Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 11:49
Market Trader napisał:
Osioł: jako specjalista moze wiesz co zrobić jeśli domowy kwiatek (palma areca) zaatakowaly mi mszyce lub coś podobne? od wuja srebrnych mikroowadow na łodygach aż się to obrzydliwie klei. Spryskać to czymś czy przesadzić? Nawet nie wiem czy to mszyce bo te są czarne a u mnie srebrne.
z dosw wiem ze najbardziej skuteczne sa srodki Bayera ale drogie,nasze z marketow nie dzialaja typu ale mozesz sprobowac opryskac zwykla soda spozywcza,ktora kupisz w markecie za 1 zeta mi podzialalo przy okazji przyda ci sie do wybielania zebow soda-tani skuteczny i bezpieczny sposob
MICHU
Liczba postów : 39646 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:06
Bartek napisał:
Market Trader napisał:
Osioł: jako specjalista moze wiesz co zrobić jeśli domowy kwiatek (palma areca) zaatakowaly mi mszyce lub coś podobne? od wuja srebrnych mikroowadow na łodygach aż się to obrzydliwie klei. Spryskać to czymś czy przesadzić? Nawet nie wiem czy to mszyce bo te są czarne a u mnie srebrne.
z dosw wiem ze najbardziej skuteczne sa srodki Bayera ale drogie,nasze z marketow nie dzialaja typu ale mozesz sprobowac opryskac zwykla soda spozywcza,ktora kupisz w markecie za 1 zeta mi podzialalo przy okazji przyda ci sie do wybielania zebow soda-tani skuteczny i bezpieczny sposob
Jak zarabia 2k dziennie to wyrzucić na śmietnik i kupić sobie nowy. Życie jest za krótkie aby się w ten sposób niepotrzebnie stresować.
Bartek
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:12
MICHU napisał:
Bartek napisał:
Market Trader napisał:
Jak zarabia 2k dziennie to wyrzucić na śmietnik i kupić sobie nowy. Życie jest za krótkie aby się w ten sposób niepotrzebnie stresować.
a moze ma sentyment do kwiatka,bo od babci na urodziny dostal jak mu kot zachoruje to tez ma go wyjebac i wziasc nowego moze chlop ma szacunek do przyrody
zibi MOD
Liczba postów : 31054 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:24
Bartek napisał:
bog.dan napisał:
powiedzcie mi koledzy, skąd ta fascynacja złotem i srebrem ? pytam poważnie.. zarówno tutaj na forum, ale też wśród moich znajomych obserwuję zainteresowanie zakupem kruszców.. na moje pytanie, po co ?.. odpowiadają że jako zabezpieczenie.
ale zabezpieczenie przed czym ? przed zapaścią 'systemu' ? jak to kiedyś ( jeśli ) jebnie, to co Wam po tym złocie ? nie najesz się tym, nie napijesz.
ja, to kupiłym kawał rolnej ziemii.. tak 4-5 ha.. w razie 'total collapse" to i coś wyhodować można, studnię wykopać itd a koszty utrzymania chyba nie są duże ( Osły jako expert wyraź swoję opinię [/quotekupily
tez sie dziwie tym zainteresowaniem zlotem ,znam kilka osob ktore kupily i sa w tyte min 20%,moze kiedys zarobia gleba to dobry pomysl,bo mozna na niej zarobic co roku nic nie robiac ,oprucz tego zyskuje na wartosci co roku problem w tym ze musisz miec status rolnika zeby kupic-wg obowiazujacych przepisow ale mozna to obejsc
ceny nieruchomości napędza kredyt , a jak ten się skończy to wartość ich zacznie spadać
inflacja oficjalna to bajka dla naiwnych dzieci , a ceną kruszców szczególnie złota możan zabezpieczyć się przed tą prawdziwą inflacją
jeszcze pod koniec lat 90-tych XX wieku można było kupić monety złote jednouncjowe po 1-1.2 tyś zł ' dziś coś około 6 tyś zł
złoto zawsze da się zamienić na jedzenie itp w czasie wojny u nas złoto , diamenty to był chodliwy towar i płynny
popatrz np srebrne monety z czasów Rzymskich , choć nie ma już dawno tego państwa to do dziś mają wartość w kruszcu +wartość historyczno muzealna , co innego z miedziakami które były bite na potęgę u schyłku mocarstwa , te mają wartość jedynie muzealną ale ze względu na ilość wybitych monet jest to wartość niska
i weź teraz sobie pomyśl jak w stosunku do tego mają się dzisiejsze banknoty , które w razie jakiejś zmiany (denominacja ) itp nie będa miały żadnej wartości
albo np jak w Indiach jednego dnia Ci powiedzą że banknot bodajże 5tyś rupi został wycofany z obiegu
w czasie zawieruchy jak myślisz że sobie to pole obsiejesz ,bądź obsadzisz i będziesz pasł brzuch to też się grubo mylisz , bo jak nie partyzantka to inna "szarańcza " Ci to opierdoli zanim doczekasz plonów
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:40
Bartek napisał:
MICHU napisał:
Bartek napisał:
Market Trader napisał:
a moze ma sentyment do kwiatka,bo od babci na urodziny dostal jak mu kot zachoruje to tez ma go wyjebac i wziasc nowego moze chlop ma szacunek do przyrody
A nie. Z materią ożywioną uduchowioną jest całkiem inaczej.
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:49
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:52
Bartek napisał:
Market Trader napisał:
A nie zatruję się tym?
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:54
bog.dan napisał:
powiedzcie mi koledzy, skąd ta fascynacja złotem i srebrem ? pytam poważnie.. zarówno tutaj na forum, ale też wśród moich znajomych obserwuję zainteresowanie zakupem kruszców.. na moje pytanie, po co ?.. odpowiadają że jako zabezpieczenie.
ale zabezpieczenie przed czym ? przed zapaścią 'systemu' ? jak to kiedyś ( jeśli ) jebnie, to co Wam po tym złocie ? nie najesz się tym, nie napijesz.
ja, to kupiłym kawał rolnej ziemii.. tak 4-5 ha.. w razie 'total collapse" to i coś wyhodować można, studnię wykopać itd a koszty utrzymania chyba nie są duże ( Osły jako expert wyraź swoję opinię
Witam
Fascynacja goldem i srebrem to nic niezwykłego. Przez całą historię ludzkości złoto i srebro były pieniądzem. Dopiero ostatnie 100 lat przyniosły wynalazek rzyta jakim jest FIAT money. Czy tak pozostanie przez kolejne 100 lat? Być może tak, a być może nie.... Nic dziwnego, że ludzie zerkają na to co od zawsze było pieniądzem.
Trochę z innej strony. Od 75 lat nie było wojny światowej. Jest to najdłuższy okres w historii państw europejskich bez wojny. Czy to znaczy, że powinniśmy zlikwidować armie, a czołgi i armaty przetopić na "lemiesze"? Zdaje się, że jest wręcz odwrotnie. Tak samo ze złotem i srebrem. Kto wie co będzie pieniądzem za 5-10 lat? Czy po eksperymencie z pieniądzem fiat historia nie zatoczy koła i nie wrócimy do tego co było przedtem?
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7029 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:55
Bartek
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 12:58
Market Trader napisał:
Bartek napisał:
Market Trader napisał:
A nie zatruję się tym?
soda to srodek konserwujacy do mies kazda pasta do zebow to zawiera,ale w malym stezeniu aby je oczyscic z nalotu wiele ludzi to stosuje na nadkwasote bo ma odczyn zasadowy jest powszechnie stosowana w przemysle spozywczym
Bartek
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 13:15
Piotrek691 napisał:
bog.dan napisał:
ja, to kupiłym kawał rolnej ziemii.. tak 4-5 ha.. w razie 'total collapse" to i coś wyhodować można, studnię wykopać itd a koszty utrzymania chyba nie są duże ( Osły jako expert wyraź swoję opinię
Witam
Fascynacja goldem i srebrem to nic niezwykłego. Przez całą historię ludzkości złoto i srebro były pieniądzem. Dopiero ostatnie 100 lat przyniosły wynalazek rzyta jakim jest FIAT money. Czy tak pozostanie przez kolejne 100 lat? Być może tak, a być może nie.... Nic dziwnego, że ludzie zerkają na to co od zawsze było pieniądzem.
Trochę z innej strony. Od 75 lat nie było wojny światowej. Jest to najdłuższy okres w historii państw europejskich bez wojny. Czy to znaczy, że powinniśmy zlikwidować armie, a czołgi i armaty przetopić na "lemiesze"? Zdaje się, że jest wręcz odwrotnie. Tak samo ze złotem i srebrem. Kto wie co będzie pieniądzem za 5-10 lat? Czy po eksperymencie z pieniądzem fiat historia nie zatoczy koła i nie wrócimy do tego co było przedtem?
ja staram sie myslec pragmatycznie ok,warto jest myslec co bedzie za 20 lat i jaka emeryture bede mial ale ja wychodze z zalozenia ze moge jutro wyjsc bo bulki do sklepu na sniadanie i na pasach pierdolnie mnie szlifierka i co mi wtedy po tym zlocie moim zdaniem nalezy sie skupic na inwestycji ktora przyniesie zysk max za 3-6 miesiecy nalezy sie umiec przystosowac do realiow Diablo wpadl na pomysl kupic zloto i targac do Luxemburga czy to oaza wiecznej szczesliwosci,beda istniec 500lat,kto to zagwarantuje zydzi tez mysleli ze szwajcaria jest gucia kase trzeba dywersyfikowac to jest swieta rzecz ja nie mam obaw aby wplacic kase do polskiego banku,czy kupic mieszkanie na wynajem czy glebe pod dzierzawe dla rolnika fajny dil jest np kupic dzialke w miescie ,w miejscu gdzie jest linia wysokiego napiecia albo jakies instalacje w ziemi cena takiej dzialki niska bo nie wolno nic budowac-8-10 zl za metr stawisz garaze blaszaki za 2tys za sztuke i wynajmujesz po 150 zl m-ce wylukasz taka dzialke blisko blokowiska i masz emeryture z 30 takich blaszakow niskim kosztem niezla inwestycja
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 13:15
Zygmunt de Bill napisał:
Chyba znalazłem kolejnego Frajera do ogolenia.
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 13:18
Zygmunt de Bill napisał:
Już NIC u mnie nie zarobisz.
Wypierdalaj z Drużyny !!!.
Bo widzisz Zdebil sytuacja daleka jest od OK.
System jest u Szefa. A Szef jest tylko jeden !!!
Bartek
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 13:36
MICHU napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
czyli Zygmunt ma farta bo nie wpierdoli kasy u ciebie
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 13:38
U Szefa i u Szefowej !!!
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 13:41
Bartek napisał:
MICHU napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
czyli Zygmunt ma farta bo nie wpierdoli kasy u ciebie
Sygnały są tylko dla wybranych osób na ich rachunki.
Zdebil od dawna mi nie pasował.
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 13:46
MICHU napisał:
U Szefa i u Szefowej !!!
To są teraz najpotężniejsi ludzie na Świecie !!!
Każdy kto myśli inaczej niech !!!
Bartek
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 13:48
zibi napisał:
Bartek napisał:
bog.dan napisał:
ja, to kupiłym kawał rolnej ziemii.. tak 4-5 ha.. w razie 'total collapse" to i coś wyhodować można, studnię wykopać itd a koszty utrzymania chyba nie są duże ( Osły jako expert wyraź swoję opinię [/quotekupily
tez sie dziwie tym zainteresowaniem zlotem ,znam kilka osob ktore kupily i sa w tyte min 20%,moze kiedys zarobia gleba to dobry pomysl,bo mozna na niej zarobic co roku nic nie robiac ,oprucz tego zyskuje na wartosci co roku problem w tym ze musisz miec status rolnika zeby kupic-wg obowiazujacych przepisow ale mozna to obejsc
ceny nieruchomości napędza kredyt , a jak ten się skończy to wartość ich zacznie spadać
inflacja oficjalna to bajka dla naiwnych dzieci , a ceną kruszców szczególnie złota możan zabezpieczyć się przed tą prawdziwą inflacją
jeszcze pod koniec lat 90-tych XX wieku można było kupić monety złote jednouncjowe po 1-1.2 tyś zł ' dziś coś około 6 tyś zł
złoto zawsze da się zamienić na jedzenie itp w czasie wojny u nas złoto , diamenty to był chodliwy towar i płynny
popatrz np srebrne monety z czasów Rzymskich , choć nie ma już dawno tego państwa to do dziś mają wartość w kruszcu +wartość historyczno muzealna , co innego z miedziakami które były bite na potęgę u schyłku mocarstwa , te mają wartość jedynie muzealną ale ze względu na ilość wybitych monet jest to wartość niska
i weź teraz sobie pomyśl jak w stosunku do tego mają się dzisiejsze banknoty , które w razie jakiejś zmiany (denominacja ) itp nie będa miały żadnej wartości
albo np jak w Indiach jednego dnia Ci powiedzą że banknot bodajże 5tyś rupi został wycofany z obiegu
w czasie zawieruchy jak myślisz że sobie to pole obsiejesz ,bądź obsadzisz i będziesz pasł brzuch to też się grubo mylisz , bo jak nie partyzantka to inna "szarańcza " Ci to opierdoli zanim doczekasz plonów
ok masz racje ale 500 lat temu za zloty pierscionek mogles kupic cala wioche dzis ile za to kupisz przed 2004 rokiem cena hektara byla ok 1500-1800 zl ziemi rolnej w dobrym punkcie przy trasie i blisko miasta w moich stronach,max 5 kilometrow po takich cenach kupowalem od agencji dzis nie kupisz ponizej 60 tys za hektar dobrej ziemi rolnej pod uprawy,ani dzialki ponizej 70 zl za metr pod budowe ziemi w mojej okolicy
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 14:05
Bartek napisał:
zibi napisał:
Bartek napisał:
bog.dan napisał:
ok masz racje ale 500 lat temu za zloty pierscionek mogles kupic cala wioche dzis ile za to kupisz przed 2004 rokiem cena hektara byla ok 1500-1800 zl ziemi rolnej w dobrym punkcie przy trasie i blisko miasta w moich stronach,max 5 kilometrow po takich cenach kupowalem od agencji dzis nie kupisz ponizej 60 tys za hektar dobrej ziemi rolnej pod uprawy,ani dzialki ponizej 70 zl za metr pod budowe ziemi w mojej okolicy
„Tylko ten ma rację kto ma Restauracje ”.
Zmęczyło mnie 10 Spółdzielni z prawem głosu i trzeba zrobić Jednowładztwo !!!
Reser
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 14:44
Bartek napisał:
Market Trader napisał:
Bartek napisał:
Market Trader napisał:
A nie zatruję się tym?
soda to srodek konserwujacy do mies kazda pasta do zebow to zawiera,ale w malym stezeniu aby je oczyscic z nalotu wiele ludzi to stosuje na nadkwasote bo ma odczyn zasadowy jest powszechnie stosowana w przemysle spozywczym
bo niby są jakieś wybielacze do zębów chuje-muje a tu zwykla soda...
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46542 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 14:49
super polecam !!!
dziadek Admin
Liczba postów : 13100 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 15:39
mariner napisał:
................................................................................................................. ........................................................................................................................................... moja teza że złodzieje głosują na złodziei jest aktualna
a od tej tezy zaczęła się moja afera z Dziadkiem
który nawet moje życzenia świąteczne i noworoczne do Was skasował a teraz ma pretensje że wyzwałem go od SBków
bo jak można skasować neutralne życzenia świąteczne i noworoczne?????
a teraz ma pretensje do mnie że zachował się jak SBek
ps w Warszawie i innych dużych miastach chyba sami aferzyści i komuniści żyją- same życiowe mendy i oszuści
Milcząco zgodziłem się na twój powrót na forum, poproszony przez moderatora ale zdania nie zmieniłem. Uważam że jesteś prymitywnym chamem bez honoru, schowanym za klawiaturą komputera! Żeby nie przedłużać: jeszcze raz napiszesz do mnie/o mnie w kontekście SB (jakimkolwiek) zostaniesz usunięty z tego forum. Definitywnie i nieodwracalnie nie wrócisz pod żadnym innym nickiem! Dwa dni na zastanowienie się a potem: albo przepraszam albo wypad! Tertium non datur.
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 15:40
REALISTA napisał:
super polecam !!!
Jeszcze się dobrze zastanów.
Masz czas do until 2024.
A jak Ci cuchnie 70 mln to sobie zagraj w LOTTO !!!
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Nie 20 Paź 2019, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 15:40
Bartek: generalnie tak patrząc jak ty, to nic na świecie nie jest trwałe i na zawsze. Wszystko jest do czasu. Zawsze trzeba podjąć jakieś ryzyko bo równie dobrze możesz spytać się czy będziesz w ogóle żył za 20 lat bo przecież to też nie jest pewne.
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10302 Registration date : 05/08/2019
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 15:42
Piotrek691 napisał:
Jeszcze jedna sprawa.
Nie chcę być posądzony o reklamę, ale ten sklep mam przetestowany. Mają świetne ceny na złoto i srebro. Można zrobić odbiór osobisty. Polecam.
https://www.metalelokacyjne.pl/
Dzięki za linka!
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 15:44
Bartek napisał:
Trader_GPW napisał:
Piotrek, co powiesz na zakupy złotych monet na allegro? Jak taką monetę można potem sprawdzić czy to nie podróbka?
nie wiem czy jestem w tym temacie na biezaco chyba nie wolno handlowac zlotem na allegro jesli chodzi o monety to tylko mennica i ewentualnie sklepy nunizmatyczne zwykle na allegro sa wystawiane w kategorii ""kopie,falsy"" trzeba sie na tym dobrze znac bo inaczej bedzie tyta w monetach jest tak ze 20 rubl ze zlota kupisz za 400,a inna bedzie warta 40tys ale od dawna nie jestem juz w temacie z nunizmatyka jest tak ze kupisz woreczek menniczy 100 razy 2 zl za 200zl a za rok bedzie wart 400zl,
Kiedyś za gówniarza zbierałem 2zł te złote. Kilka lat temu odkopałem zbiór i w większości 2zł wartość po latach dalej była 2zł ale miałem 3 monety 2zł i jedna z nich była warta nawet 600zł. Sprzedałem wszystkie co miały jakąś wartość.
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 15:45
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 15:49
Bartek napisał:
bog.dan napisał:
Ja tam złotem się zainteresowałem nie pod względem zarobku co ochrony kapitału.
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 16:08
A mennica Polska jest godna zaufania jeżeli chodzi o zakupy online?
https://www.mennica.com.pl/
???
MICHU
Temat: Re: UFO 19-20 10 2019 r. Weekend Nie 20 Paź 2019, 16:34
Mam pytanie do Postronnych Ufoków.
Czy po - 4 całkowite zdruzgotanie zakochanego Mężczyzny, ubezwłasnowolnienie, granie na uczuciach, szafowanie uczuciami, wystawianie tego i bolesne experymenty medyczne na kupno/sprzedaż i wyniki Doprowadzanie do cierpień i rozpaczy... Czy to jest ludzkie ???
-----
Więc teraz nie pier**l mi tutaj o moralności, rycerstwie, człowieczeństwie i zasadach bon ton tylko wypad.