Tesla, producent samochodów elektrycznych, zanotowała rekordowy zysk netto w pierwszym kwartale 2021 roku w wysokości 438 mln USD, a przychody koncernu zwiększyły się o 74 proc., do 10,39 mld USD.
Jednocześnie jednak Tesla nie wyprodukowała do końca marca żadnego modelu bardziej luksusowych marek Model S i Model X. Za część zysków wypracowanych przez Teslę odpowiadała sprzedaż bitcoinów, które spółka kupiła w lutym. Spółka pozbyła się 10 proc. nabytych wówczas kryptowalut, w związku z czym zainkasowała 272 mln dolarów
Paradne: gościu od eko handluje bikoinami których produkcja zużywa tyle prądu co Argentyna
Odyseusz lubi tą wiadomość
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Jest różnica między STRACIĆ a NIE ZAROBIĆ. Bo w ten sposób licząc to każdy z nas corocznie "traci" miliony przez to, że ich nie zarabia.
Giełd nie zamkną, nie siej defetyzmu.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Cyfrowy-pieniadz-z-data-waznosci-Chinczycy-przechodza-do-kolejnego-etapu-testow-8091944.html - przy takim czymś giełdy raczej nie mają racji bytu .. wy chłopaki myślicie ,ze to są jakieś zabawy,popierdółki i że się wyszczepicie i wróci ,,normalność,, , czas jest kupowany teraz dodrukiem.. a ile można kupić tego czasu ? 2,3 lata maks mi wyszło na kalkulatorze..
Chiny są rządzone przez komunistów od wielu dekad i pomimo pozornie gospodarki rynkowej wciąż tam obowiązuje ideologia sierpa i młota. Do tego mają dużo bardziej zmobilizowane i karne społeczeństwo. Ten patent nie przejdzie w reszcie świata. Przecież to chore by było? To pieniądze czy jakieś qrwa bony na zaqpy? Przecież w ten sposób w ogóle bogacić się nie można w żaden sposób. A miliarderzy też będą mieli takie "bony" zamiast pieniędzy czy dla nich extra coś innego będzie?
jak nie przejdzie jak wszystko jest już od dawna realizowane w porozumieniu.. nawet sobie możesz 34 płcie wybrać ..
Nawet 55 chyba. No ale nie odpowiedziałeś co będą posiadać bogaci skoro pieniądz stanie się bonem na zaqpy? Czy będą dwa standardy pieniądza - dla biednych terminowy i dla bogatych bezterminowy?
no i już sobie odpowiedziałeś.. i wygrałeś koszulkę.. , nagrodę dostarczy Ci: Michu Usługi Kurierskie ..
A w jaki sposób zabronią biednemu posiadania normalnego rodzaju pieniądza? Jak to rozgraniczą?
To brzmi totalnie głupio, wymyślasz cuda. Na pewno do mnie to nie przemówi, że będę szczęśliwy mając gówno. Bzdura totalna.
- nigdy nie byłem w Davos ,nie ja to wymyślam .. ale wyczuwam ,że kolega po raz pierwszy słyszy ,że istnieje coś takiego jak The World Economic Forum ------- tymczasem mi stopa wywaliło na Marlinie(POND) ale 20 % przytulone w USDT..
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6019 Registration date : 20/10/2018
MICHU ....... u mnie nato mówi sie ....... PUSTAKI
..... bo 2 PUSTAKI wyładowały 1000 pustaków
.... tak jak u Tuwima
" ....... A tych wagonów jest ze czterdzieści, Sam nie wiem, co się w nich jeszcze mieści. Lecz choćby przyszło tysiąc atletów I każdy zjadłby tysiąc kotletów, I każdy nie wiem jak się natężał, To nie udźwigną – taki to ciężar!......."
Odyseusz lubi tą wiadomość
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6019 Registration date : 20/10/2018
Co do korby to skoro nie spadli to czuję ze szykują korbę tylko się czają. Ona przyjdzie i zrobią jak za dawnych dobrych czasów 100 pkt przeskakując górę bandy. Potem nast. dnia z luki laga w górę tak by miski zaskowytały...
dzis odebrałem małe S ale to na bardzo krótko bo głupio się bez S czuje na górze bandy, ale mam tzw. mieszane uczucia bo to mi nie pasuje że tak szybko zawróciło w górę i moze to małe S mnie zaboleć.
Pozdrawiam serdecznie...
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Trwają prace nad kolejną narodową kryptowalutą. Bank of England i Skarb Państwa Jej Królewskiej Mości rozpoczynają pracę, która ma zaowocować powstaniem Britcoina. W założeniach cyfrowa waluta nie zastąpiłaby gotówki, ale byłaby dodatkowym środkiem płatniczym udostępnionym nie tylko przedsiębiorcom, ale też gospodarstwom domowym. E-funt ma pokazać m.in to, że gospodarka brytyjska jest innowacyjna i mimo Brexitu i kryzysu związanego z pandemią nadal konkurencyjna.
Trwają prace nad kolejną narodową kryptowalutą. Bank of England i Skarb Państwa Jej Królewskiej Mości rozpoczynają pracę, która ma zaowocować powstaniem Britcoina. W założeniach cyfrowa waluta nie zastąpiłaby gotówki, ale byłaby dodatkowym środkiem płatniczym udostępnionym nie tylko przedsiębiorcom, ale też gospodarstwom domowym. E-funt ma pokazać m.in to, że gospodarka brytyjska jest innowacyjna i mimo Brexitu i kryzysu związanego z pandemią nadal konkurencyjna.
PYTANIE DO DEXA Dlaczego od miesiąca Ethereum umacnia się względem Bitcoina? cyclops Ma to jakiś powód czy tak po prostu?
Dwa. Po pierwsze Ethereum ewoluuje, i prawdopodobnie w tym roku zobaczymy spadek opłat za transakcje, co ma duże znaczenie dla DeFi. Po drugie pojawiają się algorytmiczne stablecoiny które naśladują cenę BTC, więc jego podaż nie jest już ograniczona do 21mln szt. Ale nadal ograniczona jest moc obliczeniowa, więc nowym BTC stanie się IMO prawdopodobnie BTCST, którego 1szt daje udział 0.1 THash/s w kopalniach. A ponieważ BTCST jest tworem Binance, więc od ETH mocniejsze jest BNB, bo Binance ma 12% kopalni BTC na tej planecie.
https://pl.tradingview.com/symbols/BNBETH/
Ciekawe, że na krypto działa analiza fundamentalna i Elliott.
jednak banksterka nie może sobie zostawić tak tego wolno hasającego ,więc musi to jakoś przejąć i kontrolować .. - a my tu slalomem,a i tak nas za mordę wezmą ..
Mówią o wszysstkim, ale nie o tym, że mają szefa, który im mówi jak mają żyć.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g