Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: UFO - 17.02.2022r. Czw 17 Lut 2022, 00:04
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
dobralem s na edka na ząbku - zarobie lub nie ?? jak nie to mi przynajmniej powinien "przytrzymać " PLN do rana (?)-zobaczymy bo L na pln sie teraz nie zagra bo spred na eur/pln 80 a na usd/pln 60 -70
indeksow nie tykam bo tam bomba "tyka " w obie strony
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
KUTWA, ALE WIEJE ZARAZ PRĄD PADNIE I SKOŃCZY SIĘ GRA
TAKIE POJEBANE POGODY CORAZ CZEŚCIEJ-TRZEBA CHYBA AGREGAT KUPIPĆ
PS
DZISIAJ DZIEŃ KOTA
Właśnie tego się obawiam.
A Jankes lata jak psychiczny. Już wczoraj spadali to po chooy na koniec robili ten zaciąg żeby znowu się w nocy zjebać już rosnąć?
No miota się to qrestwo masakrycznie, niby są duże zmiany ale tak często zwrotne, że to ciągle w tym samym qrwa miejscu jest.
Przecież jakbyś chciał pozwalać zyskom rosnąć, to cię w dwie godziny wyjaśnią.
MASAKRA co się odpierdala na tych giełdach. Tylko ultraszybki scalping na m5 ma obecnie sens bo wyjdziesz zrobić kawę a tu już trend inny.
zmniejsz interwał baranku boży
ps. 50 zł się należy za poradę
Wczoraj wieczorem miałem SS na Nasdaqa i ponad $200 zysq już się robiło... pozwoliłem zyskowi róśći qrwa wyjebało mnie na zerostopie bo im się zaciągu zachciało. Szedłem spać - był zajob na maxa. Obudziłem się - sraczka z powrotem. Zrobiłem kawę i się wykąpałem - znowu zaciąg. Teraz jednak padaka.
Ja pier**lę qrwa mać czy oni się w końcu określą co chcą robić?
Leszcz próbuje wysiedzieć pozycję to się za chuja nie da bo to trzeba kilka razy dziennie odwracać. No to gdy zacznę tak robić to wtedy ciurkiem 10 sesji w jedną stronę pójdzie a ja się będę miotał jak debil 15 razy dziennie w przeciwne strony. Nie - trzeba być konsekwentnym.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
PS
DZISIAJ DZIEŃ KOTA
A Jankes lata jak psychiczny. Już wczoraj spadali to po chooy na koniec robili ten zaciąg żeby znowu się w nocy zjebać już rosnąć?
No miota się to qrestwo masakrycznie, niby są duże zmiany ale tak często zwrotne, że to ciągle w tym samym qrwa miejscu jest.
MASAKRA co się odpierdala na tych giełdach. Tylko ultraszybki scalping na m5 ma obecnie sens bo wyjdziesz zrobić kawę a tu już trend inny.
Scalperzy 5min mają El Dorado teraz ale to nie moja bajka.
Będzie w końcu jakaś porządna zjeba z 1000pkt ciurkiem na tym zasranym Nasdaq? Co każdą świeczkę w dół jest kapryszenie i struganie durnia. No marzy mi się powtórka sprzed dwóch lat - tam się w tańcu nie pierdolili jak teraz.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
PS
DZISIAJ DZIEŃ KOTA
Wczoraj wieczorem miałem SS na Nasdaqa i ponad $200 zysq już się robiło... pozwoliłem zyskowi róśći qrwa wyjebało mnie na zerostopie bo im się zaciągu zachciało. Szedłem spać - był zajob na maxa. Obudziłem się - sraczka z powrotem. Zrobiłem kawę i się wykąpałem - znowu zaciąg. Teraz jednak padaka.
Leszcz próbuje wysiedzieć pozycję to się za chuja nie da bo to trzeba kilka razy dziennie odwracać. No to gdy zacznę tak robić to wtedy ciurkiem 10 sesji w jedną stronę pójdzie a ja się będę miotał jak debil 15 razy dziennie w przeciwne strony. Nie - trzeba być konsekwentnym.
Hiob ma rację żeby się nie kąpać - tylko na święta
REALISTA lubi tą wiadomość
Reser
Był pewien problem z nie do końca dobrze dociśniętym blokiem chłodzenia proca ale zalecili mi wymianę zasilacza na nowszy i tak zrobiłem. Qrwa teraz compik jest tak cichy, że ja go w ogóle nie słyszę
Jest cichszy od laptopa.
Wymiana zasilacza dużo zmieniła, szarpnąłem się na ten:
Całkowicie modularne przewody i tryb ZERO FAN, który polega na tym, że dopóki pobór prądu jest <40% max mocy (czyli 420 Watt), to wiatrak w ogóle się nie kręci a też jest bajerancko podświetlony przy okazji.
Wcześniej miałem Thermaltake 850W półmodularny ale stary, tak sprzed dekady więc już znacznie wysłużony. Różnica zajebiście odczuwalna od razu. Tamten szumiał i ewidentnie się grzał a ten w ogóle jakby wyłączony był a działa.
No to teraz juś mam rozwiązany problem z compem
Pojawiają się problemy z dupy z Win11 ale to już niedoróbki Microsoftu Qrwa zamierzam zrobić downgrade do Win10 bo mnie irytuje ten system. Nie mogę utworzyć konta dla innego użytkownika a jeśli już się to uda to nie mogę się do niego dostać bo wywala jakiś błąd. No żeby takie rzeczy się odjebywały dajcie spoqj.
Trzeba pobierać oddzielny programik aby móc aktywować lub dezaktywować dość podstawowe funkcje w Windowsie. Np. okazuje sie, że jako konto administratora w rzeczywistości nie jestem administratorem i odpalenie byle apki muszę potwierdzać dodatkowo
https://winaerotweaker.com/
Ten programik umożliwia naprawianie tego co MSFT spierdolił Sądziłem, że najnowsza wersja nie ma takich niedoróbek a tu proszę.
Chuje tak robią, że zwyczajnie szkoda qpować oryginału tylko piracić trzeba.
PS
DZISIAJ DZIEŃ KOTA
Jak się można nie kąpać? Min raz dziennie trzeba.
Brudasy jebane Jaja się kleją do nóg od pierdzenia w stołek cały dzień to dla własnego komfortu trzeba się odświeżyć.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Brudasy jebane Jaja się kleją do nóg od pierdzenia w stołek cały dzień to dla własnego komfortu trzeba się odświeżyć.
ALE KTO MOWI ZEBY SIE NIE KĄPAC ?
na wielkanoc i boże narodzenie -to masz juz 2 razy
do tego na chrzest ,komunie i slub - to masz juz 3 razy dodatkowe do tego jak zachorujesz i idziesz do szpitala tez trzeba sie wykapac - x razy dodatkowe
KTO MOWI ZE SIE NIE TRZEBA KĄPAĆ
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Reser
O, jednak nie padaka - zaciąg. Znowu qrwy zdanie zmieniły.
Ile to razy dziennie "trend" się odwraca? Ja już nie nadążam z liczeniem.
A na interwale dziennym ten sam level co w końcówce stycznia.
czego nie rozumiesz
podciagali powoli ,na koniec strzal w potylice misia I MOZNA SPADAC - jak leszcza strzasna A JAK NIE TO ZNOWU W GORE
jak w koncu strzasna to ciurkiem na dół jak leszcz sie dosiadzie to znowu w gore
i tak w kolo Macieju OD STU LAT
Taka sqrwiała faza rynq teraz jest od dwóch tygodni. Przecież tak nie jest zawsze. Nie pamiętasz jak to jest gdy spada NQ 400pkt bierzesz longa bo "tanio" a to napierdala kolejne 600? Czasem tak jest, że nawet ząbka korekty nie chcą zrobić tylko zazwyczaj wtedy gdy tego shorta nie masz i czekasz wyżej aż podbiją żeby go wziąć a gdy masz to ci 30 razy wtedy podbijają byś go zamknął.
Reser
do tego na chrzest ,komunie i slub - to masz juz 3 razy dodatkowe do tego jak zachorujesz i idziesz do szpitala tez trzeba sie wykapac - x razy dodatkowe
Thorgall
AgroTrader MOD
Thorgall
On jest z Olsztyna A tam sa specyficzne zwyczaje -nawet komornikowi nie przepuszczą
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008