Jak to szło: zaniżanie przed odpałem a prawda taka że nasza gwiazda CDR tempa nie wytrzymuje i cały indeks w dół ciągnie takie to właśnie nasze realia są
Michu sie na ciebie bulwersuje do mnie na priv... ale już nie będę tego wklejał.
szczęściarz z Ciebie, że Michu pisze do Ciebie osobiście...chodzicie ze sobą ?
Tak, poderwał mnie metodą "na przeciwstawne"
Który to Opcjoner ?
ten ciemniejszy
Aaa, to już wiem w sumie tak myślałem, że to ten ciemniejszy
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
U nas znów powyżej 1mld obrotu zrobili, i cudofix, i pytanie, jak akumulacja to wywali to w kosmos, jak dystrybucja to też tylko w drugą stronę
Mamy taki overbalance na 500pkt. Dystrybucja jak narazie wydaje się być bardziej prawdopodobna.
Ale ta umacniająca się złotówka może sugerować że zagranica akumuluje, i do tego porównując do zachodu to od dołka aż tak wiele nie odbiliśmy więc potencjał do wzrostu jeszcze jest według mnie, oczywiście jak na zachodzie nie będzie smrodu.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
U nas znów powyżej 1mld obrotu zrobili, i cudofix, i pytanie, jak akumulacja to wywali to w kosmos, jak dystrybucja to też tylko w drugą stronę
Mamy taki overbalance na 500pkt. Dystrybucja jak narazie wydaje się być bardziej prawdopodobna.
Ale ta umacniająca się złotówka może sugerować że zagranica akumuluje, i do tego porównując do zachodu to od dołka aż tak wiele nie odbiliśmy więc potencjał do wzrostu jeszcze jest według mnie, oczywiście jak na zachodzie nie będzie smrodu.
Moim zdaniem to umacniający się w marcu dolar to byli Polacy kupujący dolara, a teraz wywalają bo się pandemia kończy. Pamiętam, że banki narzekały wtedy na niedobory gotówki dolarowej.
Natomiast wysokie obroty wynikają z tego, że fundy przetasowują udział w portfelu poszczególnych spółek. Niektóre są bardzo przecenione jak banki, gornictwo, odzieżówka, a inne w kosmosie jak energetyka, gejming, informatyka.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Moim zdaniem to umacniający się w marcu dolar to byli Polacy kupujący dolara, a teraz wywalają bo się pandemia kończy. Pamiętam, że banki narzekały wtedy na niedobory gotówki dolarowej.
Umocnienie się złotówki zbiegło się z cięciem stóp i luzowaniem oba fakty mocno przemawiały za osłabieniem złotego a tak się nie podziało co dla mnie jest anomalią i to sporą więc albo u nas nie będzie tak źle i ktoś już o tym wie i to wykorzystuje do akumualcji albo maskowanie popytu żeby więcej opchnąć na w miarę dobrych poziomach i w tym celu umacnia złotówkę żeby reszta sądziła tak jak ja, ale coś nie do końca jestem do tego przekonany bo za mocno się umacnia i sporo trzebaby było na to położyć. Druga sprawa obniżenie stóp to marne procenty na lokacie co też może kasę na giełde przekierować, zwłaszcza przy tych wycenach - atrakcyjnych (poza CDR), dalej PPK też będzie fajnie chciało rok zakończyć i pokazać że mimo kryzysu wyszło dobrze a kasę dostają co miesiąc więc w sumie przez rok mogą niezłą stopę wypracować przy tak niskiej bazie, dalej restrukturyzacja OFE znaczy to co po nich pozostało też na razie wstrzymane więc nie będzie umarzania na opłatę przekształceniową więc chwila oddechu również z tego kierunku.
Reser
Ale wy pojebani jesteście. Myślicie, że ja naprawdę bujam się z Michem? Typa na oczy nie widziałem nawet ani razu, nawet nie wiem z jakiego miasta jest. Ujebał się i sra mi privy. Żaluzji ani żartów nie qmacie.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Umocnienie się złotówki zbiegło się z cięciem stóp i luzowaniem oba fakty mocno przemawiały za osłabieniem złotego a tak się nie podziało co dla mnie jest anomalią i to sporą więc albo u nas nie będzie tak źle i ktoś już o tym wie i to wykorzystuje do akumualcji albo maskowanie popytu żeby więcej opchnąć na w miarę dobrych poziomach i w tym celu umacnia złotówkę żeby reszta sądziła tak jak ja, ale coś nie do końca jestem do tego przekonany bo za mocno się umacnia i sporo trzebaby było na to położyć. Druga sprawa obniżenie stóp to marne procenty na lokacie co też może kasę na giełde przekierować, zwłaszcza przy tych wycenach - atrakcyjnych (poza CDR), dalej PPK też będzie fajnie chciało rok zakończyć i pokazać że mimo kryzysu wyszło dobrze a kasę dostają co miesiąc więc w sumie przez rok mogą niezłą stopę wypracować przy tak niskiej bazie, dalej restrukturyzacja OFE znaczy to co po nich pozostało też na razie wstrzymane więc nie będzie umarzania na opłatę przekształceniową więc chwila oddechu również z tego kierunku.
Żeby wzrosło musi najpierw zacząć spadać tempo podaży pieniądza. To jest jeden z lepszych wskaźników wyprzedzających, bo na wzrostach leszcz nie może mieć kasy na kupno akcji.
Ponadto jeśli zagranica kupuje złotówkę to raczej nie po to by kupić akcje tylko polskie obligacje, bo mają lepsze rentowności niż inne.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Wto 02 Cze 2020, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Żeby wzrosło musi najpierw zacząć spadać tempo podaży pieniądza. To jest jeden z lepszych wskaźników wyprzedzających, bo na wzrostach leszcz nie może mieć kasy na kupno akcji.
Leszcz wie że jak szybko i dużo spadło to będzie odbicie a jak do tego leszcz chce zainwestować na dłużej to teraz jest dobra okazja, bo obligacje nisko oprocentowane, na lokacie to już pewnie zero jest, akcje są na niskim poziomie, dla samej przyszłej dywidendy opłaci się kupować oczywiście te spółki które mają szanse na wypłacanie dywident może nie w tym roku ale za rok dwa, poza tym zwiastują, że teraz rynki wschodzące będą na topie a obroty na GPW rosną ich kurs też już jest wyżej niż ja kupowałem a to było jeszcze przed kryzysem więc coś na rzeczy jest:
"Tańszy dolar, ujemne stopy procentowe, gigantyczne rządowe programy pomocowe, drogie surowce i nieograniczony skup aktywów przez FED (rozszerzony o ryzykowne aktywa) może doprowadzić do największej hossy w historii Stanów Zjednoczonych, ale i jednocześnie do największej bańki nie tylko na giełdach, ale i w wielu sektorach gospodarki."
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Ale wy pojebani jesteście. Myślicie, że ja naprawdę bujam się z Michem? Typa na oczy nie widziałem nawet ani razu, nawet nie wiem z jakiego miasta jest. Ujebał się i sra mi privy. Żaluzji ani żartów nie qmacie.
Ja od razu sqmałem, że se jaja robisz.
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6031 Registration date : 20/10/2018
Najpierw narzekali na suszę a teraz na stan powodziowy - no nie dogodzi nijak
Rząd dekretem modlitewnym zarządził opady. Rząd wiedział, że normalna ustawa o opadach zostanie zablokowana w Senacie. Opozycja była gotowa rzucić się do grdyki za suszę. Dekret modlitewny o opadach, spełnił swoje zadanie i pokrzyżował niecne plany opozycji.
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6031 Registration date : 20/10/2018
"Tańszy dolar, ujemne stopy procentowe, gigantyczne rządowe programy pomocowe, drogie surowce i nieograniczony skup aktywów przez FED (rozszerzony o ryzykowne aktywa) może doprowadzić do największej hossy w historii Stanów Zjednoczonych, ale i jednocześnie do największej bańki nie tylko na giełdach, ale i w wielu sektorach gospodarki."
Piszę przecież, że rusza największa w historii hossa w USA, czytajcie UFO.
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
Wszyscy grający na spadki w USA (i u nas też) muszą być nieźle sfrustrowani.
Kryzysu nie ma, nikt nie chce fali C, żałosne podrygi wieszczących KRACH nie mogą nawet zrobić korekty dłuższej niż kilka godzin, szybkie spadki trwają kilka sekund...
A przecież wystarczyło mieć L i codziennie odcinać kupony, ciach, ciach, ciach...
Jeszcze jest szansa, bo chętnych na S przybywa, a dla L widzę sporo wolnych miejsc.
NJU JER HAJE przed nami!!!
Dziś miał być cudofix na 1755, jutro taka cena będzie nieosiągalna. Od razu LOOKA BAZOOKA na 1795!!!!!
JADĄ, JADĄ POCIĄGI Z KASĄ!!!!!!
PS Nie będzie u nas podwyżek na poczcie, muszę więc dołożyć L, no bo jak żyć?
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
Wszyscy grający na spadki w USA (i u nas też) muszą być nieźle sfrustrowani.
Kryzysu nie ma, nikt nie chce fali C, żałosne podrygi wieszczących KRACH nie mogą nawet zrobić korekty dłuższej niż kilka godzin, szybkie spadki trwają kilka sekund...
A przecież wystarczyło mieć L i codziennie odcinać kupony, ciach, ciach, ciach...
Jeszcze jest szansa, bo chętnych na S przybywa, a dla L widzę sporo wolnych miejsc.
NJU JER HAJE przed nami!!!
Dziś miał być cudofix na 1755, jutro taka cena będzie nieosiągalna. Od razu LOOKA BAZOOKA na 1795!!!!!
JADĄ, JADĄ POCIĄGI Z KASĄ!!!!!!
PS Nie będzie u nas podwyżek na poczcie, muszę więc dołożyć L, no bo jak żyć?
Prezes, wystartuj na prezesa, a będziesz miał podwyżkę: Poczta Polska szuka prezesa
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
odkad pamietam to "zagramanica " zawszxe kupowala za drogi pln na gorce a sprzedawała po tanim kursie na dołku
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
przecież pisałeś ze sie bujasz to teraz nie ściemniaj i sie nie wypieraj bo to dla Micha moze byc zbyt duzy szok na noc ...
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Reser
No to ty jeden chyba. Witaj w gronie normalnych.
AgroTrader MOD
chyba se jaja robisz ze skumałeś ze se jaja robisz