Wielka uliczna bójka w Essen. Policja podejrzewa przestępcze klany
stawiam na to, że to lekarze się pobili z inżynierami 4zero napisał :
"Próbuje zrozumieć politykę Niemiec - rozumiem, że nie wypada im dyskryminować mniejszości, wskazać problemu.., ale gdy oglądałem mecz Polska / Niemcy było mi żal normalnych Niemców, bo 20-40 lat temu mieli silny zespół w którym grali głównie Niemcy a teraz mają przeciętną reprezentację w której są prawie sami ciemnoskórzy piłkarze. Po co Im to? Po co im taki kraj? Czy im nie jest przykro?"
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Nie 18 Cze 2023, 06:54, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader lubi tą wiadomość
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46568 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 06:52
Odyseusz napisał:
Pamiętacie sygnały Rejczaka? Ale był kwik jak jechali przeciw Rejczakowi.
po to one ( te sygnały) były, żeby jechać przeciwko nim
Odyseusz lubi tą wiadomość
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6015 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 08:09
Miota się koleś grubo, pewnie codziennie sra w wielkich bólach. Chce coś ewidentnie odkryć ale jeszcze się nie spełnił. Wierzący są spełnieni i nie muszą pajacować. Idą na mszę świętą i nie mają wewnętrznej ateistycznej szarpaniny. Jeśli do tego obejrzy się jeszcze dziennik telewizyjny to cóż chcieć więcej?
Amen
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29634 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 08:20
Miota się koleś grubo, pewnie codziennie sra w wielkich bólach. Chce coś ewidentnie odkryć ale jeszcze się nie spełnił. Wierzący są spełnieni i nie muszą pajacować. Idą na mszę świętą i nie mają wewnętrznej ateistycznej szarpaniny. Jeśli do tego obejrzy się jeszcze dziennik telewizyjny to cóż chcieć więcej?
Amen
...... intelygencji dla Ozdoby
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 08:28
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6015 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 08:29
Amen
...... intelygencji dla Ozdoby
Inteligencja to pułapka w akcie wiary Dojście do absolutu to inna ścieżka.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 08:39
REALISTA napisał:
Mam wrażenie, ze na UFO szerszy się jakas patologia. Ćpanie, nadużywanie alkoholu, picie własnego moczu, propagowanie zboczeńców...tfu!!! Na psa urok!!! Wszyscy traficie do piekła.
qrwa ! a banowany jest tylko osły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeden z normalniejszych
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 08:48
Intel zainwestuje w Polsce 20 mld zł. W Niemczech też wybuduje fabrykę. Gigantyczna dotacja od rządu
Jak to zwykle w życiu bywa, diabeł tkwi w szczegółach. Ciekawe, jakie są warunki ich inwestycji w Polsce? Kto jak kto, ale UFO-ki chyba dobrze wiedzą, że korpo nie są instytucjami charytatywnymi i że jak inwestują w jakiś krajach, to w zamian chcą przywilejów ( np. podatkowych). Tak np. Amazon w USA przyczynił się do upadku wielu prywatnych i często rodzinnych firm pozakładanych jeszcze w czasach Dzikiego Zachodu. Mam nadzieję, że w przypadku inwestycji Intela jest inaczej...ale to tylko nadzieja. Nie bardzo mi się chce wierzyć, że Intel w zamian za inwestycję nie chce czegoś w zamian. Z drugiej strony jest to forma uniezależnienia się Zachodu od Chin. Mam mieszane uczucia.
a takie ze pewnie my za to zapłacimy I HUI Z TEGO BEDZIE KASY
ALE OSZUST PINOKIO BEDZIE MIAL CZYM SIE CHWALIC
rano dzisiaj wstaje -program tydzien w tvp1 i minister rolnictwa Telus chwali sie kolejnym sukcesem PIS "teraz kazdy rolnik bedzie mogl sobie hodować jedna swinke na wlasne potrzeby " TY GŁUPI HUJU SŁYSZYSZ CO MOWISZ ????
OD SETEK LAT TAK BYŁO ze rolnik mogl sobie swinie hodowac a teraz wielki sukces -przywrocili taka mozliwosc -wyprowadzili koze
nie dopowiedział ze juz zabic swini nie moze bo musi miec przeszkolenie
pozwolenia
Informacja dotycząca uboju zwierząt w celu pozyskania mięsa przeznaczonego na użytek własny
Posiadacze zwierząt gospodarskich mają możliwość ich uboju na terenie własnego gospodarstwa lub gospodarstwa dopuszczonego do dokonywania uboju zwierząt pochodzących z innych gospodarstw, w celu pozyskania mięsa na użytek własny.
Ubojowi mogą być poddane świnie, cielęta do szóstego miesiąca życia, owce, kozy, drób, zwierzęta dzikie utrzymywane w warunkach fermowych oraz zwierzęta łowne, których mięso pozyskiwane jest przez myśliwego w wyniku odstrzału.
Pozyskane w wyniku uboju/odstrzału mięso może być przeznaczone wyłącznie na użytek własny tzn. przeznaczone wyłącznie na użytek rolnika lub jego rodziny - nie może być sprzedawane ani nieodpłatnie oddane na rzecz osób trzecich.
- zwierzęta są zarejestrowane i oznakowane.
Co najmniej na 48 godzin przed dokonaniem uboju zwierząt ( z wyłączeniem drobiu lub zajęczaków ) należy pisemnie poinformować powiatowego lekarza weterynarii o zamiarze jego przeprowadzenia. Informację tę przekazuje właściciel zwierząt
W każdym przypadku przeprowadzenia uboju w celu pozyskania mięsa na użytek własny zwierząt z gatunku bydło, owce, kozy lub świnie konieczne jest powiadomienie o tym zdarzeniu Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.
Ubój bydła, owcy, kozy lub świni należy zgłosić w terminie 7 dni od dnia dokonania uboju.
Szkolenie z uboju zwierząt 2023
Kto może przeprowadzić ubój?
– Ubój na terenie gospodarstwa musi być przeprowadzony przez osobę posiadającą ku temu stosowne uprawnienia. Aby móc go wykonać, należy ukończyć specjalny kurs organizowany cyklicznie przez powiatowego lekarza weterynarii.
Ile kosztuje kurs z uboju w 2023?
Koszt szkolenia z uboju zwierząt w 2023 roku to 599 PLN brutto/za osobę, w przypadku zapisu na szkolenie co najmniej tydzień przed wybranym terminem szkolenia oferujemy promocyjną cenę w wysokości 479 PLN brutto/za osobę.
Czy szkolenie z uboju zwierząt jest wymagane?
Aby sprostać nowym wyzwaniom w rolnictwie i sektorze mięsnym regularnie opracowywane i wprowadzane są na rynek nowe przepisy dotyczące ochrony i ogłuszania zwierząt.
Z tego względu wymaga się, aby pracownicy przeprowadzający działania w zakresie uboju oraz osoby nadzorujące sezonowe uśmiercanie zwierząt posiadali odpowiednie świadectwa kwalifikacji.
Kary za naruszenie przepisów
Za nieprzestrzeganie przepisów związanych z ubojem zwierząt w celu pozyskania mięsa na użytek własny, powiatowy lekarz weterynarii nakłada karę pieniężną w drodze decyzji administracyjnej lub mandatu karnego.
Wysokość kar pieniężnych za naruszenie przepisów o produktach pochodzenia zwierzęcego wynosi:
od 100 zł do 2000 zł – za niespełnienie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa na użytek własny,
od 1000 zł do 5000 zł – za wprowadzenie na rynek mięsa pochodzącego z produkcji mięsa na użytek własny.
Na podstawie art. 118 Kodeksu wykroczeń:
1. Kto: dokonuje uboju zwierzęcia bez wymaganego zezwolenia lub niezgodnie z warunkami określonymi w tym zezwoleniu, usuwa części zwierzęcia przed wykonaniem wymaganego badania po uboju, nie poddaje mięsa badaniu, jeżeli takie badanie jest wymagane
- podlega karze grzywny.
2. Kto: bez wymaganego oznakowania i świadectwa, warunkowo zdatne do spożycia lub niezdatne do spożycia, wbrew określonemu sposobowi jego wykorzystania
- podlega karze aresztu albo grzywny.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Nie 18 Cze 2023, 10:09, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 09:11
"Próbuje zrozumieć politykę Niemiec - rozumiem, że nie wypada im dyskryminować mniejszości, wskazać problemu.., ale gdy oglądałem mecz Polska / Niemcy było mi żal normalnych Niemców, bo 20-40 lat temu mieli silny zespół w którym grali głównie Niemcy a teraz mają przeciętną reprezentację w której są prawie sami ciemnoskórzy piłkarze. Po co Im to? Po co im taki kraj? Czy im nie jest przykro?"
z tej wielkiej biedy i smuty znowu jakis Hitler sie urodzi i "posprząta "
REALISTA lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 09:17
REALISTA napisał:
Odyseusz napisał:
NIE ,TE SYGNAŁY I CUDOWNE SYSTEMY -SZKOLENIA SA TYLKO PO TO ZEBY LESZCZ OBSTAWIŁ ZAKŁAD -jak w 3 karty zeby położył swoja -prawdziwa =realna kase na to morze wirtualnych milionów
a jak juz kasa bedzie w systemie to czy L czy S to nie ma własciwie wiekszego znaczenia krupier juz sie tym odpowiednio zaopiekuje -tak jak w 3 karty
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Nie 18 Cze 2023, 10:10, w całości zmieniany 1 raz
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 09:34
REALISTA napisał:
Odyseusz napisał:
Jak system staje się publiczny, to nie po to żeby leszcz miał na tym zarobić, stosuje ktoś jeszcze ten "system" ?
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 10:02
@noceasefire nie, to wewnętrzny konflikt lekarzy. klinika ahMED kontra klinika mohaMED.
stork72 wczoraj Batalion SS i po problemie, ale to nie te czasy.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 11:00
Szef IPN Ukrainy Anton Drobowycz: Bez ekshumacji ofiar Wołynia, jeśli Polska nie odnowi pomnika UPA
na glosy po polskiej stronie upominajace sie o ekshumacje MÓWISIE ZE TO JEST ZLY MOMENT BO WOJNA ,BO TRZEBA POMAGAC
a ja sie pytam CZY DLA UKRAINCOW JEST TO DOBRY MOMENT ? i co bedzie gdy juz moze kiedys stana na mocne nogi
TO ZE BEZ NAS JUZ BY DAWNO POLEGLI to jest własnie dobry moment zeby wzbudzac takie emocje
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29634 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 11:07
....... będziecie coś łykać PO obiedzie
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 11:13
...... PiS ....... DAła wyprowadza POlskie zdrowe Rodziny na ulice Warszawy ........ a co na to Prezydent Rafał
........ tym razem idźcie z Opcjonerem ....... jedynym przykładnym ojcem, mężem i narodowcem z UFO ..... który POtajemnie opuścił Kolegów ........ aby na 120% zająć sie RODZINOM
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 11:50
co nyślą niemcy
Schickt mal die Militär Polizei rein. Die räumt auf mit denen. Mit tun unsere Polizei leid, die wegen solchem Klientel den Kopf hinhalten muss. Ich würde jeden verhaften und zurück schicken ins Herkunft Land ohne Anhörung
Wyślij żandarmerię wojskową. Sprząta z nimi. Żal mi naszej policji, która musi wziąć na siebie winę za taką klientelę. Aresztowałbym każdego i odesłał do kraju pochodzenia bez przesłuchania
Dazu fällt mir nur Ausweisung ein. Es wird immer schlimmer. Vertragen diese Leute keine Freiheit? In ihren Heimatländern würden sie bestimmt nicht so handeln. Es gibt hier Stadtteile,wo sich kaum noch jemand hin wagt. So geht es nicht weiter,leider.
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to wydalenie. Jest coraz gorzej. Czy ci ludzie nie tolerują wolności? Na pewno nie zachowywaliby się tak w swoich krajach. Są takie części miasta, do których mało kto odważy się zajrzeć. Tak dalej być nie może, niestety.
to jest dobre
„Disputes” są jednak bardzo ładnie opakowane. Naklejki klimatyczne były ostatnio nazywane przez niektórych „terrorystami”, czym więc są konflikty zbrojne między klanami???
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 11:53
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
kolekcjon€r
Liczba postów : 10884 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 13:29
Zygmunt de Bill napisał:
kolekcjon€r napisał:
A co ona robi? Puszcza czyjś utwór, tylko reguluje pasmami, przyciszy, podgłosi, pomacha cycami ... To jak ja bym zaprosił ludzi i puścił im piosankę np. Dire Straits na Kasprzaq i podgłaszał i przyciszał co chwilę, a oni by mi bili brawo. U mnie to ona by mogła tylko dupą kręcić i cycami w negliżu na brzegu basenu, a nie potencjometrami.
Fajny klimacik tworzy. A co robi klasyczny muzyk? Dmucha, wali w bęben, szarpie strunę albo naciska klawisze - to mniej więcej tego typu spłycenie tematu.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 13:33
Takich POpaprancow Trzaskowski promuje i komu to potrzebne ? https://twitter.com/krzysztofsienk3/status/1670354939372003329?t=QMXtexrHKa-1P69n_tKxaQ&s=19
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 13:33
Amen
Bo najlepiej żyć w zdefiniowanej przez kogoś bańce i nie zadawać trudnych pytań. Tak jest na pewno łatwiej i wygodniej. Po co dociekać prawdy skoro można ślepo jak baran wierzyć w przyjęty dogmat? Tylko problem w tym, że ani teologia ani filozofia nie wymyśliły niczego realnego przydatnego w życiu. Nawet koła nie wynaleziono dzięki wierze nie wspominając o współczesnych wynalazkach i takie są fakty. Żaden pedofil w czarnej sukience nie przyczynił sie do tego, że np. dziś korzystasz z komputera, telefonu, samochodu i czegokolwiek. A nawet więcej - oni sami korzystają ze zdobyczy nauki, którą zaciekle tępili inkwizycją i torturami kilkaset lat temu. I kto tu się miota?
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 13:38
Córka Morawieckiego wyszła za mąż. Ładna jest. Ma semicką urodę
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 13:38
Ale przecież DAX wskazuje wyraźnie, że Niemcy przeżywają boom gospodarczy.
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 13:40
kolekcjon€r napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
kolekcjon€r napisał:
A co ona robi? Puszcza czyjś utwór, tylko reguluje pasmami, przyciszy, podgłosi, pomacha cycami ... To jak ja bym zaprosił ludzi i puścił im piosankę np. Dire Straits na Kasprzaq i podgłaszał i przyciszał co chwilę, a oni by mi bili brawo. U mnie to ona by mogła tylko dupą kręcić i cycami w negliżu na brzegu basenu, a nie potencjometrami.
Fajny klimacik tworzy. A co robi klasyczny muzyk? Dmucha, wali w bęben, szarpie strunę albo naciska klawisze - to mniej więcej tego typu spłycenie tematu.
tu masz PRAWDZIWY klimat
jedno z lepszych wykonań
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 13:47
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
kolekcjon€r napisał:
tu masz PRAWDZIWY klimat
jedno z lepszych wykonań
Ale to jest mega stare. Miss Monique to nowe pokolenie, nowe czasy i nowa muzyka. Tamto też można spłycić, że tylko stoją, wykonują jakies ruchy na instrumentach.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 13:50
Ciekawe do posłuchania dla qmatych
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 17-18 06 2023 r. Weekend Nie 18 Cze 2023, 14:01
Ukrom chyba zaczyna się coś w łbach mieszać zapominają w jakiej sytuacji się znajdują i kto im najwięcej pomocy ofiarował https://t.co/yujvH2844Z