Liczba postów : 31078 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
Temat: UFO - 10.01.2023r. Pon 09 Sty 2023, 23:40
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Murzyn zaczął sranie wieczorem, teraz kontynuuje, rano wszystko zasra, a w południe gówno rozleje się po Europie całej. Agros zarabia, ku.... co tu robić, co tu robić? Ja bez pozycji otwartej, bo mnie Opcjoner wystraszył, teraz już za późno eS otwierać, eL się boję, co tu robić? Wiem! Skondensuję to ogrzewaczem! A niech koorwa wiedzą z kim tańczą ...
P.S. A .. i jeszcze pozdrowić chciałem wszystkich normalnych co jeszcze na forum zostali!
REALISTA and AgroTrader like this post
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6012 Registration date : 20/10/2018
No nie mogę spać... obudził mnie łomot wyważanych drzwi... czy to Ci z wypasionymi L? NQ wybił wczoraj dolną bandę kanału górą, dotknął górnej i spierdolił się opuszczając na tę chwilę już owy. Zasięg RGR 10700 czyli ostatni dołek. DAX mu na pewno pomoże bo dopiero zaczyna korektę.
REALISTA and AgroTrader like this post
Ed
Liczba postów : 3465 Age : 48 Location : Chorzów / Wuppertal Registration date : 29/08/2007
Murzyn zaczął sranie wieczorem, teraz kontynuuje, rano wszystko zasra, a w południe gówno rozleje się po Europie całej. Agros zarabia, ku.... co tu robić, co tu robić? Ja bez pozycji otwartej, bo mnie Opcjoner wystraszył, teraz już za późno eS otwierać, eL się boję, co tu robić? Wiem! Skondensuję to ogrzewaczem! A niech koorwa wiedzą z kim tańczą ...
P.S. A .. i jeszcze pozdrowić chciałem wszystkich normalnych co jeszcze na forum zostali!
Ja juz też nie wiem co robić. Jachty mnie juz nudzą... moze przerzuce sie na rower?
AgroTrader lubi tą wiadomość
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46559 Registration date : 03/09/2007
Szkoły publiczne w Seattle złożyły pozew przeciwko kilku największym firmom z branży mediów społecznościowych, oskarżając je o odpowiedzialność za "kryzys zdrowia psychicznego wśród amerykańskiej młodzieży". W piątek w Sądzie Okręgowym USA w stanie Waszyngton złożono niemal stustronicowy pozew. Według szkół z Seattle firmy stojące za takimi platformami jak TikTok, Facebook, Instagram, YouTube i Snapchat "kultywowały i wykorzystywały ich uzależniającą naturę, co doprowadziło do rosnącej liczby dzieci dotkniętych lękiem i depresją, a także rosnącej liczby tych, którzy rozważają lub dokonują samookaleczeń".
AgroTrader lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51892 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Szkoły publiczne w Seattle złożyły pozew przeciwko kilku największym firmom z branży mediów społecznościowych, oskarżając je o odpowiedzialność za "kryzys zdrowia psychicznego wśród amerykańskiej młodzieży". W piątek w Sądzie Okręgowym USA w stanie Waszyngton złożono niemal stustronicowy pozew. Według szkół z Seattle firmy stojące za takimi platformami jak TikTok, Facebook, Instagram, YouTube i Snapchat "kultywowały i wykorzystywały ich uzależniającą naturę, co doprowadziło do rosnącej liczby dzieci dotkniętych lękiem i depresją, a także rosnącej liczby tych, którzy rozważają lub dokonują samookaleczeń".
cos w tym jest - młodzi wychowani hodowani na tik tokach z wszelkimi prawami i w zasadzie bez zadnych obowiazków
jeden instruktor nauki jazdy mowil o obecnej młodzieży w kontekscie rozpierdalajacych sie ostatnio u nas na dogach mlodych kierowcow
ze u nich mlodych ludzi na kursy prawa jazdy przeważnie zapisuja rodzice i np. ostanio matka zapisywała na kurs swoje 35letnie dziecko .....
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
REALISTA lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51892 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
To sam sobie przeczysz. Skoro ma zasrać wszystko do południa, to znaczy, że ma być niżej niż w tej chwili no to jak za późno S otwierać? Czy może jednak nie zasra? Skoro ma zasrać to jest pewniaczek nawet teraz a może nie jesteś taki pewny jednak?
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Wto 10 Sty 2023, 05:33, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Gdzie ty znowu masz ten krach swój zasrany? Ja ślepy jestem czy nienormalny czy ty pojebany?
NQ jest 0.25% niżej niż zamknięcie i jednocześnie na levelu sprzed wczorajszego otwarcia - ja tu krachu nie widzę. Ty naprawdę już zapomniałeś rok 2008 jak wyglądały prawdziwe krachy. Bo ja pamiętam jak Nikkei leciał dwie doby z rzędu po 10% a Jankes po 5-7% przez kilka sesji i to był krach a nie ta popierdółka teraz co jest. Przecież to jest korekta, Niemiec nawet wyżej się zatrzymał. U nas otworzą około 1920 i dalej będzie pierdolec. O jakim "zarabianiu" pitolisz skoro uśredniasz krótkie od tam około 1850 z tego co pamiętam a jest 1937??? Gdy mocniej jebnie to dopiero ledwo na zero z tego wyjdziesz, leszczu a o zarabianiu na FW20 w tej sytuacji to możesz pomarzyć. Może na coś tam przytuliłeś ale z tego co widzę to raczej niezbyt dużo.
Srach qrwa nie krach.
Reser
Oj Agros, Agros.... jestem pewny, że gdy doczekasz tego prawdziwego krachu przez K, to jak zwykły leszcz pozamykasz eski po 1/10 całej zwały i jeszcze się na L obrócisz a wtedy się dopiero zacznie padaka:dobryżart: Bo tak działają właśnie tacy uśredniacze - sprzedają gdy rośnie bo im drogo a qpują gdy spada bo im tanio.
Reser
cos w tym jest - młodzi wychowani hodowani na tik tokach z wszelkimi prawami i w zasadzie bez zadnych obowiazków
jeden instruktor nauki jazdy mowil o obecnej młodzieży w kontekscie rozpierdalajacych sie ostatnio u nas na dogach mlodych kierowcow
ze u nich mlodych ludzi na kursy prawa jazdy przeważnie zapisuja rodzice i np. ostanio matka zapisywała na kurs swoje 35letnie dziecko .....
Najbardziej to odmóżdża TikTok 15-seqndówki złożone z kilq ujęć często i takich obejrzeć kilkadziesiąt czy kilkaset to się taka papka z mózgu robi, że klękajcie narody. Później taki leszcz jeden z drugim ma problem z koncentracją na jakiejś czynności wymagającej uwagi choćby kilka minet nie mówiąc o dłuższych. Bywają dłuższe TikToki ale ich jest mniejszość. Po prostu seria nie związanych ze sobą setek mikroscenek trwających seqndy całkowicie oducza człowieka koncentracji bo nim się zdąży złapać wątek to już się kończy i jest następny itd. Później dla takiego gówniarza przeczytać jedną stronę textu ze zrozumieniem to się robi wyzwanie intelektualne.
Ostatnio w Stanach jakiś gnojek 6 lat postrzelił nauczycielkę. Powszechny dostęp do broni wychodzi im bokiem. Wyobraźcie sobie co by się u nas działo gdyby każdy mógł posiadać legalnie ostrą broń. Rzeź by była każdego dnia, setki trupów dziennie ze strzelanin by zbierali do worqw.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46559 Registration date : 03/09/2007