świetnie się składa bo akurat kończę duży kontrakt i będzie wór kasy na zakupy, jak zrobią dołek w miejscu geometrycznym i jeszcze porobią się sygnały kupna to kij z zasadami, ładuję świeżą kasiorkę i jazda na full tym razem
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Masakra, ale wstyd z tą ustawą A jeszcze ten komentaż żydka, że oni wspólnie zdecydowali o ustawie polskiego parlamentu, to już totalna porażka.... Z drugiej strony jak czytam oficjalny komunikat to jest OK.
Ostatnio zmieniony przez Indiana dnia Sro 27 Cze 2018, 18:53, w całości zmieniany 1 raz
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
- Wycofanie się przez rząd z nowelizacji ustawy o IPN pokazuje, że można nas kopać i pluć na Polskę bez konsekwencji. Bo to, co ostatnio robiły środowiska żydowskie, ta kłamliwa kampania defamacyjna wobec Polski i Polaków, nie tylko nie została ukarana, nie tylko nie spotkała odważnego i twardego stanowiska polskiego rządu, ale okazało się, że jest skuteczna. To rozzuchwala. Nie chciałbym, żeby polski rząd rozzuchwalił te środowiska do tego stopnia, żeby nas lekceważyć, pogardzać nami i nas okradać – mówi w rozmowie z Jakubem Pacanem dziennikarz śledczy, Witold Gadowski.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
teraz zacznie się wywieranie nacisków w sprawie restytucji mienia żydowskiego. PiS miał koncepcję spłacenia tego z kasy Niemiec (reparacje)
warto przypomnieć słowa Michalkiewicza i odniesienie do tej koncepcji:
Dalej Michalkiewicz wyjaśnił dlaczego nie będzie możliwe uzyskanie czegokolwiek od Niemiec. Dalej w swoich rozważaniach Michalkiewicz zapytał retorycznie:
– W jaki sposób Polska, która siedzi w niemieckiej kieszeni zamierza zmusić Niemcy, żeby zrobiły coś czego nie będą chciały zrobić?
– Ja nie wiedziałem kto wymyślił taką durnotę niebezpieczną? A to Kaczyński. Nie uwierzyłbym, że to on. Ale przeczytałem w wywiadzie jakiego udzielił.
Michalkiewicz od razu wyjaśnił dlaczego to jest „niebezpieczny pomysł”:
– Z tych powodów o których tu mówię my żadnych reparacji od Niemiec nie uzyskamy. Natomiast Żydzi uzyskają od rządu polskiego to na czym im bardzo zależy – uznanie zasadności ich roszczeń. My powiemy, że „my wam zapłacimy, ale jak nam Niemcy dadzą”. Niemcy nam nic nie dadzą, ale Żydzi będą mieli uznanie zasadności ich roszczeń. Na czym im bardzo zależy.
całość
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
zibi MOD
Liczba postów : 31151 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
już w dupie mają nasiedleńców pomiędzy Odrą i Bugiem
... Póki nie musi po hebrajsku, spoko Inna sprawa że służby Premiera tak się rozpędziły udowadniając że PMM biegle mówi po angielsku że zapomniały o wymogach protokolarnych!
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
mieliśmy Niemieckiego psa ,a teraz rządzi żydowski piesek
Co chcesz Króla Polski i Królową mamy z narodu żydowskiego
zibi MOD
Liczba postów : 31151 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008