jakie to siły rynkowe -podaż/popyt graja na pln w Boże Ciało ??
macie swoj rynek
ps
dla niezorientowanych podam ze to rodzina Morawieckiego -od strony mamy
....... stawiam na -te
jak sie okazuje to nawet w tej sprawie Pinokio kłamal bo ja jestem sklonny uwierzyć Kornelowi a nie Mateuszkowi
Temat żydowskich korzeni Mateusza Morawieckiego podchwycił nawet najstarszy żydowski dziennik „Haaretz”. Na swojej witrynie zamieścił bowiem w grudniu 2017 roku artykuł o tym, że premierem Polski ma zostać „chrześcijanin z żydowskimi korzeniami„. Informacje podane przez Mateusza Morawieckiego doprecyzował jednak jego nieżyjący już ojciec Kornel. W rozmowie z Robertem Mazurkiem stwierdził, że „żadnych żydowskich korzeni to on nie zna jego (Mateusza – przyp. red.)”.
Wyjaśnił, że ciotka Roma, o której mówił premier warszawskiego rządu, to „przyjaciółka matki”. – Rzeczywiście historia była taka w rodzinie mojej żony, że brat ojca mojej żony miał taką przyjaciółkę Żydówkę, którą uratował w czasie wojny – dodał Kornel Morawiecki.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46564 Registration date : 03/09/2007
Przerzucają kapitał między DJ a NQ? Ujemna korelacja qrwa. Teraz nie wystarczy stwierdzić, że Stany spadają/rosną bo trzeba doprecyzować o który rynek chodzi.
Ostatnio zmieniony przez kolekcjon€r dnia Czw 08 Cze 2023, 12:56, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51919 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Przerzucają kapitał między DJ a NQ? Ujemna korelacja qrwa. Teraz nie wystarczy stwierdzić, że Stany spadają/rosną bo trzeba doprecyzować o który rynek chodzi.
TO CIOTKI MORAWIECKIEGO TAM MIESZAJA RYNKAMI i leszczami
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
kolekcjon€r
Liczba postów : 10851 Registration date : 13/02/2023
NasdaQ wczoraj ni z piertruchy walnął ~300pkt, zrobił misiową świeczkę no więc klasycznie zamiast kontynuować spadek to na chama wraca do góry. Teraz to już wszelkie ruchy są robione wyłącznie z zaskoczenia. Póki leszcz się nie spodziewa to nagle przywalą szybko szybko rach ciach prach gdy sie leszcze połapią co jest grane to jest już po temacie i wyczekiwanie na następny moment zaskoczenia. Istna partyzantka.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51919 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
To są cały czas ruchy wsobne. "Rośnie" i "spada" a poziomy wiecznie te same od miesięcy długich w koło Macieju do ujebania to samo i to samo i to samo. Końca nie widać. DJ to już od dwóch lat ma mniej więcej taki level jak teraz. Nasdaq trochę urósł a tak poza tym nic się nie dzieje poza nie kończącą się mielonką w sosie własnym. Rzyt się dyma we własnej rodzinie - tak z grubsza.
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29628 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007