Liczba postów : 31099 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 00:14
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Neuron, Sir Nick, Zibi
Administrator do spraw technicznych: Dziadek
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 00:54
SILVER IDZIE NA 150$
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 01:06
zibi napisał:
Spotkałem Marka Grechutę kilkanaście lat temu, bo mieszkał niedaleko mnie, jechał na Harleyu z dwoma wielkimi dobermanami, które biegły obok motoru. I jest smutne, że szczerość i samotność idą w parze. Jak to mówią Turcy, "Kto mówi prawdę powinien mieć już jedną nogę w strzemionie". I chyba jest czas bym odniósł to do siebie. :/
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 02:17
Próbowałem zobaczyć, ale równocześnie wyskoczyło mi że blokuję cookies, prośba o to by onet mógł mi wysyłać mi powiadomienia, i ostrzeżenie, że blokuję reklamy co sumarycznie zasłoniło całe zdjęcie i nie chce mi się z tym walczyć.
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 02:28
Próbowałem zobaczyć, ale równocześnie wyskoczyło mi że blokuję cookies, prośba o to by onet mógł mi wysyłać mi powiadomienia, i ostrzeżenie, że blokuję reklamy co sumarycznie zasłoniło całe zdjęcie i nie chce mi się z tym walczyć.
nie ma co żałować
a to co w necie się dzieje , blokowanie ,wycinanie, inwigilacja to jakiś obłęd odsłaniając strony człowiek tylko klika ciasteczka , reklamy , kasuje , przegania ja pierdzielę
SILVER IDZIE NA 150$
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 07:10
Jeśli to jest naładniejsza Niemra to strach pomyśleć jak wyglądają brzydkie
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 07:55
dex napisał:
pożyczanie stablecoinów płaci 30% rocznie
A dlaczego tak jest? Skoro stable są ściśle powiązane z $$ to tak samo jakby $$ pożyczać na 30%. Czy w tym jest jakieś ryzyko albo haczyk? Bo inaczej tak wysoki % nie ma żadnego uzasadnienia.
Reser
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 08:04
waldi napisał:
Jak oglądam stare zdjecia i widzę co mieli (a raczej czego nie mieli) moi rodzice to bardzo się cieszę że oni chyba nie znali takiego pojęcia "za ciężkie warunki na posiadanie dzieci" bo by mnie na Świecie nie było a nie bedę ukrywał że bardzo mi się tu podoba
Podzielę się poglądem jaki wyznaję ze obecnie jest super i nigdy przenigdy tak nie było To o czym najczęscie ludzie marudzą to są bzdety a najczęściej maja problemy bo sami je powodują. Jest debeściarsko po prostu. Zdrówka!
Dawniej nie było internetu za to był komunizm, który utrzymywał społeczeństwo w fikcyjnej bańce dobrobytu (gówno wartego poza tzw. żelazną qrtyną). Ludzie się więcej ruchali bo co innego mieli do roboty? Nawet podróżować za bardzo się nie dało poza krajem i demoludami. Youtube'a nie było a radzieckim aparatem Zorka5 ciężko było robić sensowne zdjęcia. W obecnych czasach jest dużo więcej bodźców i możliwości samorealizacji na przeróżnych płaszczyznach życia a rozmażanie się niekoniecznie stało się najważniejsze. Szczególnie, że radykalnie zmieniły się realia jeśli chodzi o koszty utrzymania się. Bazą dla zakładania rodzina są własne mieszkania, które są obecnie tak drogie w stosunq do możliwości zarobkowych, że wymuszają niewolę z bankiem na 35 lat i zapierdolkę w korporacjach na 1.5 etatu. To jest główny, elementarny i podstawowy problem w Polsce - brak dostępu przeciętnego szaraka do własnego M a raczej mało która dziewczyna chce zachodzić w ciążę, jeśli ani ona ani jej facet nie mają stabilnego własnego dachu nad głową, który jest z roq na rok coraz trudniej dostępny bo mieskania to jedna wielka potężna bańka napędzana przez speqlantów, którzy wyqpują je hurtowo żeby trzepać kasiorę na najmie. Musiałyby ceny mieszkań pierdolnąć ale nie o jakieś kosmetyczne 0.2% tylko o kilkadziesiąt procent to wtedy jest szansa, że to się by zmieniło. Ten śmieszny pisowski rządowy program mieszkaniowy to kpina jest jak zresztą wszystko co robi PiS. 500+ zupełnie nie spełnia swojej roli i już 2 lata temu powinno zostać było zlikwidowane bo to marnowanie pieniędzy podatnika bez celu jaki był założony.
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 08:13
dex To o tych % pisałeś?
https://www.binance.com/pl/fee/marginFee
USDT-0,16% inwestor dostaje na dobę
Janko Traderroo
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 08:15
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 08:37
Market Trader napisał:
waldi napisał:
Jak oglądam stare zdjecia i widzę co mieli (a raczej czego nie mieli) moi rodzice to bardzo się cieszę że oni chyba nie znali takiego pojęcia "za ciężkie warunki na posiadanie dzieci" bo by mnie na Świecie nie było a nie bedę ukrywał że bardzo mi się tu podoba
Podzielę się poglądem jaki wyznaję ze obecnie jest super i nigdy przenigdy tak nie było To o czym najczęscie ludzie marudzą to są bzdety a najczęściej maja problemy bo sami je powodują. Jest debeściarsko po prostu. Zdrówka!
Dawniej nie było internetu za to był komunizm, który utrzymywał społeczeństwo w fikcyjnej bańce dobrobytu (gówno wartego poza tzw. żelazną qrtyną). Ludzie się więcej ruchali bo co innego mieli do roboty? Nawet podróżować za bardzo się nie dało poza krajem i demoludami. Youtube'a nie było a radzieckim aparatem Zorka5 ciężko było robić sensowne zdjęcia. W obecnych czasach jest dużo więcej bodźców i możliwości samorealizacji na przeróżnych płaszczyznach życia a rozmażanie się niekoniecznie stało się najważniejsze. Szczególnie, że radykalnie zmieniły się realia jeśli chodzi o koszty utrzymania się. Bazą dla zakładania rodzina są własne mieszkania, które są obecnie tak drogie w stosunq do możliwości zarobkowych, że wymuszają niewolę z bankiem na 35 lat i zapierdolkę w korporacjach na 1.5 etatu. To jest główny, elementarny i podstawowy problem w Polsce - brak dostępu przeciętnego szaraka do własnego M a raczej mało która dziewczyna chce zachodzić w ciążę, jeśli ani ona ani jej facet nie mają stabilnego własnego dachu nad głową, który jest z roq na rok coraz trudniej dostępny bo mieskania to jedna wielka potężna bańka napędzana przez speqlantów, którzy wyqpują je hurtowo żeby trzepać kasiorę na najmie. Musiałyby ceny mieszkań pierdolnąć ale nie o jakieś kosmetyczne 0.2% tylko o kilkadziesiąt procent to wtedy jest szansa, że to się by zmieniło. Ten śmieszny pisowski rządowy program mieszkaniowy to kpina jest jak zresztą wszystko co robi PiS. 500+ zupełnie nie spełnia swojej roli i już 2 lata temu powinno zostać było zlikwidowane bo to marnowanie pieniędzy podatnika bez celu jaki był założony.
Dzieńdoberas Wszystkim!
co do powyższego to najłatwiej narzekać i krytykować. Nie było im lekko i żadna bańka nie istniała bo zawsze było widać co mają na tzw Zachodzi, mieszkanie dostawali zakładowe. Program 500+ działa tylko jak ktoś zaniedbał wcześniej to powstała dziura demograficzna. Wystarczy popatrzeć na krzywą demograficzną.
Najbardziej lubię jak narzekają moi koledzy bo za wysokie podatki i nie mogą sobie droższego motocykla kupić - najczęsciej upojeni jakimś drogim łiskaczem. Cienizna szkoda gadać.
Anyway: wszystkiego dobtrego i zdrowia (też psychicznego) życzę!
Reser
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 08:40
Otwarcie wyżej???? A jednak.
To chyba nie mam co żałować braq shorta z fixa.
waldi
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 08:44
Market Trader napisał:
Tak dzisiaj przynajmniej początek na zielono i straszą wysoką luka na razie. Sadzę że zaczną 1920 i chyba to będzie okazja przynajmniej na krótkie L?
EDIt: zaczęli wysoko strach brać ciekawe czy akcje ściągną w dół czy jak w środę podciagną szybko do fut? Dramatische Enstcheidung brać czy nie brać. Wszystke byczki oparzone po tym co sięd ziało więc dziś świetne warunki na lagę w górę chyba?
Reser
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 08:52
Syndrom Poniedziałq kolejny raz dał mi zarobić!
Iiiihhaaa!
580 zyla na dzień dobry.
waldi and Odyseusz like this post
Reser
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 08:59
Poniedziałek choćby skały srały musi być zajob rano
Sporadycznie bywa inaczej ale szybko się naprawia w kolejnych tygodniach.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:13
Market Trader napisał:
Ta wychodzi na to że pomysł z S na fix to raczej do najlepszych nie należałby, ale to tych co na S dopiero może wkurwić, nie dość że cudofix to i dzisiaj jeszcze pogonili, chociaż jeszcze nie powiedziane czy luki nie zamkną
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:15
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Pon 01 Mar 2021, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6019 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:17
waldi napisał:
Market Trader napisał:
waldi napisał:
Dzieńdoberas Wszystkim!
co do powyższego to najłatwiej narzekać i krytykować. Nie było im lekko i żadna bańka nie istniała bo zawsze było widać co mają na tzw Zachodzi, mieszkanie dostawali zakładowe. Program 500+ działa tylko jak ktoś zaniedbał wcześniej to powstała dziura demograficzna. Wystarczy popatrzeć na krzywą demograficzną.
Najbardziej lubię jak narzekają moi koledzy bo za wysokie podatki i nie mogą sobie droższego motocykla kupić - najczęsciej upojeni jakimś drogim łiskaczem. Cienizna szkoda gadać.
Anyway: wszystkiego dobtrego i zdrowia (też psychicznego) życzę!
odłóżmy problemy pospólstwa na bok i porozmawiajmy o jachtach
waldi
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:18
pike napisał:
Market Trader napisał:
Ta wychodzi na to że pomysł z S na fix to raczej do najlepszych nie należałby, ale to tych co na S dopiero może wkurwić, nie dość że cudofix to i dzisiaj jeszcze pogonili, chociaż jeszcze nie powiedziane czy luki nie zamkną
Taaak bo coś nie chce róść a skoro tak to wraca wspomnienie z tamtego tygodnia... czyżby chcieli dziś denko jeszcze macać?
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6019 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:22
ktoś chyba wpadł na pomysł, żeby wcisnąć Nasdaka spowrotem do kanału wzrostowego czy to się uda to ziobroczymy ale wzrosty wtedy przyspieszą
waldi lubi tą wiadomość
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:26
Lukę zamknęli tak więc szansa na ewakuacje z S fixowych była
Reser
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:33
pike napisał:
Market Trader napisał:
No w piątek wyglądało to zamknięcie na oczywistą promocję shorta ale przecież trzeba pamiętać o Syndromie Poniedziałq Jankes tak wytresował rynki, że w poniedziałki róść mają obowiązek
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11683 Registration date : 16/09/2007
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:46
Odyseusz napisał:
ktoś chyba wpadł na pomysł, żeby wcisnąć Nasdaka spowrotem do kanału wzrostowego czy to się uda to ziobroczymy ale wzrosty wtedy przyspieszą
Nie zapominaj o żelaznych zasadach:
Odyseusz napisał:
2. podbijanie i nawrotki jak w klasycznej bessie
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 09:53
Cała Prawda. Rynek jest 3 - skalowalny. I każdy z każdym przeciwko sobie. Jedyna nadzieja to, że siły odśrodkowe i dośrodkowe się równoważą. Wtedy Układ Słoneczny się nie rozleci.
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Pon 01 Mar 2021, 10:01, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 10:00
DAX się powoli obsrywa
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO - 01.03.2021r. Pon 01 Mar 2021, 10:09
Market Trader napisał:
DAX się powoli obsrywa
Myślisz, że juz koniec testowania 14tys ?, u nas pierwsza godzina za nami, byczek za ostro wystartował i dostał pstryczka w nos, zobaczymy czy się pozbiera jeszcze czy odpuści.