Kolejny hurtownik kupuje mieszkania w Warszawie. Wyjaśnia się, dlaczego ceny rosną
I to jest tragedia dzisiejszej tzw. polityki pienięznej Bańków Centralnych. Wielkimi krokami zmierzamy do Rewolucji
"Tym razem chodzi o duński Nordic Real Estate Partners. Za 100 mln euro nabył ponad tysiąc mieszkań, których w większości budowy nawet jeszcze nie rozpoczęto." W wielu miastach Europy by ten numer nie przeszedł
Myślę że im głównie chodzi o to że złotów'ka znacznie sié osłabi
im chodzi o to by stopa zysku na inwestycji była większa niż na obligacjach osłabienie złotego chyba nie jest w ich interesie, wręcz przeciwnie
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Sytuacja na Kubie jest dramatyczna. Brakuje żywności i leków. Kubańczycy w ramach protestu wyszli na ulice swoich miast, żądając reakcji od władz. Frustracja rośnie, a perspektywa nie ulega poprawie. - Za narodowe peso, czyli walutę kubańską nie można kupić prawie nic, bo w sklepach są albo puste półki, albo tylko woda - opowiada Polka mieszkająca na Kubie.
- Żywności brakuje, a sklepy, które kilka miesięcy temu otworzył rząd, sprzedają żywność tylko za sztuczną walutę, która nazywa się MLC — opisuje kobieta. (MLC to równowartość dolarów amerykańskich, które do 21 czerwca można było wpłacać na specjalne karty. Po tej dacie, na konto karty można wpłacać tylko euro — red.). - Za narodowe peso, czyli walutę kubańską nie można kupić prawie nic, bo w sklepach są albo puste półki, albo tylko woda — opisuje. - Sytuacja jest wręcz tragiczna — dodaje.
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10365 Registration date : 05/08/2019
Sytuacja na Kubie jest dramatyczna. Brakuje żywności i leków. Kubańczycy w ramach protestu wyszli na ulice swoich miast, żądając reakcji od władz. Frustracja rośnie, a perspektywa nie ulega poprawie. - Za narodowe peso, czyli walutę kubańską nie można kupić prawie nic, bo w sklepach są albo puste półki, albo tylko woda - opowiada Polka mieszkająca na Kubie.
- Żywności brakuje, a sklepy, które kilka miesięcy temu otworzył rząd, sprzedają żywność tylko za sztuczną walutę, która nazywa się MLC — opisuje kobieta. (MLC to równowartość dolarów amerykańskich, które do 21 czerwca można było wpłacać na specjalne karty. Po tej dacie, na konto karty można wpłacać tylko euro — red.). - Za narodowe peso, czyli walutę kubańską nie można kupić prawie nic, bo w sklepach są albo puste półki, albo tylko woda — opisuje. - Sytuacja jest wręcz tragiczna — dodaje.
Żarcie na kartki a tym maało i mało ,jedli by tylko i jedli
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
madry miś wie, kiedy se odpuścić i poczekać ( jak ja, choć za mądry nie jestem) , on na siłe się chce odrgrać. Zwykly leszcz a nie trejder. Nazdak ma zasięg na 15k , także jak już wywalą ostatnich SS to można otwierać SS na nazdaka...cierpliwość jest cnotą
pobraliście w promce SS na nazdaka czy dalej obserwujecie Zaorskiego ?
Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
madry miś wie, kiedy se odpuścić i poczekać ( jak ja, choć za mądry nie jestem) , on na siłe się chce odrgrać. Zwykly leszcz a nie trejder. Nazdak ma zasięg na 15k , także jak już wywalą ostatnich SS to można otwierać SS na nazdaka...cierpliwość jest cnotą
pobraliście w promce SS na nazdaka czy dalej obserwujecie Zaorskiego ?
zostało 114k
jak on to robi?
sztuka spekulacji kurna
raczej sztuka moczenia
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Qrde Wiedeń mnie przerósl. Nie wiedziałem, że to jest aż tak jebitna metropolia. Nasrane tysiące uliczek z wszystkim wszędzie, że nie wiadomo gdzie iść i na co patrzeć i w ogóle w którą stronę łeb obracać . Zdziczałem normalnie Na Stephanplatz dogejowałem, zżarlem kawałek pizzy za 3 Jurki i stwierdziłem, że dziś tego nie ogarnę. Ze 2 dni zostaje w Wiedniu bo tu jest wszystkiego FHUJ a odległości masakryczne. Potężne miasto. Ale mnóstwo ludzi gejuje, jeździ się rewelacyjnie, praktycznie tak samo jak w Holandii. a samochody w centrum to się delikatnie i cicho toczą a nie zapierdalają jak w Polsce.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Wto 13 Lip 2021, 21:12, w całości zmieniany 1 raz
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Qrde Wiedeń mnie przerósl. Nie wiedziałem, że to jest aż tak jebitna metropolia. Nasrane tysiące uliczek z wszystkim wszędzie, że nie wiadomo gdzie iść i na co patrzeć i w ogóle w którą stronę łeb obracać . Zdziczałem normalnie Na Stephanplatz dogejowałem, zżarlem kawałek pizzy za 3 Jurki i stwierdziłem, że dziś tego nie ogarnę. Ze 2 dni zostaje w Wiedniu bo tu jest wszystkiego FHUJ a odległości masakryczne. Potężne miasto. Ale mnóstwo ludzi gejuje, jeździ się rewelacyjnie, praktycznie tak samo jak w Holandii. a samochody w centrum to się delikatnie i cicho toczą a nie zapierdalają jak w Polsce.
...... a GroSSSera w Aldi już kupiłeś
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Były dowódca GROM-u płk Dariusz Z. przyznał się do udziału w grupie przestępczej Sławomira Nowaka – poinformowała Prokuratura Okręgowa w Warszawie. Według śledczych mężczyzna żądał wielomilionowych łapówek od firm starających się o remonty dróg na Ukrainie. Z ustaleń śledztwa wynika, że pieniądze trafiały na konto cypryjskiej spółki, którą Z. miał założyć na polecenie Nowaka. Do sądu złożono akt oskarżenia przeciwko Dariuszowi Z. – to pierwszy akt oskarżenia w tej sprawie.
Strzeli samobója na Białołęce?
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Były dowódca GROM-u płk Dariusz Z. przyznał się do udziału w grupie przestępczej Sławomira Nowaka – poinformowała Prokuratura Okręgowa w Warszawie. Według śledczych mężczyzna żądał wielomilionowych łapówek od firm starających się o remonty dróg na Ukrainie. Z ustaleń śledztwa wynika, że pieniądze trafiały na konto cypryjskiej spółki, którą Z. miał założyć na polecenie Nowaka. Do sądu złożono akt oskarżenia przeciwko Dariuszowi Z. – to pierwszy akt oskarżenia w tej sprawie.
Strzeli samobója na Białołęce?
....... jak na Gromowca to szybko rozwiązał język ....... maryche mu POdali czy tylko pieszczoty 380 V
PiS .......DAła
......były szef, gen Petelicki w grobie sie przewraca
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Jankesi sie CPI przestraszyli durnie qrwa. Nie wiedzą, że to musi róść? Kolejnych niepokornych idiotów Rzyt ustawił do pionu.
A ja dogejowałen do Wiednia dziś. Jasny wuj jak gorąco Tropik jak w jakiejś Kambodży.
Jadę rozejrzeć się po mieście.
...... jak będziesz przejeżdżał obok Aldika to weź dla mnie krate GroSSSera
PiS ..........DAła
....... jeszcze jestem wypłacalny, choć ( cały POrtwel zapakowany w PLNa ) ........ jak wrócisz należny szmal oddaje z nawiązką, a 3/4 skrzynki stawiam na stół i balujemy do rana do POżygu
Byłem w Billi na zaqpach. Jest ogólnie drożej niż w Polsce ale nie jakoś rażąco tylko trochę.
Za to pocieszająca informacja taka, że Franciszek tak jak u nas bo tylko €1.69
Już obaliłem.
Paliwo95 za €1.3 - u nas złodzieje pisiorskie zdzierają na chama akcyzy dla Obajtqw i innych resortowych srajtqw
Dla Austriaka €1 to jak dla nas 1zł więc da się mieć tanio? Jak widać się da tylko tu nie rządzą pisiory. Przy naszych wypłatach i polskiej sile nabywczej >5 zeta za paliwo to jakaś zbrodnia jest. Złodziejstwo w biały dzień.
W ogóle z dupy jest ten nasz PLN, ja od lat jestem zwolennikiem wejścia w strefę € a Głapcia z jego dwiema pindami wysłać na bezrobocie, niech Krycha Lagarde nam stopy ustala i chooy. Sranie z tą złotówką to jednemu za mocna drugiemu za słaba i takie pieprzenie.
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
byłem tam w 96 , przepiękne stare miasto i sporo dorożek , mógłbyś sporo zarobić w ulubionej gównianej branży zbierając kopce końskie
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Reser
...... a GroSSSera w Aldi już kupiłeś
Nie trafiłem na Aldika w ogóle. Same Bille widziałem jak na razie.
Reser
To Sapinka dziś qpę zrobiła, później dupę podtarła i ostatecznie jeszcze raz zrobiła.
Sama ta qrwa nie wie czego chce
Zaprawdę powiadam wam - jak to pewnego tygodnia kiedyś pierdolnie, to się Rzyt z kopytami nie pozbiera bo to juś o pomstę woła co się odpierdala na tych Jankesach
Thorgall - widzisz i nie grzmisz....
Tylko pytanie jest jedno: czy następne pokolenie po nas doczeka tego czy dopiero jeszcze następne po tym następnym?
Już to się po prostu bebechy wywracają jak się codziennie to samo widzi, stutysięczny odcinek nie kończącej się pokoleniowej telenoweli "Hossa". Już qrwa patrzeć na to gówno wręcz nie mogę. Zmienności prawie nie ma, pełznie to qrestwo do tej góry upośledzonej bez celu sensu i potrzeby. Te all-time-haje coraz słabsze względem poprzednich a-t-h. Już nie alltajmują z przytupem tylko cykną minimalnie aby było.
Póżniej przyjdzie tydzień, który skasuje 2 lata tego pierdolenia i się skończy babci sranie a wszystkim na mordach karpie wyskoczą.
Reser
To Sapinka dziś qpę zrobiła, później dupę podtarła i ostatecznie jeszcze raz zrobiła.
Sama ta qrwa nie wie czego chce
Zaprawdę powiadam wam - jak to pewnego tygodnia kiedyś pierdolnie, to się Rzyt z kopytami nie pozbiera bo to juś o pomstę woła co się odpierdala na tych Jankesach
Thorgall - widzisz i nie grzmisz....
Tylko pytanie jest jedno: czy następne pokolenie po nas doczeka tego czy dopiero jeszcze następne po tym następnym?
Już to się po prostu bebechy wywracają jak się codziennie to samo widzi, stutysięczny odcinek nie kończącej się pokoleniowej telenoweli "Hossa". Już qrwa patrzeć na to gówno wręcz nie mogę. Zmienności prawie nie ma, pełznie to qrestwo do tej góry upośledzonej bez celu sensu i potrzeby. Te all-time-haje coraz słabsze względem poprzednich a-t-h. Już nie alltajmują z przytupem tylko cykną minimalnie aby było.
Póżniej przyjdzie tydzień, który skasuje 2 lata tego pierdolenia i się skończy babci sranie a wszystkim na mordach karpie wyskoczą.
"A siedmiu aniołów, mających siedem trąb, przygotowało się, aby zatrąbić."