Jednak akcje są najbardziej ryzykowne. Jedno -100%, drugie +95% ale przynajmniej tutaj na korbie nikt nie traci. IdeaBankowcy mogli byli zamienić swoje aktywa na Mostostal
albo jeszcze lepiej na fiuczery bo są
FPXMxx
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Fajna stronka z danymi giełdowymi. Można zobaczyć historyczne transakcje dla dowolnej opcji czy tam kontraktu chronologicznie bez dni pustych i do tego lop też pokazuje:
dzwoniłem do urzędu dzielnicy na różne numery, potem powtórnie nic, głucha cisza kolejki do wszystkich okienek (można sprawdzić w sieci) pokazują zero petentów jakby urząd był zamknięty
to wziąłem dokumenty, zdjęcie i wniosek i pojechałem osobiście sprawdzić co się dzieje i złożyć wniosek o wymianę dowodu
najpierw baba nie chciała mnie wpuścić: "Był pan umówiony?" - dzwoniłem, ale nikt nie odbiera baba z niezadowoleniem kręci głową
wreszcie wszedłem
siedzi babsko w okienku, taka już mająca nieco wiosen na karku, z czasów prl nic nie robi
ta co mnie wpuściła pyta się jej czy mnie przyjmie
łaskawie skinęła łbem
podchodzę, siadam, wyciągam papiery z teczki - chciałem złożyć wniosek o wymianę dowodu osobistego
- a jest pan umówiony? - nie
babsko wyciąga zeszyt i przewraca kartki - mogę pana umówić na wtorek, przyszły wtorek mówi w bondowskim stylu
- nie może pani teraz przyjąć wniosku? bardzo mi się spieszy, mam akt notarialny do podpisania - nie - ale przecież to tylko wniosek, po co mam drugi raz przyjeżdżać? - tak pracujemy, pandemia jest - to proszę mnie zapisać na przyszły wtorek...
zrobiłbym awanturę na 100 fajerek i zmusił babę by przyjęła wniosek, ale mam mocno przeterminowany dowód i nie chciałem zadrażniać sprawy
tak działa urząd dzielnicy w Warszawie pod światłym przywództwem burmistrza z PO
Reser
Rano spóźniłem się z longiem na DAXa o jakieś 40pkt ale i tak zarobiłem a teraz spóźniłem się z shortem na Sapinę o jakieś 20pkt ale i tak zarabiam o dziwo.
Chujowy timing dzisiaj mam
Nie jest źle ale mogło być lepiej.
Reser
SAR ma ten plus, że co świeczkę zarabiasz, bo SAR zawsze się przysuwa do ceny. U mnie stop jest ciut za odpowiednim pivotem HL, więc ten poziom potrafi się nie zmieniać dniami jak nie tygodniami co bywa frustrujące, ale ma z kolei tę zaletę, że mogę podnieść interwał nie odsuwając stopa, jak musiałbym zrobić przy SAR.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pon 04 Sty 2021, 16:08, w całości zmieniany 1 raz
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Stocks dropped as concern over tougher coronavirus restrictions offset speculation that widespread vaccine distribution and government stimulus would reignite economic growth. The dollar fell toward the lowest since 2018.
The market was unsettled by the prospect of the two runoff elections for Georgia's Senate seats, which could tip control of the upper chamber to the Democrats and usher in a more radical fiscal policy agenda from the new administration.