jeszcze rzyt moze troche pościemniać ale S maja przyszłość
A gdyby dziś zrobili do 2050 to co to będzię - piątka?
Pewnie to chciejstwo i tak nie będzie ale tak mi podpowiada intuicja że po tym jak dotkneli czubka poprzedniej fali dzis będzie korba - czy coś bredzę?
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Pewnie to chciejstwo i tak nie będzie ale tak mi podpowiada intuicja że po tym jak dotkneli czubka poprzedniej fali dzis będzie korba - czy coś bredzę?
A wczoraj pisałeś, że będziesz z rana S brał
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Kolejny dobrze zarządzający własnym majątkiem i z głową na karku, "W latach 2013-2014 jako nadleśniczy kierował Nadleśnictwem Białowieża." szybko awansował, PiS ma rękę do dobrych menadzerów wywodzących się z ludu robotniczego
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
U nas na fiucie podaż ciśnie baza ujemna się zrobiła, wszyscy widzą, że się od górnej bandy odbiło, i to właśnie mnie tylko w tym martwi, że wszyscy to widzą
waldi lubi tą wiadomość
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29644 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
A wczoraj pisałeś, że będziesz z rana S brał
Tak jest ale liczyłem na nieco więcej po wczorajszym kolejnym szczycie na sapince i znowu ten sam błąd popełniłem wiec kolejną sesję paczem jak szpak w pi...dę. No i trochę się zagadałem bo miałem calla. Tak czy siak ...
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
U nas na fiucie podaż ciśnie baza ujemna się zrobiła, wszyscy widzą, że się od górnej bandy odbiło, i to właśnie mnie tylko w tym martwi, że wszyscy to widzą
Właśnie i to mnie niepokoi bo spadki tak nisko teraz mogą paradoksalnie wskazywać że będzie duży ruch w górę. Dziwnie szybko zawrócilismy i dziwnie krótko tam byliśmy
No i jak zwykle dałem się zahipnotyzować czyli chciałem wziąść S ale jak teraz wezmę to czuje że powiozą do góry... L przy górze bandy z zasady nie biorę.
Edit: co do górnej bandy to jest wyżej, jedyne co pasuje to oznaczenie fal przez Pana Nikt, odbiliśmy sie od linii spadkowej. Czyli teraz kreslimy 4 i zaraz będzie 5? Czy robimy korektę i będzie piątka w górę?
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6018 Registration date : 20/10/2018
Kolejny dobrze zarządzający własnym majątkiem i z głową na karku, "W latach 2013-2014 jako nadleśniczy kierował Nadleśnictwem Białowieża." szybko awansował, PiS ma rękę do dobrych menadzerów wywodzących się z ludu robotniczego
Ale wypieprzyć też potrafią, nie bronią. Tylko nie wiem z jakiego to wypieprzanie klucza idzie? Max 2 / miesiąc, dalszych znajomych tak, bliższych nie?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Lawinowo rośnie odsetek firm "zombie" Tomasz Gessner - Exeria.com 9 kwietnia 2021 12:40
Firmy "zombie" to spółki, które bez publicznej pomocy już by upadły. Gdybyśmy globalnie poruszali się w warunkach czystego kapitalizmu, opartego na austriackiej szkole, oczyszczenie się rynku z nieefektywnych podmiotów (np. podejmujących nadmierne ryzyko) stworzyłoby miejsce do rozwoju kolejnych, lepiej zarządzanych i dostosowanych do rynkowych realiów podmiotów. Ale że obecna, globalna gospodarka już dawno nie ma z kapitalizmem nic wspólnego, coraz więcej spółek jest uzależnionych od publicznych pieniędzy (chociażby przez skup obligacji korporacyjnych w USA). Spustoszenie w gospodarce, jakie jest skutkiem trwających od ubiegłego roku ograniczeń (pod płaszczykiem pandemii), jeszcze bardziej zwiększa rolę państwa w gospodarce. Uzależnieni stają się nie tylko obywatele (nie pozwalamy Wam pracować, ale rozdamy zasiłki z coraz wyżej opodatkowywanej klasy średniej lub dodruku, za który klasa średnia zapłaci inflacją, bo posiada oszczędności), ale i w coraz większej mierze spółki korzystające z pomocy, co widać na poniższej grafice.