- NEO Surveyor jest zaprojektowany tak, aby odkryć 90 proc. asteroid o wielkości 140 metrów lub większych w ciągu dekady od uruchomienia – zapowiada Mike Kelley z NASA w oficjalnym oświadczeniu.
takie przedsięwzięcia są konieczne bo wcześniej czy później jakiś większy kawałek skały będzie na kursie kolizyjny z Ziemią jeżeli będzie trochę czasu na reakcję to się Bruce'a Willisa wyśle z ekipą by asteroidę wysadzili
gdyby taka duża się trafiła to tylko Musk i grono kosmonautów będzie miało szansę na ratunek
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
NACO, to część grupy kapitałowej Royal HaskoningDHV; firma została założona w 1949 r. ; była zaangażowana w projekty na ponad 600 lotniskach na całym świecie.
Eksperci z NACO pracowali przy takich projektach, jak m.in. nowe lotnisko Daxing dla Pekinu, Amsterdam-Schiphol czy Kuala Lumpur International Airport. Grupa kapitałowa posiada biura w ponad 30 krajach i zatrudnia łącznie ponad 5 tys. specjalistów.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
Były premier Francji Francois Fillon został powołany do zarządu rosyjskiego państwowego koncernu naftowego Zarubieżnieft – podała agencja AFP, powołując się na listę jego członków, udostępnioną w sobotę na stronie internetowej specjalizującej się w ujawnianiu informacji o rosyjskich firmach.
Według listy, opublikowanej przez Centrum ujawniania informacji gospodarczych, prowadzonego przez rosyjską agencję prasową Interfax, Fillon, który był premierem Francji w latach 2007-2012, od 28 czerwca jest członkiem zarządu grupy, specjalizującej się w rozwoju i eksploatacji złóż węglowodorów, zwłaszcza za granicą.
Fillon został skazany w czerwcu 2020 roku na pięć lat więzienia, w tym trzy w zawieszeniu, w głośnej sprawie fikcyjnego zatrudnienia i sprzeniewierzenia publicznych pieniędzy. Były premier ma również zakaz piastowania urzędów publicznych przez 10 lat. Afera wykoleiła jego kampanię prezydencką w 2017 roku – wskazuje AFP.
tacy ludzie rządzą w UE a niektórym się wydaje że każda decyzja Unii nas dotycząca jest słuszna i warta wprowadzenia tymczasem różne dotyczące Polski decyzje mają często na celu bezwzględne wspieranie twardych interesów narodowych Francji czy Niemiec, bezlitosne zwalczanie konkurenta gospodarczego jakim staje się Polska albo są wręcz realizowaniem interesów Kremla
Schroeder
Bo ja gejuję codziennie. Jestem w Banskej Bystricy dzisiaj. Ładne miasto tylko się zastanawiam co ten komunistyczny pomnik radziecki robi w centrum? Czemu tego gówna nie zburzyli? Szpeci trochę a poza tym to fajnie.
W Lidlu też byłem plecak szamy naqpić za 24 Jurki no i tak to.
Jadę gejować dalej.
PiS.......DAł
.... zrobiłeś ichniejszego Lidla na przeklejke cenówki
PiS ..... bis
..... a jak z biurokracją kowidową na granicy oraz too i ówdzie
Chyba nikt nie ma wątpliwości ze jakby Tusk miał jakakolwiek fuchę w Europie to by do polskiego grajdołka nie wrócił. Większego karierowicza świat nie widział. Mogą robić z niego bohatera ale wszyscy wiedza ze to zsyłka.
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29650 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Chyba nikt nie ma wątpliwości ze jakby Tusk miał jakakolwiek fuchę w Europie to by do polskiego grajdołka nie wrócił. Większego karierowicza świat nie widział. Mogą robić z niego bohatera ale wszyscy wiedza ze to zsyłka.
...... jest ostro zakompleksiony ..... i liczy na permanentne JEEPanie od back side story strony
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Bo ja gejuję codziennie. Jestem w Banskej Bystricy dzisiaj. Ładne miasto tylko się zastanawiam co ten komunistyczny pomnik radziecki robi w centrum? Czemu tego gówna nie zburzyli? Szpeci trochę a poza tym to fajnie.
Jadę gejować dalej.
PiS.......DAł
PiS ..... bis
No niby trza się było zarejestrować na rządowej stronie https://korona.gov.sk/en/ehranica/ bo grozi 1.6k Jurka kary za nie manie tego Zarejestrowałem się ale pał jakoś niewiele widuję, sporadycznie. W Keźmaroq i w BB się kręcą ale nie to co w PiSlandii że na każdym kroq pełno pał. Mam certyfikat covidowy ale nikt tego póki co nie sprawdzał. Na granicy puściutto - można narkotyki przewozić Za to problem miałem w Orange jak chciałem qpić sima żeby mieć 10 gigsów netu bez wykorzystywania polskiego roamingu. https://www.orange.sk/prevas/volania/volania-s-kreditom/prima-data W końcu qpiłem ale ile biurokracji przy rejestracji to w szoq byłem. Dowód osobisty im nie starczył, trza było paszport (dobrze ze wziąłem), pytania z dupy o jakiś adres lub znajomych w SK... no paranoja żeby zarejestrować głupi sim do internetu to prawie jak na przesłuchaniu. Ze 40 minet to trwało i jeszcze jakieś dwa papiery podpisać musiałem. Co ja qźwa terrorysta jakiś czy co?
Ale śmiga LTE.
Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość
Jadę gejować dalej.
tylko uważaj na siebie, bo chyba masz troche ograniczoną widoczność
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Były premier Francji Francois Fillon został powołany do zarządu rosyjskiego państwowego koncernu naftowego Zarubieżnieft – podała agencja AFP, powołując się na listę jego członków, udostępnioną w sobotę na stronie internetowej specjalizującej się w ujawnianiu informacji o rosyjskich firmach.
Według listy, opublikowanej przez Centrum ujawniania informacji gospodarczych, prowadzonego przez rosyjską agencję prasową Interfax, Fillon, który był premierem Francji w latach 2007-2012, od 28 czerwca jest członkiem zarządu grupy, specjalizującej się w rozwoju i eksploatacji złóż węglowodorów, zwłaszcza za granicą.
Fillon został skazany w czerwcu 2020 roku na pięć lat więzienia, w tym trzy w zawieszeniu, w głośnej sprawie fikcyjnego zatrudnienia i sprzeniewierzenia publicznych pieniędzy. Były premier ma również zakaz piastowania urzędów publicznych przez 10 lat. Afera wykoleiła jego kampanię prezydencką w 2017 roku – wskazuje AFP.
tacy ludzie rządzą w UE a niektórym się wydaje że każda decyzja Unii nas dotycząca jest słuszna i warta wprowadzenia tymczasem różne dotyczące Polski decyzje mają często na celu bezwzględne wspieranie twardych interesów narodowych Francji czy Niemiec, bezlitosne zwalczanie konkurenta gospodarczego jakim staje się Polska albo są wręcz realizowaniem interesów Kremla
Schroeder
Powinni Donalda sobie wziäść ale ten cienki bolek więc jako volkszturm Niemcy rzuają go do Polski
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
W sumie jest cały czas to samo - jedna zacięta w qłko płyta. Nieustanne straszenie długiem kryzysem z jednoczesnym nieustannym maniem tego w piździe przez rynki. Nudne to już jest. Już przestałem oglądać o tych długach i kryzysach bo to jak brazylijska nowela. My wiemy swoje, Rzyt robi swoje i taki stan może trwać nawet i z 20 lat kolejnych.
Janko Traderroo lubi tą wiadomość
Jadę gejować dalej.
PiS.......DAł
PiS ..... bis
No niby trza się było zarejestrować na rządowej stronie https://korona.gov.sk/en/ehranica/ bo grozi 1.6k Jurka kary za nie manie tego Zarejestrowałem się ale pał jakoś niewiele widuję, sporadycznie. W Keźmaroq i w BB się kręcą ale nie to co w PiSlandii że na każdym kroq pełno pał. Mam certyfikat covidowy ale nikt tego póki co nie sprawdzał. Na granicy puściutto - można narkotyki przewozić Za to problem miałem w Orange jak chciałem qpić sima żeby mieć 10 gigsów netu bez wykorzystywania polskiego roamingu. https://www.orange.sk/prevas/volania/volania-s-kreditom/prima-data W końcu qpiłem ale ile biurokracji przy rejestracji to w szoq byłem. Dowód osobisty im nie starczył, trza było paszport (dobrze ze wziąłem), pytania z dupy o jakiś adres lub znajomych w SK... no paranoja żeby zarejestrować głupi sim do internetu to prawie jak na przesłuchaniu. Ze 40 minet to trwało i jeszcze jakieś dwa papiery podpisać musiałem. Co ja qźwa terrorysta jakiś czy co?
Ale śmiga LTE.
Nie trzepią Cię bo na geju nie masz tablicy rej ze znakami PL
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
która poprzez podnoszenie podatków zwiększy dochody państwa
powrót Tuska da taki efekt, że PiS ma nastepne wybory już w zasadzie wygrane.
Pewnie zobaczymy młode buzie wokół Tuska ale to będzie tylko marketingowa fasada. Młode wilki z PO chcą realnej władzy dla siebie oraz konfitur z tym związanych. Uważają Tuska za mocno zarobionego i chcą tego samego dla siebie. Innymi słowy, niemiecki satrapa ich irytuje.
to powiedzial młody działacz -poseł PO i pewnie nie jest osamtniony w takim mysleniu
Sterczewski miał napisać na Twitterze, że Tusk wesprze działaczy PO swoim doświadczeniem i będzie pomagał... rozdawać na ulicach ulotki.
"Załatwienie" PiS nie jest celem samym w sobie, to tylko droga do celu, jakim jest pacyfikacja Polski jako samodzielnego bytu gospodarczego i politycznego. W żadnym innym przypadku nie wysłano by Donalda Tuska z misją ratunkową do Polski, w żadnym innym przypadku Donald Tusk nie wróciłby tak po prostu na fotel szefa PO.