Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 09:37
REALISTA napisał:
waldi napisał:
betonowe_buty napisał:
waldi napisał:
betonowe_buty napisał:
o zgniliźnie w USA
Ta Konfederacja mogła by być fajna gdyby nie tacy jak ten gostek czy JKM.
To co wygaduje to czysta demagogia pod publiczkę.
mnie nie interesuje, ze jest z Konfederacji, bo sam nie lubię Kurwina. ale napisz mi co on powiedzial w tym filmiku niezgodnego z prawdą ? oświeć mnie
Tu akurat mówi o USA czyli o czymś o czym nie mam wiekszego pojęcia to co napisałem dotyczy jego wypowiedzi o Polsce i bliższych nam sprawach.
Jednak tezy jakie tu stawia o jakiejś recesji, zapaści i demoralizacji w USA są dosyć śmiałe, a to co przytacza na ich poparcie sprawia wrażenie bardzo wybiórczego. Jak sami widzimy choćby po tym co się dzieje na giełdach w USA i jak agresywne są ich korporacje i różne start upy wydaje się temu zaprzeczać.
Choćby te badanie DB o tym na co pzreznaczą te 1400 USD wskazuje, że skoro bardzo wiele z tego ma trafić na giełdę (a dostają to ludzie o najniższych dochodach) chyba przeczy tezie że są biedni? No chyba że tak są pochłonięci spekulacją że będą spekulować głodni.
Takie śmuje buje - ja tego nie kupuje. Zdrófka!
korpokomunizm w USA jest faktem. Trudno temu zaprzeczyć,
waldi, poogladaj sobie kilka wykresow i posluchaj mądrego co się w USA naprawdę dzieje
Ostatnio zmieniony przez betonowe_buty dnia Wto 16 Mar 2021, 09:38, w całości zmieniany 1 raz
REALISTA lubi tą wiadomość
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 09:37
Wigunia jakby się zesrać miała.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 09:54
w EU rozpoczęła się przyśpieszona procedura oceny szczepionki Sputnik V dopuszczą to pewnie EU kupi mimo że Rusek najwyraźniej bardziej jest zainteresowany sprzedażą szczepionek, niż szczepieniem nią własnych obywateli
bardzo chcą w EU europejskie bydlątka zaszczepić, widać produkcja mleka i mięsa spadła
mając kasę i rynek nie potrafią szczepionek kupić od zachodnich producentów co za debile i te durnie chcą z Azją i USA konkurować nawet śmiać się człowiekowi nie chce, tak to jest żałosne i jeszcze zarżną nas redukcjami emisji CO2 gdy Indie otwierają nowe kopalnie węgla i budują elektrownie węglowe
Liczba postów : 51967 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 09:58
AgroTrader napisał:
L na fw20 PO 2008-09
zeby Opcjo nie pitolił ze nie gram L
dobrałem po 2000-01
zaniżają przed odpałem
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 10:06
ZEW za godzinę sentyment w ubiegłym roku mieli najwyższy od 2000 roku w pandemii rekordy sentymentu to pokazuje ile warte są takie wskaźniki
Reser
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 10:16
Już się wiguś naspadał na dziś. Fhuja walenie a nie bessa.
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 10:31
kamikaze napisał:
ZEW za godzinę sentyment w ubiegłym roku mieli najwyższy od 2000 roku w pandemii rekordy sentymentu to pokazuje ile warte są takie wskaźniki
Nie znam ale bym rozważył czy taki osąd jest sprawiedliwy. Jak to się sprawdzało kiedyś? Warto zwrocić uwagę że Niemcy nienajgorzej sobie dają radę a patrząc jak wspaniale pozbierali się po WWII zaryzykuję twierdzenie że oni już widzą jasne perspektywy, dokonali zmian z lekcji jaką dał COVID.
Zresztą to jest spókne z innym wskaźnikiem prognostycznym - ich giełdą ...
Reser
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 10:45
Chyba teraz będzie pałowanie.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 11:07
waldi napisał:
kamikaze napisał:
Nie znam ale bym rozważył czy taki osąd jest sprawiedliwy. Jak to się sprawdzało kiedyś? Warto zwrocić uwagę że Niemcy nienajgorzej sobie dają radę a patrząc jak wspaniale pozbierali się po WWII zaryzykuję twierdzenie że oni już widzą jasne perspektywy, dokonali zmian z lekcji jaką dał COVID.
Zresztą to jest spókne z innym wskaźnikiem prognostycznym - ich giełdą ...
Wspaniale się po WW2 pozbierali dzieki planowi Marshalla, jakby nie wpompowali tam kasy to by się gówno a nie zebrali, poza tym do tej pory są różnice w gospodarkach między RFN a NRD.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 11:09
AgroTrader napisał:
AgroTrader napisał:
L na fw20 PO 2008-09
dobrałem po 2000-01
zaniżają przed odpałem
Czy ty czasami nie praktykujesz u Prezesa jak był czas na L to brałeś S a teraz może być na odwrót
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 11:29
REALISTA napisał:
dex napisał:
BTW druga fala COVID-19 się skończyła, więc można spadać.
40-70 proc. bardziej zakaźny, 62 proc. bardziej śmiertelny. Brytyjski wariant koronawirusa zgotuje nam piekło
No bo musi być trzecia fala.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46579 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 12:10
Jacuś szczytuje wraz z Jankeskimi indeksami, wg niego "drukowana" hossa jest zdrowa
Nowe rekordy na NYSE potwierdzone szerokością rynku Jacek Rzeźniczek - Stooq 16 marca 2021 11:36
Wczorajsza sesja na Wall Street przyniosła nowe historyczne rekordy indeksów DJIA oraz S&P500. Poprawa nastrojów nie jest przypadkowa i wygląda na zdrowy impuls wzrostowy,
chyba trzeba się przymierzyć do szortowania
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 12:12
Agros L nabrał i zablokował rynek, będzie się teraz pałować w miejscu ani góra ani dół
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 12:13
pike napisał:
AgroTrader napisał:
AgroTrader napisał:
L na fw20 PO 2008-09
dobrałem po 2000-01
zaniżają przed odpałem
Czy ty czasami nie praktykujesz u Prezesa jak był czas na L to brałeś S a teraz może być na odwrót
przecież UFO zawsze gra na odwrót
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 12:14
pike napisał:
Agros L nabrał i zablokował rynek, będzie się teraz pałować w miejscu ani góra ani dół
reprezentatywny jest Prezes a nie Osły
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 12:17
kamikaze napisał:
w EU rozpoczęła się przyśpieszona procedura oceny szczepionki Sputnik V dopuszczą to pewnie EU kupi mimo że Rusek najwyraźniej bardziej jest zainteresowany sprzedażą szczepionek, niż szczepieniem nią własnych obywateli
bardzo chcą w EU europejskie bydlątka zaszczepić, widać produkcja mleka i mięsa spadła
mając kasę i rynek nie potrafią szczepionek kupić od zachodnich producentów co za debile i te durnie chcą z Azją i USA konkurować nawet śmiać się człowiekowi nie chce, tak to jest żałosne i jeszcze zarżną nas redukcjami emisji CO2 gdy Indie otwierają nowe kopalnie węgla i budują elektrownie węglowe
Liczba postów : 2137 Registration date : 25/05/2008
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 12:26
" Żeby mieć odpowiednią ilość witaminy D, wystarczy godzinny spacer, ewentualnie wypalenie pół paczki szlugów na balkonie."
To teraz poleciałeś... W naszej szerokości geogr. 80% populacji ma niedobór wit. D. Ciekawostka, w Australii poprzez unikanie słońca ma niedobór 30 - 40%.
U nas tylko dzięki zaniżonym normom, 30 (25OH) jest teoretyczny brak niedoboru. W Skandynawii i Anglii te normy to ok. 70
Cyt. "Poziom witaminy D3 w zakresie 11-20 ng/ml uznaje się za umiarkowany niedobór "
To jest ewidentna głupota powtarzana za gogle i wikipedią.
Janko Traderroo, waldi and pike like this post
Reser
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 12:31
No i pałowanie
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 12:48
Kazik napisał:
" Żeby mieć odpowiednią ilość witaminy D, wystarczy godzinny spacer, ewentualnie wypalenie pół paczki szlugów na balkonie."
To teraz poleciałeś... W naszej szerokości geogr. 80% populacji ma niedobór wit. D. Ciekawostka, w Australii poprzez unikanie słońca ma niedobór 30 - 40%.
U nas tylko dzięki zaniżonym normom, 30 (25OH) jest teoretyczny brak niedoboru. W Skandynawii i Anglii te normy to ok. 70
Cyt. "Poziom witaminy D3 w zakresie 11-20 ng/ml uznaje się za umiarkowany niedobór "
Ja nie rozumiem, po chooy ludzie czytają media, żeby potem powtarzać te pierdoły?
Ile kupujecie tej witaminy? Będziecie płacić za to?
Chuja się znasz, i powtarzasz kłamstwa, które jestem sam w stanie wygooglać.
bog.dan
Liczba postów : 1030 Registration date : 30/06/2013
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:02
dex napisał:
Kazik napisał:
Ja nie rozumiem, po chooy ludzie czytają media, żeby potem powtarzać te pierdoły?
przecież Ty tylko wklejasz wiedzę zaczerpniętą w necie.. może i znasz się na wszystkim.. no prawie na wszystkim.. ale tutaj to ni chuja nie masz racji..
żeby nie było ze wiedza z googla, to opiszę Ci mój przypadek.. otóż ładnych parę lat temu (nim jeszcze wit D stała się tak popularna) cierpiałem na ostre bóle stawowo-mięściowe. tak w skrócie, to rano po przebudzeniu ból napierdalał że hej.. odbijałem się od poradni do poradni.. w końcu podejrzenie o RZS.. skierowanie do poradni reumatologicznej i seria różnych badań. po wynikach pani doktor przepisała mi 1 lek: wit D3 , 4000 j. + produkty mleczne niskoprzetworzone ( twaróg, kefir ) (miałem wynik na poziomie 8 ng) i wiesz co? 3 tygodnie i k**wa cud.. ból minął jak ręką odjął..
dla jasności: każdy przed rozpoczęciem suplementowania powinien zrobić badania labo , a nie aplikować sobie samemu
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:07
bog.dan napisał:
dex napisał:
Kazik napisał:
przecież Ty tylko wklejasz wiedzę zaczerpniętą w necie.. może i znasz się na wszystkim.. no prawie na wszystkim.. ale tutaj to ni chuja nie masz racji..
żeby nie było ze wiedza z googla, to opiszę Ci mój przypadek.. otóż ładnych parę lat temu (nim jeszcze wit D stała się tak popularna) cierpiałem na ostre bóle stawowo-mięściowe. tak w skrócie, to rano po przebudzeniu ból napierdalał że hej.. odbijałem się od poradni do poradni.. w końcu podejrzenie o RZS.. skierowanie do poradni reumatologicznej i seria różnych badań. po wynikach pani doktor przepisała mi 1 lek: wit D3 , 4000 j. + produkty mleczne niskoprzetworzone ( twaróg, kefir ) (miałem wynik na poziomie 8 ng) i wiesz co? 3 tygodnie i k**wa cud.. ból minął jak ręką odjął..
dla jasności: każdy przed rozpoczęciem suplementowania powinien zrobić badania labo , a nie aplikować sobie samemu
....dobrze POczytać mądrzejszych ....... bo mnie wcisneli jakąś gorszą wersje gugla
.....widać ze mnie GORSZY SORT
Kazik
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:09
dex napisał:
Kazik napisał:
Wystarczy, że Ty się znasz na wszystkim bo sobie chujostwo wygooglałeś. TAK Trzymaj.
Duża część problemów z głową to też niedobór słońca....
bog.dan
Liczba postów : 1030 Registration date : 30/06/2013
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:15
@ Opcjo trochę z opóźnieniem, ale w wątku wkndowym napisałeś:
Emerytury to w ogóle nie powinny być opodatkowane bo przecież na ich wypłatę wpłacają pracujący aktualnie z pieniędzy już opodatkowanych więc najpierw rząd zabiera pracującym, później wypłaca emerytom/rencistom pieniądze, które już były przed chwilą opodatkowane opodatkowywując kolejny raz to samo. Jak to się ma do unikania podwójnego opodatkowania? Na każdym kroq podatek. To jest złodziejstwo.
i nie masz tutaj racji chłopie.. gdybyś prowadził własną firmę lub rozliczał PIT'a z tytuły pracy najemnej, to wiedziałbyś że składki na ubezp społeczne odliczasz od przychodu, potem masz dochód który dopiero jest podatkowany podatkiem PIT. Tak więc składki na ZUS nigdy nie były opodatkowane. Nie zmienia to faktu, że koszt uzyskania przychodu lub kwota wolna od podatku powinna również obejmować emerytury. Pomysł kwoty 30 tys uważam za właściwy kierunek.
Kazik
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:16
bog.dan napisał:
dex napisał:
Kazik napisał:
Jak mnie "fachowcy" chcieli okaleczyć bez potrzeby, to brałem przez chwilę 50 000 j. a potem 20 000 j. Dziwne, że przeszło. To pewno przez tych oszołomów co się chuja się znają.
Reser
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:24
Wszystko stoi jak widły w gnoju, opcje to leżą wręcz.
Nic się nie dzieje. Wygląda jakby niby spadać miała wigunia ale poza wyglądaniem nic w tej kwestii się nie odbywa.
Teraz porównać opcje O20 co się działo rok temu a obecne O21. Łezka się w oq kręci.
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:27
Pomiary bliskie: Północ, Południe, Wschód, Zachód Określone. Pomiary dalekie.....
REALISTA and Zygmunt de Bill like this post
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7037 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:38
bog.dan napisał:
Emerytury to w ogóle nie powinny być opodatkowane bo przecież na ich wypłatę wpłacają pracujący aktualnie z pieniędzy już opodatkowanych więc najpierw rząd zabiera pracującym, później wypłaca emerytom/rencistom pieniądze, które już były przed chwilą opodatkowane opodatkowywując kolejny raz to samo. Jak to się ma do unikania podwójnego opodatkowania? Na każdym kroq podatek. To jest złodziejstwo.
i nie masz tutaj racji chłopie.. gdybyś prowadził własną firmę lub rozliczał PIT'a z tytuły pracy najemnej, to wiedziałbyś że składki na ubezp społeczne odliczasz od przychodu, potem masz dochód który dopiero jest podatkowany podatkiem PIT. Tak więc składki na ZUS nigdy nie były opodatkowane. Nie zmienia to faktu, że koszt uzyskania przychodu lub kwota wolna od podatku powinna również obejmować emerytury. Pomysł kwoty 30 tys uważam za właściwy kierunek.
A Opcjoner to chuja tam się zna.
REALISTA and thorgall like this post
Reser
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:44
Zygmunt de Bill napisał:
bog.dan napisał:
A Opcjoner to chuja tam się zna.
Formalnie może to i tak wygląda ale składki ZUS sa niczym innym jak realnie ukrytym podatkiem nałożonym na pracę. Jeśli przedsiębiorca płacić je musi pod groźbą kary to to jest nic innego jak podatek chociaż formalnie sie nie nazywa to w ten sposób. Gdyby były dobrowolne to by to radykalnie zmieniło postać rzeczy. Czyli składki ZUS będące same w sobie nieformalnym podatkiem, są następnie transferowane do beneficjentów, którzy od tego również mają potrącany podatek (tym razem oficjalny z nazwy). No to jest podatek od podatq.
Reser
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 13:58
Qpiłem kilka sztuk O1950 po 3pkt, ciekawe czy się doczekam.
Reser
Temat: Re: UFO - 16.03.2021r. Wto 16 Mar 2021, 14:01