Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO 08 10 2021 r.

Go down 
+12
Pan Nikt
Bartek
Nadaje ze Stronia
neuron
zibi
MICHU
Odyseusz
Reser
REALISTA
AgroTrader
thorgall
dziadek
16 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorWiadomość
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

Liczba postów : 51965
Registration date : 29/10/2011

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 10:28

Market Trader napisał:
Market Trader napisał:
No nie ma tragedii.
Midwig zamknąłem 5487

Qrwa znowu gram jak leszcz  Evil or Very Mad

Odqpiłem 5498 i ojebałem 5520

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691 UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691

ALE W HUIA LECA
im gorsze wiadomosci -dla GW
tym wyzej gielda Twisted Evil Twisted Evil

podoba mi sie Glapinski

w koncu rzyt ma godnego przeciwnika
a nie te miekkie sprzedajne huie - POprzednicy  Laughing

Kazik Kowalski lubi tą wiadomość

Powrót do góry Go down
neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

Liczba postów : 9999
Registration date : 29/02/2012

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 10:42

AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
Market Trader napisał:
No nie ma tragedii.
Midwig zamknąłem 5487

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691  UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691

ALE W HUIA LECA

podoba mi sie Glapinski

mi też tak wygląda, dzisiaj glapinski kupuje

MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 10:50

A TO EFEKTY REGULACJI  DOKONANYCH PRZEZ UNIJNYCH FACHOWCOW - TAKICH JAK SPUREK   Shocked  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad

Program dopłat do rachunków za prąd dla gospodarstw domowych może wynieść nawet kilka miliardów złotych. Nie wszyscy jednak będą mogli skorzystać z dopłat. Znamy szczegóły programu.

Ceny prądu idą w górę.

Jak informuje serwis money.pl, cena kontraktu na dostawę energii na Towarowej Giełdzie Energii sięgnęła we wrześniu 465,70 zł za MWh. To o ponad 80 zł więcej niż w sierpniu.

W porównaniu z ubiegłym rokiem to gigantyczny wzrost, bo energia kosztowała wtedy ok. 244 złotych. Od nowego roku ma być jeszcze drożej, dlatego rząd chce dopłacać do prądu.

- Będę z całą pewnością proponował Radzie Ministrów i Sejmowi rozwiązania, które będą również rozwiązaniami ochronnymi dla tych, w których wzrost cen energii wywołany polityką klimatyczną UE najbardziej uderzy - powiedział premier Mateusz Morawiecki.

Projekt ustawy dotyczącej dopłat przygotowuje Ministerstwo Klimatu. Rząd chciałby, by nowe przepisy zaczęły funkcjonować już od stycznia przyszłego roku.

Niestety, nie wszyscy Polacy będą mogli liczyć na to, że rząd dopłaci im do rachunków. Na nowych przepisach zyskać mają najbiedniejsi. Jak donosi serwis Business Insider może to być od 6 do 10 procent rodzin w Polsce.

- Mowa tu o takich gospodarstwach domowych, gdzie wydatki na energię przekraczają poziom 10 proc. dochodu rozporządzalnego takiej rodziny. Czyli zsumowanych pensji netto wszystkich członków rodziny oraz wszelkich dodatkowych dochodów (np. zasiłków, 500 plus, dochodów z wynajmu mieszkania, działalności gospodarczej itp.) - informuje Business Insider.

Reser

Liczba postów : 110962
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 11:02

Sapina trochę popuszcza
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 11:03

AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
Market Trader napisał:
No nie ma tragedii.
Midwig zamknąłem 5487

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691  UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691

ALE W HUIA LECA

podoba mi sie Glapinski

dobryżart dobryżart dobryżart dobryżart

a myślałem, że jego dwórki ci się podobają
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 11:23

REALISTA napisał:
Zgodnie z regulaminem dzisiejsze wpisy liczą sie od 5-tej rano także to ja jestem pierwszy. Kto w to wątpi niech dotknie językiem łokcia.
Widze, że niektrzy na UFO ciesza się z rospoczętego Polexitu? Smutne to. Miałem o UFO wyższe mniemanie Crying or Very sad
To kiedy likwidacja tej szatańskiej instytucji jaką jest GPW? Pewnie niektóry nie zdają sobie z tego sprawy, ale wracamy do PRL-u bis i w objęcia władimira. GPW juz nie będzie potrzebna, można ją zlikwidować.Też bedziecie sie cieszyć ?

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27662132,zbigniew-ziobro-tk-postawil-tame-anarchizacji-sadownictwa-i.html#do_w=46&do_v=142&do_st=RS&do_sid=287&do_a=287&s=BoxNewsMT

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27661310,tk-orzekl-ws-prawa-unijnego-pierwsze-komentarze-to-jest.html#do_w=46&do_v=142&do_st=RS&do_sid=289&do_a=289&s=BoxNewsImg8

salon24
2021-10-07 19:36:16
. Coś dla krytyków- Wyrok Trybunału Konstytucyjnego z dnia 11 maja 2005 r. K 18/04 UZASADNIENIE Skład orzekający Trybunał Konstytucyjny w składzie: Marek Safjan - przewodniczący, Jerzy Ciemniewski, Teresa Dębowska-Romanowska, Marian Grzybowski - sprawozdawca, Adam Jamróz, Wiesław Johann, Biruta Lewaszkiewicz-Petrykowska, Ewa Łętowska, Marek Mazurkiewicz, Andrzej Mączyński, Janusz Niemcewicz, Jerzy Stępień, Mirosław Wyrzykowski, Marian Zdyb, Bohdan Zdziennicki, 4.2. Zagwarantowane w art. 91 ust. 2 Konstytucji pierwszeństwo stosowania umów międzynarodowych, ratyfikowanych na podstawie upoważnienia ustawowego lub podjętego w trybie ogólnokrajowego referendum upoważniającego (zgodnie z art. 90 ust. 3), w tym: umów o przekazaniu kompetencji "w niektórych sprawach" - przed postanowieniami ustaw niedających się współstosować - nie prowadzi wprost (i to w żadnym zakresie) do uznania analogicznego pierwszeństwa tychże umów przed postanowieniami Konstytucji. Konstytucja pozostaje zatem - z racji swej szczególnej mocy - "prawem najwyższym Rzeczypospolitej Polskiej" w stosunku do wszystkich wiążących Rzeczpospolitą Polską umów międzynarodowych. Dotyczy to także ratyfikowanych umów międzynarodowych o przekazaniu kompetencji "w niektórych sprawach". Z racji wynikającej z art. 8 ust. 1 Konstytucji nadrzędności mocy prawnej korzysta ona na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej z pierwszeństwa obowiązywania i stosowania.Wyrok Trybunału Konstytucyjnego z dnia 24 listopada 2010 r. Przekazanie kompetencji nie może naruszać postanowień Konstytucji, a w tym zasady nadrzędności Konstytucji w systemie źródeł prawa. Trybunał Konstytucyjny podtrzymuje pogląd wyrażony w uzasadnieniu wyroku o sygn. K 18/04, że Konstytucja pozostaje - z racji swej szczególnej mocy - "prawem najwyższym Rzeczypospolitej Polskiej" w stosunku do wszystkich wiążących Rzeczpospolitą Polską umów międzynarodowych. Dotyczy to także ratyfikowanych umów międzynarodowych o przekazaniu kompetencji "w niektórych sprawach". Z racji wynikającej z art. 8 ust. 1 Konstytucji nadrzędności mocy prawnej korzysta ona na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej z pierwszeństwa obowiązywania i stosowania. Trybunał Konstytucyjny stoi na stanowisku, że ani art. 90 ust. 1, ani też art. 91 ust. 3 nie mogą stanowić podstawy do przekazania organizacji międzynarodowej (czy też jej organowi) upoważnienia do stanowienia aktów prawnych lub podejmowania decyzji, które byłyby sprzeczne z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej. K 32/09 Skład orzekający Trybunał Konstytucyjny w składzie: Marek Mazurkiewicz - przewodniczący, Stanisław Biernat, Zbigniew Cieślak, ,Maria Gintowt-Jankowicz, Mirosław Granat, Marian Grzybowski, Wojciech Hermeliński, Adam Jamróz, Marek Kotlinowski, Teresa Liszcz, Ewa Łętowska, Andrzej Rzepliński, Sławomira Wronkowska-Jaśkiewicz, Mirosław Wyrzykowski, Bohdan Zdziennicki - sprawozdawca

neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 12:16

generalnie można powiedzieć, ze giełda bardzo dobrze przyjęła podwyżkę stop % ( wspierane gospodarki ) i wczorajszą zapowiedź polexitu prawnego

więc świetlana przyszłość przed nami

Fake Profil Hiob Team
Odyseusz

Liczba postów : 6017
Registration date : 20/10/2018

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 12:38

AgroTrader napisał:
A TO EFEKTY REGULACJI  DOKONANYCH PRZEZ UNIJNYCH FACHOWCOW - TAKICH JAK SPUREK   Shocked  Evil or Very Mad  Evil or Very Mad

Program dopłat do rachunków za prąd dla gospodarstw domowych może wynieść nawet kilka miliardów złotych. Nie wszyscy jednak będą mogli skorzystać z dopłat. Znamy szczegóły programu.

Ceny prądu idą w górę.

Jak informuje serwis money.pl, cena kontraktu na dostawę energii na Towarowej Giełdzie Energii sięgnęła we wrześniu 465,70 zł za MWh. To o ponad 80 zł więcej niż w sierpniu.

W porównaniu z ubiegłym rokiem to gigantyczny wzrost, bo energia kosztowała wtedy ok. 244 złotych. Od nowego roku ma być jeszcze drożej, dlatego rząd chce dopłacać do prądu.

- Będę z całą pewnością proponował Radzie Ministrów i Sejmowi rozwiązania, które będą również rozwiązaniami ochronnymi dla tych, w których wzrost cen energii wywołany polityką klimatyczną UE najbardziej uderzy - powiedział premier Mateusz Morawiecki.

Projekt ustawy dotyczącej dopłat przygotowuje Ministerstwo Klimatu. Rząd chciałby, by nowe przepisy zaczęły funkcjonować już od stycznia przyszłego roku.

Niestety, nie wszyscy Polacy będą mogli liczyć na to, że rząd dopłaci im do rachunków. Na nowych przepisach zyskać mają najbiedniejsi. Jak donosi serwis Business Insider może to być od 6 do 10 procent rodzin w Polsce.

- Mowa tu o takich gospodarstwach domowych, gdzie wydatki na energię przekraczają poziom 10 proc. dochodu rozporządzalnego takiej rodziny. Czyli zsumowanych pensji netto wszystkich członków rodziny oraz wszelkich dodatkowych dochodów (np. zasiłków, 500 plus, dochodów z wynajmu mieszkania, działalności gospodarczej itp.) - informuje Business Insider.

Kiedyś certyfikaty CO2 były ważne rok a cena ich glebiła i obniżała (stabilizowała) ceny prądu.
Dziś certyfikaty ważne są 10 lat i mogą je nabywać instytucje finansowe.
O bańce spekulacji na certyfikatach tylko nieliczni urzędnicy mają odwagę mówić
Ale nikt nie blokuje tego prawnie
Bo zaraz będzie, że PISiory w prawie mieszają
Zatem niech ludzie płacą
i ch..

farao

Pan Nikt, MoralnyNiepokój and Kazik Kowalski like this post

Powrót do góry Go down
Nadaje ze Stronia

Nadaje ze Stronia

Liczba postów : 29643
Registration date : 21/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 12:46

......serdecznie POwitać Załogantów Welt klaSSSe cheers cheers cheers

PiS ........DAła

...... na wieczór już zakupiona bateria bronków PO 3,99 za sztuke affraid affraid affraid ...... a za oknem Giewont skąpany w sunny cheers cheers cheers

...... a dla serduszka/adrenaliny lol! lol! lol! ......nałykałem kilkanaście kali na serii wygasającej Shocked Shocked Shocked UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcTY92zrwHjiSGLxEEL5OLtkJKk8Utl7tCuJJw&usqp=CAU lol! lol! lol!

PiS ....cis

....byłem w kinie i nie grali obrazki o Gecie farao ...... Garbo scratch ............... tylko o Najmrodzkim Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry Go down
Bartek

Liczba postów : 6326
Registration date : 19/05/2010

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 14:05

Nadaje ze Stronia napisał:
......serdecznie POwitać Załogantów Welt klaSSSe cheers cheers cheers

PiS ........DAła

...... na wieczór już zakupiona bateria bronków PO 3,99 za sztuke affraid affraid affraid ...... a za oknem Giewont skąpany w sunny cheers cheers cheers  

...... a dla serduszka/adrenaliny lol! lol! lol!  ......nałykałem kilkanaście kali na serii wygasającej Shocked Shocked Shocked UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcTY92zrwHjiSGLxEEL5OLtkJKk8Utl7tCuJJw&usqp=CAU lol! lol! lol!

PiS ....cis

....byłem w kinie i nie grali obrazki o Gecie farao  ...... Garbo scratch  ............... tylko o Najmrodzkim Laughing Laughing Laughing

No powitać
A ja już myślałem że postanowiłeś jak sw Franciszek w czystości żyć
Ja w sumie też w czystości żyje,bo o higienę osobistą dbam
Nawet systematycznie jak Opcjo defekuje i nie sikam pod prysznicem,wolę z balkonu😃😃😃

Nadaje ze Stronia and Zygmunt de Bill like this post

Powrót do góry Go down
Pan Nikt
Dobry Kreskarz
Dobry Kreskarz
Pan Nikt

Liczba postów : 5909
Registration date : 29/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 14:09

Witam!
Z L na S po 2406. Nie systemowo, a pod ewentualny podwójny szczyt. Stop blisko. Smile

Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość

Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 14:27

Midwig się zaczyna obsrywać powoli  Shocked
Powrót do góry Go down
Bartek

Liczba postów : 6326
Registration date : 19/05/2010

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 14:30

Odyseusz napisał:
AgroTrader napisał:

Ceny prądu idą w górę.

Kiedyś certyfikaty CO2 były ważne rok a cena ich glebiła i obniżała (stabilizowała) ceny prądu.
Zatem niech ludzie płacą
i ch..

farao

Więc też trzeba Turów zaorać i od przyjaciela Niemca tani prąd kupować
Wytlumacz mi jedną rzecz czemu ludzie inteligentni pewnych rzeczy nie kumają
Czesi maja trzy kopalnie w tym regionie przy granicy z Niemcami ,a Niemcy cztery i nikomu to nie przeszkadza
Nasza im przeszkadza
No też powinniśmy tych z granicy białoruskiej przyjąć,bo to tak wypada
Czemu te muslimy do Arabii się nie garną,przecież to ich bracia w wierze,a do Europy zapierdalaj.pewna chyba zmowa w jurop jest,normalnie to powinni tych emigrantów w herculesy zapakować i na ranczo Busza wysłać
Niech Ameryka za to buli,czemu my mamy się z nimi barowac,dziś chcą tylko schronienia i jedzenia,a za pół roku zażyczą sobie szkół i meczetow

AgroTrader lubi tą wiadomość

Powrót do góry Go down
Odyseusz
Fake Profil Hiob Team
Odyseusz

Liczba postów : 6017
Registration date : 20/10/2018

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:05

Bartek napisał:
Odyseusz napisał:
AgroTrader napisał:

Ceny prądu idą w górę.

Zatem niech ludzie płacą
i ch..

farao

Więc też trzeba Turów zaorać i od przyjaciela Niemca tani prąd kupować
Wytlumacz mi jedną rzecz czemu ludzie inteligentni pewnych rzeczy nie kumają
Czesi maja trzy kopalnie w tym regionie przy granicy z Niemcami ,a Niemcy cztery i nikomu to nie przeszkadza
Nasza im przeszkadza
No też powinniśmy tych z granicy białoruskiej przyjąć,bo to tak wypada
Czemu te muslimy do Arabii się nie garną,przecież to ich bracia w wierze,a do Europy zapierdalaj.pewna chyba zmowa w jurop jest,normalnie to powinni tych emigrantów w herculesy zapakować i na ranczo Busza wysłać
Niech Ameryka za to buli,czemu my mamy się z nimi barowac,dziś chcą tylko schronienia i jedzenia,a za pół roku zażyczą sobie szkół i meczetow

ja to pierd...e
mam panele słoneczne na dachu a pod domem spore zapasy drewna do kominka.
Niech frajerzy i naiwniacy męczą się z odpowiedziami na te pytania.

farao
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:06

Bartek

a za pół roku zażyczą sobie szkół i meczetow

i naszych kobiet Shocked Evil or Very Mad

Very Happy

ps
Hiob ,a po kukurydzy im dac na granicy i odwrót do Łukaszenki

Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Pią 08 Paź 2021, 15:07, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:07

Pan Nikt napisał:
Witam!
Z L na S po 2406. Nie systemowo, a pod ewentualny podwójny szczyt. Stop blisko. Smile
a co będzie z tymi krótkimi gdy unia zablokuje kasę i nasze zechcą stanąć okoniem ogłaszając zapowiedź czegoś na kształt wyjścia ?
przecież zrobią +5% !!!
potem się okaże, że spółki same kupowały akcje cheers

Nadaje ze Stronia

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:16

neuron napisał:
Pan Nikt napisał:
Witam!
a co będzie z tymi krótkimi gdy unia zablokuje kasę i nasze zechcą stanąć okoniem ogłaszając zapowiedź czegoś  na kształt wyjścia ?
przecież zrobią +5% !!!
potem się okaże,  że spółki same  kupowały akcje cheers

...... toż Glapa wczoraj mówił, ze pieniędzy mamy jak Eskimosi lodu lub Ruskie białych stworzonek Laughing Laughing Laughing

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 Z

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcQtdLs4jKBq2QnQH7reye6x40WIdaWvV3-qtA&usqp=CAU

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691 UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691 UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691 UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691 UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 767691 mistrz
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:26

Reser

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:30

Przytulacie na Hossie Stulecia?
Powrót do góry Go down
Nadaje ze Stronia

Nadaje ze Stronia

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:35

PLN Shocked Shocked Shocked
Powrót do góry Go down
MoralnyNiepokój

MoralnyNiepokój

Liczba postów : 3708
Registration date : 11/03/2010

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:35

Market Trader napisał:
Ponoć nawozy ocipiały z cenami i rolnicy są za jaja skręcani z kosztami.

Agros nic nie pisze na ten temat.  albino

Zajebiście, wreszcie będzie kasza gryczana bez trucizny, ekologiczna. Uwielbiam! Laughing

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/niebezpieczny-zwiazek-w-polskiej-kaszy-gryczanej-zwieksza-ryzyko-chorob-nowotworowych/78255dh
Powrót do góry Go down
MoralnyNiepokój

MoralnyNiepokój

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:36

Market Trader napisał:
Ktoś gra na surowcach?

Bawełna jakiego szału dostała  affraid affraid

Tak, ja kupiłem 3 t-shirt'y w zeszłym miesiącu i dzisiaj wystawiłem na allegro. Liczę na 1 kydo.
Powrót do góry Go down
Pan Nikt
Dobry Kreskarz
Dobry Kreskarz
Pan Nikt

Liczba postów : 5909
Registration date : 29/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:47

neuron napisał:
Pan Nikt napisał:
Witam!
a co będzie z tymi krótkimi gdy unia zablokuje kasę i nasze zechcą stanąć okoniem ogłaszając zapowiedź czegoś  na kształt wyjścia ?
przecież zrobią +5% !!!
potem się okaże,  że spółki same  kupowały akcje cheers
Wtedy nasi zablokują wpłaty do budżetu unijnego i rzeczywiście będzie czym te wzrosty robić. Very Happy alien sunny
Powrót do góry Go down
MoralnyNiepokój

MoralnyNiepokój

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 15:51

REALISTA napisał:
Zgodnie z regulaminem dzisiejsze wpisy liczą sie od 5-tej rano także to ja jestem pierwszy. Kto w to wątpi niech dotknie językiem łokcia.
Widze, że niektrzy na UFO ciesza się z rospoczętego Polexitu? Smutne to. Miałem o UFO wyższe mniemanie Crying or Very sad
To kiedy likwidacja tej szatańskiej instytucji jaką jest GPW? Pewnie niektóry nie zdają sobie z tego sprawy, ale wracamy do PRL-u bis i w objęcia władimira. GPW juz nie będzie potrzebna, można ją zlikwidować.Też bedziecie sie cieszyć ?

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27662132,zbigniew-ziobro-tk-postawil-tame-anarchizacji-sadownictwa-i.html#do_w=46&do_v=142&do_st=RS&do_sid=287&do_a=287&s=BoxNewsMT

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27661310,tk-orzekl-ws-prawa-unijnego-pierwsze-komentarze-to-jest.html#do_w=46&do_v=142&do_st=RS&do_sid=289&do_a=289&s=BoxNewsImg8

neuron napisał:
generalnie można powiedzieć,  ze giełda bardzo dobrze przyjęła podwyżkę stop % ( wspierane gospodarki ) i wczorajszą zapowiedź polexitu prawnego

Proponuję trochę poszerzyć horyzonty.
Trochę mnie dziwi, że ludzie, którzy pamiętają komunę i czasy kiedy w PL robiliśmy wszystko pod dyktando ZSRR, tęsknią za (tym razem) przewodnią rolą ZSRE (uropejskich).
Wybaczam, nie każdy potrafi korzystać z wolności i decydować o swojej tożsamości samodzielnie oraz uszanować wolny, demokratyczny wybór współplemieńców.
Wielu za walkę o demokrację siedziało w więzieniach i było szykanowanych przez aparat bezpieczeństwa, więc nie ma co pluć na nią.
A, że społeczeństwo tak wybiera? Osobny temat.

https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C966041%2Corzecznictwo-wielu-krajow-unii-europejskiej-wskazuje-na-prymat-prawa

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 6de2fdc77f2adcbec2599008adcb004b

AgroTrader lubi tą wiadomość

Powrót do góry Go down
neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 16:11

MoralnyNiepokój napisał:
REALISTA napisał:

neuron napisał:
generalnie można powiedzieć,  ze giełda bardzo dobrze przyjęła podwyżkę stop % ( wspierane gospodarki ) i wczorajszą zapowiedź polexitu prawnego

Proponuję trochę poszerzyć horyzonty.
Trochę mnie dziwi, że ludzie, którzy pamiętają komunę i czasy kiedy w PL robiliśmy wszystko pod dyktando ZSRR, tęsknią za (tym razem) przewodnią rolą ZSRE (uropejskich).
Wybaczam, nie każdy potrafi korzystać z wolności i decydować o swojej tożsamości samodzielnie oraz uszanować wolny, demokratyczny wybór współplemieńców.
Wielu za walkę o demokrację siedziało w więzieniach i było szykanowanych przez aparat bezpieczeństwa, więc nie ma co pluć na nią.
A, że społeczeństwo tak wybiera? Osobny temat.

https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C966041%2Corzecznictwo-wielu-krajow-unii-europejskiej-wskazuje-na-prymat-prawa

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 6de2fdc77f2adcbec2599008adcb004b
a można też zauważyć, że nie tesknimy za poprzednim systemem ktory został nam narzucony siłą i zapłaciliśmy za to także krwią ( skąd taka myśl ? ) a do ue weszliśmy całkowicie dobrowolnie bo skupienie państw daje także rękojmie , że dyktatura jakakolwiek nie ma szans

MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 16:18

Białorusini oddali strzały w kierunku polskich żołnierzy
Dzisiaj, 8 października (12:28)

„Patrol służb białoruskich oddał strzały w kierunku żołnierzy Wojska Polskiego, którzy razem z nami patrolują granicę. Prawdopodobnie było to przy użyciu ślepej amunicji’ – przekazała na konferencji prasowej rzeczniczka Straży Granicznej ppor. Anna Michalska.

MoralnyNiepokój

MoralnyNiepokój

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 16:29

Nikt nam Neuron nie pomoże, jeśli sami nie potrafimy żyć w pokoju. Lata niewoli i poddaństwa przyzwyczaiły nas do "posiadania" wroga. Zabrakło zewnętrznego, to znaleźliśmy sobie wewnątrz. Dobrze wiemy, że wolność gospodarcza = rozgrabienie majątku, który powinien pozostać w PL, rozegrali nas niemcy, którym utrzymujemy emerytów i programy socjalne dla przybyszów. Niestety, ale wytłukli nam wspólnie z ruskimi inteligencję i mam wrażenie, że jeszcze się nie odbudowała od II WŚ.
Powrót do góry Go down
MoralnyNiepokój

MoralnyNiepokój

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 16:37

I tak jeszcze przy okazji, to ja sobie nie życzę, żeby Francuzi, którzy pewnie niedługo będą republiką muzułmańską wybraną w wolnych, demokratycznych wyborach Laughing stanowili prawo stojące ponad polskim. Bo co będzie, gdy w prawie UE będzie zapis, że masz się modlić 3 razy dziennie na dywaniku, a Twoja kobieta ma zasłaniać buzię tetrową pieluchą Question Question Question
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 16:41

GPW!!!

UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 00f16fdf4a598c2ec3673e208321

Kazik Kowalski lubi tą wiadomość

Powrót do góry Go down
Diablo

Diablo

Liczba postów : 31488

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 EmptyPią 08 Paź 2021, 16:58

Durne PISowcy qrwa
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27663409.html

Zlotowke przy okazji szmaca, qrwy jedne08.10.2021
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO 08 10 2021 r.    UFO 08 10 2021 r.  - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

UFO 08 10 2021 r.
Powrót do góry 
Strona 2 z 5Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics