Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 00:16
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Neuron, Sir Nick,
Administrator do spraw technicznych: Dziadek
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 00:20
1
Prawak Kazik Kowalski to prawak z rogami, uwazajcie na niego
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 00:23
2.
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 00:33
To jest forum dla dorosłych...z niewielkimi odchyłami Trzeba mieć twardą skórę żeby tu pisać! Nie znaczy to jednak że można pisać wszystko i w każdy sposób!
Diablo Krt! Pamiętam Cię z UFO Zlotu w Karpaczu i jedno mogę powiedzieć: nikogo tam nie wyzywałeś, nie obrażałeś... i słusznie! Bo za nazwanie kogoś face to face pedofilem można dostać w ryj. Nie mówiąc o tym że bezpodstawne używanie takich obrzydliwych słów jest przestępstwem! Tego tolerował dłużej nie będę. Masz siedem dni na zastanowienie się i decyzję. Albo zmienisz swój język albo znajdź sobie inne forum, gdzie taki język będzie tolerowany! My sobie poszukamy innego Usera! .................................................... Pozdrawiam dziadek ręką własną
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 00:58
Dziadek napisał:
To jest forum dla dorosłych...z niewielkimi odchyłami Trzeba mieć twardą skórę żeby tu pisać! Nie znaczy to jednak że można pisać wszystko i w każdy sposób!
Diablo Krt! Pamiętam Cię z UFO Zlotu w Karpaczu i jedno mogę powiedzieć: nikogo tam nie wyzywałeś, nie obrażałeś... i słusznie! Bo za nazwanie kogoś face to face pedofilem można dostać w ryj. Nie mówiąc o tym że bezpodstawne używanie takich obrzydliwych słów jest przestępstwem! Tego tolerował dłużej nie będę. Masz siedem dni na zastanowienie się i decyzję. Albo zmienisz swój język albo znajdź sobie inne forum, gdzie taki język będzie tolerowany! My sobie poszukamy innego Usera! .................................................... Pozdrawiam dziadek ręką własną
Ileż można słuchać ubliżania innym za poglądy. Każdy ma swoje, a nie komunizm, faszyzm, liberalizm, socjalizm, fanatyzm czy nazizm itp. gdzie wszyscy mają mieć takie same.
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 01:42
Paru userów ostatnio zarobiło/(odrobiło straty), dzięki dynamicznej sytuacji na światowych giełdach. Jedni się pochwalili, inni siedzą cicho, bo pieniądze lubią ciszę. Ku przestrodze, by nie popaść w samozachwyt wklejam filmik, który onegdaj wkleił Ender. Wizualizował on jego dokonania i końcowy efekt. Koniecznie z dźwiękiem.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 01:51
Zygmunt de Bill napisał:
Paru userów ostatnio zarobiło/(odrobiło straty), dzięki dynamicznej sytuacji na światowych giełdach. Jedni się pochwalili, inni siedzą cicho, bo pieniądze lubią ciszę. Ku przestrodze, by nie popaść w samozachwyt wklejam filmik, który onegdaj wkleił Ender. Wizualizował on jego dokonania i końcowy efekt. Koniecznie z dźwiękiem.
Spoko, ja właściwie to od wczoraj jestem na widowni. Będzie mi brakowało thrillu. Oj będzie.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 05:05
Dziadek napisał:
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 05:22
Włochy
9 172 zainfekowanych, 463 zmarłych
idą jak burza
jest jeden pozytywny fakt: tylko 733 osoby, czyli niecałe 10% "active cases", to przypadki są w stanie ciężkim/krytycznym jeżeli nie wynika to z braku miejsc w szpitalach to jest to bardzo pozytywny aspekt bardzo trudnej sytuacji może być tak że seniorzy 80+ padają jak muchy i zawyżają śmiertelność - bo jest nadreprezentacja tej części populacji we Włoszech ale reszta młodszych Włochów znosi wirusa nawet lepiej niż Chińczycy
w Polsce najprawdopodobniej ciężkich przypadków będzie sporo ponad 10% (mniej słońca, ruchu, mniej zdrowa dieta, więcej nadwagi, alkoholu i fajek)
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 05:30
jak tam wasze ciśnienie krwi Ufoki?
moje dziś rano jest perfekcyjne, ale wkładam sporo wysiłku by takie było zaraz kawka, trzeba to prawidłowe ciśnienie zrujnować
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 05:32
ilość "active cases" w USA
666
Włochy w przeliczeniu na liczbę mieszkańców mają prawie trzy razy więcej zainfekowanych niż Chiny... to pokazuje nieprawdopodobną chińską skuteczność w walce z wirusem, o czym wielokrotnie wspominałem reszta świata do tej skuteczności się nawet nie zbliży
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 05:46
2 ciężkie przypadki w Polsce, 17 w sumie
ale ponieważ pracownik Frontexu z siedzibą w warszawskim wieżowcu "Warsaw Spire" ma wirusa, to może być bardzo nieciekawie zwłaszcza jeżeli wirus przenosi się poprzez wentylację, a zapewne tak właśnie jest
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46695 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 06:50
nie ma tych jebanych akcji i nagle byczek pręży muskuły
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 06:53
kamikaze napisał:
moje dziś rano jest perfekcyjne, ale wkładam sporo wysiłku by takie było zaraz kawka, trzeba to prawidłowe ciśnienie zrujnować
rower, pływanie,marszobieg, duzo warzyw surowych i na parze. Niestety, ale ryb nie znosze a powinno się je jeść ( smierdzą ). Biologicznie jestem jakieś 20 lat młodszy niż wynika z PESEL-u, także spoko. No i olewam politykę.
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 06:53
dzisiaj zapewne przerwa w spadkach, małe odreagowanie jest moim zdaniem dość prawdopodobne
ps. dopiero teraz spojrzałem na jankesie futy: +3.5% ! o cholera, jankes ma fantazję! ciekawe ile z tego zostanie do 22 naszego czasu
Ostatnio zmieniony przez kamikaze dnia Wto 10 Mar 2020, 07:19, w całości zmieniany 1 raz
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 06:59
REALISTA napisał:
kamikaze napisał:
rower, pływanie,marszobieg, duzo warzyw surowych i na parze. Niestety, ale ryb nie znosze a powinno się je jeść ( smierdzą ). Biologicznie jestem jakieś 20 lat młodszy niż wynika z PESEL-u, także spoko. No i olewam politykę.
to gratulacje, dobre zdrowie to podstawa
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 06:59
Statek wycieczkowy „Grand Princess” z 21 pasażerami zakażonymi koronawirusem na pokładzie zawinął do kalifornijskiego portu w Oakland. Na pokładzie znajduje się łącznie 3,5 tysiąca osób, w tym pięcioro Polaków. Trwają przygotowania do przeniesienia ich do placówek, gdzie przejdą kwarantannę.
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:08
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:16
Dziadek napisał:
oo widze ze Dziadek posprzątał UFO dla mnie Diablo jest chorym człowiekiem -bardziej chorym niz Michu do tego mniej inteligentnym niż Misza
nie wiem kim on kiedys byl ALE WIDZE ZE TERAZ JEST ZWYKLYM CHAMSKIM PROSTAKIEM Z SILNYMI ZABURZENIAMI
TAKI UMYSŁOWY INWALIDA ..
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:18
A TAK POZA TYM TO przytulacie ???
JA NI WUJA NA TYM WIRUSIE NIE ZAROBIŁEM
ale tez czasu nie mam a nie potrafię grac i nie doglądać na bieżąco inwentarza
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:20
AgroTrader napisał:
zajmujesz się jabłkami/inwentarzem zamiast skupić się na hodowli koni
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:23
wczoraj napisalem
UFO 09 03 2020 r. AgroTrader - Szukaj EmptyYesterday at 04:40
a tak poza tym to jestesmy /bedziemy dzisiaj na samym dnie
okazja do L - bo rzyt zrobił namiastkę paniki .. ALE PRZECIEZ MA ON W SWOICH LAPACH WSZYSTKIE AKCJE i dowolnie steruje rynkiem TO PO WUJA BY MIAL ROBIC KRACH ? ZEBY MU TE WIRTUALNE BOGACTWA WYPAROWAŁY ???!! Laughing Laughing
postraszy troche ostatnich leszczy i "znowu stanie sie b. bogaty " = napompuje balon
Opcjo wczoraj zauwazyl
Market Trader - Szukaj EmptyTemat: UFO 09 03 2020 r. Market Trader - Szukaj EmptyYesterday at 08:28 USD/JPY robi to samo co giełdy w nieco mniejszej skali affraid
JPY - safe heaven?
taaka okazja ,taki dól sam rano zaczalem troche grac na tym ALE ZABRAKLO JAJ ZEBY TO ZOSTAWIC
A DZISJAj PRAWIE + 2 % - NA WALUTACH to b. duzy ruch bylyby z tego tysiace zarobku...
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Wto 10 Mar 2020, 07:30, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:26
a to przeciez zawsze zawraca , szczxegolnie na wqlutach
nie moze byc trak ze jak jest wirus to dolar do piachu a jen jak zloto
bo w sumie to takie samo gowno -nic nie warte bedzie jakby co ...
dobra , spadam do realnej gospodarki
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Wto 10 Mar 2020, 07:32, w całości zmieniany 2 razy
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:30
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
zajmujesz się jabłkami/inwentarzem zamiast skupić się na hodowli koni
no wlasnie na koniach moze by bylo lepiej
ALE NA PEWNO LŻEJ
nogi na stół a depo rośnie
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:37
AgroTrader napisał:
czyli trafisz do nieba, bo nie zarobiłeś na ludzkim nieszczęściu . Kto wie, może Cię nawet kanonizują ?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:56
No i proszę - KORBA
Całą korbę przespałem.
Reser
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 07:58
Idę defekować
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 08:02
Market Trader napisał:
No i proszę - KORBA
Całą korbę przespałem.
teraz wystarczy jeszcze kupować akcje i mamy hossę pełną gębą
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 08:05
Idziemy na nowe szczyty, nie będzie żadnej epidemii w Europie.
Reser
Temat: Re: UFO 10 03 2020 r. Wto 10 Mar 2020, 08:06
AgroTrader napisał:
Bo leszcz jesteś.
Co za problem karmiąc świnie czy dojąc krowę obok postawić sobie tablet?