Coś czuję, że problemy stabilności EURO i niewypłacalności PIGS sprzed 7-6 lat, wybiją znowu niczym zatkane szambo.
Albo faszyści się zgodzą na uwspólnienie długów (EUROBONDS) albo znowu będą musieli ratować banki południa albo nastąpi przewidywany przez Grafa upadek €
Po prostu strefa Euro się rozpadnie, ale dług denominowany w euro pozostanie. Paradoksalnie Euro to jest przyszła waluta rezerwowa.Właśnie mija 100 lat dolara.
USA ciągle walczą aby inne waluty nie zdobyły szybko pozycji lidera , a to poprzez różne kroki , kiedyś do Grecji wysłąli doradców i w ten sposób poprzez Grecję podkopali Euro , innym razem jak jest bida FED skrzykuje inne banki na tzw wspólny dodruk powodując to iż nie traci na zaufaniu bo inni powielają ten sam ruch w sumie nie wiem dlaczego czy świadomie czy też nie inne banki centralne godzą się na takie masówki drukowania pieniędzy
Bo brak siana w systemie. Obligacje trzeba z czegoś wyqpować a wpływy podatkowe przy shaltowanej gospodarce są za małe. W sumie to jakaś forma perpetuum mobile - rząd emitując obligi zgarnia siano na bieżące wydatki a gdy przychodzi do ich wyqpu to bank centralny produqje pieniądze i wypłaca wierzycielom. No system genialny sam w sobie. W zasadzie możnaby całkowicie zlikwidować podatki dając ludziom pełną wolność a rząd niech druqje tyle ile potrzeba i juś. A Niemiaszki to dodatkowo sobie załatwiły ujemną stopę i jeszcze im obligatariusze durnie płacą za zaszczyt posiadania obligów. Adolf się w grobie przewraca ze śmiechu.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:19
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
Oj, chyba Kryśka będzie musiała drugi bieg w drukarce włączyć. Italia zaczyna mieć problem.
Coś czuję, że problemy stabilności EURO i niewypłacalności PIGS sprzed 7-6 lat, wybiją znowu niczym zatkane szambo.
Albo faszyści się zgodzą na uwspólnienie długów (EUROBONDS) albo znowu będą musieli ratować banki południa albo nastąpi przewidywany przez Grafa upadek €
Po prostu strefa Euro się rozpadnie, ale dług denominowany w euro pozostanie. Paradoksalnie Euro to jest przyszła waluta rezerwowa. 100 lat dolara już minęło.
No jak rezerwowa? Gdyby rozpadła się Eurozona to edek by kosztował 0.6 albo i 0.4 może Wtedy waluta FEDu nie miałaby nawet realnego konqrenta. Bo w tej chwili € jest największym konqrentem. A w pierdy o renmibi nie wierzę. Gdzie na świecie można zapłacić yuanem oprócz Chin i krajów ościennych? A € akceptowane jest nawet szerzej niż $.
Tak, słabsza waluta wygrywa, a nie mocniejsza. Dolar jest zbyt mocny i FED razem z Trumpem nie wiedzą już jak go osłabić.
No to nie jest prawda bo w tym układzie bolivar wenezuelski powinien stać się walutą rezerwową świata. Czemu marka DDR przegrała z marką RFN? Czemu rubel CCCP przegrał z dolarem? Silniejsze wygrywa a nie słabsze.
Napisałem, że wygrywa słabsza waluta, a nie najsłabsza. Liczą się tylko waluty w których denominowane jest większość długu. Zarówno marka DDR jak i rubel CCCP to nie były waluty w których denominowana była istotna porcja długu. Te państwa miały dług denominowany w walutach obcych. Tak to wygląda, juan nie ma szans, walka jest tylko między euro i dolarem:
Coraz mniej krajów chce się już zadłużać w zbyt mocnym dolarze, bo można podzielić los Turcji, Wenezueli lub Argentyny. Lepiej zadłużać się w euro.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Nie 31 Maj 2020, 12:31, w całości zmieniany 2 razy
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:23
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
Oj, chyba Kryśka będzie musiała drugi bieg w drukarce włączyć. Italia zaczyna mieć problem.
Po prostu strefa Euro się rozpadnie, ale dług denominowany w euro pozostanie. Paradoksalnie Euro to jest przyszła waluta rezerwowa. 100 lat dolara już minęło.
No jak rezerwowa? Gdyby rozpadła się Eurozona to edek by kosztował 0.6 albo i 0.4 może Wtedy waluta FEDu nie miałaby nawet realnego konqrenta. Bo w tej chwili € jest największym konqrentem. A w pierdy o renmibi nie wierzę. Gdzie na świecie można zapłacić yuanem oprócz Chin i krajów ościennych? A € akceptowane jest nawet szerzej niż $.
Tak, słabsza waluta wygrywa, a nie mocniejsza. Dolar jest zbyt mocny i FED razem z Trumpem nie wiedzą już jak go osłabić.
No to nie jest prawda bo w tym układzie bolivar wenezuelski powinien stać się walutą rezerwową świata. Czemu marka DDR przegrała z marką RFN? Czemu rubel CCCP przegrał z dolarem? Silniejsze wygrywa a nie słabsze.
Napisałem, że wygrywa słabsza waluta, a nie najsłabsza. Liczą się tylko waluty w których denominowane jest większość długu. Zarówno marka DDR jak i rubel CCCP to nie były waluty w których denominowana była istotna porcja długu. Tak to wygląda, juan nie ma szans, walka jest tylko między euro i dolarem:
Coraz mniej krajów chce się już zadłużać w zbyt mocnym dolarze, bo można podzielić los Turcji, Wenezueli lub Argentyny. Lepiej zadłużać się w euro.
Tylko że € jest wciąż droższe od dolara. A co obrazuje lewa skala tego wykresu? % czego to jest?
Frater V e x o M e r c a t o r!
Liczba postów : 2414 Age : 43 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:34
Dziś Światowy Dzień Bez Majtek! Mógłbym oczywiście zapodać jakiś świąteczny wykres ale jak Osły mnie obraża i nie przeprasza to wolę wkleić na Tik-Toku
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:34
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
Napisałem, że wygrywa słabsza waluta, a nie najsłabsza. Liczą się tylko waluty w których denominowane jest większość długu. Zarówno marka DDR jak i rubel CCCP to nie były waluty w których denominowana była istotna porcja długu. Tak to wygląda, juan nie ma szans, walka jest tylko między euro i dolarem:
Tylko że € jest wciąż droższe od dolara. A co obrazuje lewa skala tego wykresu? % czego to jest?
Procent długu na świecie denominowany w danej walucie. To że euro jest droższe od dolara to jest względne, bo kurs wymiany należy pomnożyć przez oprocentowanie długoterminowych obligacji. Dług w euro jest tańszy niż w dolarze.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46694 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:43
zibi napisał:
Piotrek691 napisał:
REALISTA napisał:
Market Trader napisał:
No, kraina mlekiem i miodem plynąca. Państwo nieskończonego dobrobytu GOD BLESS YUESEY.
A tak poważnie to gdyby zlikwidować Wał Street i FED, to byłaby to murzyńska federacja III świata. No może jeszcze Las Vegas, Hollywood i NASA podbijają wartość.
wczoraj wypowiadał sie "amerykanista" , która tam mieszka i w Polsce, a wiec chyba zna realia. Powiedział, że te zamieszki to tak na prawdę wynikają z biedy, braku pracy potężnych dysproporcji w bogactwie. Mają najwięcej miliarderów ale i dużą biede. Jakas lekarka nawet napisał list otwarty, że w związku z lockdownem wzrosła o 300 % sprzedaż alkoholu i o kilkaset% ilośc połączeń do telefonów zaufania dla potencjalnych samobojców.
to jest megaduży problem społeczny, ktorego nie da się zadrukować ani zmanipulowac zaciągiem o czeciejczydzieści ; strach się bać co bedzie, jak ci ludzie przestaną otrzymywac darmową kasę
IMO nie przestaną dostawać kasy. Będzie UBI na dużą skalę. Eksperymentowali w Finlandii, ale teraz po raz pierwszy w historii wchodzi to w Hiszpanii. Od przyszłego miesiąca Hiszpanie bez dochodów będą dostawać od 462 do 1015 ojro miesięcznie. Co ciekawe mogą sobie do tego dorabiać i nie będą tracić tego UBI. Jeśli to nie ruszy inflacji to nie wiem co ją ruszy.
Jak to wprowadzą w usiakowie to się uspokoją i będą siedzieć w chałupach na doopach.
brak pracy i darmowy hajs nie ma się ni jak do siedzenia na dupie w domu
dokładnie tak, to jest problem społeczno-psychologiczny. Najpierw jest fajnie: siano leci, nie trzeba wstawac do roboty....ale ile mozna grać w gry i kupować akcje na giełdzie ? pojawiają sie używki, depresje, uzależnienia.... z czasem trwale bezrobotni nie sa w stanie wrocic do pracy
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:47
dex napisał:
Market Trader napisał:
Po prostu strefa Euro się rozpadnie, ale dług denominowany w euro pozostanie. Paradoksalnie Euro to jest przyszła waluta rezerwowa.Właśnie mija 100 lat dolara.
od dawna to piszę..mimo znanych UFO problemów strefy euro to euro wyprze dolara ; jest zdrowsze fundamentalnie niz dolar, bo jest podparte REALNYM przemysłem ( w domyśle głównie niemieckim)
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:50
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Nie 31 Maj 2020, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:50
Koronawirus to kara boska za LGBT wymierzona rękami Szatana a komary przenoszą koronawirusa przez 5G dzięki szczepionkom Billa Gatesa I w ogóle trzeba palić maszty 5G bo nas ugotują na płaskiej Ziemi chyba że założymy na głowy czapki z folii aluminiowej lub pomoczymy ręce w wodzie święconej, ktora nie przenosi wirusów... ani komarów ani 5G podobnie jak dłonie kapłanów
Zapomniałem dodać, że Ziemia ma tylko 6000 lat a Bóg podłożył celowo skamieniałości dinozaurów aby sprawdzić naszą wiarę w niego 5G jest dziełem Szatana a kysz! demonie nieczysty
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Nie 31 Maj 2020, 12:55, w całości zmieniany 2 razy
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:54
ECB bedzie jutro skupował akcje reanulta zidiocenie systemu i "racjonalnosci" rynkow finansowych naprawdę już chyba wykroczylo poza galaktykę ; takiej idiotenhossy to jeszcze ludzkość nie przeżywała, cebulki tulipana to pikuś
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 12:59
zibi napisał:
Diablo napisał:
Zibi!!! skoro PIS ma wszystko sądy, trybunał konstytucyjny, własnych sędziów, to nikt z PO nie siedzi? Dlaczego?
sąd to mają dopiero od kilku dni
ja mam prostą sprawę o wykroczenie i już rok czasu się toczy i nie wiem jeszcze ile to potrwa jak to taka błachostka trwa tyle czasu bez znajomości to pomyśl ile potrwa grubsza sprawa z jakimś drobną pomocą znajomych
Zibi, Ty tak spokojnie i cierpliwie tłumaczysz... Chyba jesteś po podobnych kursach?
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Liczba postów : 31149 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 13:14
Dziadek napisał:
Diablo napisał:
Zibi dlaczego jesteś na KRUSie i okradasz państwo PIS?
... Ty na pewno wiesz co piszesz, czy tylko tak żeby dopiec nielubianemu przez Ciebie Userowi? Mógłbyś to pokazać,np porównując "KRUS" niemiecki z polskim? Znasz wysokość składek a czy znasz wysokość świadczeń z tytułu tychże składek? Wiesz że KRUS płaci "chorobowe" w wysokości 10 zł? Wysokość renty/emerytury z KRUS wynosi 938 zł 97, pod warunkiem że oddasz gospodarstwo, inaczej połowę z tego! Uważasz że jest czego zazdrościć? Zasiłek socjalny dla nierobów wynosi 1200 zł...noo ale chyba to wiesz, nie będę się rozwodził. Mam dokładne wyliczenia, ile rolnik wpłaca przez 120 kwartałów, ile z tego odbiera w formie rozmaitych świadczeń....i nie pisze że rolnik okrada państwo, już raczej skłonny byłbym napisać że jest vice versa
KRT sam okrada państwo , ale pierwszy leci przez miasto i krzyczy łapać złodzieja
jest anty PiS dlatego że jego byłemu szefowi bank chcieli zabrać i inne interesy ( CZARNECKIEMU) , a on w Openie pracował i pozbawili go porządnej pracy i płacy , a tyle zainwestował w gajery i krawaty i teraz nikt tego nie chce
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 13:15
Diablo napisał:
Dziadek a co mnie obchodzi niemiecki KRUS?
Ja jestem przeciwnikiem wszelkiego dotowania gospodarki, to idiotyzm. A co do zibiego czy go lubię czy nie, to kogo to obchodzi? nie znam osobiście zibiego, więc nie mam zdania, jedynie oceniam to co tu pisze i już się w swoim stylu sianem wykręca
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 13:19
MoralnyNiepokój napisał:
zibi napisał:
Diablo napisał:
Zibi!!! skoro PIS ma wszystko sądy, trybunał konstytucyjny, własnych sędziów, to nikt z PO nie siedzi? Dlaczego?
sąd to mają dopiero od kilku dni
ja mam prostą sprawę o wykroczenie i już rok czasu się toczy i nie wiem jeszcze ile to potrwa jak to taka błachostka trwa tyle czasu bez znajomości to pomyśl ile potrwa grubsza sprawa z jakimś drobną pomocą znajomych
Zibi, Ty tak spokojnie i cierpliwie tłumaczysz... Chyba jesteś po podobnych kursach?
umówili się na nowy termin wyborów wraz zopozycją i niby miało wszystko iść ok i przyśpieszyć prace aby każdy miał sporo czasu , a teraz nowe wnioski i poprawki w senacie serwują opóźniając wcześniejsze ustalenia , czyż nie są to dzieci specjalnej troski
SILVER IDZIE NA 150$
Reser
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 13:23
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 14:20
REALISTA napisał:
Loża Parkietu 03/2020: coraz mniejsze ryzyko fali C. Czy to czas na długoterminowe zakupy akcji?
jak myslicie, będzie czy nie fala C ?
Reser
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 14:54
Reser
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 14:55
REALISTA napisał:
REALISTA napisał:
Loża Parkietu 03/2020: coraz mniejsze
ryzyko fali C. Czy to czas na długoterminowe zakupy akcji?
jak myslicie, będzie czy nie fala C ?
No przecież była już od 20.lutego do 20.marca To teraz chyba już D albo E?
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 14:56
Frater napisał:
Dziś Światowy Dzień Bez Majtek! Mógłbym oczywiście zapodać jakiś świąteczny wykres ale jak Osły mnie obraża i nie przeprasza to wolę wkleić na Tik-Toku
.....czy TA PiS......DA nie POwinna pić piwa z sokiem
..... niech bierze dobry dojny przykład z Ojców Narodu
PiS cis
.....chyba ....... MY piwosze musiMY sie wspierać
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 15:05
neuron napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
neuron napisał:
Piotrek691 napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
Piotrek691 napisał:
Michu! Nie będziesz pisał pod kolejnym nickiem. Następnym krokiem będzie BAAAAAARDZO DŁUUUUUUUGI wyjazd z forum na leczenie.
To się podzielę privem jaki dostałem od Micha:
To misie akurat nie podoba, że dzielisz się prywatnym postem, który dostałeś od Micha. Nie rozróżniasz prawa prywatnego od publicznego?
Teraz nie żartuję, pogadaj z Michem, zawsze możesz się czegoś nauczyć, jak ja od Ciebie. Nie ma żadnego Rydzyka.
Witam
To bardzo ciekawy casus zarówno moralny jak i być może prawny. Opcjo nie podzielił się prywatnym postem od Micha! Podzielił się privem od użytkownika RobertM, który tylko twierdzi, że jest Michem. Opcjo nie będąc adminem nie ma możliwości sprawdzić czy RobertM to Michu, ditto nie popełnia deliktu moralno/prawnego ujawniając korespondencję od rzeczonego Micha.
Cholera, zawsze chciałem być papugą. Podoba mi się ten ich żargon.
prywatny post nie ma statusu tajne/poufne specjalnego przeznaczenia ( tylko do czytania ) czyn skopiowania postu nie wypełnia znamion czynu zabronionego i jako taki nie podlega sankcji opcjoner wykazał zaniepokojenie, że user ( podajacy się za innego usera ) nie zastosował sie do regulaminu i po otrzymaniu bezplatnego wyjazdu do SPA pojawił sie bezprawnie na forum opcjoner jako ( praworzadny ? ) użytkownik forum podał ów fakt do publiczej wiadomości w poczuciu konieczności ......
W przypadku ujawnienia prywatnej korespondencji osobom trzecim, niezależnie od sposobu takiego ujawnienia, może dojść do naruszenia dóbr osobistych nadawcy i będzie on uprawniony do skorzystania z form ochrony, określonych w art. 24 Kodeksu cywilnego.
nie może być mowy o czynie zabronionym bo piszacy do opcjonera user prosi o przekazanie informacji
....czy za wszystko płaci Osioł
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 15:36
.....POdobno Czaskoski jechał w POznaniu PO PiS .......dzie jak PO burej suce
..... a tam taki goopi naiwny naród mieszka
https://www.onet.pl/informacje/historiaorg/delegacja-z-beludzystanu-czyli-studencki-wyglup-z-ktorego-smial-sie-caly-poznan/1ecvmpr,30bc1058 W 1924 roku w Poznaniu miała miejsce misja dyplomatyczna książąt Beludżystanu, których władze miasta przyjęły z najwyższymi honorami. Problem w tym, że wizyta okazała się być... studenckim kawałem.
..... POmazaniec Budki mógł przyjechać do Stronia, gdzie sami normalni, pracowici i trzeźwi umysłowo są
zibi MOD
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 16:54
Market Trader napisał:
szczególnie od 9.30
SILVER IDZIE NA 150$
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 18:50
Czy ktoś jeszcze w naszym szpitalu ma konto w BOŚ i nie rozliczoną sesję piątkową?
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 30-31 05 2020 r. Weekend Nie 31 Maj 2020, 19:42
POdobno PiS ........DA zaczyna psuć sie od głowy
Tekst nagrania Ziemowita Gowina:
Prosili krzyczeli pomóż Ziemowicie
Wyrymuję wam ten przekaz całkiem nieskrycie
Idea to słuszna, sprawa szlachetna
W czasach, gdy Polska jest totalnie szpetna
Państwo z dykty?
Chyba z totalnego g*wna
Obywatele rząd - sprawa nierówna
Wirus za oknem, w domu na ulicy
A politycy coraz bardziej dzicy