KE podwyższyła w środę prognozę wzrostu PKB Polski w 2021 r. z 4 proc. do 4,8 proc. Jednocześnie szacuje, że w przyszłym roku polska gospodarka urośnie o 5,2 proc. (wcześniej prognozowała 5,4 proc.)
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Zdzisław Gawlik ma doświadczenie w pracy w ważnych państwowych spółkach. Obejmuje ono zatrudnienie w spółce odpowiadającej za budowę w Polsce elektrowni jądrowych. Według doniesień medialnych, pracując nad polskim atomem inkasował miesięcznie blisko 100 tys. zł.
nareszcie fachowiec będzie MPO kierował roboty więcej niż przy elektrowni, to pewnie pensja ze dwa razy wyższa będzie
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
rano zrypałem sprawę, pobrałem longa 3x mniejszego niż powinienem. i teraz muszę się pierdolić dalej a tak był bym już zarobiony i poza rynkiem
może lepiej się wziąc za produkcje kozich serów ? Ja sie przymierzam...Osły daje know how... HIOB bedzie koordynatorem jakby co zapraszam do współpracy
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
RUN Zaorskiego jako promocja "projektu BSB" - ma ulatwiac wymiane za oplata informacjami insajderskimi, dzieki ktorym mozemy zarobic Rafał miał insajderskie informacje nt. Nasdaqa i jak widać skorzystał.
opis jak zarobic i sie nie narobic https://forexrandomwalk.blogspot.com/2021/06/bigshortbets-rafa-zaorski-jak-bezkarnie.html
Zaorski startowal z kontem 425k, po 23 sesjach ma 150k na CFD z tego co mowil, dokladal eski na Nasdaqa na drugim koncie futures
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46577 Registration date : 03/09/2007
"Agencja Bloomberg informuje (https://tiny.pl/9q1q2 ), że coraz więcej firm (na przykład BlackRock, State Street Global Markets, UBS Asset Management, JP Morgan Asset Management) mówi o tym, że niedźwiedzie skazane są na klęskę, a hossa będzie trwała jeszcze długo. Prawdę mówiąc, jeśli ktoś jest kontrarianinem (ja jestem), to taka pewność klęski niedźwiedzi powinna mu zapalać żółte światło, bo często występuje przed korektą (którą ja widzę we wrześniu)."
co o tym myślicie ?
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
"Agencja Bloomberg informuje (https://tiny.pl/9q1q2 ), że coraz więcej firm (na przykład BlackRock, State Street Global Markets, UBS Asset Management, JP Morgan Asset Management) mówi o tym, że niedźwiedzie skazane są na klęskę, a hossa będzie trwała jeszcze długo. Prawdę mówiąc, jeśli ktoś jest kontrarianinem (ja jestem), to taka pewność klęski niedźwiedzi powinna mu zapalać żółte światło, bo często występuje przed korektą (którą ja widzę we wrześniu)."
co o tym myślicie ?
......POd realizacje Twych wizji dzisiaj wypije * ........ Kaczyńskiego
Ostatnio zmieniony przez Nadaje ze Stronia dnia Sro 07 Lip 2021, 15:55, w całości zmieniany 1 raz
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
co o tym myślicie ?
to jest charakterystyczny objaw końca hossy że ludzie zaczynają wierzyć iż nigdy nie spadnie i może być tylko wyżej w takim czasie taksówkarz wpłaca kasę na giełdę i na maksymalnym dostępnym mu lewarze kupuje "głośne" akcje
różnica jest jednak zasadnicza
kiedyś czynniki rynkowe grały rolę dziś jest FED który dmucha bańki na kolejnych aktywach i zapowiada że będzie to robił w tym i przyszłym roku, a potem się zobaczy miśki kiedyś się doczekają zysków, ale kiedy to będzie nie wiadomo nikt tego nie wie, Buffett najlepszym przykładem siedzi jak leszcz na kasie od pierwszego kwartału zamiast przycinać na akcjach inny legendarny inwestor zapowiadał krach na kwiecień
zastanawiający jest spadek rentowności obligacji w ostatnich dniach obligacje to instrument na ciężkie czasy, czasy gdy bezpieczeństwo kasy jest poszukiwane
ale obserwowany spadek rentowności obligów może być kolejną odsłoną manipulacji robionych przez FED, a nie rynkowym procesem
Polacy wnioskują o rekordowe kwoty kredytów. Ceny mieszkań rosną
tu nie ma może, będzie smród w końcu stopy zaczną rosnąć, kwestia kiedy i do ilu nawet 3% zaboli obecnie kupujących mieszkania a trudno przypuszczać by przy inflacji 5% taki poziom stóp był nierealny
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
KE podwyższyła w środę prognozę wzrostu PKB Polski w 2021 r. z 4 proc. do 4,8 proc. Jednocześnie szacuje, że w przyszłym roku polska gospodarka urośnie o 5,2 proc. (wcześniej prognozowała 5,4 proc.)
No a miało być źle, miały być kryzysy, tragedie, bankructwa, chuje-muje, dzikie węże.
Jest normalnie wsio po staremu.
Reser
Polacy wnioskują o rekordowe kwoty kredytów. Ceny mieszkań rosną
tu nie ma może, będzie smród w końcu stopy zaczną rosnąć, kwestia kiedy i do ilu nawet 3% zaboli obecnie kupujących mieszkania a trudno przypuszczać by przy inflacji 5% taki poziom stóp był nierealny
Tak, szał histerii FOMO. Zrywają umowy przedwstępne sprzedaży bo między przedwstępną a właściwą już się robi drożej - to znak wygięcia oczekiwań do absurdu. Bania na nieruchach jak pierdolnie to będzie u nas to co w Jankielni 2007-9. Balon jest do granic absurdu już nadmuchany, tylko czekać aż Głapcio zaskoczy zmianą zdania co do stóp i się zacznie histeria ale w drugą stronę.
Reser
RUN Zaorskiego jako promocja "projektu BSB" - ma ulatwiac wymiane za oplata informacjami insajderskimi, dzieki ktorym mozemy zarobic Rafał miał insajderskie informacje nt. Nasdaqa i jak widać skorzystał.
opis jak zarobic i sie nie narobic https://forexrandomwalk.blogspot.com/2021/06/bigshortbets-rafa-zaorski-jak-bezkarnie.html
Zaorski startowal z kontem 425k, po 23 sesjach ma 150k na CFD z tego co mowil, dokladal eski na Nasdaqa na drugim koncie futures
Jak się ma za nic bezkosztową kasę to się tak można bawić, gdyby musia w Biedrze na kasie każdą stówkę uczciwie zarobić to by zupełnie inaczej grał o ile w ogóle by grał.
Reser
U nas tylko brak jeszcze rozdawania hipotek na kartę pływacką/rowerową lub paszport Polsatu i naszych rodzimych Freddie Mac-ów i Fannie Mae.... a tak poza tym to jedziemy ścieżką Jankesa sprzed nastu lat.
Naród niby wymiera, demografia niby spada, mieszkań niby się buduje coraz więcej a ciągle ich niby brak i pomimo sporej podaży rosną ceny - czy to nie jest qrwa jebany ABSURD?
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Sro 07 Lip 2021, 17:16, w całości zmieniany 1 raz
Klara, Amelia i Nadia - to pierwsze trojaczki jednojajowe, które urodziły się w szczecińskim szpitalu „Zdroje”. Dziewczynki mają identyczny wygląd, ten sam materiał genetyczny i grupę krwi. Po dziewięciu tygodniach na oddziale intensywnej terapii noworodka, w końcu mogły pojechać do domu.
wszystkie egzaminy będą dziewczyny na piątkę zdawały bo jak któraś będzie słabsza to siostra pójdzie
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Klara, Amelia i Nadia - to pierwsze trojaczki jednojajowe, które urodziły się w szczecińskim szpitalu „Zdroje”. Dziewczynki mają identyczny wygląd, ten sam materiał genetyczny i grupę krwi. Po dziewięciu tygodniach na oddziale intensywnej terapii noworodka, w końcu mogły pojechać do domu.
wszystkie egzaminy będą dziewczyny na piątkę zdawały bo jak któraś będzie słabsza to siostra pójdzie
KOLEJNY SUKCES PIS
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Cieszę się z Hurkacza, a jednocześnie czuję, że jest coś niewłaściwego w takim potraktowaniu pana Rogera Federera. Jeśli już wyrzucać go z Wimbledonu, to po jakiejś pięciosetowej batalii, a nie po takim laniu. Imponujące. — Michał Trela (@MichalTrelaBlog) July 7, 2021
Federer - Hurkacz 3:6, 6:7, 0:6
KONIEC MECZU! HURKACZ OGRAŁ FEDERERA! 6:0 W TRZECIM SECIE!
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008