Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 00:20
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Koleś nie był w stanie ukończyć szkoły rolniczej na poziomie średnim a jak został prezesem stał się cud, i ukończył MBA coś jak w okresie PRL-u był WUML
W 2019[8] ukończył program Executive MBA (w języku polskim), organizowany przez firmę szkoleniową Gdańska Fundacja Kształcenia Menedżerów[9].
Póki jeszcze nie usunęli
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Sro 17 Mar 2021, 06:47, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 06:45
kuźwa !! ale mnie wczoraj Opcjoner podpuścił z tymi L
prawie 4k w plecy
i tak sobie mysle ze gdyby Opcjoner był uczciwy - nie naganiacz to powinien mi te strate zwrócić
co prawda mała czesc winy jest tez PO mojej stronie - bo ślepo zaufałem doświadczonemu koledze , ale głownym sprawca byl prowodyr= Opjoner
dlatego tez uwazam ze aby sprawę zakończyć uczciwie i honorowo to powinniśmy te wtopę pokryć po połowie ja 50 % =2k i Opcjoner drugą połowe - tez 2k i to wyczerpie -zaspokoi moje roszczenia względem kolegi Opcjonera
Opcjo ,na priv wysyłam Ci numer konta na ktore przelejesz nalezna mi kase
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Odyseusz lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 06:47
Koleś nie był w stanie ukończyć szkoły rolniczej na poziomie średnim a jak został prezesem stał się cud, i ukończył MBA coś jak w okresie PRL-u był WUML
bo na rolniczych kierunkach jest bardzo wysoki poziom nauki TYLKO NAJLEPSI TO OGARNIAJĄ (tacy jak ja )
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46568 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 06:48
AgroTrader napisał:
prawie 4k w plecy
i tak sobie mysle ze gdyby Opcjoner był uczciwy - nie naganiacz to powinien mi te strate zwrócić
co prawda mała czesc winy jest tez PO mojej stronie - bo ślepo zaufałem doświadczonemu koledze , ale głownym sprawca byl prowodyr= Opjoner
dlatego tez uwazam ze aby sprawę zakończyć uczciwie i honorowo to powinniśmy te wtopę pokryć po połowie ja 50 % =2k i Opcjoner drugą połowe - tez 2k i to wyczerpie -zaspokoi moje roszczenia względem kolegi Opcjonera
niech ci odda z opcji a jak nie, to zapisz sie do PiS-u i zgłoś to Przyłębskiej...dostaniesz z duuuuzymi odsetkami. Zarabianie jest łatwe
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 06:49
dobra spadam , odrabiać straty (w realnej gospodarce )
Opcjo , jakbyś miał problemy to możesz mi te kase przelać w ratach
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 06:49
Opcjoner. Nie martw się rozmiarem penisa. Najnowsze badania uspokajają
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 06:56
REALISTA napisał:
AgroTrader napisał:
prawie 4k w plecy
niech ci odda z opcji a jak nie, to zapisz sie do PiS-u i zgłoś to Przyłębskiej...dostaniesz z duuuuzymi odsetkami. Zarabianie jest łatwe
no wlasnie , chwalil sie ze wczoraj kogos obrobil do bialej kosci .... to ma kase
a tak poza tym -jacy rozni sa ludzie , nawet tutaj na UFo
Ktos kiedys pisal ze jak mu dali 1k -przez pomyłkę to oddał
a wczoraj ktos sie pomylił gdy sam sobie chcial przelac z kieszeni do kieszeni kase na opcjach ale tam w tej drugiej kieszeni Opcjoner juz trzymal swoja łapę ...
i ZAJEBAL BIEDAKOWI CAŁA KASE:evil: -wstyd i poruta dla całego UFO
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6015 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:25
bo na rolniczych kierunkach jest bardzo wysoki poziom nauki TYLKO NAJLEPSI TO OGARNIAJĄ (tacy jak ja )
-Na którym to ja jestem roku? -Na drugim tow. sekretarzu. -Oj, słabo się staracie tow. rektorze.
Ale ty jesteś głupi. Niech kończy co chce skoro tworzy prosperity i to jest tu sednem sprawy. "W ciągu ostatnich 5 lat Orlen wypracował 26,2 mld zł zysku, tymczasem w czasie 8 lat rządów PO-PSL było to łącznie 2,9 mld zł - napisał w poniedziałek prezes PKN Orlen Daniel Obajtek, odnosząc się do słów Donalda Tuska, że Orlen trudno obecnie nazwać kwitnącą firmą."
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:29
Holandia - Prokuratura podejrzewa państwowy bank ABN AMRO o pranie brudnych pieniędzy PAP - Biznes 17 mar 2021, 7:24
https://stooq.pl/n/?f=1410374
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:30
Obajtek podpisuje umowę na dostawę ropy z USA chwile pózniej rosyjska agentura wrzuca "teczkę" do mediów A wy jak te ciołki dajecie się podpuszczać zwłaszcza takiej szmacie jak Wyborcza
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:31
-Na którym to ja jestem roku? -Na drugim tow. sekretarzu. -Oj, słabo się staracie tow. rektorze.
Ale ty jesteś głupi. Niech kończy co chce skoro tworzy prosperity i to jest tu sednem sprawy. "W ciągu ostatnich 5 lat Orlen wypracował 26,2 mld zł zysku, tymczasem w czasie 8 lat rządów PO-PSL było to łącznie 2,9 mld zł - napisał w poniedziałek prezes PKN Orlen Daniel Obajtek, odnosząc się do słów Donalda Tuska, że Orlen trudno obecnie nazwać kwitnącą firmą."
"to typowe dla komunistycznej dyktatury ciemniaków, że im ktoś jest głupszy, bardziej bezczelny, łże bez skrupułów i liże odbyt naczelnego wodza bez względu na to ile politycznego ohydnego kału ten defekuje, tym wyżej takie indywiduum zajdzie i tym więcej nakradnie" Opcjoner to pisał ?
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:33
"to typowe dla komunistycznej dyktatury ciemniaków, że im ktoś jest głupszy, bardziej bezczelny, łże bez skrupułów i liże odbyt naczelnego wodza bez względu na to ile politycznego ohydnego kału ten defekuje, tym wyżej takie indywiduum zajdzie i tym więcej nakradnie" Opcjoner to pisał ?
chłopie co ty masz w głowie? budujesz jakieś tezy z dupy
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:33
"Zapomniałeś" o Możejkach a ten zysk to w dużej mierze "księgowy'. Sprawdż dynamikę zadłużenia PKN-u.
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:34
AgroTrader napisał:
Janko Traderroo napisał:
thorgall napisał:
thorgall napisał:
thorgall napisał:
1
hahahahahahahahaha
Dzięki
W nocy się nie liczy
1 z rana!!!
Z miasta sie nie liczy
1 ze wsi !!!!!
Lepiej być pierwszym na wsi, niż ostatnim w mieście.
DZIŚ GRAMY JUŻ LLLLL pod rozliczenie na 2100. Ale będzie JAZDA!!!!!
GO BULLLLLS!!!!!!!!!
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:35
chłopie co ty masz w głowie? budujesz jakieś tezy z dupy
wkurw, czyli trafiony -zatopiony strasznie to przeżywasz. jak żaba okres
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:39
Czołem misiaczki! Powitać załogę
Ja juś po zabiegu.
Udana defekacja to podstawa udanego dnia. - każdy proktolog to potwierdzi.
Właśnie kawusię popijam i czas się brać za przytulanie kasiory. bo tej nigdy za wiele.
REALISTA lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:41
SS na pootwierane. idzie padaka . czas na rowerek, potem basen i jakuzi Pa!
REALISTA lubi tą wiadomość
Reser
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:43
AgroTrader napisał:
prawie 4k w plecy
Jakie longi? Przecież ja mam skorelowane longi z krótkimi callami. To jest całkowicie inna pozycja. To jest hedge a ty widzisz tylko jedną stronę tego.
Nie znasz się. Na korepetycje musisz iść do Micha.
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:44
"Zapomniałeś" o Możejkach a ten zysk to w dużej mierze "księgowy'. Sprawdż dynamikę zadłużenia PKN-u.
Co tam ci ta Wyborcza znowu podsunęła? To pokaż teraz dynamikę zadłużenia do dynamiki wzrostu zysków poza tym troche ci się zapomniało, że Możejki za Tuska były zablokowane rozebranymi torami kolejowymi i nikt z tym nic nie zobił a straty były gigantyczne bo dostawy były cysternami. Za PIS następuje skarga i sąd UE nakłada karę 20mln ojro dla kolei litewskich w sporze z Orlenem "Na początku 2020 roku na linii kolejowej w Renga ponownie zaczęły kursować pociągi, którymi Orlen Lietuva przewozi produkty naftowe na Łotwę. Odcinek wykorzystywany jest do eksportu produktów naftowych bezpośrednio z Możejek na rynek łotewski i estoński."
Ostatnio zmieniony przez Odyseusz dnia Sro 17 Mar 2021, 07:45, w całości zmieniany 1 raz
waldi lubi tą wiadomość
Reser
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:45
Widzę, że niektórzy tu zupełnie nie qmaja jak się koreluje opcje z fiutem i jak to się wylicza. Dex na ten temat jest znakomicie obeznany a pozostali to tak widzę różnie średnio.
Niezłe pałowanie w DE i UK
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:53
REALISTA napisał:
SS na pootwierane. idzie padaka . czas na rowerek, potem basen i jakuzi Pa!
Czyli tak, Realista ma biznes "czyszczenie basenów i jakuzi", ale idzie mu słabo, bo nie ma samochodu i musi do klientów jeździć rowerem Dobrze kombinuję Rozgryzłem Cię
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 07:59
W 2019[8] ukończył program Executive MBA (w języku polskim), organizowany przez firmę szkoleniową Gdańska Fundacja Kształcenia Menedżerów[9].
Póki jeszcze nie usunęli
Nie wiem po co PiS tak się podkłada? Przecież to można zalegalizować, przepchnąć ustawę, że z powodu pandemii na stanowiska strategiczne dla PL kandydatom nie spełniającym wymagań tytuły naukowe w drodze dekretu nadaje Szanowny Pan Prezes i już.
Prezydent podpisze. https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_1615120389CUxrNstnW3uuKCdYZWOu6j.jpg
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Temat: Re: UFO - 17.03.2021r. Sro 17 Mar 2021, 08:06
Dzieńdoberas Wszystkim!
Aleś się uczepił i pomagasz tym trollom z gewu. Takich historii jest masa a to że ktoś sobie coś załatwia to tylko dobrze o nim świadczy. każdy tu na tym forum gdyby mógł tez by sobie załatwił tańsze mieszkanie czy cokolwiek. Jak złamał prawo to go rozliczą i to jest bardo dobra zmiana że teraz juś nie będzie zamiatania pod dywan po zmianie władzy tylko rozliczenia. Tak jak z byłym ministrem N. - myslał że PO będzie rządzić na wieki.
Chce się chłop uczyć to dobrze! A jakie to studia ma Elon Musk czy Bill gates?
Aby było jasne ja to olewam interesuje mnie Orlen jako akcje i jako część Polski. Cieszę się że dzieją się tam dobre rzeczy bo za PO wszystko było prowadzone aby zbiedniało i aby to porozdawać kolesiom.
A wracając do rynków to jak widzę wielu tu jak ja jak dzieci uwierzyło w jakieś wzrosty na gepewu a przecież mamy śfagrów a oni maja swój plan. jesteśmy w tym samym miejscu co przed rozliczeniem opcji w lutym wiec kurs bedzie jak na gumce latał koło 2000 i ch..j tam co się dzieje na Swiecie. W ten sposób przeczekamy wzrosty w USA i jak w przyszłym tygodniuzaczną się korekcić to my sobie spadniemy do dołu bandy by potem na koniec kwartału wrócić do górnej. Śfagry zadbają o odpowiednią dramaturgie abyśmy tu się jarali. I tyle - tylko tyle i aż tyle. Miłego dnia wszystkim życzę.
Ostatnio zmieniony przez waldi dnia Sro 17 Mar 2021, 08:10, w całości zmieniany 1 raz