Wśród inwestorów wzrosły nadzieje na poprawę relacji USA-Chiny po doniesieniach "The Wall Street Journal" w czwartek, że sekretarz skarbu USA Steven Mnuchin zaproponował złagodzenie taryf celnych nałożonych przez USA na Chiny.
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Pią 18 Sty 2019, 19:22, w całości zmieniany 1 raz
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
Qrwa taki pierdolec a na qrwidoołq jak zwykle brak pary nie ma viagry
GPW przypomina grę polskiej reprezentacji na ważnych turniejach - same niewykorzystane szanse. Kiedy oni chcą korbić? Gdy się tam zesra?
Zamknięcia niby hossowate ale to takie ledwo ledwo wymordowane na siłę z pomocą fixa a gdyby tylko chcieli to 2400 mogło pójść z hukiem jak zapałka.
Helmut do góry tu pałowanie, co za qrwa debilny rynek.
Nie mogę się zgodzić co do oceny W20. Od końca września kiedy był szczyt światowej hossy jankes spada obecnie jakieś 9%, a W20 jest ponad 2% plusie. Nasz rynek jest teraz (bardzo) mocny. Jeszcze parę lat temu bylibyśmy ze 2x niżej niż jankes.
Zresztą "siłę" obecnie wykazują wszystkie rynki wschodzące (wiem, że my niby jesteśmy już tym rozwiniętym, ale w realu jesteśmy bardziej skorelowani z EM niż z USA czy Europą Zachodnią). Ewidentnie część środków spekuła przesunęła z USA na EM. Patrzcie jakie jazdy są w Turcji, na Węgrzech czy w Brazylii. Żeby tam szorcić to trzeba mieć depo jak Generał.
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
W poniedziałek rano dobieram kolejne L, za zarobione w nocy od 3:30!
Dla innych:
Nasdaq - wg analiz pocztowców - 7 500
DJIA - jak wyżej - 26 000
Trzeba być rzeczywiście tępym kretynem, by łapać S w tak silnym trendzie wzrostowym! Zresztą Miś zarobił w tamtym roku, w tym może sobie na parę punktów skakać, jak żabka.
TYLKO L!
GO BULLLLLLS!!!!!!!!!
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
Godło Poczty Polskiej zmieniało się przez lata, ale jego znakiem rozpoznawczym zawsze jest trąbka. Co poczta ma wspólnego z trąbieniem? Zagadkę rozwiązano na facebookowym profilu.
W średniowieczu za pomocą trąbki roznosiciele listów dawali sygnał, że zbliżają się do danej miejscowości. Dziś powiedzielibyśmy, że to takie dawne powiadomienie - dźwięk wiadomości na telefonie czy Facebooku jest swego rodzaju odpowiednikiem listonosza z trąbką.
Trąbka informowała również o tym, że na drodze jest urzędnik pocztowy, którego należy przepuścić. Poza tym trąbka odstraszała dzikie zwierzęta i… pobudzała psy. Jeśli listonosze się zgubili, wystarczyło zagrać melodię. Po usłyszeniu szczekania i ujadania wiedzieli, w którą stronę się kierować.
Osły
Godło Poczty Polskiej zmieniało się przez lata, ale jego znakiem rozpoznawczym zawsze jest trąbka. Co poczta ma wspólnego z trąbieniem? Zagadkę rozwiązano na facebookowym profilu.
W średniowieczu za pomocą trąbki roznosiciele listów dawali sygnał, że zbliżają się do danej miejscowości. Dziś powiedzielibyśmy, że to takie dawne powiadomienie - dźwięk wiadomości na telefonie czy Facebooku jest swego rodzaju odpowiednikiem listonosza z trąbką.
Trąbka informowała również o tym, że na drodze jest urzędnik pocztowy, którego należy przepuścić. Poza tym trąbka odstraszała dzikie zwierzęta i… pobudzała psy. Jeśli listonosze się zgubili, wystarczyło zagrać melodię. Po usłyszeniu szczekania i ujadania wiedzieli, w którą stronę się kierować.
To juz wiem dlaczego psy tak listonoszy nienawidza,maja genetyczna niechec do trabki na mundurze,ich przodkow wkurwial ten dziwek
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
To ile zarobiły Misie od początku roku? I jaki poziom zysków z tego tygodnia?
Ja aż pękam z dumy z mojego rachunku, nic nie robiłem, depo puchło, L doładowane jeszcze mi tyle zarobiło, że chyba faktycznie na koniec stycznia pieprznę tę robotę na poczcie.
Wystarczy mieć L, na cały 2019. Ciekawostką jest to, że mój long term sygnał, dopiero teraz dał L. Czyli hossa dopiero się zaczyna!
GO BULLS!!!!!!!!!!!!!!
Prezes
Dalsza korba i eksterminacja Misia. Efekt stycznia!!!
Że też UFO profesura jest taka zaślepiona na S. Nie widzieć takiego trendu? Nie załapać się na tanie L w grudniu? Szok!
I nawet Indiana szuka S? Po co? I pod co? Te dupokreski się nawet do podcierania tyłka nie nadają. Zobaczcie MOJE prognozy sprzed kilkunastu dni... Już się TP1 zrealizowało, ale skoro złapałem trend, nie będę brał ochłapów, wycisnę Misia do ostatnich gaci!
HOSSA 2019!!!!!!!
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Oczywiście , ja pier**lę k**wa, informacja z tej jebanej WSJ pokazałą się w momencie, jak sapina nie mogła wybić oporu. A żeby było jesszcze śmieszniej, to info już zostało zdementowane ja pier**lę k**wa
"Informacja "WSJ" została oficjalnie zdementowana, co nieco zwiększa jej wiarygodność"
Witam
Realista kierujesz się logiką i faktami, a od kiedy rynek jest logiczny i kieruje się faktami? Jakby tak było to Einstein by nie zbańczył niezłego majątku na giełdzie
Jest idiotenhossa i nie ma co się zastanawiać z jakiego powodu bo można popaść w ciężką chorobę, do której leczenia będzie potrzebny specjalista i najnowsza generacja osiągnięć farmacji
Dla mnie jedyne sensowne pytanie to jak wysoko mogą dojść, a nie dlaczego
A to Albercik na giełduńce pogrywał??
Plotka głosi, że przewalił niezłą kasiorę.
W sumie to dziwne bo on przeciez byl Ż
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
To ile zarobiły Misie od początku roku? I jaki poziom zysków z tego tygodnia?
Ja aż pękam z dumy z mojego rachunku, nic nie robiłem, depo puchło, L doładowane jeszcze mi tyle zarobiło, że chyba faktycznie na koniec stycznia pieprznę tę robotę na poczcie.
Wystarczy mieć L, na cały 2019. Ciekawostką jest to, że mój long term sygnał, dopiero teraz dał L. Czyli hossa dopiero się zaczyna!
GO BULLS!!!!!!!!!!!!!!
Mr. Prezes patrz ile luk jest do domknięcia na DAX dziennym ...Helmut sie nie pierd.. Jak sobie przypomne to Twoje "zamykanie" luki na 2130, to aż nie wierze że się tak potrafiłeś ogarnąć
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
Qrwa taki pierdolec a na qrwidoołq jak zwykle brak pary nie ma viagry
GPW przypomina grę polskiej reprezentacji na ważnych turniejach - same niewykorzystane szanse. Kiedy oni chcą korbić? Gdy się tam zesra?
Zamknięcia niby hossowate ale to takie ledwo ledwo wymordowane na siłę z pomocą fixa a gdyby tylko chcieli to 2400 mogło pójść z hukiem jak zapałka.
Helmut do góry tu pałowanie, co za qrwa debilny rynek.
Nie mogę się zgodzić co do oceny W20. Od końca września kiedy był szczyt światowej hossy jankes spada obecnie jakieś 9%, a W20 jest ponad 2% plusie. Nasz rynek jest teraz (bardzo) mocny. Jeszcze parę lat temu bylibyśmy ze 2x niżej niż jankes.
Zresztą "siłę" obecnie wykazują wszystkie rynki wschodzące (wiem, że my niby jesteśmy już tym rozwiniętym, ale w realu jesteśmy bardziej skorelowani z EM niż z USA czy Europą Zachodnią). Ewidentnie część środków spekuła przesunęła z USA na EM. Patrzcie jakie jazdy są w Turcji, na Węgrzech czy w Brazylii. Żeby tam szorcić to trzeba mieć depo jak Generał.
Ja widzę od lat ciągle te same levele. To jest taka "moc" bierna. Jeśli wig stoi ciągle w miejscu miesiącami a Jankes sie obsrał to relatywnie wig sie wydaje "mocny" ale nie dlatego, że urósł ale dlatego, że się co inne osłabiło a ten zachował status quo. Niech oni qrwa mać zrobią 2600 czy 2700 to wtedy będzie mocny a nie do porzygu to samo w koło macieju 23xx latami. Z głupim 2375 męczą się z tydzień jakby to nie wiadomo jaki kosmiczny poziom był a to powinno jednym splunięciem pójść już dawno temu. Jeśli spółki rosną a na wigu tego nie widać, to znaczy, że chujowo jest index skonstruowany i powinien zostać zmieniony.
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Pią 18 Sty 2019, 22:44, w całości zmieniany 1 raz
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
Oj Osły Osły, tyle lat na giełdzie a nie wiesz że u nas burdel na GPW. Akcje scalili, z 4 powstała 1, ale ponieważ notowania po scaleniu ruszą w poniedziałek, więc ostatnia wycena pochodzi z czasu sprzed scalenia, czyli teoretycznie wyparowało 75% kasy z tych akcji. Za to mam nadzieję że w poniedziałek wróci z nawiązką, bo reszta spółek Czarneckiego przez ponad tydzień scalania rosła po kilkanaście %.
Ostatnio zmieniony przez Indiana dnia Pią 18 Sty 2019, 22:48, w całości zmieniany 1 raz