co lepsze: było być o krok od zainwestowania w bitcoina / takie wsteczne gadanie dla rozrywki/ czy STRACIĆ HASŁO DOSTĘPU do konta wartego 220 milonów/!!!/ dolarów??? kolo kiedys dostał zapłacone za robote przy filmiq >7tys bitco. i zahaslował dostep po czym stracił kartke na ktorej zapissał hasło! teraz skrzynka odkodowująca daje mu ostatnie 2 szanse:) koleś nic nie robi ,postanowił czekać az rozwuj technolog moze umozliwi złamanie skrzynki:)
Stoję tam z dopakowaniem ostatnich 40% S, więc byłoby miło.
a ja z zamknięciem moich S; (tylko, że to może być nawet z 1990 liczę, że z tej strefy coś podbiją przynajmniej do obecnego poziomu, a później 1850
2025 powinni pożegnać, podchodzą do tego jak pies do jeża
Spoko, mogę potrzymać twoje S, bo jeśli dojdą na 199x i nie dadzą posunąć stopa niżej to wezmę call lutowe, depo mi spadnie i dopakuję jeszcze S na podbitce.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Trump przeniósł się na serwis Parler, który natychmiast zaczął być atakowany przez największych gigantów pokroju Google czy Apple. Wartość Twittera po decyzji Trumpa spadła o 5 mld dolarów. Miliony osób, którym nie na rękę jest cenzura, zaczęły przenosić się na inne platformy, takie jak Parler (wygląda na to, że jego dni są policzone), Gab czy Minds.
Na Facebooku cała ta sytuacja zmieniła się w jakieś kompletne szaleństwo. Zaczęto blokowanie różnych osób, które mogłyby być powiązane czy to z Trumpem czy z Partią Libertariańską. Co ciekawe, zablokowano profil Rona Paula, jednego z niewielu wiarygodnych polityków w USA, czym zapewne nieźle wkurzono jego zwolenników. Właśnie teraz na naszych oczach rozgrywa się walka. Wielcy monopoliści tacy jak Google, Apple, Facebook czy Twitter walczą o to, by na fali buntu nie urósł im żaden konkurent, który będzie promował wolność słowa.
Cała sytuacja pokazuje, że wybrane korporacje są już na tyle potężne, iż są w stanie uniemożliwić prezydentowi USA docieranie do większości swoich zwolenników. Co ciekawe, cenzurowanie Trumpa oburzyło m.in. Angele Merkel czy też rosyjskiego opozycjonistę Aleksieja Nawalnego. A to naprawdę nie są ludzie, którym blisko do Trumpa.
Co do wyborów w USA - za kulisami wciąż dzieje się sporo. W pewnym momencie możliwy był impeachment, teraz jednak wygląda na to, że do niego nie dojdzie. Trump zamierza dobrze wykorzystać ostatni dni prezydentury, ale potem Stany Zjednoczone czekają rządy Demokratów. Nasze przewidywania dla USA pozostają niezmienne:
1. Coraz większy chaos, tak jak ma to miejsce w stanach rządzonych przez Demokratów
2. Coraz więcej zamieszek podobnych do tych z lata 2020 roku (nawet nowa wiceprezydent usprawiedliwia to, co się wtedy działo - trudno o lepszą zachętę)
3. Coraz wyższe bezrobocie wywołane m.in. wyższą płacą minimalną oraz wyższymi podatkami
4. Dalsze ograniczanie wolności słowa
5. Zanikanie klasy średniej
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
A to widzę, że się rokręcili troche u nas z tymi spadkami antycypują spadki na zachodzie
Kapitał ucieka z EM w obligacje, i rzeczywiście z czasówek na VIX wychodzi, że u Janka zmienność wzrośnie dopiero po weekendzie, gdy opcje już wygasną.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Sro 13 Sty 2021, 13:01, w całości zmieniany 1 raz
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
dex: czy w płatnej subskrybcji TradingView są nasze polskie wykresy bez opóźnień?
Tak, trzeba mieć przynajmniej subskrypcję Pro 155$/rok + 3$/mc za niopóźnione dane z GPW. Wziąłem od razu Premium, bo najbardziej zależy mi na powiadomieniach (ja używam ich by dostawać info nowych pivotach i większych zmianach zmienności), a dopiero przy Premium nie ma ograniczeń dla powiadomień. W ogóle to była teraz fajna promocja na TV, nie wiem czy jest jeszcze, że gdy się weźmie konto Pro na 30 dniowy okres testowy i przed jego zakończeniem weźmie się płatną subskrypcję, to ma się do 60% zniżki.
Tu jest porównanie: https://www.tradingview.com/gopro/#
W ogóle gorąco polecam TradingView, bo to jest zupełnie inna bajka niż cokolwiek co udostępniają brokerzy. Przykładowo tak to u mnie wygląda na chwilę obecną:
Te wskaźniki na dole, które sobie napisałem, patrzą na wszystkie interwały od m5 do W1 i dostaję powiadomienia gdy na którymś z nich się spałuje. Więc nie muszę w qłko patrzyć patrzyć na wszystkie interwały, tylko komórka mi daje znać kiedy patrzeć i na co, by przysuwać stopy blisko, bo zaraz na tym interwale będzie ruch i wtedy już będzie za późno na reakcję.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Sro 13 Sty 2021, 14:25, w całości zmieniany 2 razy
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Tylko wrócili do górnego ograniczenia kanału, z którego przed rozliczeniem już raczej nie wyjdzie. Teraz już jestem na m30 i h3, i na tych interwałach czekam na kolejnego pivota.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Trzepanie się u nas na koniec zrobiło, ładnie spadało, ale Ameryka ma ochotę na hossę to już nie wypada
Raczej posiedzenie RPP. Janek już nie ma znaczenia, koreluje z nami bardzo słabo bo tylko pośrednio poprzez rentowność obligacji. Zresztą dobrze że przypomniałeś, bo dawno nie patrzyłem na spready rentowności i tu jest racjonalizacja.
Liczy się tylko wysokość stóp, nic więcej i dlatego lepiej korelujemy z brytyjczykiem, bo mają stopy praktycznie na tym samym poziomie co my.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Sro 13 Sty 2021, 17:16, w całości zmieniany 2 razy
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Hiszpania zmienia prawo. Od wejścia w życie nowych przepisów nie będzie już można uprawiać seksu z 13-letnimi dziećmi - podaje "Rzeczpospolita". Prawo zmieniono po tym, jak 39-latek zamordował swoją 13-letnią kochankę. Do tragedii doszło w październiku 2012. Choć wcześniej rodzice dziewczynki prosili policję o pomoc w przerwaniu związku córki, funkcjonariusze byli bezsilni. Dziewczyna twierdziła, że utrzymuje kontakty seksualne z 39-latkiem z własnej woli.
Po zaostrzeniu przepisów kara za dopuszczenie się czynności seksualnych z osobami poniżej 16 roku życia będzie grozić kara do 6 lat więzienia. Za stosunek seksualny z dzieckiem poniżej 16 roku życia może grozić kara nawet 12 lat więzienia
14 września 2013
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes