Liczba postów : 51973 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 09:04
REALISTA napisał:
AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
Nieźle mnie wczoraj zmuliło po dwóch dawkach OG Qsh
Tak mnie przyglebiło w kanapę, że usnąłem nawet nie myjąc zębów Nie dałem rady wstać jakby grawitacja była ze 3 razy większa....
Zajebiste są te suplementy.
Dzisiaj jadę na szczepionkę (tą prawdziwą).
na wszelki wypadek pożegnaj sie z kotami ...
podobno jednym z efektów ubocznych szczepionki jest to, że mozna chodzic do tyłu.
i na czworaka ... jak kot
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29649 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 09:12
[quote="AgroTrader"]a gdzie jest Palant ? - nowa opcyjna gwiazda UFO ?
...jestem
Ostatnio zmieniony przez Nadaje ze Stronia dnia Sob 08 Maj 2021, 09:16, w całości zmieniany 1 raz
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29649 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 09:14
AgroTrader napisał:
a gdzie jest Palant ? - nowa opcyjna gwiazda UFO ?
i kiedy przerzuci się na krypto ?
.... Osioł ..... mam jeszcze symptomy POodstawioniowe ..... wczoraj 6 bronków zaPOdałem
PiS ...... cis
co do opcji to dopiero ogarniam temat, mam zajęcia praktyczne na własnym dePOzycie , a POziom nauczania to drugie półrocze 1 klasy szkoły POdstawowej
PiS ..... bis
POmimo sPOrego zarobku (około 70-80%) wziołem kilka przeciwstawnych ..... i GOLDmany od razu zrobiły mi z tych kalli ...... margin calla
....... tak sie ucze opcji [/quote]
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 09:15
[quote="Nadaje ze Stronia"]
AgroTrader napisał:
i kiedy przerzuci się na krypto ?
.... już PO
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51973 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 09:26
Nadaje ze Stronia napisał:
AgroTrader napisał:
...jestem
na studia krypto udaj się do La Belli
kup dużego buraka i wal na korepetycje
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 11:00
Ta inflacja jest na bank tylko okazuje się że traci przełozenie na zachowania rynkuf. Nawetbym rzekł że napędza giełdy jako reakcja że fucktycznie spadek wartości pieniądza powoduje "inflację" cen akcji.
Tymczasem u nas konsola się wyrypała a to że powody do wzrostów są gówniane (przynajmniej co do banków i spółek energetycznych) to tym bardzie wskazuje że wzrost będzie spory. Tak się wszystki impulsy u nas zaczynają - na gównianych wątpliwych podstawach. Chyba wykrakałem te 2400 - zobaczymy czy przejdom 2100 w poniedziałek.
Tymczasem BUX spadł w piątek po solidnych wzrostach wczesniej - czyżby wyprzedzał naszych i w pn czeka nas cofka przed dalszą jazdom?
Zwracam uwagę na spore wzrosty EPOL.US - znaczy ze tzw zagranica wchodzi, na koniec nawet dorobili wyżej po naszych.
Rok temu w maju na sapinie była piękna czarna długa świeca i tym razem też wygląda podobnie...
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę!
REALISTA napisał:
kamikaze napisał:
REALISTA napisał:
thorgall napisał:
1 hahaha
Opcjoner oddal Ci kasę? 2 nazdaczek przytulił sapina i dj na zero... u Murzyna pierdolec na maksa tochę mam fefra z tymi SS
sqrwysyny z FED sami ostrzegają że mogą nadejść spadki na rynkach pytanie tylko czy nie robią tego właśnie po to by zachęcić inwestorów do sprzedaży akcji
insiderzy i duzi gracze jak Buffett sprzedają, FED ostrzega a bite są kolejne rekordy mnie się zapala czerwone światełko że jakiś wielki przekręt jest realizowany na naszych oczach
no mi też ; jest potężna manipulacja w kwestii inflacji " której nie ma " Jeśli zacznie się cykl podwyżek stóp % to pierwsze do piachu pójdą spółki zombii i wampiry z nazdaczka , ktore jada non stop na ujemnym EPS ( na marketwach wejdż na jakąkolwiek spółkę z nasdaka, ze świeca szukać z dodtanim EPS ). A FED niech nie pali głupa bo sam napompował tę bańkę a USA już przegrało wyścig gospodarczy z Chinami, co mnie bardzo martwi, ale nie mam na to wpływu.
REALISTA lubi tą wiadomość
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 11:21
Po fatalnym rozczarowaniu z amerykańskiego rynku pracy S&P500 oraz Dow Jones poprawiły rekordy wszech czasów. Była to czysta emanacja starej zasady, że im gorzej z gospodarką, tym lepiej dla rynku akcji.
to juś jest "stara zasada" he..he..
gra na takim rynku to niemalże hazard bo trzeba siedzieć zapakowanym w absurdalnie drogie akcje, a kontrakty to w ogóle samobójstwo spadki mogą się gigantyczną luką zacząć albo będzie flash crash i w 5 minet zrypie się o 1/3
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 11:28
4765 "ukoronowanych"
zmarło 421 osób
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 11:34
Brazylijczycy porządki robią i prawidłowo
- Do 28 wzrosła liczba zabitych w najbardziej krwawej operacji policyjnej w historii Rio de Janeiro - poinformowały w piątek wieczorem czasu lokalnego brazylijskie media, powołując się na policję. Wśród zabitych jest 27 podejrzanych o handel narkotykami i policjant.
Czwartkowa operacja sił bezpieczeństwa w faweli Jacarezinho, na północnym przedmieściu Rio de Janeiro, wymierzona była w gang narkotykowy, który od lat terroryzował tę dzielnicę.
dziadek Admin
Liczba postów : 13100 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 11:37
Dziś Światowy Dzień Osła
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46579 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 11:58
Po fatalnym rozczarowaniu z amerykańskiego rynku pracy S&P500 oraz Dow Jones poprawiły rekordy wszech czasów. Była to czysta emanacja starej zasady, że im gorzej z gospodarką, tym lepiej dla rynku akcji.
gra na takim rynku to niemalże hazard bo trzeba siedzieć zapakowanym w absurdalnie drogie akcje, a kontrakty to w ogóle samobójstwo spadki mogą się gigantyczną luką zacząć albo będzie flash crash i w 5 minet zrypie się o 1/3
Oczywiście nie wiem co będzie. Może DJ idzie na 50k a może będzie krach. Wkażdym bądż razie sytuacja jest, delikatnie mówiąc, niestandartowa a "rynek" w USA na pewno nie jest ani zdrowy ani normalny. Gdyby FED chciał, to dla bezpieczeństwa spuścił by nieco z niego pary ( np. ogłaszając wstrzymanie QE) bo ciśnienie rośnie i nie wiadomo, kiedy kocioł wybuchnie. Szczyt robione na coraz mniejszych obrotach to klasyka końca cyklu...ale teraz podobno jest inaczej .
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 12:09
I w 2 minuty odrobi spadki, bo to była niepowtarzalna okazja do kupna.
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7037 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 12:39
Market Trader napisał:
Odyseusz napisał:
Zakładanie z góry, że jakaś odnoga ewolucji to ślepy zaułek to duży błąd. Zdumiewające jest, że niektórzy z was uważają, że żyć powinni tylko ci co są gotowi na wybuch wielkiej kaldery.
Bzdura. Ewolucja ma niezliczoną ilość ślepych zaułqw. Jeśli przypadkowa mutacja jakiegoś genu wykształci u osobniqw cechy, które nie przyczynią się do rozmnożenia albo przyczynią się do bycia zjedzonym przez drapieżniki, no to to jest ślepy zaułek właśnie bo te linie rodowe się kończą i nie przechodzą geny dalej. Dlatego wszystkie zwierzęta jakie dziś możesz zobaczyć są tak zwinne, tak sprytne, szybkie, silne i dostosowane bo to jest ta nieliczna mniejszość, która jest w stanie przetrwywać w obecnym świecie a cała reszta albo już dawno wymarła albo się nie narodziła. To co istnieje i żyje to jest taka "śmietanka genetyczna" w niemal nieskończonym morzu możliwości innych wariantów tego co mogło też żyć a nie zaistniało albo wymarło. Gdyby np. antylopy gnu były wolniejsze czy mniej zwinne do spierdalania przed gepardami, to już by ich nie było. Gdyby gepardy nie były tak szybkie to też już by ich nie było. Gdyby wciąż w atmosferze było tak dużo tlenu jak w czasach jurajskich, to by dalej były owady wielkości ptaqw itd.
Podobnie na naszym forum. Sama śmietanka została. Część wyginęła w odmętach rynq kapitałowego, ale ogromna większość się nawet jeszcze nie narodziła. Jeśli przyjąć, zgodnie z prawdą, że zapewniamy najlepszą edukację ekonomiczną w sieci, a takiej właśnie wiedzy braqje ogółowi społeczeństwa, to ilość userów będzie jednak róść. Docelowo do ok. 40 mln. Dziadek będzie rozpoznawalną postacią. Jak Anna Lewandowska będzie mógł wypowiadać się na każdy temat. Media będą śledzić jego tweety, komentować życie rodzinne i wakacje na Zanzibarze. Tak to widzę. Ewolucja jest po naszej stronie.
neuron lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 13:53
Siedmiodniowa średnia nowych zakażeń koronawirusem spadła do ok. 4 tys. , czyli poniżej poziomu między drugą i trzecią falą pandemii – wskazał w sobotę minister zdrowia Adam Niedzielski
szczepienia idą szybko, powinno być ok mimo luzowania obostrzeń na Seszelach które w szczepieniach wyprzedza Izrael liczba zakażeń mocno podskoczyła ale moim zdaniem to fluktuacje wynikające z niewielkiej populacji wyspy gdyby jednak sytuacja na wyspach się pogarszała to będzie to potężny sygnał alarmowy dla reszty świata i mnóstwo wątpliwości co do chińskich szczepionek używanych na Seszelach
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 13:56
Właśnie przyjąłem pierwszą dawkę Moderny
Reser
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 14:04
Za 6k ciężko o dobry rower https://www.money.pl/gospodarka/kupno-roweru-w-2021-roku-graniczy-z-cudem-przekonalem-sie-o-tym-na-wlasnej-skorze-6637087174822816a.html a niektórzy mają tańsze "samochody"
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25042 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 14:24
REALISTA napisał:
thorgall napisał:
1 hahaha
Opcjoner oddal Ci kasę? 2 nazdaczek przytulił sapina i dj na zero... u Murzyna pierdolec na maksa tochę mam fefra z tymi SS
Przestań z tymi strachami. Bo to pierwszy raz przegrasz kasę?
Ja 10 lat już gram S i żyję
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 14:28
Market Trader napisał:
pisz coś co godzinę żebyśmy wiedzieli ile czasu minie nim padniesz
ja znam 4 osoby po modernie, wszystko ok
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25042 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 14:44
Market Trader napisał:
żegnaj stary przyjacielu
podobno murzyni najgorzej to znoszą
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 15:27
Market Trader napisał:
Game over.
Reser
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 15:56
AgroTrader napisał:
Opcjoner ,czy Ty w dni niesesyjne nie defekujesz ?
Nooo... trzymam qpę do poniedziałq
Reser
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 15:58
AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
kamikaze napisał:
REALISTA napisał:
thorgall napisał:
1 hahaha
sqrwysyny z FED sami ostrzegają że mogą nadejść spadki na rynkach pytanie tylko czy nie robią tego właśnie po to by zachęcić inwestorów do sprzedaży akcji
insiderzy i duzi gracze jak Buffett sprzedają, FED ostrzega a bite są kolejne rekordy mnie się zapala czerwone światełko że jakiś wielki przekręt jest realizowany na naszych oczach
no mi też ; jest potężna manipulacja w kwestii inflacji " której nie ma " Jeśli zacznie się cykl podwyżek stóp % to pierwsze do piachu pójdą spółki zombii i wampiry z nazdaczka , ktore jada non stop na ujemnym EPS ( na marketwach wejdż na jakąkolwiek spółkę z nasdaka, ze świeca szukać z dodtanim EPS ). A FED niech nie pali głupa bo sam napompował tę bańkę a USA już przegrało wyścig gospodarczy z Chinami, co mnie bardzo martwi, ale nie mam na to wpływu.
Obawiam się, że się nie zacznie. Obecny matrix będzie trwał ile wlezie, może i z kolejne dwie dekady bo status quo pasuje i rządom i korporacjom a tylko zwykli speqlanci, leszcze i dogorywająca middle class narzekają. Nie widać żadnych jasqłek świadczących o możliwym przełomie. Rozdział świata na coraz większą biedę i coraz bardziej absurdalne miliardy dla pojedynczych osób postępuje cały czas a kolejne decyzje rządów czy to celowo czy przy okazji ale ten stan rzeczy wspierają.
Nie po to wymyślali MMT żeby wracać do starych narzędzi monetarnych To wszystko co wymyślone zostało i działało przed QE i MMT, obecnie już jest historią. W przeciwieństwie do fizyki, chemii czy biologii, fundamentalne prawa ekonomii zostały po prostu zmienione CUD
właśnie trwa "ile wlezie " i czas to zakończyć - tzn samo sie zakończy
duzi juz uciekaja a FED tez świadomy NIEUCHRONNOSCI tego "ostrzega" zeby później choc czesc twarzy uratowac , mówiąc - MY OSTRZEGALIŚMY
JAK DLA MNIE NAJLEPSZY CZAS NA SPODZIEWANY KRACH TO BYŁBY MAJ
Mi by też to pasowało ale pomarzyć to sobie możemy. Rzyt robi swoje.
Poza tym najpierw w Polsce musi 2400 się pokazać żeby było z czego spadać.
Reser
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 16:02
AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
Tak mnie przyglebiło w kanapę, że usnąłem nawet nie myjąc zębów Nie dałem rady wstać jakby grawitacja była ze 3 razy większa....
Koty wysłałem do opieki na tydzień. Pomyślałem o tym, że jakby mi się coś działo po szczepionce, że np. musiałbym do szpitala, to z kotami będzie ok. Trochę odpocznę od nich bo mnie cholery budzą wcześnie rano nawet w weekendy. Widzą świt za oknem (a ten coraz wcześniej się robi) i żryć chcą żeby michę nałożyć juś o piątej a ja śpię. Nie mam przyzwyczajeń rolniczych, że o piątej trzeba gumofilce wdziać i trzodę nakarmić jak to na wsi.
Reser
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 16:15
Zygmunt de Bill napisał:
Market Trader napisał:
Game over.
No na razie nic mi nie jest. Ukłucia nawet nie poczułem. Gdy na YT oglądałem w stanie tzw. "podwyższonego relaxu" jak wygląda szczepienie to ta igła się wydawała taka jebitna, że to musi cholernie boleć a tu nie; bardziej czuć komara niż ten zastrzyk. Odczekałem 0.5h i wstrząsu anafilaktycznego nie miałem.
Na razie czuję się zupełnie spoko a nawet dość wesoło mi się zrobiło.
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 16:16
Market Trader napisał:
AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
Koty wysłałem do opieki na tydzień. Pomyślałem o tym, że jakby mi się coś działo po szczepionce, że np. musiałbym do szpitala, to z kotami będzie ok. Trochę odpocznę od nich bo mnie cholery budzą wcześnie rano nawet w weekendy. Widzą świt za oknem (a ten coraz wcześniej się robi) i żryć chcą żeby michę nałożyć juś o piątej a ja śpię. Nie mam przyzwyczajeń rolniczych, że o piątej trzeba gumofilce wdziać i trzodę nakarmić jak to na wsi.
Nie wiem co Ty masz za sierściuchy. Ja mam rasowego rosyjskiego, śpi dłużej niż Dex.
dex lubi tą wiadomość
Reser
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 16:26
Zygmunt de Bill napisał:
Market Trader napisał:
AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
Nie wiem co Ty masz za sierściuchy. Ja mam rasowego rosyjskiego, śpi dłużej niż Dex.
Ja mam zwykłe dachowce i też śpią tylko że głównie w czasie sesji czyli gdy uczciwie pracuję aby płacić podatki i utrzymywać ten kraj. Jeszcze przed fixem czyli jakoś 16:40 już mi dupę zawracają a w nocy to w ogóle potrafią pierdolca dostać i się gonią, że czasem coś spadnie i hałasu narobi. W dzień śpią jak zabite.
Reser
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 17:24
Słuchajcie, czy to prawda, że w szczepionkach fucktycznie są chipy od Billa Gatesa i że ten będzie mógł od teraz mnie monitorować co robię, kiedy defeqję itp?
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 17:26
Market Trader napisał:
......szkoda Chopa ..... niezły nauczyciel od opcji był ....... bo Dex ze swymi putami może se lecieć na ..... Malediwy
PiS ..... DAą
...... Opcjoner na priv masz adres gdzie możesz przesłać swą nawigację rowerową, bo w niebiesiach dżypyesy nie działają
Ostatnio zmieniony przez Nadaje ze Stronia dnia Sob 08 Maj 2021, 17:32, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader lubi tą wiadomość
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 17:31
Osioł ..... z okazji Twego święta, życzę Ci:
- jabka bez parcha - SZyda na kolanach - same Oślice minus 20 - wódki do - i sołtysa z PiS ...... DY
AgroTrader lubi tą wiadomość
Reser
Temat: Re: UFO - 08-09.05.2021r. Weekend Sob 08 Maj 2021, 17:38
Nadaje ze Stronia napisał:
Market Trader napisał:
......szkoda Chopa ..... niezły nauczyciel od opcji był ....... bo Dex ze swymi putami może se lecieć na ..... Malediwy
PiS ..... DAą
...... Opcjoner na priv masz adres gdzie możesz przesłać swą nawigację rowerową, bo w niebiesiach dżypyesy nie działają