Liczba postów : 10864 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 19:41
Odyseusz napisał:
kolekcjon€r napisał:
Forex Trader napisał:
podatek belki miał być zlikwidowany. A okazało się że będzie próg 5k wolny od podatku. Dla mnie to jest śmiech na sali
Taaa, żenada. Z pierwotnych zapowiedzi miało być 100k zysku na rok zwolnione (czyli 19k podatku) jeśli pozycja trzymana ponad rok a wyszło totalna jakaś kpina. 5k rocznie? Za żebraków mają TKŚ? To może emerytom na lokatach jedynie dobrze zrobić a nie traderom.
To kto zajumał? Przez 8 lat wszyscy takie podatki płacili i gdzie forsa?
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10311 Registration date : 05/08/2019
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 19:42
kolekcjon€r napisał:
Odyseusz napisał:
kolekcjon€r napisał:
Forex Trader napisał:
podatek belki miał być zlikwidowany. A okazało się że będzie próg 5k wolny od podatku. Dla mnie to jest śmiech na sali
Taaa, żenada. Z pierwotnych zapowiedzi miało być 100k zysku na rok zwolnione (czyli 19k podatku) jeśli pozycja trzymana ponad rok a wyszło totalna jakaś kpina. 5k rocznie? Za żebraków mają TKŚ? To może emerytom na lokatach jedynie dobrze zrobić a nie traderom.
Niemcy
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 19:48
To ja nawet nie wiedziałem, że POlska może emitować bondy w obcych walutach.
Nie pierdolcie, że POżyczamy od Jankesów żeby im zapłacić ich dolarami za ich uzbrojenie? A odsetki zapłacą wszyscy w POdatkach.
To qrwa L USD/PLN do 5 zeta
Ja nie panikuję wierzę w mądrość Premiera Donalda Tuska
UFO powinno utworzyć Gabinet Cieni
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46565 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 20:30
Forex Trader napisał:
kolekcjon€r napisał:
Odyseusz napisał:
kolekcjon€r napisał:
Forex Trader napisał:
Niemcy
fur Deutschland
Forex Trader lubi tą wiadomość
Pan Nikt Dobry Kreskarz
Liczba postów : 5909 Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 20:31
Dobrały mi się jeszcze paczki S po 2320 i 2340. Ale i tak mnie pewnie jutro rozjadą. Jednak z wyższą średnią.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 20:42
To ja nawet nie wiedziałem, że POlska może emitować bondy w obcych walutach.
Nie pierdolcie, że POżyczamy od Jankesów żeby im zapłacić ich dolarami za ich uzbrojenie? A odsetki zapłacą wszyscy w POdatkach.
To qrwa L USD/PLN do 5 zeta
Ja nie panikuję wierzę w mądrość Premiera Donalda Tuska
UFO powinno utworzyć Gabinet Cieni
A co będzie jak przez BRICS Dolar upadnie - zeszmaci się ?
To całkowicie bzdurna teza. BRICS nie utworzy własnej waluty. To są kraje z aż trzech kontynentów, zobacz takie € mimo iż z jednego kontynentu to też jakie miało problemy a co dopiero taki twór. Kto niby miałby być gwarantem tego? Rosja? Poza tym RPA to padaczka totalna jest. Bandycki kraj pogrążający się w chaosie i zapaści ekonomicznej. Odkąd biali się stamtąd wynieśli, to jest tylko gorzej. Murzyni nie potrafią się dobrze rządzić. Czyli mamy Rosję - jeden totalitaryzm, Chiny - drugi totalitaryzm ale otwarty na gospodarkę, upadające RPA. No Brazylia powiedzmy, że w porządku jest, dość mocna gospodarka i Indie też sobie radzą ale taki międzykontynentalny projekt walutowy to jest utopia. Od 30 lat niektórzy mówią, że dolar ma upaść a tymczasem co rusz się widzi waluty różnych krajów kolosalnie tracących względem tego "mającego upaść" dolara. Np. peso argentyńskie, funt egipski, lira turecka, libańskie coś tam i jeszcze trochę by tego znalazł.
Choćby skały srały to Greenback jest i jeszcze długo będzie walutą bazową świata bo po prostu w naturalny sposób nie pojawia się nic lepszego. Każdy pieniądz fiat zasadniczo opiera się na tym samym ale Jankes ma najwyższą wiarygodność kredytową.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 22:31
Tak samo nie da się wprowadzić obecnie waluty w pełni opartej na złocie bo wtedy musiałaby jakaś strona trzecia regularnie kontrolować skarbce czy pokrycie deklarowane zgadza się z faktycznym a wyobrażacie sobie Jing Pinga albo Putina pozwalajacego grzebać sobie w skarbcu przez kraje uważane za wrogie? Załóżmy, że powstaje taki BRICS-currency w teorii oparte na złocie. To nadal będzie waluta fiducjarna bo to oparcie na złocie pozostanie kwestią wiary bez możliwości weryfikacji tego. Dlatego uważam, że to jest zwyczajnie niemożliwe bo padłoby to szybko.
Był kiedyś jakiś projekt Amero. Odpowiednik euro w Ameryce Południowej ale też się nie dogadali.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 22:35
Nasza waluta jest o dziwo mocna od wielu miesięcy mimo iż mamy tu niezłą sraczkę za wschodnią granicą. Myślę, że sporo w tym zasługi rezerw złota jakie posiadamy. Kraj mający złoto w skarbcu to kraj godny zaufania.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 22:40
FIFA World Cup 2010 South Africa
Od tego czasu pkb per capita spadło i nie może wrócić do tego poziomu.
Do tego szalejąca przestępczość i jeden z najwyższych na świecie wskaźników HIV dla mnie ora ten kraj całkowicie jako niezdatny do życia.
ZAR/USD też powoli ale glebi z roku na rok.
Niech tylko by się zaczęła jakaś grubsza zawierucha finansowa na świecie, to zobaczycie jak będą dolarki całować wszyscy znowu. Przy ostatniej poruchawce € dostało w czapę kilkanaście % to taki BRICS by dostał z 50% gdyby był. No tak Anglosasi świat skonstruowali po Adolfie, że po prostu NY jest jego centrum a świat się kręci dookoła zielonych czy się podoba czy nie i nie ma zmiłuj. Poza tym nawet gdyby powstała alternatywna waluta światowa, to ciężko by była na tyle płynna jak USD i całkowicie wolnorynkowo wymienialna w każdej sytuacji geopolitycznej. Z Rosją i Chinami to zaraz by były jakieś zawieszenia, zamrożenia itd. To się po prostu nie wydarzy.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 22:51
Bajki o bankructwie Stanów sobie można w dupę wsadzić. Oni nawet gdy "technicznie" zbankrutują to i tak nie zbankrutują. A że Jankesi są największym emitentem długu na świecie to co? Rzecz w tym, że gdyby Ameryka dostała w pizdę, to cały świat by dostał jeszcze mocniej rykoszetem bo zbyt silne są powiązania gospodarcze.
Jutro Powell będzie pokazywał stopy i pieprzył o celu 2%
A tak w ogóle to uwżam, że Trump wgryzie się na drugą kadencję. Sleeping Joe jest już za stary i nie da rady udźwignąć kolejnych czterech lat piastowania najważniejszego stołka na świecie. Jeśli tak się stanie, to trzymam go za słowa, że zakończy wojnę na Ukrainie w 48h.
Będziemy mieć dwóch Donaldów T.
zibi MOD
Liczba postów : 31091 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 23:06
Forex Trader napisał:
Forex Trader napisał:
kolekcjon€r napisał:
fur Deutschland
zero nauki tylko praktyka
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Wto 19 Mar 2024, 23:09
neuron napisał:
zibi napisał:
thorgall napisał:
masz tu Zibi coś dla twego ucha
Neuron i tak nie uwierzy
a nie wycieraj sobie ryja neuronem po prostu sie odpierdol !
The Show Must Go On ograł Cię rudy chooy i nawet te komisje ciężko się ogląda z jego fachowcami
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Temat: Re: UFO 19.03.2024 r. Sro 20 Mar 2024, 00:59