Opcjoner cos pisał wczoraj czy przedwczoraj, że DAX sie zwali kilkaset punktów, i ja sie z tym zgadzam
To tylko moje wrażenie było takie ale Hirek stwierdził, że nie będzie kryzysu i chooy.
Hirek to sie wiecznie myli: nie miało być inflacji, potem nie miała byc wyższa, potem miała być przejsciowa.... chłop trochę zaklina rzeczywistość a "rynki" chca w te bajdy wierzyć.
REALISTA lubi tą wiadomość
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10365 Registration date : 05/08/2019
Opcjoner cos pisał wczoraj czy przedwczoraj, że DAX sie zwali kilkaset punktów, i ja sie z tym zgadzam
To tylko moje wrażenie było takie ale Hirek stwierdził, że nie będzie kryzysu i chooy.
Hirek to sie wiecznie myli: nie miało być inflacji, potem nie miała byc wyższa, potem miała być przejsciowa.... chłop trochę zaklina rzeczywistość a "rynki" chca w te bajdy wierzyć.
Dziwne to, zrozumiał bym gdyby była możliwość zarobkowania jedynie na wzrostach. Ale przecież można też zarabiać na spadkach więc w czym mają problem spadać?
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Może i tak ale JEDNO. Nawet masz liczbę pojedynczą napisaną. Czym innym jest jedno piwko po robocie q czym innym naqrwić się jak szpak od razu czteropakiem.
....... PO pierszym czteropaku czuje, że coś przyjołem (piwo - liczba POjedyncza ) ......... PO drugim pracuje na wysokościach około 3 m ............. a PO czecim (czteropaku) ...... dopiero czuje sie lekko POgrzany ...... i ide lulu
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Może i tak ale JEDNO. Nawet masz liczbę pojedynczą napisaną. Czym innym jest jedno piwko po robocie q czym innym naqrwić się jak szpak od razu czteropakiem.
....... PO pierszym czteropaku czuje, że coś przyjołem (piwo - liczba POjedyncza ) ......... PO drugim pracuje na wysokościach około 3 m ............. a PO czecim (czteropaku) ...... dopiero czuje sie lekko POgrzany ...... i ide lulu
na wyskoksciach czy metry?ja pierdziu to gdzie tak wysokie chlodziarki do napojow przedaja?
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
nadajnik wytlumacz mi ten fenomen rynkow,zapitalasz do roboty ,masz przyniesc pensje do chalupy np 6tys,przynosisz 2 tys i co na to Twoja Zocha ,sciera przez łeb a u murzyna prognoza pkb 0,5% wynik -0,9 % i radosc,murzynska zocha zachwycona
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
No proszę
Liczy się Fed, a nie gospodarka
Tomasz Gessner - Tavex 28 lipca 2022 14:42
Uzależniony od dodruku rynek niespecjalnie przejmuje się od dłuższego czasu danymi z realnej gospodarki, a zdecydowanie bardziej potencjalną odpowiedzią Fedu na te dane. Ujemny odczyt PKB dwa kwartały z rzędu oznacza, że Fed ma się teraz czym martwić,
pomimo wczorajszego bagatelizowania rzeczywistości przez Powella, czy prób redefiniowania pojęcia recesji przez Biały Dom.
Te dane oznaczają też, że wczorajsza próba złagodzenia retoryki przez Fed nie była przypadkowa.
Nadaje ze Stronia
nadajnik wytlumacz mi ten fenomen rynkow,zapitalasz do roboty ,masz przyniesc pensje do chalupy np 6tys,przynosisz 2 tys i co na to Twoja Zocha ,sciera przez łeb a u murzyna prognoza pkb 0,5% wynik -0,9 % i radosc,murzynska zocha zachwycona
...... u Jankesa stagflacja na pełnej uuurwie
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
No proszę
Liczy się Fed, a nie gospodarka
Tomasz Gessner - Tavex 28 lipca 2022 14:42
Uzależniony od dodruku rynek niespecjalnie przejmuje się od dłuższego czasu danymi z realnej gospodarki, a zdecydowanie bardziej potencjalną odpowiedzią Fedu na te dane. Ujemny odczyt PKB dwa kwartały z rzędu oznacza, że Fed ma się teraz czym martwić,
pomimo wczorajszego bagatelizowania rzeczywistości przez Powella, czy prób redefiniowania pojęcia recesji przez Biały Dom.
Te dane oznaczają też, że wczorajsza próba złagodzenia retoryki przez Fed nie była przypadkowa.
Ano właśnie,mieli redukować aktywa ,z tego co pamiętam o 80,czy 90mld od maja a skupują I jak tu wierzyć instytucjom-prostytucjom
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
"rynek" wierzy w to, co chce wierzyć. Zaklinanie rzeczywistości. Od częstszego mieszania herbata nie będzie słodsza. No ale skoro sa tacy, co wierzą Matołuszowi to czemu by nie mieli wierzyć Hieronimowi? Nadmiar kasy trafił do 1% najbogatszego ubermenschen, na resztę został nałożony "podatek inflacyjny" a to ta "reszta", czyli umowne 99% nakręca PKB a nie bezosy, muzgi czu cukenbergi.
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10365 Registration date : 05/08/2019
...... u Jankesa stagflacja na pełnej uuurwie
Hieronim przyjął znaną u nas taktykę: zbij termometr nie bedziesz miał goraczki Bańki centralne z FED-em na czele narobiły pasztetu i teraz na konferencjach odprawiają czary. Po prostu należy przejść przez bessę i recesje i sytuacja sie unormuje, ale banksterzy centralni na siłe chca zmienic prawa fizyki i ekonomii