Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 00:13
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Neuron, Sir Nick, Zibi
Administrator do spraw technicznych: Dziadek
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 02:14
1.
AgroTrader and Odyseusz like this post
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 04:51
Być drugi za Zygmuntem to jak wygrać. A coś Izrael boi się o ukradziną kasę przez ruskich oligarchów. W końcu są to głównie żydzi rosyjscy ( ot, taki przypadek). Jak się za nich wezmą to USA może docisnąć żydków i skonfiskować ich majątki, dlatego Izrael jest taki prorosyjski...tfu chooy im w dupę szanowałem ich do teraz ....
Tymczasem ambasada Izraela rozpoczęła mapowanie 20 głównych izraelskich firm działających w Rosji, próbując przekonać je do dobrowolnego przyłączenia się do sankcji w przyszłym tygodniu, tak jak zrobiły to inne międzynarodowe przedsiębiorstwa. Dzieje się to po tym, jak izraelski rząd wyjaśnił, że nie ma przepisów pozwalających mu zmusić prywatne firmy do zerwania lub ograniczenia więzi z Rosją.
Kasa kasa uber alles !!! a potem zdziwienie, ze swiat ich nie lubi
AgroTrader lubi tą wiadomość
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 06:34
North Korea Rebuilds Nuclear Testing Site After 2018 Collapse
The confirmation comes courtesy of the South Korean military.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 07:26
Cholera byłem defekować a zapomniałem, ze dziś sobota.
No nie da się oddefekować czyli anulować defekacji.
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 07:40
Zygmunt de Bill napisał:
1.
Ustosunqję się do wczorajszego bo już tak mnie zamuliło, że zasnąłem z pilotem w łapie.
ZdB napisał:
Masz talent do wynajdywania najbardziej pedalskich piw. Sam wyszuqjesz, czy sprzedawca już ma dla ciebie gotowe? A piłeś kiedy Pilsnerka Urquella?
1/5
Otóż gawno się znasz bo TO NIE JEST PEDALSKIE PIWO!
I ocenę ma znacznie wyższą. Jak możesz dać 1/5 na podstawie samego zdjęcia na compie nawet nie powąchawszy?
Piwa pedalskie to są takie jak np. Sommersby, Desperados, Redds, Karmi i każde inne z dolanym sokiem bądź - o zgrozo - pite przez słomkę.
To są pedalskie piwa i ja takich nie qpuję. Miss You to dobry craftowy bronek na nowozelandzkich odmianach chmielu. I nie rozumiem jak to mogło Odyseusza do kibla pogonić - mnie nie pogoniło bo piłem wczoraj a defekowałem dzisiaj.
Pilsner Urquell pewnie że piłem, mnóstwo razy. Wszystkie znane piwa koncernowe piłem i to nie raz a szukam nowych smaqw browarniczych a nie wiecznie pić to samo. PU jest ok ale Grolsch mi nie podchodzi jakoś.
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 07:44
kamikaze napisał:
North Korea Rebuilds Nuclear Testing Site After 2018 Collapse
The confirmation comes courtesy of the South Korean military.
Kim sobie może straszyć - raczej nikt go na poważnie nie bierze. On nie ma takich pieniędzy ani tylu ludzi co Putler więc nie stanowi realnego zagrożenia. Tam problem z głodem mają a głodny żołnierz to nie żołnierz. "Potęga" Korei DPR jest tylko na zdjęciach i filmikach. W realu nie sądzę by byli w stanie zaatakować sqtecznie jakikolwiek kraj.
Jakby chcieli uderzyć na Południe, to Jankesi z bazy Osan w tej normalnej Korei by zamienili Pyongyang w zgliszcza. https://en.wikipedia.org/wiki/Osan_Air_Base
Korea DPR nie posiada niczego poza biedą i terrorem no to czymś się musi gruba świnia pokazać światu.
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 07:57
Osły napisał:
Po pierwsze, głupota Hitlera. W pierwszych miesiącach kampanii na stronę Niemców przeszły 4 mln żołnierzy Armii Czerwonej. Członkowie narodów ujarzmionych przez Związek Sowiecki nie mieli najmniejszej ochoty walczyć za znienawidzonych czerwonych komisarzy. Żołnierze Wehrmachtu byli witani jak wyzwoliciele. Gdyby Niemcy wykorzystali ten antykomunistyczny entuzjazm, obaliliby reżim Stalina w kilka miesięcy. Hitler był jednak wierny swojej idiotycznej rasistowskiej ideologii. Zamiast wyzwalać narody słowiańskie spod czerwonego jarzma, wprowadził na Wschodzie brutalny reżim okupacyjny. A sowieckich żołnierzy, którzy poddali się Niemcom, zagłodził w straszliwych obozach jenieckich. W efekcie Armia Czerwona zaczęła stawiać opór, a wreszcie przeszła do kontrofensywy.
No tak bo malarza pojebało z czasem. Ale to potwierdza opowieść mojej nie żyjącej od dawna babci, że już z dwojga złego lepiej było trafić pod oqpację hitlerowską niż stalinowską. Ta bestialska dzicz ze wschodu od zawsze była po wielokroć bardziej okrutna i to nawet względem swojego narodu niż słynni z masowych zbrodni Niemcy. Nie wiem czy Niemcy też mordowali własny naród ale chyba nie
Słyszałem opinię, że mniej więcej od połowy WW2 armia faszystowska była tak potężna, że była w stanie wojnę wygrać gdyby malarz sie nie wpierdalał i zostawił wolną rękę swoim generałom A ten pojeb ich zaskakiwał i sabotował ich pomysły coraz bardziej nielogicznymi decyzjami jak choćby ofensywa na Ardeny, która zakończyła się klęską Reichu i była punktem przegięcia paraboli w dół do upadq reżimu. Dla świata dobrze, że tak się stało ale z wojskowego pkt widzenia to malarz od mniej więcej 1942r. tylko przeszkadzał Niemcom w prowadzeniu wojny.
Barbarossa też się nie udała właśnie po pierwsze dlatego, że nie wykorzystali nienawiści czerwonoarmistów do własnego reżimu ale po drugie też w złej porze roq zaczęli ten atak i SS-mani doznali szoq poznawczego co to znaczy "ruskie zimno". Malarz ich logistycznie nie przygotował na takie chamskie mrozy - widocznie sam się nie spodziewał, że tam potrafią dwucyfrowe minusy doqrwić albo zakładał, że to sie wcześniej skończy.
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:14
Zobaczcie jaką zbrodnią jest wojna na każdej płaszczyźnie. Oprócz ludzkich tragedii to taka wojna jest też potężnym zanieczyszczeniem środowiska. Z bomb i rakiet to kwiatki nie lecą tylko ciężka brudna chemia, która wraz z odłamkami stali dostaje się do środowsika. Niech jeszcze wysadzą jakąś fabrykę ze składowanymi odpadami niebezpiecznymi albo tamę w okolicach Kijowa to się zmiesza woda pitna ze ściekami i odpadami i to doprowadzi do gigantycznej klęski ekologicznej a może nawet kolejnej pandemii. Nawet jeśli zdobędą tą Ukrainę, to to będzie pyrrusowe zwycięstwo - dostaną kraj zniszczony, zatruty i ze zbuntowaną przesiąkniętą antykacapską nienawiścią ludnością. A jeszcze jest kwestia radiacji z elektrowni.
Jak można qrwa mać w tych czasach prowadzić takie wojny jak 80 lat temu? To jest cofanie świata o wiek. Wtedy nie było elektrowni atomowych ani fabryk z groźnymi odpadami a teraz są.
Ten pierdolony Putler powinien być żywcem ze sqry obdzierany przez tydzień aż skona i 200 razy przeprosi za każdą wyrządzoną krzywdę. Taka kara powinno to ścierwo ludzkie, tego ŚMIECIA PIERDOLONEGO, tą komunistyczną gnidę spotkać a UPAińcy doświadczeni Wołyniem myślę, że by sobie z tym kapitalnie poradzili.
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:24
podobno putin został oszukany przez wojskowych co do siły rosyjskiej armii serce się kraje...
jak to mówią "Kto mieczem wojuje, od miecza ginie" cała rosja została zbudowana i jeszcze na razie trwa dzięki kłamstwu i propagandzie a teraz dzięki kłamstwu się rozleci (miejmy nadzieję) Bóg obrócił kłamstwo i pychę przeciwko tyranowi, własny grzech tyrana niszczy, jak to zawsze się dzieje
putin desperacko poszukuje sojuszników, Łukaszenka zdaje się sprytnie się wymiguje od bezpośredniego udziału w wojnie najemników od Asada nie wystarczy, zresztą jak w nocy złapie ich -10 st. C to Ukraińcy nad ranem ich rozbroją bez jednego wystrzału... trwa tajny pobór w Rosji, to jest niebezpieczne
rozdzielenie sił pod Kijowem eksperci traktują jako osłabienie a nie wzmocnienie ataku trudniej będzie zaopatrzyć rozdrobione oddziały w paliwo i amunicję, a Ukraińcom łatwiej robić zasadzki na małe grupy i niszczyć je
także pojawiają się powody do delikatnego optymizmu
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:29
Świat cywilizowany wyrósł już z tego etapu prowadzenia wojen bo postęp technologiczny, ogólny dobrobyt i zglobalizowana sieć zależności handlowych powoduje, że takie wojny są skrajnie nieopłacalne dla każdego. To są sytuacje lose-lose gdzie w razie wojny będą wyłącznie przegrani. Po okropieństwach XX wieq tamte wojny były raczej ostatnimi ale to dotyczy CYWILIZOWANEGO świata jakim jest np. Unia Europejska.
Rosję ciężko nazwać krajem cywilizowanym w ogóle i taka jedna sqrwiała kanalia nagle burzy cały porządek europejski tak pieczołowicie wypracowany przez cały kontynent od Planu Marshalla i późniejszego zjednoczenia Niemiec i upadq Sajuza.
To tak można przyrównać do sytuacji gdzie qlturalni ludzie na levelu siedzą sobie w eleganckiej restauracji (Unia Europejska) a nagle znikąd pojawia się prymitywny śmierdziel w dresie i onucach i bezczelnie rzuca w nich gównem. Tak to metaforycznie można porównać.
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:34
kamikaze napisał:
podobno putin został oszukany przez wojskowych co do siły rosyjskiej armii serce się kraje...
jak to mówią "Kto mieczem wojuje, od miecza ginie" cała rosja została zbudowana i jeszcze na razie trwa dzięki kłamstwu i propagandzie a teraz dzięki kłamstwu się rozleci (miejmy nadzieję) Bóg obrócił kłamstwo i pychę przeciwko tyranowi, własny grzech tyrana niszczy, jak to zawsze się dzieje
putin desperacko poszukuje sojuszników, Łukaszenka zdaje się sprytnie się wymiguje od bezpośredniego udziału w wojnie najemników od Asada nie wystarczy, zresztą jak w nocy złapie ich -10 st. C to Ukraińcy nad ranem ich rozbroją bez jednego wystrzału... trwa tajny pobór w Rosji, to jest niebezpieczne
rozdzielenie sił pod Kijowem eksperci traktują jako osłabienie a nie wzmocnienie ataku trudniej będzie zaopatrzyć rozdrobione oddziały w paliwo i amunicję, a Ukraińcom łatwiej robić zasadzki na małe grupy i niszczyć je
Łukaszenka to sam jest zesrany bo on raczej nie chce się w tą wojnę mieszać ale jest pod butem Putlera i nie bardzo mu się może sprzeciwić bo wtedy i jego kraj podzieli los Ukrainy. Dlatego tak lawiruje bo nie do końca wie jak z tego wybrnąć.
W Syrii też zimą jest zimno i bywają mrozy nocami czasem - to nie jest klimat tropikalny. Tacy najemnicy to raczej są zahartowani na tyle, że mróz ich nie wystraszy. Byłem w Syrii właśnie w marcu 11 lat temu to dni były dość gorące ale noce fhuj zimne. Też szkoda tego kraju bo całkiem ładne budowle tam mieli a teraz wszystko rozpierdolone w gruz przez jakaś chorą wojnę, której końca nie widać. Nie zdążyłem zwiedzić Homs ani Aleppo bo właśnie wtedy się wojna zaczynała i trzeba było spierdalać.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:40
Market Trader napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
1.
Ustosunqję się do wczorajszego bo już tak mnie zamuliło, że zasnąłem z pilotem w łapie.
ZdB napisał:
Masz talent do wynajdywania najbardziej pedalskich piw. Sam wyszuqjesz, czy sprzedawca już ma dla ciebie gotowe? A piłeś kiedy Pilsnerka Urquella?
1/5
Otóż gawno się znasz bo TO NIE JEST PEDALSKIE PIWO!
I ocenę ma znacznie wyższą. Jak możesz dać 1/5 na podstawie samego zdjęcia na compie nawet nie powąchawszy?
Piwa pedalskie to są takie jak np. Sommersby, Desperados, Redds, Karmi i każde inne z dolanym sokiem bądź - o zgrozo - pite przez słomkę.
To są pedalskie piwa i ja takich nie qpuję. Miss You to dobry craftowy bronek na nowozelandzkich odmianach chmielu. I nie rozumiem jak to mogło Odyseusza do kibla pogonić - mnie nie pogoniło bo piłem wczoraj a defekowałem dzisiaj.
Pilsner Urquell pewnie że piłem, mnóstwo razy. Wszystkie znane piwa koncernowe piłem i to nie raz a szukam nowych smaqw browarniczych a nie wiecznie pić to samo. PU jest ok ale Grolsch mi nie podchodzi jakoś.
Dał 1/5 bo nie można 0/5
Jak Cie nie pogoniło przecież mimo soboty defekowałeś - to przez to pedslskie piwo
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:41
Market Trader napisał:
kamikaze napisał:
Łukaszenka to sam jest zesrany bo on raczej nie chce się w tą wojnę mieszać ale jest pod butem Putlera i nie bardzo mu się może sprzeciwić bo wtedy i jego kraj podzieli los Ukrainy. Dlatego tak lawiruje bo nie do końca wie jak z tego wybrnąć.
W Syrii też zimą jest zimno i bywają mrozy nocami czasem - to nie jest klimat tropikalny. Tacy najemnicy to raczej są zahartowani na tyle, że mróz ich nie wystraszy. Byłem w Syrii właśnie w marcu 11 lat temu to dni były dość gorące ale noce fhuj zimne. Też szkoda tego kraju bo całkiem ładne budowle tam mieli a teraz wszystko rozpierdolone w gruz przez jakaś chorą wojnę, której końca nie widać. Nie zdążyłem zwiedzić Homs ani Aleppo bo właśnie wtedy się wojna zaczynała i trzeba było spierdalać.
zimno a mróz to gigantyczna różnica
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:42
Wojna wojną ale czyhający za rogiem kryzys ekonomiczny moim zdaniem Polski nie ominie.
Oczywiście inwestorzy z GPW jak zwykle widzą to skrajnie odwrotnie
Paranoja z tą giełdą, dlatego trzeba wyłączyć zupełnie jakąkolwiek logikę i podążać za świeczkami. Dzięki takiemu podejściu wczoraj przytuliłem na longu zamiast się irytować czemu te qrwy rosną.
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:45
martwi mnie to, że w trakcie wojny może nie być przewrotu, bo to by mogło po wojnie niezależnie od intencji zostać potraktowane jako zdrada a putin sam z siebie może być niezdolny do zawarcia pokoju, przyznania się do porażki, do strat osobowych i w sprzęcie, do klęski jego polityki imperialnej, do żałosnego stanu armii, do niekompetencji swojej i wywiadu, do tego że zhańbił na zawsze rosyjskich żołnierzy wydając im rozkaz zabijania cywili i równania z ziemią miast - w których i Rosjanie mieszkają równa z ziemią "kolebkę Rosji", to nie będzie mu nigdy zapomniane wiadomo że kolebka to jest gdzie indziej, w Mongolii, ale w głowie putina i Rosjan jest właśnie na ziemiach Ukrainy putin może mieć problem z przyznaniem, że marząc o byciu putinem wielkim, putinem zdobywcą, został putinem łajdakiem, putinem mordercą, putinem szalonym putinowi teraz to już tylko broń masowego rażenia została, czy jej użyje? bo na długie przeciąganie wojny rosja chyba nie będzie miała sił
mam nadzieję, że pomimo tego co napisałem w pierwszym zdaniu, znajdzie się grono odważnych i odsunie putina od władzy może coś mu podadzą by zasłabł i pojawi się komunikat z kremla że wódz miał atak serca, czy coś w tym rodzaju a ludzie którzy przejmą władzę podejmą decyzję o zakończeniu wojny, albo przynajmniej będą negocjowali warunki zawarcia pokoju
Janko Traderroo lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:47
z całej tej wojny widać że brak moralności + władza, to przepis na katastrofę
ludzie u władzy powinni cechować się wysokimi standardami etycznymi - to powinna być najważniejsza "kompetencja" przywódców stojących na czele państw
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:54
ekspert:
"Putinowi powiedziano, że ma 10 tys. pocisków. W rzeczywistości miał 1000. To dziwne, że nie pamiętał, jak okłamywał własnych szefów jako młody oficer KGB. Takie kłamstwo jest powszechne w ich kulturze".
trudno się nie uśmiechnąć mimo ponurych czasów
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 08:54
Za dużo się zebrało aby nie wywołać recesji.
olbrzymi napływ uchodźców, dla których na pomoc Vateusz wytrzasnął miliardy "z nieba" (żeby nie napisać z dupy) - dodatkowo ta pomoc nie jest sprecyzowana czasowo czyli nie wiadomo na jak długo i co później
galopująca inflacja, z którą walczy Głapiński
niższe wpływy budżetowe przez uruchomione tarcze antyinflacyjne - czyli wpływa do budżetu mniej ale wypływa więcej bo uchodźcy czyli cudowne rozmnożenie jak Jezus w Kanie Galilejskiej rozmnożył chleb
ogromny burdel w firmach związany z Polskim nieŁadem
brak wypłaty siana z Funduszu Odbudowy - nie wiadomo czy w ogóle będzie
kary nałożone przez TSUE do zapłaty
I dalsze konsekwencje tych działań. Jeśli Głapcio podnosi stopy to siadaja hipoteki czyli nieruchy ogólnie - sqtek opóźniony ale niechybny. Wycofanie tarcz antyinflacyjnych latem dodatkowo podbije ceny czyli inflację co skłoni jastrzębia do dalszego podnoszenia stóp co jeszcze bardziej zaciśnie pętlę na nieruchach i też konsumpcji bo dotychczasowi kredyciarze będą musieli ograniczyć konsumpcję aby podołać podwyżkom rat - to czynnik obniżajacy inflację ale też recesjogenny. Spadek wartości PLN oznacza wzrost kosztów obsługi zadłużenia zagranicznego i spadek opłacalności importu bez podwyżek cen w kraju.
Dużo tego jest i w pewnym momencie jakieś sqmulowane combo tych czynniqw spowoduje u nas totalną padakę w gospdarce ale niekoniecznie na GPW bo to jest całkiem odrealnione od dupy i sobie może róść ile chce.
Z tego co dobre się zapowiada na ten rok to uruchomienie Baltic Pipe o ile z dupy nie zostanie to wstrzymane przez jakaś qriozalną decyzję Danii bo siedliska ptactwa czy inne bzdury.
thorgall lubi tą wiadomość
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:00
A struktura demograficzna napływających uchodźców nie jest kompatybilna z zapotrzebowaniem rynq pracy w Polsce. Warto ten temat nadmienić gdyż jak wiemy z racji powszechnej mobilizacji Ukraińców przedostają się do Polski głównie kobiety z bachorami i dziadki a rynek pracy w Polsce potrzebuje w większości mężczyzn, którzy zostali bronić Ukrainy. Tak więc tylko część z tych bab znajdzie jakieś zatrudnienie a reszta będzie gnić na socjalach a rynek pracy i tak będzie miał duże luki.
To sorry ale ja wyższych podatqw już nie dam rady udźwignąć. Nie zarżnę się na 3 etaty żeby oprócz naszych polskich nierobów dodatkowo utrzymywać jeszcze ukraińskich.
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:04
Swoją drogą taki kryzys uchodźczy to okazja dla mafii od żywego towaru żeby zwerbować jakieś młode ładne Svietlany do zachodnich bajzli.
Na pewno takie akcje juz mają miejsce. Pewnie prosto do DE i NL jadą.
Jako dziwka w NL zarobi przez tydzień tyle co przez rok na Ukrainie to która nie pojedzie całkiem dobrowolnie nawet?
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:08
Dobra, czas na drugiego kawulca i śniadanie.
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:16
Market Trader napisał:
Swoją drogą taki kryzys uchodźczy to okazja dla mafii od żywego towaru żeby zwerbować jakieś młode ładne Svietlany do zachodnich bajzli.
Na pewno takie akcje juz mają miejsce. Pewnie prosto do DE i NL jadą.
Jako dziwka w NL zarobi przez tydzień tyle co przez rok na Ukrainie to która nie pojedzie całkiem dobrowolnie nawet?
męskie dziwki też pewnie dobrze zarabiają nie myślałeś by się w NL zatrudnić w tej roli?
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:32
ależ jest postęp w prockach dzięki wyścigowi Intela i AMD dopóki Intel deklasował konkurencję niewiele się działo a teraz niemalże co miesiąc czegoś nowego się dowiadujemy
do dużych obciążeń https://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-ryzen-threadripper-pro-5000-premiera-topowych-procesorow-zen.html
i do gier https://ithardware.pl/aktualnosci/amd_ryzen_7_5800x3d_cena_i_data_premiery_cpu_z_3d_v_cache-20252.html
ten Ryzen 7 5800X3D wygląda interesująco TDP tylko 105 W, a zdolności obliczeniowe duże
MaxMartini
Liczba postów : 445 Location : Wrocław Registration date : 03/08/2011
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:38
Market Trader napisał:
Za dużo się zebrało aby nie wywołać recesji.
olbrzymi napływ uchodźców, dla których na pomoc Vateusz wytrzasnął miliardy "z nieba" (żeby nie napisać z dupy) - dodatkowo ta pomoc nie jest sprecyzowana czasowo czyli nie wiadomo na jak długo i co później
galopująca inflacja, z którą walczy Głapiński
niższe wpływy budżetowe przez uruchomione tarcze antyinflacyjne - czyli wpływa do budżetu mniej ale wypływa więcej bo uchodźcy czyli cudowne rozmnożenie jak Jezus w Kanie Galilejskiej rozmnożył chleb
ogromny burdel w firmach związany z Polskim nieŁadem
brak wypłaty siana z Funduszu Odbudowy - nie wiadomo czy w ogóle będzie
kary nałożone przez TSUE do zapłaty
I dalsze konsekwencje tych działań. Jeśli Głapcio podnosi stopy to siadaja hipoteki czyli nieruchy ogólnie - sqtek opóźniony ale niechybny. Wycofanie tarcz antyinflacyjnych latem dodatkowo podbije ceny czyli inflację co skłoni jastrzębia do dalszego podnoszenia stóp co jeszcze bardziej zaciśnie pętlę na nieruchach i też konsumpcji bo dotychczasowi kredyciarze będą musieli ograniczyć konsumpcję aby podołać podwyżkom rat - to czynnik obniżajacy inflację ale też recesjogenny. Spadek wartości PLN oznacza wzrost kosztów obsługi zadłużenia zagranicznego i spadek opłacalności importu bez podwyżek cen w kraju.
Dużo tego jest i w pewnym momencie jakieś sqmulowane combo tych czynniqw spowoduje u nas totalną padakę w gospdarce ale niekoniecznie na GPW bo to jest całkiem odrealnione od dupy i sobie może róść ile chce.
Z tego co dobre się zapowiada na ten rok to uruchomienie Baltic Pipe o ile z dupy nie zostanie to wstrzymane przez jakaś qriozalną decyzję Danii bo siedliska ptactwa czy inne bzdury.
hipoteki nie siądą mimo wzrostu kosztu kredytu napływ ukraincow załatwi odpowiedni popyt i ceny sie utrzymaja
na ukrainie nie bierze sie kredytow na nieruchomosci, tam ludzie kupuja nieruchomosci za gotowke w dolarach! nie ze wojna ale od lat nieruchomosic wyceniane byly tam w dolarach
do polski emigruje zwykle ci zaradni majetni ukraincy, oni maja gotowke ze soba, sa w stanie podtrzymac obecne ceny albo nawet je podniesc!
tyle tylko ze Polak biedny i musi kupowac za kredyt ktory bedzie bardzo drogi bo wysokie stopy a nieruchomosci nie stanieja (stanialyby przy wysokich stopach gdyby nie bylo takiego naplywu ukraincow)
czyli perspektywa posiadania wlasnego mieszkania bardzo sie oddali postepujace zubozenie polakow, mieszkanie to bedzie luksus na ktory zwyklego polaka stac nie bedzie, to powrot do lat 90tych
a wysoka inflacja NA CALYM SWIECIE bedzie trwala dekade to jest efekt dekady dodruku to nie przypadek
po dekacie darmowego pieniadza musi przyjsc czas zaplaty, zaplaca normalni ludzie i obniza swoj poziom zycia nie bedzie zadnego resetu ludzie, ten kto wydrukowal musi dostac swoje
Ostatnio zmieniony przez MaxMartini dnia Sob 12 Mar 2022, 10:27, w całości zmieniany 3 razy
Małolat and thorgall like this post
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6031 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:39
POlityczny zbrodniarz Donald Tusk - retrospekcja
kamikaze, PINGWIN (Z MADAGASKARU), AgroTrader and Kazik Kowalski like this post
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:53
Dopytywany o to, jak jego zdaniem potoczą się wydarzenia w Ukrainie, odparł, że "wojna zakończy się wkrótce całkowitą klęską Rosji". "To będzie początek końca byłego imperium. Jestem przekonany, że w Kijowie odbędzie się proces przestępców, którzy doprowadzili do tej wojny. I zrobię o tym film" – podsumował.
oby tak własnie było
Odyseusz lubi tą wiadomość
MaxMartini
Liczba postów : 445 Location : Wrocław Registration date : 03/08/2011
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 09:56
Dopytywany o to, jak jego zdaniem potoczą się wydarzenia w Ukrainie, odparł, że "wojna zakończy się wkrótce całkowitą klęską Rosji". "To będzie początek końca byłego imperium. Jestem przekonany, że w Kijowie odbędzie się proces przestępców, którzy doprowadzili do tej wojny. I zrobię o tym film" – podsumował.
oby tak własnie było
dziecinna naiwnosc zeby tak myslec kleska moze byc w tym sensie ze ogromne straty, potrwa to dlugo, i najmniej putin zadowoli sie rosyjsko jezycznymi terenami wschodnimi
ale nikt nie bedzie za to putina sadzil, to oczywiste
jesli to bedzie koniec tego imperum to bedzie to koniec zachodniego swiata juz widac ze sankcje bardziej uderzaja w zachod
Małolat and thorgall like this post
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 10:34
Rosyjski państwowy koncern energetyczny Gazprom powinien zrezygnować z magazynów gazu w Niemczech - powiedział niemieckiej agencji prasowej DPA Michael Kruse, rzecznik grupy parlamentarnej FDP ds. polityki energetycznej.
„Nie może być tak, że Rosja jest największym dostawcą gazu i jednocześnie posiada duże magazyny w Niemczech, należy pilnie dokonać rozdziału” - oświadczył Kruse.
no wreszcie, Niemcy się budzą
Odyseusz lubi tą wiadomość
Reser
Temat: Re: UFO 12-13 03 2022 r. Weekend Sob 12 Mar 2022, 10:50