Mam dylemat, czy najpierw trzy buszki i dopiero otworzyć piwo, czy w odwrotnej kolejności? Opcjo by mi pewnie podpowiedział mądrze...
Moim zdaniem to kwestia gustu ale chyba lepiej zacząć od piwa i w trakcie przywalić.
Tak zrobię jak piszesz, przywalę dopiero w trakcie. BTW coś takiego mi wyrosło w doniczce, podobno jak urośnie starczy na trzy buszki na sesję, czyli jeden Opcjo dziennie (nie mylić z jednostką jeden Kydo).
A tam biała kózka stoi?
thorgall, dex and AgroTrader like this post
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Mam dylemat, czy najpierw trzy buszki i dopiero otworzyć piwo, czy w odwrotnej kolejności? Opcjo by mi pewnie podpowiedział mądrze...
Moim zdaniem to kwestia gustu ale chyba lepiej zacząć od piwa i w trakcie przywalić.
Tak zrobię jak piszesz, przywalę dopiero w trakcie. BTW coś takiego mi wyrosło w doniczce, podobno jak urośnie starczy na trzy buszki na sesję, czyli jeden Opcjo dziennie (nie mylić z jednostką jeden Kydo).
A tam biała kózka stoi?
DRUGI AMATOR BIAŁYCH KÓZEK
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
A tam biała kózka stoi?
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
A tam biała kózka stoi?
DRUGI AMATOR BIAŁYCH KÓZEK
.... a ja tam widze białom mysz - 2
dex lubi tą wiadomość
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Słabizna jest. Trzymam te puty i nie wypuszczam z ręki.
Jeśli masz je za friko to oczywiście. Największą głupotą jest pozbycie się kupionych opcji bez ryzyka, nawet jeśli ich realizacja wydaje się niemożliwa.
daja cos za friko i bez ryzyka
za darmo to mozna tylko w ryja dostac ale tutaj chyba nie o to chodzi
Na opcjach zawsze jest ryzyko, wystarczy że animator wyłączy komputer. Tak było w dołku marca 2020r., gdy nie byłem w stanie skasować zarobionych putów za kilkaset tyś. Do dziś mnie to boli.
W tamtym przypadku to bardziej było ryzyko związane z nie wzięciem dużego zysku niż ryzko straty. Ale mogłeś kupić FW20 jako hedge dla cen opcji, których nie mogłeś zrealizować. Depozyt się rozlicza jako pozycje skorelowane i nie byłoby problemu, szczególnie że to był ten sam miesiąc wygasania opcji i kontraktów.
Tylko że nie miałem w ogóle na depozyt dla koni bo byłem pod korek w opcjach. Wydałem wtedy wszystkie pieniądze na puty, nawet zyski z rolowania w pionie szły na zakup nowych putów. Nie miałem w ogóle pieniędzy żeby zahedżować niepłynne opcje.
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: Re: UFO 24 02 2023 r. Sob 25 Lut 2023, 00:54
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g