„Przed sądem Komenda domagał się 18 mln zł zadośćuczynienia (po 1 mln zł za każdy rok w więzieniu) oraz ponad 800 tys. zł tytułem odszkodowania. Sąd uznał racje wnioskodawcy i przyznał Tomaszowi Komendzie 12 mln zł zadośćuczynienia oraz 811 tys. 533 zł "
Podwyższam do 6 mln.
Przebijam do 20 mln.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sob 29 Sty 2022, 21:14, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51993 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
„Przed sądem Komenda domagał się 18 mln zł zadośćuczynienia (po 1 mln zł za każdy rok w więzieniu) oraz ponad 800 tys. zł tytułem odszkodowania. Sąd uznał racje wnioskodawcy i przyznał Tomaszowi Komendzie 12 mln zł zadośćuczynienia oraz 811 tys. 533 zł "
Podwyższam do 6 mln.
Przebijam do 20 mln.
jaja se przebij goździem
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Podwyższam do 6 mln.
Przebijam do 20 mln.
jaja se przebij goździem
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Podwyższam do 6 mln.
Przebijam do 20 mln.
jaja se przebij goździem
Opcjoner ty też
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51993 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Koprocesor włączył Cyklometr Czyli przełącza między Procesorem a Cyklometrem.
Coś z optymalizacją nie tak, powinno przerzucić 4 świeczki wcześniej postaraj się Michu lepiej.
Zaznaczyłem wsparcie Antka 1.
O ty spryciarzu, dajesz leszczom zanęte a grala trzymasz dla siebie
Przechodzę na Antka 34. Nie ma sensu zawracać sobie głowy wszystkimi procesami bo generuje to wyprzedzanie rynku. A System należy upraszczać jak tylko to możliwe.
Antek 1 wyprzedzał rynek ?, to Ty musisz whisky pić z największymi tuzami tego świata, a tu na UFO to wszystko za darmo na tacy podajesz i nikt skorzystać nie potrafi
Antek tak bardzo wyprzedzał rynek ze zanim rynek doszedł do tych poziomów co je Antek zajął to Antek juz był bez depozytu
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sob 29 Sty 2022, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
po ile maksymalnie byście się skusili na bitcoina i zainwestowali w niego powiedzmy 20% kasy?
35k 30k 25k 20k 15k 10k 5k
To w ogóle źle postawione pytanie gdyż nie jest ważna cena tylko trend. Po 5k może być za drogo w bessie jak i po 35k może być za tanio w hossie. Ja w ten sposób nauczyłem się rozumować.
Nigdy nie qpuję czegokolwiek tylko dlatego, że kosztuje ileś tam bo tak naprawdę w speqlacji cena jest mało istotna. Liczy się tylko trend. Jeśli jest hossa to trzeba longować, jeśli bessa to shortować a po ile to nieważne.
Dokładnie ta sama cena w sensie liczbowym. w jednej sytuacji będzie niska, w innej wysoka a w jeszcze innej neutralna. Cena jest tak względna jak czas w szczególnej teorii względności bo zależy od obserwatora i pytanie czy dana cena jest niska czy wysoka jest tak samo bez sensu jak pytanie jaki jest ogolnie teraz czas we wszechświecie.
Ceną można się przejmować tylko jak się chce zostać długoterminowym inwestorem, i spadek ceny o 50% czy więcej nas nie przeraża bo sobie więcej dobierzemy, a jak spekulujesz to tylko kierunek jest ważny, jak rośnie kupujesz, jak spada sprzedajesz ot cała filozofia.
jasne, już widzę jak będziesz łykał longi na ropulca jak cena będzie 200 i będzie dalej szła w górę fundamenty też są ważne, choćby żeby ocenić wielkość pozycji
nie bedezie łykał ale pewnie bedzie mozna jeszcze na nich zarobic ??? jak nikt nie bral s na rope po 20 , 10 czy 5 dolarow a bylo jeszcze duzo nizej
choc malo kto pewnie ponizej 0 kupil /sprzedal -to byla cena dla znajomych pejsatego króliczka
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sob 29 Sty 2022, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Francuskie służby zatrzymały we wtorek podejrzanego mężczyznę w bazylice Notre-Dame de la Trinité (Matki Bożej Trójcy) w Blois. Miał on przy sobie Koran i długi kuchenny nóż. Trwa śledztwo w tej sprawie. Jak wskazuje Vatican News, we Francji narasta zagrożenie radykalnym islamizmem.
zagrożenie narasta i będzie narastać obawiam się że Francję za odwrócenie się od Boga czeka straszny los to konsekwencja wyboru jakiego dokonali Francuzi
odwrócenie od Boga niczym nie grozi -dłuższy temat ALE ONI WSZYSCY ODWROCILI SIE OD ROZUMU I ZDROWEGO ROZSĄDKU a to moze juz byc zabójcze dla wszystkich
AgroTrader MOD
po ile maksymalnie byście się skusili na bitcoina i zainwestowali w niego powiedzmy 20% kasy?
35k 30k 25k 20k 15k 10k 5k
To w ogóle źle postawione pytanie gdyż nie jest ważna cena tylko trend. Po 5k może być za drogo w bessie jak i po 35k może być za tanio w hossie. Ja w ten sposób nauczyłem się rozumować.
Nigdy nie qpuję czegokolwiek tylko dlatego, że kosztuje ileś tam bo tak naprawdę w speqlacji cena jest mało istotna. Liczy się tylko trend. Jeśli jest hossa to trzeba longować, jeśli bessa to shortować a po ile to nieważne.
Dokładnie ta sama cena w sensie liczbowym. w jednej sytuacji będzie niska, w innej wysoka a w jeszcze innej neutralna. Cena jest tak względna jak czas w szczególnej teorii względności bo zależy od obserwatora i pytanie czy dana cena jest niska czy wysoka jest tak samo bez sensu jak pytanie jaki jest ogolnie teraz czas we wszechświecie.
Ceną można się przejmować tylko jak się chce zostać długoterminowym inwestorem, i spadek ceny o 50% czy więcej nas nie przeraża bo sobie więcej dobierzemy, a jak spekulujesz to tylko kierunek jest ważny, jak rośnie kupujesz, jak spada sprzedajesz ot cała filozofia.
jasne, już widzę jak będziesz łykał longi na ropulca jak cena będzie 200 i będzie dalej szła w górę fundamenty też są ważne, choćby żeby ocenić wielkość pozycji
nie bedezie łykał ale pewnie bedzie mozna jeszcze na nich zarobic ??? jak nikt nie bral s na rope po 20 , 10 czy 5 dolarow a bylo jeszcze duzo nizej
choc malo kto pewnie ponizej o kupil sprzedal -to byla cena dla znajomych pejsatego kroliczka
Najważniejsze, żeby odciąć się od własnych przekonań bo na giełdzie nic nie da się przewidzieć, a to że od czasu do czasu trafimy z naszymi przewidywaniami utwierdza nas tylko w fałszywym przekonaniu że jesteśmy w stanie czytać rynek i wiemy co będzie grane a to jest po prostu niemożliwe, trzeba grać to co się widzi i tyle, nawet nie zastanawiać się czemu jest tak a nie inaczej bo to w niczym nie pomoże.
MICHU
Liczba postów : 39683 Registration date : 25/10/2010
Koprocesor włączył Cyklometr Czyli przełącza między Procesorem a Cyklometrem.
Coś z optymalizacją nie tak, powinno przerzucić 4 świeczki wcześniej postaraj się Michu lepiej.
Przechodzę na Antka 34. Nie ma sensu zawracać sobie głowy wszystkimi procesami bo generuje to wyprzedzanie rynku. A System należy upraszczać jak tylko to możliwe.
Antek 1 wyprzedzał rynek ?, to Ty musisz whisky pić z największymi tuzami tego świata, a tu na UFO to wszystko za darmo na tacy podajesz i nikt skorzystać nie potrafi
Antek tak bardzo bardzo wyprzedzał rynek ze zanim rynek doszedł do tych poziomów co je Antek zajął to Antek juz był bez depozytu
Pieniądze to rzecz nabyta. Za „Auschwitz" może dojść do 30 mln. Ale daję czas do namysłu. Na razie jest tanio.
Pamiętam każdy dzień. Jesteś zmówiony.
AgroTrader MOD
Antek tak bardzo bardzo wyprzedzał rynek ze zanim rynek doszedł do tych poziomów co je Antek zajął to Antek juz był bez depozytu
Pieniądze to rzecz nabyta. Za „Auschwitz" może dojść do 30 mln. Ale daję czas do namysłu. Na razie jest tanio.
no dobra to powiedz mi co robileś -CO CI ROBILI 20 STYCZNIA 2010 ROKU ALBO 15 GRUDNIA 2019 ROKU ?
czekam na odpowiedź bo to jest b.wazne do wyliczenia naleznego Ci odszkodowania
AgroTrader MOD
W piątek w ściśle strzeżonym pomieszczeniu i przy ogromnym zainteresowaniu mediów rozpoczął się w Dreźnie proces w sprawie kradzieży klejnotów ze skarbca Gruene Gewoelbe. Oskarżeni to członkowie znanego berlińskiego klanu. Po skradzionych klejnotach, wartych 113 mln euro, do dziś nie ma śladu.
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sob 29 Sty 2022, 21:56, w całości zmieniany 1 raz
MICHU
no dobra to powiedz mi co robileś -CO CI ROBILI 20 STYCZNIA 2010 ROKU ALBO 15 GRUDNIA 2019 ROKU ?
czekam na odpowiedź bo to jest b.wazne do wyliczenia naleznego Ci odszkodowania
ale przecież to ty jesteś po 2 stronie barykady.
Ale ci odpowiem. Pewien ktoś tutaj napisał kiedyś bez kasy i bez klasy. Po czym przeżyłem piekło. Świadome zaplanowane działanie przeciwko mnie.
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Sob 29 Sty 2022, 22:30, w całości zmieniany 3 razy
AgroTrader MOD
Victor @poprawnym2 · 9 g. Patrzę na obrazki z Kanady i zastanawiam się nad naszymi dziennikarzami. Powiem krótko; Jeżeli dziennikarzu widzisz te obrazki (a widzisz) i nie wspominasz o tym w swoich artykułach, programach, etc. bo to nie po obowiązującej linii jest, to uwierz nigdy dziennikarzem nie byłeś.
W WIĘKSZOŚCI TO ZWYKLE DZIWKI (MEDIALNE) dają d. temu kto lepiej zapłaci
i posty pod tym oszołomem -reumatologiem co wyliczył 10 %
Bezimienny Outsider
"Mądry człowiek się uczy Głupi człowiek krzykiem naucza" Ta ekscytacja,ten upór by wbić ludziom do głowy swój światopogląd,ta wściekłość malująca się na twarzy z zapytaniem "Czemu mnie nie słuchacie?Ja mam rację!!!". Zacietrzewione medyczne dziecko bez doświadczenia.
Catherine_TG @tg_catherine
Niech założy 10, osiągnie redukcję o 100%
omega - the end now! i @RobertBe15 Obawiam się że tylko redukcja do 99%. Pozostaje pytanie, czy przy 10 warstwach nie odfiltrujemy całkiem delikwenta od tlenu.
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sob 29 Sty 2022, 22:10, w całości zmieniany 2 razy
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Victor @poprawnym2 · 9 g. Patrzę na obrazki z Kanady i zastanawiam się nad naszymi dziennikarzami. Powiem krótko; Jeżeli dziennikarzu widzisz te obrazki (a widzisz) i nie wspominasz o tym w swoich artykułach, programach, etc. bo to nie po obowiązującej linii jest, to uwierz nigdy dziennikarzem nie byłeś.
W WIĘKSZOŚCI TO ZWYKLE DZIWKI (MEDIALNE) dają d. temu kto lepiej zapłaci
i posty pod tym oszołomem -reumatologiem co wyliczył 10 %
Bezimienny Outsider
"Mądry człowiek się uczy Głupi człowiek krzykiem naucza" Ta ekscytacja,ten upór by wbić ludziom do głowy swój światopogląd,ta wściekłość malująca się na twarzy z zapytaniem "Czemu mnie nie słuchacie?Ja mam rację!!!". Zacietrzewione medyczne dziecko bez doświadczenia.
Catherine_TG @tg_catherine
Niech założy 10, osiągnie redukcję o 100%
omega - the end now! i @RobertBe15 Obawiam się że tylko redukcja do 99%. Pozostaje pytanie, czy przy 10 warstwach nie odfiltrujemy całkiem delikwenta od tlenu.
w maseczkach generalnie nie chodzi o zabezpieczenie się przed zarażeniem maseczka przed wirusem nie chroni, zresztą wirus może i przez oczy wniknąć ale maseczka chroni przed końską dawką wirusa zawartą w unoszącej się w powietrzu kropelce śliny chorego
duża początkowa dawka wirusa jest moim zdaniem jednym z głównych powodów ciężkiego przebiegu covida bo nim organizm rozpozna wroga i wyprodukuje przeciwciała, wirus zdąży się namnożyć i dokonać zniszczeń
chyba każdy rozumie że jest różnica w przebiegu choroby covid gdy zarażenie wywoła 100 albo 100k wirusów drugi rok pandemii a lekarze nie wiedzą podstawowych kwestii
MICHU
Twoja koleżanka ma „wyparcie" ale przecież ty psychologii nie studiowałeś ? Musisz więcej ufo czytać.
Pisałem o harmonii tradera ze sobą, oraz luzie i braku sztucznych założeń na rynku. Jeśli masz ciężką niewyleczone traumę życiowo-trejderską, i oczekujesz że rynek i świat jest ci coś winien bo cierpisz i masz schizę, to wyraźnie masz zielone pojęcie o rzeczywistości, i nie wróżę ani szczęścia w życiu, ani powodzenia na rynku.
Pozostaje patostreamerka 🤭, albo ciemna strona mocy.
MICHU
Twoja koleżanka ma „wyparcie" ale przecież ty psychologii nie studiowałeś ? Musisz więcej ufo czytać.
Pisałem o harmonii tradera ze sobą, oraz luzie i braku sztucznych założeń na rynku. Jeśli masz ciężką niewyleczone traumę życiowo-trejderską, i oczekujesz że rynek i świat jest ci coś winien bo cierpisz i masz schizę, to wyraźnie masz zielone pojęcie o rzeczywistości, i nie wróżę ani szczęścia w życiu, ani powodzenia na rynku.
Pozostaje patostreamerka 🤭, albo ciemna strona mocy.
Kilka mieszkań we Frankach Przeboje rynkowe Utrata płynności Ale głód Giełdy przecież. Morderstwo za wszelką cenę. Szczyściłaś mnie ze wszystkiego i pozostawiłaś z niczym. Obóz + okaleczanie.
Jeśli masz „wyparcie" to cię uświadamiam.
Tak więc czekamy na dalszy ciąg tej historii.
Teraz ja i Świat. Prawo nie zadziałało ale przywrócono porządek rzeczy.
AgroTrader MOD