Liczba postów : 31078 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
Temat: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 10:19
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 10:28
powtórka
Słucham interesującego wywiadu z byłem ministrem finansów Grecji, Yanisem Varoufakis. I w pewnym momencie powiedział on coś, o czym nie wiedziałem; a gdy to usłyszałem, aż mi ciarki po plecach przebiegły...
Te słowa o których myślę, są kilkadziesiąt sekund później, ale potrzebne jest krótkie wprowadzenie w temat, więc link wskazuje na wcześniejszy moment w nagraniu:
https://youtu.be/VatYrw0uqjU?t=2079
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7029 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 10:31
REALISTA napisał:
Mi to się wydaje, że jak ktoś nie może pić to powinien iść do lekarza.
Musi mieć jakieś kłopoty z wątrobą, albo co. A jak przejebane ma na spotkaniu biznesowym, albo towarzyskim, aż mi jest to sobie ciężko wyobrazić. Ostatnio na jachcie Elona była mała imprezka. Wszyscy wznieśli kieliszki, a ja krzykłem "Well then, punch grandma in the sand". Śmiechu było co niemiara. A kolekcjoner co? Bongo by wyjął i o lód prosił hostessę? A jaki toast? "No to dwa buchy i do poduchy"
thorgall lubi tą wiadomość
kolekcjon€r
Liczba postów : 10808 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 11:03
Zygmunt de Bill napisał:
REALISTA napisał:
Musi mieć jakieś kłopoty z wątrobą, albo co. A jak przejebane ma na spotkaniu biznesowym, albo towarzyskim, aż mi jest to sobie ciężko wyobrazić. Ostatnio na jachcie Elona była mała imprezka. Wszyscy wznieśli kieliszki, a ja krzykłem "Well then, punch grandma in the sand". Śmiechu było co niemiara. A kolekcjoner co? Bongo by wyjął i o lód prosił hostessę? A jaki toast? "No to dwa buchy i do poduchy"
A to na pewno było u Elona? A nie czasem u Eltona?
AgroTrader and Forex Trader like this post
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46559 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 11:54
kolekcjon€r napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
REALISTA napisał:
️️️️️️️️️
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 12:03
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
REALISTA napisał:
️️️️️️️️️
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 12:51
Miniony tydzień był bardzo udany pod względem inwestycyjnym. Z tego powodu, postanowiłem, że biorę dziś kąpiel i spuszczam wodę w kiblu. Wszystko to, podsumuje pyszne ekspresso wzbogacone trzygwiazdkowym koniakiem.
REALISTA and Kazik Kowalski like this post
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51892 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 12:52
kolekcjon€r napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
REALISTA napisał:
u Eltona Zygmunt taki toast wznosi "Well then, punch grandpa in the sand".
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Zygmunt de Bill lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51892 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 12:53
Zygmunt de Bill napisał:
Miniony tydzień był bardzo udany pod względem inwestycyjnym. Z tego powodu, postanowiłem, że biorę dziś kąpiel i spuszczam wodę w kiblu. Wszystko to, podsumuje pyszne ekspresso wzbogacone trzygwiazdkowym koniakiem.
o belce pamiętaj
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 12:57
Gierek to budował z rozmachem - jak PIS , jak szejkowie
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10311 Registration date : 05/08/2019
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 15:16
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
REALISTA napisał:
️️️️️️️️️
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 15:52
UFO-historia
to chyba do Palanta Pamiętaj co powiedział Opcjoner. Uciekaj od Opcji bo nawet na demo na tym wtopisz.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:03
a to juz nawet zapomniałem ze Hiob był modem -modem co chcial zaprowadzić faszystowskie metody ,przeciwko którym protestowałem
Piotrek691 napisał:
thorgall napisał:
Hiob został modem? hehehehehehe
niezbadana jest fantazja administratorów
Hiob zmień awatar. Ten jest idealny
TO NIE JEST SMIESZNE bo to jest prawda
ja myslalem ze Hiob sobie jaja robi z tymi swoimi faszystowskimi odzywkami (nawet Mu odpisywałem w podobnym tonie - jak robimy jaja to robimy jaja ze wszystkiego ) a tu sie okazało ze to nie jaja , ze On tak mysli jak pisze Hiob to czystej wody faszysta
Nie wiem czy administracja poleciła Mu "zrobić porządek" na UFO czy On tak sam z siebie wziął sie ochoczo za robienie porządków wprowadzając normalną cenzurę
WIEM JEDNO ze gdyby w wojnę dostał polecenie zaprowadzić porządek w obozie to żaden inny kapo by Mu nie dorównał tresowałby ludzi z uśmieszkiem na gębie
szkoda slów Napisze tylko ze dopóki faszysta bedzie modem ja rezygnuje z wszelkiej aktywności na UFO i apeluje do innych żeby przyłączyli sie
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:04
słuchać na pełnej qrwie, nogi same chodzą, nie ma kręcenia pokrętełkami
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:12
AgroTrader napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
o belce pamiętaj
A co ty się tej belki tak ujebałeś jak proboszcz ministranta? Złapałeś fuchę w skarbówce czy jak?
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:15
A co jest śmiesznego w zdaniu Punch grandma in the sand? Czyli co, pierdolnij babkę tak by się do piachu przewróciła? To jest śmieszne? No nie wiem, może dla niektórych. Jeszcze w wersalkę to mogłoby być śmieszne. Punch grandma in the sofa bed.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:21
O podatkach gentlemani nie rozmawiają. Wiadomo, że każdy płaci nawet z naddatkiem na cele społeczne i po co drążyć temat?
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:26
Ale chmura weszła uhuhu istny stratocumulus
baja baja bongo w deklu robi Kongo
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:31
Nasi wspaniałomyślni politycy z Po mają przyjaciół w UE , ale c te frendy urzędnicze ich też chcą na kasę wydymać i to w TVN takie niusy
Ostatnio zmieniony przez zibi dnia Sob 28 Paź 2023, 17:05, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:37
kolekcjon€r napisał:
AgroTrader napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
o belce pamiętaj
A co ty się tej belki tak ujebałeś jak proboszcz ministranta? Złapałeś fuchę w skarbówce czy jak?
zostałem sygnalistą siedze ,w stolek pierdze -czasem kogos podjebe I KASA LECI NA KONTO
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 16:38
kolekcjon€r napisał:
A co jest śmiesznego w zdaniu Punch grandma in the sand? Czyli co, pierdolnij babkę tak by się do piachu przewróciła? To jest śmieszne? No nie wiem, może dla niektórych. Jeszcze w wersalkę to mogłoby być śmieszne. Punch grandma in the sofa bed.
W WERSALKE I DO PIACHU
polski odpowiednik tego toastu to " no to ciach babkę w piach " i pijemy a Ty bys powiedział " no to ciach babkę w wersalkę " ? - nikt by nie wypił
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 17:19
AgroTrader napisał:
kolekcjon€r napisał:
W WERSALKE I DO PIACHU
polski odpowiednik tego toastu to " no to ciach babkę w piach " i pijemy a Ty bys powiedział " no to ciach babkę w wersalkę " ? - nikt by nie wypił
Aaa to o to chodzi z tym piachem?! Nie zajarzyłem wcześniej bo nie znałem tego. No to rzeczywiście zabawne
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 17:25
AgroTrader lubi tą wiadomość
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 19:21
kolekcjon€r napisał:
I KTO TU JEST PASOŻYT(D)EM
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9728 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Sob 28 Paź 2023, 21:48
Nawet jakieś szczyle z aparatami na zębach punktują naszych wybrańców, ja jestem za tym żeby kandydaci do sejmu/senatu jakieś testy przechodzili chociaż z zakresu wiedzy z podstawówki.
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Nie 29 Paź 2023, 04:53
pike napisał:
Nawet jakieś szczyle z aparatami na zębach punktują naszych wybrańców, ja jestem za tym żeby kandydaci do sejmu/senatu jakieś testy przechodzili chociaż z zakresu wiedzy z podstawówki.
zgadzam sie z Toba ale: 1) nasi wybrańcy są emanacją części naszego społeczeństwa, które przestało czytać ksiazki 2)obecny poziom edukacji relatywnie jest dużo niższy niz za komuny co widac w nielicznych już teleturniejach wymagających od ich uczestników wiedzy...starsi sobie lepiej radza 3) religie przenieść do salek katechetycznych jak to było kiedyś, i wprowadzić więcej godzin z przedmiotów biol-chem-mat-fiz.
Kołodziejczak to jakiś gościu z mentalnością dziecka, no ewentualnie nastolatka. Budka ma tyle charyzmy co słup ogłoszeniowy, Kotłownia to już w ogóle...nie mamy poważnych polityków poza Tuskiem i Kaczyńskim o których można mieć różne zdanie, ale wyrobienia politycznego nie można im odmówić. Mężów Stanu nie mamy ani My ani Europa...i to jest niestety problem i tragedia, bo jako kontynent staczamy się . Staczamy się politycznie ( UE znaczy w świecie coraz mniej) , gospodarczo, innowacyjnie za to, promujemy chore ekolewactwo ( przypomnę o problemach Siemensa), feminazizm ( ostatnio w 370-cio tysięcznej Islandi 50 tyś. kobiet nie poszło do pracy bo protestowały, choć chyba same nie wiedziały o co, bo nie wierzę, że w Islandii sa one jakoś żle traktowane), zalewają nas lekarze z Afryki a miasta zostają opanowane przez gangi beżowych.
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Nie 29 Paź 2023, 05:55
Wysłuchać dokładnie !
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO - 28-29.10.2023r.WEEKEND Nie 29 Paź 2023, 06:02