Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO 20 042020 r. Pon 20 Kwi 2020, 00:12
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Neuron, Piotrek691, Sir Nick,
Administrator do spraw technicznych: Dziadek
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
zibi MOD
Liczba postów : 31149 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Myślałem o kupnie emerytalnego WTI, ale koszty utrzymania pozycji są zabójcze i nikt nie wie, kiedy to pójdzie w górę. Aktualnie opłata za długą to prawie 24% p.a. czegoś takiego to jeszcze nie widziałem.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Myślałem o kupnie emerytalnego WTI, ale koszty utrzymania pozycji są zabójcze i nikt nie wie, kiedy to pójdzie w górę. Aktualnie opłata za długą to prawie 24% p.a. czegoś takiego to jeszcze nie widziałem.
Nic nie może przejść na ujemne ceny, tylko contango związane z kosztami przechowywania będzie wyższe niż cena. W takiej sytuacji kolejna seria będzie latać powyżej 100% obecnej, rynek przestanie istnieć, i będzie wyglądał jak w przypadku śmieci. Będzie się płaciło za utylizację ropy. Ostatecznie FED będzie skupował ropę i pompował pod ziemię.
Właściwie to ciekawe jak by wyglądał wolny rynek kontraktów i opcji na utylizację śmieci, bo obecnie jest w gruncie rzeczy znacjonalizowany.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46695 Registration date : 03/09/2007
Mimo pandemii COVID-19 w niedzielę wieczorem tysiące Izraelczyków w maseczkami na twarzach oraz zachowując dystans demonstrowało na ulicach Tel Awiwu przeciwko premierowi kraju Benjaminowi Netanjahu. Jest on oskarżany między innymi o korupcję i defraudację.
Żyd Żydowi już nie wierzy, Świat stanął na głowie.
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Afera PIS zamiatana pod dywan, ahahahaha https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-mijaja-dwa-lata-od-wybuchu-afery-getback-poszkodowani-traca-,nId,4445451
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Nic nie może przejść na ujemne ceny, tylko contango związane z kosztami przechowywania będzie wyższe niż cena. W takiej sytuacji kolejna seria będzie latać powyżej 100% obecnej, rynek przestanie istnieć, i będzie wyglądał jak w przypadku śmieci. Będzie się płaciło za utylizację ropy. Ostatecznie FED będzie skupował ropę i pompował pod ziemię.
Właściwie to ciekawe jak by wyglądał wolny rynek kontraktów i opcji na utylizację śmieci, bo obecnie jest w gruncie rzeczy znacjonalizowany.
Jak to nie może? Polecam artykuł, który podałem w linku. Taka historia już miała miejsce na rynku gazu naturalnego i jest wielce prawdopodobne, że zdarzy się na rynku ropy. Producent będzie płacił nabywcy za odbiór ropy, której nie ma gdzie składować.
FED by chętnie skupował ropę tylko nie ma już za bardzo gdzie jej składować, a kopanie dziur w ziemi na nowe zbiorniki to jest kwestia czasu, którego juś nie ma.
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Mimo pandemii COVID-19 w niedzielę wieczorem tysiące Izraelczyków w maseczkami na twarzach oraz zachowując dystans demonstrowało na ulicach Tel Awiwu przeciwko premierowi kraju Benjaminowi Netanjahu. Jest on oskarżany między innymi o korupcję i defraudację.
Żyd Żydowi już nie wierzy, Świat stanął na głowie.
Za to Izraelczycy robią super filmy i seriale Obejrzałem wczoraj ostatni odcinek Faudy i mam nadzieję, że nakręcą nowe sezony. Tak dobrego i bliskiego rzeczywistości kina akcji nie widziałem od dawna.
A jak tam longi na ropę? Czymasz jeszcze?
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
A tak w aktualnym temacie. Jak się Wam chodzi w maseczkach? Z tego co mówił Minister od zdrowia to będziemy w nich chodzić do czasu wprowadzenia szczepionki czyli jeszcze z rok, albo dłużej
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
A tak w aktualnym temacie. Jak się Wam chodzi w maseczkach? Z tego co mówił Minister od zdrowia to będziemy w nich chodzić do czasu wprowadzenia szczepionki czyli jeszcze z rok, albo dłużej
I tak wiadomym jest to co musi się wydarzyć. Życie nie znosi próżni.
MICHU
Nie gadaj, że masz zapas masek na aż tak długo zrobiony w styczniu.
MICHU
Nie, nie mam zapasu. 90% tego co kupiłem w styczniu sprzedałem z godziwym zyskiem. Resztę rozdałem po rodzinie. Mam jeszcze kilka sztuk, które mi starczą na 2-3 tygodnie w zależności od tego jak często będę wychodził. Te moje 3M można dezynfekować spirytem i nosić nawet do 5 razy.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Nie, nie mam zapasu. 90% tego co kupiłem w styczniu sprzedałem z godziwym zyskiem. Resztę rozdałem po rodzinie. Mam jeszcze kilka sztuk, które mi starczą na 2-3 tygodnie w zależności od tego jak często będę wychodził. Te moje 3M można dezynfekować spirytem i nosić nawet do 5 razy.
3M robi też wielorazowe maski z wymiennymi filtrami https://www.icd.pl/3m-7503.html
dajemy radę
MICHU
dajemy radę
SUPER Jak mawiał klasyk pies I tak 3mać.
Nie sądzę.
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Ohoho PISlamiści fajnie się bawią https://next.gazeta.pl/next/7,173953,25882228.html No ale ciemny lud kupił ścieme ze PO kradlo mimo ze nikt nie siedzi. Nooo poza rozumem prawactwa, te debile siedzą w swoich M1 i ględzą PO kradlo PO kradło
MKowal
Liczba postów : 651 Registration date : 07/02/2020