Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 12:13
Jeśli na UFO toczy się dysqsja o życiu w godzinach 3-4 w nocy, to znaczy, że nie tak szybko jeszcze nas zaorają ... a być może po kryzysie autorytetów i instytucji dotychczasowych, staniemy się poważnym, opiniotwórczym forum finansowym i nie tylko. O ile już nie jesteśmy ...
zibi MOD
Liczba postów : 31151 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 12:19
Market Trader napisał:
Powinno się masowo zwolnić biurokrację. Wszystkie zawody pierdzistołkowe są absolutnie zbędne Powinni zmniejszyć liczbę posłów i zwolnić część rządu. Polikwidować jakieś psu na dupę ministerstwa od pierdzenia i pozwalniać nierobów. Urzędasów też wypierdolić, biurokracja do niezbędnego minimum.
dziś w urzędach pracują rotacyjnie , 50% na 50% i okazuje się że to wystarcza , dodatkowo okazało się że jednak większość udaje się załatwić droga elektroniczną , przychylność się zmieniła jak pierdzistołki wolą załatwiać bez kontaktu z obawy o konsekwencje zdrowotne
mój kuzyn ostatnio powiedział że " jak są tacy mocni to niech wpadają z kontrolą "
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 12:20
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 12:28
Zygmunt de Bill napisał:
Jeśli na UFO toczy się dysqsja o życiu w godzinach 3-4 w nocy, to znaczy, że nie tak szybko jeszcze nas zaorają ... a być może po kryzysie autorytetów i instytucji dotychczasowych, staniemy się poważnym, opiniotwórczym forum finansowym i nie tylko. O ile już nie jesteśmy ...
pobudzenie przed przesileniem jakim to się okaże niebawem
zibi MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 12:40
taka akcja powinna ruszyć
zneutralizuj urzędasa uratuj swój biznes
SILVER IDZIE NA 150$
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 12:47
zibi napisał:
grzeczni i karni obywatele stają się bestiami ciekawy będzie pierwszy tydzień po świętach będzie potrzebny cały sztab psychologów żeby tym odpowiednio zarządzać i deeskalować
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 12:57
nie wiem czy Szanowni Koledzy zauważyli, Piotrek zgodził się przyjąć funkcję moderatora forum
Piotrze życzę wytrwałość w krzewieniu ... i zadowolenia w wykonywaniu czynności
_________________ ...... a będzie giciej
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:09
Guru giełdy napisał:
Market Trader napisał:
Powinno się masowo zwolnić biurokrację. Wszystkie zawody pierdzistołkowe są absolutnie zbędne Powinni zmniejszyć liczbę posłów i zwolnić część rządu. Polikwidować jakieś psu na dupę ministerstwa od pierdzenia i pozwalniać nierobów. Urzędasów też wypierdolić, biurokracja do niezbędnego minimum.
ale czy giełda jest potrzebna? kiedyś ktoś chciał kupić akcje to szedł do notariusza. Może więc warto zacząć od siebie?
Oczywiście że jest potrzebna. Zadaj pytanie czy pejsbook jest potrzebny, netflix, instagram itp bo to jest bardziej zbędne niż giełda. Gdzie będziemy na nowe jachty przytulać? Klamki to ja mogę smarować ale wiesz czym...
Reser
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:11
Guru giełdy napisał:
zmienność na giełdach nie ustąpi bo aspekt pomruków społecznych może być nieobliczalny
No ja czekam na wyqrw tej zmienności bo ostatnio VIX siada jednak.
Pałowanie się zrobiło jakby zupełny spoqj był. Niedźwiedź dostał zatwardzenia.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Nie 05 Kwi 2020, 13:15, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:13
neuron napisał:
nie wiem czy Szanowni Koledzy zauważyli, Piotrek zgodził się przyjąć funkcję moderatora forum
Piotrze życzę wytrwałość w krzewieniu ... i zadowolenia w wykonywaniu czynności
Ale on już chyba kiedyś był modem.
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:19
REALISTA napisał:
Bartek napisał:
REALISTA napisał:
REALISTA napisał:
korba idzie, mówię Wam. Mam S i nie zamknąłem w piątek bo byłem chory
tak czułem, zaszorcenie wśród leszcza pod oczywistą recesję jest ogromne
wzialem odnowilem es na sp 500 tuz przed 22 w piatek nawet jak bedzie podciag z dupy jutro to i tak nastepnego dnia wypierdalanka przez okno z akcjami
podzielalbym Twój optymizm w kontekście SS gdyby komuchy z FED- nie majstrowały przy rynku. Poza tym tak jak ropa wyprzedzała spadki na indeksach tak teraz wyprzedza odbicie. na razie mam takie nastawienie
Nasi starsi w wierze bracia pokazują coś innego: https://www.tase.co.il/en
Reser
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:22
zibi napisał:
Urzędasy to są w ogóle niepotrzebni. Wsio się powinno odbywać elektronicznie a po drugiej stronie powinna e-wnioski rozpatrywać sztuczna inteligencja. Wszelkie agencje rządowe np. ARP to jedno wielkie siedlisko leni umiejących jedynie parzyć kawę i podpisywać papierki - tacy ludzie są w ogóle nieproduktywni dla społeczeństwa i zbędni. Tych różnych agencji i ministerstw jest od cholery, tyle co matek boskich z czego więskzość mogłaby zupełnie nie istnieć. Ten śmieszny UOKiK to instytucja z tektury, gówno robi ale zgraja pierdzistołqw bierze kasiorę za podpisywanie stert nie mających większego znaczenia papierów. Postępowania wobec nieuczciwych firm trwają po 5 lat a firma się zwija po 3 miesiącach i jaki to ma sens w ogóle? Instytcja nieefektywna, zupełnie nie spełniająca swojej roli powinna zostać albo całkiem zlikwidowana albo zrestrukturyzowana aby jej działalność była wydajna. Grube miliony złotych z państwowej kasy idą każdego miesiąca na utrzymanie zgrai zbędnych biurokratów. Utrzymywane są stołki aby tzw. słynni "znajomi królika" mieli pracę Wszelkie rady nadzorcze, komisje, fundacje to samo. Biurokracja niczym rak rozrasta się w zdrowej tkance narodu i nie ma jak tego gówna wyplenić. Ile cała Europa utrzymuje biurokratów ze swojej pracy to to się w pale nie mieści.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Nie 05 Kwi 2020, 13:24, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:23
Hiob podał kierunek walki z koronawirusem ??? ale to chyba tylko dla wyzszych sfer -tych z błękitną krwią
https://pl.wikipedia.org/wiki/Skrzyp%C5%82ocz
Krew
Podobnie jak u wielu skorupiaków (Crustacea) krew skrzypłoczy ma barwę niebieską, a czynnikiem transportującym tlen w organizmie jest hemocyjanina, a nie hemoglobina.
Krew skrzypłoczy ma specyficzną właściwość reagowania na endotoksyny produkowane przez bakterie Gram-ujemne: w kontakcie z nimi natychmiast wytwarza widoczne gołym okiem "agregaty obronne", otaczające drobnoustroje i natychmiast je niszczące. Dzięki temu w ciągu kilku sekund wiadomo, czy powierzchnia lub przedmiot potarte krwią skrzypłocza-mieczogona są pirogenne lub zainfekowane bakteriami oraz jak dużo jest tych bakterii. Cechą istotną krwi jest to, że sama również jest jałowa i wolna od znanych bakterii. Niebieska krew zachowuje swe antybakteryjne właściwości nawet rozcieńczona w pewnej ilości jałowej, destylowanej wody.
Ze względu na niewielką populację tych zwierząt oraz ograniczony teren ich występowania, krew do produkcji testerów bakteryjnych pozyskiwana jest od mieczogonów w podobny sposób, jak to robi się u krwiodawców, czyli tak, aby dawca przeżył procedurę pobrania krwi i mógł krew oddawać również w przyszłości. Obecnie płyn testujący z domieszką krwi skrzypłoczy jest wytwarzany przez firmy ze Stanów Zjednoczonych, Japonii oraz Chin[1].
Testy bakteryjne wykonane z krwi skrzypłoczy wykorzystywane są m.in. w przemyśle kosmicznym do natychmiastowego kontrolowania jałowości podzespołów szykowanych do ekspedycji w sondach kosmicznych, w razie podejrzenia o kontaminację.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:27
a co do koronawirusa to zaczyna sie walic "papierowe mocarstwo " PIs gdy koronawirus powiedzial sprawdzam
i juz wyjaśnienia -opowieści -bajki Mateuszka kłamczuszka nie moga przykryć braków , niedostatków i niekompetencji "cudownej dobrej zmiany "
do tego na czele wszystkiego stoi "wielki" maly karzeł oderwany od realiów zycia codziennego zwyklych ludzi a jedno co rządzącym dobrze wychodzi to kolejne ograniczenia wolności i swobody obywateli oraz podnoszenie kar i zaostrzanie represji
i twierdzenie ze nadal nie ma u nas sytuacji nadzwyczajnej choc jak mowia nawet najbardziej zaslepione mohery -NIGDY NIE BYLO TAK ZEBY W Wielkanoc I Niedziele Palmową NIE MOZNA BYLO NIE MOZNA BYLO ISC DO KOSCIOLA
czyli sumując - nadal nic NADZWYCZAJNEGO sie nie dzieje - tak na światowych rynkach jak i u nas w polityce I GOSPODARCE
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Nie 05 Kwi 2020, 13:34, w całości zmieniany 2 razy
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:28
barany napisał:
REALISTA napisał:
Bartek napisał:
REALISTA napisał:
REALISTA napisał:
korba idzie, mówię Wam. Mam S i nie zamknąłem w piątek bo byłem chory
tak czułem, zaszorcenie wśród leszcza pod oczywistą recesję jest ogromne
wzialem odnowilem es na sp 500 tuz przed 22 w piatek nawet jak bedzie podciag z dupy jutro to i tak nastepnego dnia wypierdalanka przez okno z akcjami
podzielalbym Twój optymizm w kontekście SS gdyby komuchy z FED- nie majstrowały przy rynku. Poza tym tak jak ropa wyprzedzała spadki na indeksach tak teraz wyprzedza odbicie. na razie mam takie nastawienie
Nasi starsi w wierze bracia pokazują coś innego: https://www.tase.co.il/en
ja mysle ze żniwa na es potrwaja jeszcze kilka miesiecy,beda zaciagi bo juz widac probe obrony poziomow ale kwestia miesiaca jak u murzynow bedzie nie 300tys a min 2 mln chorych wtedy fed nie da rady , a Ty Barani jak oceniasz sytuacje?
Reser
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:29
Jeśli rząd każe się zawijać wielu branżom to czemu nie zwinie również części ministerstw, agencji i fundacji? Jak oszczędzamy to chyba wszyscy powinni a tu tylko naród w dupę a pierdzistołki dalej biorą kasę za nic. Ja bym się ostro za urzędasów wział i czystki zrobił jak swego czasu pewien Gruzin we własnej armii. No oczywiście nie tymi metodami co on ale w sensie gospodarczym.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:36
Market Trader napisał:
Jeśli rząd każe się zawijać wielu branżom to czemu nie zwinie również części ministerstw, agencji i fundacji? Jak oszczędzamy to chyba wszyscy powinni a tu tylko naród w dupę a pierdzistołki dalej biorą kasę za nic. Ja bym się ostro za urzędasów wział i czystki zrobił jak swego czasu pewien Gruzin we własnej armii. No oczywiście nie tymi metodami co on ale w sensie gospodarczym.
ale dlaczego nie tymi metodami ?? byly skuteczne
Bartek
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:36
Market Trader napisał:
ja mysle ze urzedasow tych szeregowych bedzie musialo szybko przybyc jak w ciagu kilku dni naplynie 2 mln wnioskow do ZUS o umorzenie skladek ,to ciekawe kto to sprawdzi podobnie z podatkami,zapomogami, musza kazdego przychody sprawdzic zeby wniosek rozpatrzyc nie zdziw sie Opcjo jak dostaniesz powiastke z nakazem pracy np dla ZUS
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:39
barany napisał:
Czy ktoś pamięta taką hossę jaką mamy na ropie? Już prawie 50%.
zaraz bedzie 100% = sprawdzxi Ci sie prognoza
tylko szkoda ze nie nadmieniłeś ze te 100 $ bedzie dopiero po 20 $ i wzrosty zaczną sie wtedy gdy TRADYCYJNIE niedźwiedziom skończą sie depozyty
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:40
barany napisał:
A ta epidemia na świecie to już była, czy dopiero będzie? Na razie to nie zmarło więcej niż na zwykłą grypę.
wszystko jeszcze przed nami
Reser
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:40
AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
No mamy demokrację. Stykłoby zwolnić trochę darmozjadów na bruk niech idą do Biedry na kasę robić bo teraz zapotrzebowanie jest. Zlikwidować agencje, ministerstwa albo scalić kilka w jedno i zredukować zatrudnienie. Skoro mają działać tylko branże niezbędne to raczej pierdzenie w stołek do takiej się nie zalicza. Bez tego kraj przeżyje
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:42
barany napisał:
REALISTA napisał:
Mogę chodzić do sklepu, jeździć zbiorkomem a nie mogę jechać rowerem do lasu, gdzie prawdopodobieństwo zakażenia się wirusem jest bliskie zeru. Laski się też nie chcą ciupciać bo sie boją korony...w ogóle lipa
Na zakupy teraz trzeba będzie iść w środku nocy, albo czekać kilka godzin przed sklepem. Komuna wróciła. Trzeba opłacać stojkowych. Czego to lewicowe rządy nie wymyślą dla naszego dobra?
dlaczego ? wystarczy miec 60 lat i sobie bez problemow i kolejek kupisz wszystko a jak bylem ostatnio w Biedronce to po 11tej nie bylo nkogo pod sklepem i wpuszczali wszystkich po 1 osobie na wozek - ilosc wozkow scisle okreslona wg ilosci kas = bzdurnych odgornych zarządzeń
Reser
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:43
Bartek napisał:
Market Trader napisał:
ja mysle ze urzedasow tych szeregowych bedzie musialo szybko przybyc jak w ciagu kilku dni naplynie 2 mln wnioskow do ZUS o umorzenie skladek ,to ciekawe kto to sprawdzi podobnie z podatkami,zapomogami, musza kazdego przychody sprawdzic zeby wniosek rozpatrzyc nie zdziw sie Opcjo jak dostaniesz powiastke z nakazem pracy np dla ZUS
Na czas sytuacji jaką mamy powinna zostać wprowadzona procedura trybu uproszczonego i z automatu to powinno iść drogą elektroniczną. Wszystkich zwolnić z ZUS i po sprawie.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:44
Trafić teraz do szpitala na cokolwiek to już można nie wyjść.
Qrwa PiS cenzuruje internet!
Pisali w tym artykule o zapaści w służbie zdrowia i zninkęło. Wielki Cenzor zadzownił do redakcji?
Rzecz w tym, że coraz to kolejne szpitale lub oddziały szpitalne są zamykane ze względu na zarażenia personelu! To oznacza, że coraz mniej szpitali jest w ogóle zdolnych przyjmować pacjentów nie wspominając o tym, że na byle choroby typu zapalenie wyrostka nie związane nawet z Covidem można będzie umrzeć gdyż lekarze są na kwarantannach i nie ma komu operować. Lekarz z podejrzeniem zakażenia SARS musiał się prosić łaskawie o test to go na ponad 700. miejsce w kolejkę wpisali. No ja pier**lę czy my w Afryce żyjemy?
Podobno w Wawie na Czerniakowskim OIOM zamknęli, w Bródnowskim była jakaś ewaqacja, w Dęblinie, w Toruniu itd.
I to wszystko wina PIERDOLONEGO PISU że nie zapewnia podstawowych rzeczy dla ochrony samej służby zdrowia.
Teraz to trzeba bardzo uważać by do szpitala nie trafić z jakiegokolwiek powodu bo się wyjedzie nogami do przodu. Szpitale to się umieralnie zrobiły a jeszcze tysiące zakażonych SARSem nadejdą...
Pierdolony PIS ocenzuruje media i propaganda nam wmówi, że kontrolują sytuację.
ee bo cala prawda to tylko na TVP INFO a ty szukasz gdzies niesprawdzonych informacji
zibi MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:46
Market Trader napisał:
zibi napisał:
Urzędasy to są w ogóle niepotrzebni. Wsio się powinno odbywać elektronicznie a po drugiej stronie powinna e-wnioski rozpatrywać sztuczna inteligencja. Wszelkie agencje rządowe np. ARP to jedno wielkie siedlisko leni umiejących jedynie parzyć kawę i podpisywać papierki - tacy ludzie są w ogóle nieproduktywni dla społeczeństwa i zbędni. Tych różnych agencji i ministerstw jest od cholery, tyle co matek boskich z czego więskzość mogłaby zupełnie nie istnieć. Ten śmieszny UOKiK to instytucja z tektury, gówno robi ale zgraja pierdzistołqw bierze kasiorę za podpisywanie stert nie mających większego znaczenia papierów. Postępowania wobec nieuczciwych firm trwają po 5 lat a firma się zwija po 3 miesiącach i jaki to ma sens w ogóle? Instytcja nieefektywna, zupełnie nie spełniająca swojej roli powinna zostać albo całkiem zlikwidowana albo zrestrukturyzowana aby jej działalność była wydajna. Grube miliony złotych z państwowej kasy idą każdego miesiąca na utrzymanie zgrai zbędnych biurokratów. Utrzymywane są stołki aby tzw. słynni "znajomi królika" mieli pracę Wszelkie rady nadzorcze, komisje, fundacje to samo. Biurokracja niczym rak rozrasta się w zdrowej tkance narodu i nie ma jak tego gówna wyplenić. Ile cała Europa utrzymuje biurokratów ze swojej pracy to to się w pale nie mieści.
płakali że brakuje rąk do pracy , a tu takie zasoby które zasiliły by spokojnie pola , sady itp , a w dodatku wykonywały by pożyteczną pracę
no ale taka sytuacja że robić nie ma komu a każdy chciał by tylko "pracować"
jak się czeka w urzędach to tylko ślizgają się pomiędzy pokojami i kołyszą tymi dupami jednocześnie mocno głośno tupiąc tymi "szpilkami " jak by chcieli powiedzieć spierdalaj bo ja tu idę i Cię zaraz skasuję na amen
SILVER IDZIE NA 150$
Bartek
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:49
Barani nie przypominam sobie aby w naszym kraju z powodu grypy szpitale zamykali,nawet jak 300tys ludzi chorowalo teraz raptem 3,5 tys chorych i kilka szpitali w polsce juz zamknietych ponad 20% z tych chorych to personel medyczny jak bedzie 100tys chorych a to kwestia ktotkiego czasu to juz nie bedzie mial kto ci recepty na hemoroidy przepisac
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:50
Trafić teraz do szpitala na cokolwiek to już można nie wyjść.
Qrwa PiS cenzuruje internet!
Pisali w tym artykule o zapaści w służbie zdrowia i zninkęło. Wielki Cenzor zadzownił do redakcji?
Rzecz w tym, że coraz to kolejne szpitale lub oddziały szpitalne są zamykane ze względu na zarażenia personelu! To oznacza, że coraz mniej szpitali jest w ogóle zdolnych przyjmować pacjentów nie wspominając o tym, że na byle choroby typu zapalenie wyrostka nie związane nawet z Covidem można będzie umrzeć gdyż lekarze są na kwarantannach i nie ma komu operować. Lekarz z podejrzeniem zakażenia SARS musiał się prosić łaskawie o test to go na ponad 700. miejsce w kolejkę wpisali. No ja pier**lę czy my w Afryce żyjemy?
Podobno w Wawie na Czerniakowskim OIOM zamknęli, w Bródnowskim była jakaś ewaqacja, w Dęblinie, w Toruniu itd.
I to wszystko wina PIERDOLONEGO PISU że nie zapewnia podstawowych rzeczy dla ochrony samej służby zdrowia.
Teraz to trzeba bardzo uważać by do szpitala nie trafić z jakiegokolwiek powodu bo się wyjedzie nogami do przodu. Szpitale to się umieralnie zrobiły a jeszcze tysiące zakażonych SARSem nadejdą...
Pierdolony PIS ocenzuruje media i propaganda nam wmówi, że kontrolują sytuację.
To jest efektem ustawy, zamrażającej ceny produktów służących ochronie personelu szpitali, w wyniku czego te towary zostały natychmiastowo wyeksportowane przez hurtownie na zachód gdzie można było je sprzedać drożej. Niewidzialna ręka rynku.
To jest efekt tego, że takich rzeczy się u nas nie produkuje, tak samo jak w całej europie, bo się nie opłacało i cała produkcja znajduje się w Chinach a że się nagle zesrało to teraz płacz że nie mamy tych produktów i nikt ich nie ma poza chińczykami, tak się kończy globalizacja, u nas zaczną to produkować ale zanim wystartują to chwilę to zajmie a potrzeba na teraz i już.
dokladnie taqk jest jak pisze Pike
wczoraj podawali ze Polacy kupili pierwsza wielka linie przemysłową do produkcji masek a tak to sobie wolontariusze i rencisci szyja na maszynach maski i dorabiają do emerytury
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:52
Market Trader napisał:
AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
No mamy demokrację. Stykłoby zwolnić trochę darmozjadów na bruk niech idą do Biedry na kasę robić bo teraz zapotrzebowanie jest. Zlikwidować agencje, ministerstwa albo scalić kilka w jedno i zredukować zatrudnienie. Skoro mają działać tylko branże niezbędne to raczej pierdzenie w stołek do takiej się nie zalicza. Bez tego kraj przeżyje
Opcjo Ezekiel 25:17
Bartek
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:54
AgroTrader napisał:
barany napisał:
REALISTA napisał:
Mogę chodzić do sklepu, jeździć zbiorkomem a nie mogę jechać rowerem do lasu, gdzie prawdopodobieństwo zakażenia się wirusem jest bliskie zeru. Laski się też nie chcą ciupciać bo sie boją korony...w ogóle lipa
Na zakupy teraz trzeba będzie iść w środku nocy, albo czekać kilka godzin przed sklepem. Komuna wróciła. Trzeba opłacać stojkowych. Czego to lewicowe rządy nie wymyślą dla naszego dobra?
dlaczego ? wystarczy miec 60 lat i sobie bez problemow i kolejek kupisz wszystko a jak bylem ostatnio w Biedronce to po 11tej nie bylo nkogo pod sklepem i wpuszczali wszystkich po 1 osobie na wozek - ilosc wozkow scisle okreslona wg ilosci kas = bzdurnych odgornych zarządzeń
to trza by sie zastanowic nad produkcja dowodow osobistych z data urodzenia ponizej 1955 ktos ma 55 czy 60 lat to chetnie by za tauzena kupil taki kwit
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 04-05 04 2020 r. Weekend Nie 05 Kwi 2020, 13:56
pike napisał:
Guru giełdy napisał:
Pamiętam, że za opluwanej komuny na poczcie były okienka z szybami, to samo było w bankach i aptekach. No ale nadszedł radosny czas kumbaaaja i szyby poznikały Fraternizacja miała zwiększyć dostępność i sprzedaż szyby były traktowane jako głupota i zacofanie jednak do czasu........ i znów ten zacofany głupiec, okazał się mędrcem.
Wtedy ludzie zębów i paszczy nie myli, tak więc słabo było wytrzymać na takim okienku przez cały dzień, z czasem się poprawiło z higieną to i szyby zniknęły taka moja teoria ale niech może Prezes się wypowie po co te szyby były tak naprawdę
Prezes juz nie jest prezesem
juz Go wyjebali , nie znal sie na poczcie -dali kogos od wojska = tam potrafia rozkazy sluchac