Ciekawe czy przypadkiem wśród tych kolegów jest jakiś developer. albo kolega developera. Za jakiś czas zobaczymy reklamy "ZIELONA MARYWILSKA już od xxx za m2"
AgroTrader and Forex Trader like this post
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51880 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 08:54
Szczerba wyrzucil posla z komisji i pouczyl -moze pan sie odwolac ale nie dopuscil go do glosu -czyli moze sie odwolywac milczaco
LE CABARET
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
kolekcjon€r
Liczba postów : 10751 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 09:48
Qrwa nic się nie da bo czarnuch podaje inflację i cały świat na kolanach - przecież to chore jest.
I tak to nie ma znaczenia bo jakakolwiek będzie to co za różnica? Obniżek stóp nie ma i nie będzie i to jest Le Cabaret.
Wszystkie te jebane dane powinny być podawane całą serią zbiorczo w jednej chwili a najlepiej w sobotę albo w piątek po sesji i byłby święty spokój. Dziś PPI, jutro CPI, jedno o promil lepsze, drugie o promil gorsze i wykresami szarpią jak pojebani a w średnim terminie i tak nic z tego nie wynika bo się to wszystko od paru miesięcy pierdoli w kółko na tych samych levelach. O pivocie wszyscy słyszeli a nikt nie widział.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 09:53
Rynki juś nie mają pod co grać. Na świecie jest sytuacja stabilna i wspaniała. Kraje się rozwijają, nie ma wojen, biedy ani głodu. Wszystkie gospodarki prosperują a firmy mogą mieć tylko nieskończenie wysokie zyski. Zapanowała powszechna szczęśliwość a koszt obsługi jankeskiego długu spada i deficyt handlowy wychodzi na plus a do tego Hirek skutecznie robi QT. Czego chcieć więcej? Nie ma czarnych łabędzi, nie ma pod co grać.
Nic się nie da
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46555 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:02
Bitkojn sra pod siebie. Wysłaliście Argosowi września do zapłaty za reklamowanie UFO?
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:08
kolekcjon€r napisał:
Qrwa nic się nie da bo czarnuch podaje inflację i cały świat na kolanach - przecież to chore jest.
I tak to nie ma znaczenia bo jakakolwiek będzie to co za różnica? Obniżek stóp nie ma i nie będzie i to jest Le Cabaret.
Wszystkie te jebane dane powinny być podawane całą serią zbiorczo w jednej chwili a najlepiej w sobotę albo w piątek po sesji i byłby święty spokój. Dziś PPI, jutro CPI, jedno o promil lepsze, drugie o promil gorsze i wykresami szarpią jak pojebani a w średnim terminie i tak nic z tego nie wynika bo się to wszystko od paru miesięcy pierdoli w kółko na tych samych levelach. O pivocie wszyscy słyszeli a nikt nie widział.
Cały czas o tym piszę. Zmiana stóp o 25 czy 50 pejsów jest kompletnie nie odczuwalna. To już jest sztuką dla sztuki. Wiara w to, że np. ECB jak obniży stopy to zniknie recesja Europie jest więcej niż dziecięca naiwnością, bo przyczyny recesji np. w takich Niemczech nie leżą w polityce pieniężnej. Jankes jedzie na mega niespłaconym długu a jednocześnie $ pomału acz konsekwentnie traci na znaczeniu
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:10
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
Cały czas o tym piszę. Zmiana stóp o 25 czy 50 pejsów jest kompletnie nie odczuwalna. To już jest sztuką dla sztuki. Wiara w to, że np. ECP jak obniży stopy to zniknie recesja Europie jest więcej niż dziecięca naiwnością, bo przyczyny recesji np. w takich Niemczech nie leżą w polityce pieniężnej. Jankes jedzie na mega niespłaconym długu a jednocześnie $ pomału acz konsekwentnie traci na znaczeniu
Paradoxalnie obniżka stóp może wywołać krach. Przecież kryzys 2008. rozpoczął się od pierwszej od dawna obniżki stóp przez Greenspana w listopadzie 2007 bo wtedy jest narracja, że skoro trzeba obniżać stopy, to znaczy, że jest chujenka.
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:11
kolekcjon€r napisał:
Rynki juś nie mają pod co grać. Na świecie jest sytuacja stabilna i wspaniała. Kraje się rozwijają, nie ma wojen, biedy ani głodu. Wszystkie gospodarki prosperują a firmy mogą mieć tylko nieskończenie wysokie zyski. Zapanowała powszechna szczęśliwość a koszt obsługi jankeskiego długu spada i deficyt handlowy wychodzi na plus a do tego Hirek skutecznie robi QT. Czego chcieć więcej? Nie ma czarnych łabędzi, nie ma pod co grać.
Nic się nie da
No nic się nie da, bo wszyscy czekają z decyzjami inwestycyjnymi w zależności od tego, czy inflacja będzie 0.1% wyżej czy niżej. To jest zdebilnienie do kwadratu
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:15
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
Cały czas o tym piszę. Zmiana stóp o 25 czy 50 pejsów jest kompletnie nie odczuwalna. To już jest sztuką dla sztuki. Wiara w to, że np. ECP jak obniży stopy to zniknie recesja Europie jest więcej niż dziecięca naiwnością, bo przyczyny recesji np. w takich Niemczech nie leżą w polityce pieniężnej. Jankes jedzie na mega niespłaconym długu a jednocześnie $ pomału acz konsekwentnie traci na znaczeniu
Paradoxalnie obniżka stóp może wywołać krach. Przecież kryzys 2008. rozpoczął się od pierwszej od dawna obniżki stóp przez Greenspana w listopadzie 2007 bo wtedy jest narracja, że skoro trzeba obniżać stopy, to znaczy, że jest chujenka.
Czytałem takie opinie, że jak FED zacznie obniżać stopy to zacznie się bessa. W USA jest stagflacja, tylko Wał Strit broni się przed tą rzeczywistością rękoma i nogami
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:15
A na wiguni20 to już martwota totalna. Taki wyrób hossopodobny strugany bez kapitału. Gówno w opakowaniu hossowym Dryfuje to jak porzucony okręt bez załogi.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:16
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
Czytałem takie opinie, że jak FED zacznie obniżać stopy to zacznie się bessa. W USA jest stagflacja, tylko Wał Strit broni się przed tą rzeczywistością rękoma i nogami
No właśnie, tak jak Greenspan zrobił.
a Bitcoin kupkę pod siebie
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:18
Akcje Pfizera blisko najniższego poziomu od 11 lat. Kryzys koncernu farmaceutycznego
Czas na jakąś pandemię
Forex Trader lubi tą wiadomość
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:26
Inflacja 0.3 czy 0.2 - jaka to różnica jest??? Przecież to i tak jest często korygowane po fakcie.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:37
REALISTA napisał:
Akcje Pfizera blisko najniższego poziomu od 11 lat. Kryzys koncernu farmaceutycznego
Czas na jakąś pandemię
Są dwie - głupoty i depresji.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 10:53
FW20 czają się jak proboszcz do ministranta
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7029 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 11:10
Chcę otworzyć projekt. Na dwa piwa, ale jeszcze nie podjąłem decyzji. Muszę wcześniej wiedzieć jaka jest inflacja w USA.
REALISTA lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51880 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 11:31
Zygmunt de Bill napisał:
Chcę otworzyć projekt. Na dwa piwa, ale jeszcze nie podjąłem decyzji. Muszę wcześniej wiedzieć jaka jest inflacja w USA.
JA MAM JESZCZE TROCHE JABLEK DO SPRZEDANIA I CZEKAM JAK DZISIAJ BEDZIE PPI (m/m) (Apr) <0,3% TO WYWALAM RESZTE PO KAZDEJ CENIE
PS Z DZISIAJESZA DEFEKACJA CZEKAM DO 16:00-TEJ - USD Przemówienie Prezesa Fed, Powella I albo poleci albo sie jeszcze wstrzymam
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
REALISTA lubi tą wiadomość
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7029 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 11:40
AgroTrader napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
JA MAM JESZCZE TROCHE JABLEK DO SPRZEDANIA I CZEKAM JAK DZISIAJ BEDZIE PPI (m/m) (Apr) <0,3% TO WYWALAM RESZTE PO KAZDEJ CENIE
PS Z DZISIAJESZA DEFEKACJA CZEKAM DO 16:00-TEJ - USD Przemówienie Prezesa Fed, Powella I albo poleci albo sie jeszcze wstrzymam
Ja z defekacją czekam na jutrzejsze CPI w USA. Nie będę srał pochopnie.
REALISTA, safranek, AgroTrader and Forex Trader like this post
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 11:42
z taką to chyba strach tak "w cztery oczy "
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 11:42
AgroTrader napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
A co gdy nic sie nie będzie dało bo zapanuje konsensus?
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 12:18
PAMPERS PRZECIEKA
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 12:32
kolekcjon€r napisał:
PAMPERS PRZECIEKA
dane dobre na defekacje
Temat: Re: UFO 14.05.2024 r. Wto 14 Maj 2024, 12:34