Jankes z nasdaczkiem na czele zachowuje się normalnie, a u nas jakiś megaokoń WIG20USD +2,44% , czy aby nie zbliża się rozliczenie jakiś ETF-ów czy innych wynalazków ? Moim zdaniem u nas korba jest ewidentnie pod to robiona... P.S. a może ptaki u mnie zawracają bo mieszkam na krańcu świata ?
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Ale mamy sukces techniki! W końcu wykonali samolot rakietowy, który osiągnął 52 km, i leciał przez chwilę 2,5 Ma. Firma Virgin. Problem tylko polega na tym, że już w latach 60-tych rakietoplan (czyli takie skrzyżowanie samolotu z rakietą) X-15 latał sobie z prędkościami rzędu 6Ma, i regularnie wznosił się (prawie 200 lotów testowych) na wysokość ponad 100km...
Gdzie loty w kosmos? Ludzie w latach 60-tych myśleli, że przy takim rozwoju techniki za 50 lat to będziemy latać (teleportować się) daleko poza układ słoneczny, a tu mamy barierę nie do przebycia żeby chociaż na Księżyc wrócić, nie mówiąc o Marsie czy innych planetach... W komputerach, informatyce, rozwój jest przepotężny, a w technice to próbujemy doganiać osiągi sprzed 50 - 70 lat. Dziwne.
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Ale mamy sukces techniki! W końcu wykonali samolot rakietowy, który osiągnął 52 km, i leciał przez chwilę 2,5 Ma. Firma Virgin. Problem tylko polega na tym, że już w latach 60-tych rakietoplan (czyli takie skrzyżowanie samolotu z rakietą) X-15 latał sobie z prędkościami rzędu 6Ma, i regularnie wznosił się (prawie 200 lotów testowych) na wysokość ponad 100km...
Gdzie loty w kosmos? Ludzie w latach 60-tych myśleli, że przy takim rozwoju techniki za 50 lat to będziemy latać (teleportować się) daleko poza układ słoneczny, a tu mamy barierę nie do przebycia żeby chociaż na Księżyc wrócić, nie mówiąc o Marsie czy innych planetach... W komputerach, informatyce, rozwój jest przepotężny, a w technice to próbujemy doganiać osiągi sprzed 50 - 70 lat. Dziwne.
jak ludzie pokroju Tuska będą tym zawiadywać to już niedługo odkryjemy cepy i sierpy
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
dobrze wyczaiłem ( po interwencji banku Chin ) że Jankes ( o dziwo !!! ) będzie się gorzej zachowywał od Europy. Jeśli o nas chodzi to *uj wie....raczej 2330 nie przebijemy ( mam na myśli oczywiście trwałe przebicie a nie nanosekundowe )
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
no więc jest tak dlaczego ENERGA ma słabsze wyniki????- ano dlatego że trza dwa razy załatwiać to co powinno być załatwione za jednym razem chcą dwa razy wymieniać licznik to niech se wymieniają ja już od dziś czekam na tą wymianę związaną ze zmianą taryfy no nic trudno jest jeszcze jedna sprawa - zmuszono nas do podpisania pełnomocnictwa dot sprzedawcy rezerwowego do biurwy nic nie docierało a i kierowniczki nie chciała zawołać - nie rozumie biurwa słowa "powinno" 4 nieznane spółki do wyboru - 3 ZOO i jedna SA- wybrałem SA
postraszyłem ją UOIKiKiem ale to nic nie dało no nic trza podzwonić i się dowiedzieć co i jak
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
u mnie wprowadzili mikroloty 0,01 te zmiany to wg Was na lepsze czy gorsze ? i czy wpłynie to na spadek zmienności ? P.S. czy u Was też ptaki się dziwnie zachowują ?
U mnie tradycyjnie duży zarobek na pozycjach. Dzisiaj prawdopodobnie kasuję zyski i obrotka na S-ki.
Jednak zostałem na L-kach. Za dużo codziennie kasy zarabiam, żeby z tego tak rezygnować.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010