Liczba postów : 31099 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 00:14
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Neuron, Sir Nick, Zibi
Administrator do spraw technicznych: Dziadek
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6019 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 00:20
o północy, zacząłem suszyć w piekarniku kości z kurczaka mam też dużą tacę na którą będę rzucał te kości Wkrótce będziemy mieli pełną wiedzę co do ruchów jakie nastąpią na giełdach Zasłoniłem też kocem okno wszystko jest prawie gotowe
PINGWIN (Z MADAGASKARU) and Porucznik Borewicz like this post
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 00:25
Odyseusz napisał:
o północy, zacząłem suszyć w piekarniku kości z kurczaka mam też dużą tacę na którą będę rzucał te kości Wkrótce będziemy mieli pełną wiedzę co do ruchów jakie nastąpią na giełdach Zasłoniłem też kocem okno wszystko jest prawie gotowe
obyś kości z kukurydzą nie pomylił
SILVER IDZIE NA 150$
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 00:27
zibi napisał:
Odyseusz napisał:
słuszna uwaga !!! cieszę się, że mogę liczyć na wsparcie kolegów z ufo
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 00:35
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Wto 23 Mar 2021, 05:27, w całości zmieniany 1 raz
Porucznik Borewicz lubi tą wiadomość
Porucznik Borewicz
Liczba postów : 150 Registration date : 19/03/2021
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 00:37
Odyseusz napisał:
zibi napisał:
Odyseusz napisał:
słuszna uwaga !!! cieszę się, że mogę liczyć na wsparcie kolegów z ufo
World Economic Forum's "Insect Farm that is Changing the Way We Eat" | Predictions for 2030 - proszę na Youtube w wyszukiwarce wkleić..(bo nie mogę zapuszczać linków.. ) smacznego!!
MICHU
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 00:40
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Wto 23 Mar 2021, 05:17, w całości zmieniany 1 raz
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 02:08
Nowa technologia się pojawiła:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Terra_preta
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51975 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 07:22
ale mialem koszmar senny ...
Jakis gość przyjechał do mnie , nogą rozbił drzwi i wszedl do mieszkania pokazał jakis papier aplikacje na tablecie na ktorej były wypisane numery moich dzialek rolnych i kazał mi wypierdalać z chałupy bo to wszystko jest jego ..
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 07:42
AgroTrader napisał:
Jakis gość przyjechał do mnie , nogą rozbił drzwi i wszedl do mieszkania pokazał jakis papier aplikacje na tablecie na ktorej były wypisane numery moich dzialek rolnych i kazał mi wypierdalać z chałupy bo to wszystko jest jego ..
tak postępuje tylko śmierć ale to tylko sen
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 07:54
dex napisał:
Nowa technologia się pojawiła:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Terra_preta
"nowa"
Pola terra preta w niektórych miejscach rozciągają się na wiele hektarów, więc od dawna próbowano wyjaśnić jaki proces glebotwórczy doprowadził do powstania tej żyznej i ciemnej gleby. Przypuszczano, że jest pochodzenia wulkanicznego lub że są to osady ze starych jezior lub resztki roślinne. W świetle najnowszych badań okazało się, że wytwarzali ją mieszkańcy tych terenów od kilku tysięcy lat, czyli Indianie okresu prekolumbijskiego. Kultury te, mieszkające na słabych rolniczo terenach, rozwinęły dość zaawansowane rolnictwo dzięki własnym działaniom agrotechnicznym. Terra preta wytworzono dzięki nawożeniu z użyciem nawozu zwierzęcego i innych nawozów organicznych, zwykle resztek ryb, kości zwierzęcych i odpadów roślinnych. Jednak kluczowym elementem terra preta, który nadaje jej ciemny kolor, jest węgiel drzewny[2]. To on poprawia żyzność gleby i zapobiega wymywaniu z niej substancji odżywczych. Gleba okazała się tak stabilna i trwała, że wciąż istnieje, choć powstała przed setkami, a nawet tysiącami lat.
Długowieczność i żyzność tej gleby świadczy o tym, że ma ona wyjątkową zdolność do regeneracji. Trwają badania mające wykazać, jakie czynniki mają na to decydujący wpływ. Jednym z czynników jest niewątpliwie specyficzny skład zamieszkujących ją mikroorganizmów edafonu, które sprawiają, że wciąż akumuluje ona duże ilości substancji odżywczych.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 07:55
Byliście już defekować?
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 08:02
AgroTrader napisał:
sam widzisz że ziemia jest marną i niebezpieczną inwestycją, musisz wejść ostro w krypto wtedy nikt kopem drzwi nie będzie wywalał...
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 08:04
chyba znalazłem jądro Opcjonera
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 08:25
https://stooq.pl/n/?f=1411519
dużo do powiedzenia na różne tematy ma jebany Donald ale mógłby coś dla europy zrobić będąc w europarlamencie zamiast trolować na TT
SILVER IDZIE NA 150$
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 08:25
Tavi Costa o perspektywach surowców w relacji do rynku akcji Tomasz Gessner - Exeria.com 23 marca 2021 8:12
mówiłem, że wacha idzie na 100 $ ?
MICHU
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 08:35
REALISTA napisał:
Tavi Costa o perspektywach surowców w relacji do rynku akcji Tomasz Gessner - Exeria.com 23 marca 2021 8:12
mówiłem, że wacha idzie na 100 $ ?
Magazyn.
Coś mnie otruło aż mi się „ powłoka " przekrzywiła.
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7039 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 08:45
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
sam widzisz że ziemia jest marną i niebezpieczną inwestycją, musisz wejść ostro w krypto wtedy nikt kopem drzwi nie będzie wywalał...
Też uważam, że Osioł stąpasz po bardzo niebezpiecznym gruncie de facto, inwestując w ziemię. To aktywo speqlacyjne, dziś jest jutro nie ma. Duże wahania cenowe, niepewność co do własności. Weź to opierdol wszystko i kup za całą kasę bitcoina czy inne etherum. Więcej zarobisz i będziesz spał spokojnie.
waldi lubi tą wiadomość
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 09:02
Zygmunt de Bill napisał:
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
Też uważam, że Osioł stąpasz po bardzo niebezpiecznym gruncie de facto, inwestując w ziemię. To aktywo speqlacyjne, dziś jest jutro nie ma. Duże wahania cenowe, niepewność co do własności. Weź to opierdol wszystko i kup za całą kasę bitcoina czy inne etherum. Więcej zarobisz i będziesz spał spokojnie.
chodzą słuchy, że ma powstać krypto w powiązaniu z jachtami i basenami, że o kurwach nie wspomnę
_________________ ...... a będzie giciej
waldi and Zygmunt de Bill like this post
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 09:15
Odyseusz napisał:
Dzieńdoberas!
świetny pomysł bedę obserwował z uwaga jakie przynosi zwroty z inwestycji!
A co to dziś jakąś taka bryndzą wieje? Jakby zamiast udawać zrobili zjazd do 1900 to od razu było by więcej wigoru do róścia.
To zdaje się potwierdzać moje założenie że w tym tygodniu odwrotnie do poprzedniego bedziemy się tłuc przy dolnej bandzie. Stopniowo będą się pojawiały publikacje wyników i ciekawe czy zadowolą czy rozczarują inwestorów.
Jednak Mercator będzie nam kamieniem u szyi i to co mi sie wydawało ze widzę czyli spory RGR się materializuje boleśnie dla posiadaczy akcji. Na oko (bo nie mierzyłem) zjazd do 200.
Ja z kolei jestem nieco rozczarowany PKN - wyrysowali jakieś brzydkie coś. Natomiast PZU moze miło zaskoczyć. Moze wreszcie też CDR zmieni kierunek po tej strategi co ją wkrótce pokazać chcą? Choc sposób komunikacji od grudnia jest dramatyczny i moze faktycznie sprowokować znazd nizej
Wszystkim owocnego trajdowania zyczę!
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 09:18
Zygmunt de Bill napisał:
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
No właśnie nao krypto to sie dzieje elegancko i bez zbytniej arogancji - własnie jest info że jakaś giełda krypto padła i wszyscy zostali z nic niewartymi numerkami:affraid: . No ale tych numerków nikt im nie odbierze
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 10:07
Na wiguni dupa obsrana
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 10:15
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 10:19
14 578 nowych i potwierdzonych przypadków zakażenia koronawirusem
z powodu Covid-19 zmarło 65 osób
w szpitalach przebywa 24 637 chorych na COVID-19
2421 z nich pod respiratorami
Odnotowaliśmy ostatniej doby ponad tysiąc więcej zajętych łóżek przeznaczonych dla pacjentów z COVID-19 – poinformował wiceminister zdrowia Waldemar Kraska.
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 10:29
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 10:57
Powitać światową smietankę spekulacji, jak idzie robienie leszczy ?, u nas coś słuchy chodzą że całkowity lockdown wprowadzą, więc pewnie jak to się nie wyjaśni to raczej na wzrosty nie ma co liczyć narazie.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 10:58
waldi napisał:
Odyseusz napisał:
Dzieńdoberas!
świetny pomysł bedę obserwował z uwaga jakie przynosi zwroty z inwestycji!
A co to dziś jakąś taka bryndzą wieje? Jakby zamiast udawać zrobili zjazd do 1900 to od razu było by więcej wigoru do róścia.
To zdaje się potwierdzać moje założenie że w tym tygodniu odwrotnie do poprzedniego bedziemy się tłuc przy dolnej bandzie. Stopniowo będą się pojawiały publikacje wyników i ciekawe czy zadowolą czy rozczarują inwestorów.
Jednak Mercator będzie nam kamieniem u szyi i to co mi sie wydawało ze widzę czyli spory RGR się materializuje boleśnie dla posiadaczy akcji. Na oko (bo nie mierzyłem) zjazd do 200.
Ja z kolei jestem nieco rozczarowany PKN - wyrysowali jakieś brzydkie coś. Natomiast PZU moze miło zaskoczyć. Moze wreszcie też CDR zmieni kierunek po tej strategi co ją wkrótce pokazać chcą? Choc sposób komunikacji od grudnia jest dramatyczny i moze faktycznie sprowokować znazd nizej
Wszystkim owocnego trajdowania zyczę!
Mercatora bym nie przeceniał, on tyle waży co i alior czyli prawie nic - 0,68% w indeksie, nawet jakby na zero spadł to WIG20 krzywdy nie zrobi
waldi lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 11:09
rzuciłem koścmi i ułożyły się w kształcie diamentu hhhmmm...tak jakoś po wyjściu kontynuacja wzrostów. Ale żebym miał jeszcze lampę Alladyna gdzieś ktoś ją musi mieć......
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7039 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 11:18
Odyseusz napisał:
rzuciłem koścmi i ułożyły się w kształcie diamentu hhhmmm...tak jakoś po wyjściu kontynuacja wzrostów. Ale żebym miał jeszcze lampę Alladyna gdzieś ktoś ją musi mieć......
To chyba najłatwiej będzie zapytać Alladyna. Od tego bym zaczął.
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO - 23.03.2021r. Wto 23 Mar 2021, 11:46
ropa to niezłe swingi robi i będzie robić tu trzeba grac pod dziesiatki procent lub dolarow boxy sa tu do wybijania poziomow, a strzalki to walka bykow z niedzwiedziami nastepujacy ruch po wybiciu boxa to wycisk (squeeze)