. a może ONE zabronkowały sie POnad limit 20-tu czech
A co to jakiś limit bronkowania jest?
.... jak wchłoniesz 20-te, to wtedy zabierzesz głos ...... że można więcej
Mój życiowy rekord to 8 na jednej sesji tzn. sesji bronkowania bo nie chodzi o giełdową Ja mam za słaby łeb na takie chlańsko Teraz juś jak emeryt jednym się delektuje jako dodatek do buszków i mi styka.
Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość
kolekcjon€r
Liczba postów : 10846 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 17:20
Nadaje ze Stronia napisał:
zibi napisał:
Forex Trader napisał:
Nadaje ze Stronia napisał:
..... dzisiaj o POranku tylko średnie piwko PO robocie
Słyszałeś że Tuskomatołki chcą wycofać alko z stacji CPN?
pewnie niedługo powstanie jakaś niemiecka sieciówka z alkoholem weekendowa
..... i pewnie TAK jak u Madżrów monoPOl nikotynowy w rękach nomenklatury rządzącej
u Norwegów też
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 17:21
Zygmunt de Bill napisał:
Sapina i Dax ruszyły jak konie na Wielkiej Pardubickiej. Mało se nóg nie połamią tak na szczyty zapierdalają
Tak bo nie mają sesji. Najlepiej się rośnie bez sesji, lukami albo po nocach. Te cholerne akcje tylko w korbieniu przeszkadzają, mogłoby ich nie być a konie same sobie radzą.
REALISTA lubi tą wiadomość
zibi MOD
Liczba postów : 31086 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 17:26
Zygmunt de Bill napisał:
Sapina i Dax ruszyły jak konie na Wielkiej Pardubickiej. Mało se nóg nie połamią tak na szczyty zapierdalają
skończą jak konie w Janowie
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
REALISTA and Zygmunt de Bill like this post
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46564 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 17:48
Można by dzisiaj zrobić njuhaje na kontraktach bo nie trzeba akcji kupować
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 17:51
Rynki mają zawsze rację tak gadacie że korbą bez akcji, ale może już jest po recesji i będzie całe mnóstwo obniżek stóp a my jeszcze o tym nie wiemy?
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6013 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 17:52
Plantatorzy blokują przetwórnię. Ceny skupu truskawki nie pokrywają kosztów produkcji
Kolejny sezon zaczyna się od cen poniżej kosztów produkcji....Ten rok jest inny niż wszystkie Najpierw przymrozki oraz mróz, potem susze i gradobicie Straty w Plonach są ogromne w dodatku nie zatrzymany napływ towarów z Ukrainy I z krajów spoza UE NIC SIE NIE ZMIENIA ROLNICTWO W POLSCE UPADA A MY ROLNICY NIE ZGADZAMY SIE NA TO ZAPRASZAM WSZYSTKICH W PONIEDZIAŁEK 27.05.2024 DO OPOLA LUBELSKIEGO, ULICA PRZEMYSŁOWA
Koszt produkcji truskawek w 2024 r.
Obecnie przetwórnie miejscami wystawiły cenę truskawki 2 zł 30 gr. Dzisiaj mówi się o około 4-4,20 zł. (...) Koszt produkcji kilograma truskawek wynosi około 4 zł 80 gr. Do tego dochodzi opłacenie pracownika. Co to jest te 4 zł (w skupie)? Minimum 6-7 zł kilogram truskawek. Liczymy się z tym, że w Polsce jest kapitał zagraniczny. Były przetwórnie, które upadały. Państwo polskie mogło wtedy je wykupić, wówczas mielibyśmy więcej do powiedzenia na ten temat. Ale będziemy blokować przetwórnię, gdzie Skarb Państwa ma udziały. Będziemy legalnie chodzić po przejściach i blokować dostawy. Będziemy to robić, aż do skutku, czyli kiedy pojawi się cena zadowalająca rolników – dodaje Krzysztof Chmiel.
Jak poinformowano w wiadomości, są to gwarantowane ceny minimalne, poniżej których spółka nie będzie dokonywać zakupu. Natomiast w codziennych transakcjach handlowych, stosowane będą ceny rynkowe wynikające z wielkości popytu i podaży, jakości surowca, warunków pogodowych, możliwości i warunków zbytu oraz innych czynników mających wpływ na kształtowanie się ceny.
Szanowny Pan Premier Donald Tusk pewnie nic o tym nie wie jak się dowie to natychmiast tam pojedzie z interwencją I wszystko będzie dobrze w uśmiechniętej Polsce
zibi MOD
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 18:41
Plantatorzy blokują przetwórnię. Ceny skupu truskawki nie pokrywają kosztów produkcji
Kolejny sezon zaczyna się od cen poniżej kosztów produkcji....Ten rok jest inny niż wszystkie Najpierw przymrozki oraz mróz, potem susze i gradobicie Straty w Plonach są ogromne w dodatku nie zatrzymany napływ towarów z Ukrainy I z krajów spoza UE NIC SIE NIE ZMIENIA ROLNICTWO W POLSCE UPADA A MY ROLNICY NIE ZGADZAMY SIE NA TO ZAPRASZAM WSZYSTKICH W PONIEDZIAŁEK 27.05.2024 DO OPOLA LUBELSKIEGO, ULICA PRZEMYSŁOWA
Koszt produkcji truskawek w 2024 r.
Obecnie przetwórnie miejscami wystawiły cenę truskawki 2 zł 30 gr. Dzisiaj mówi się o około 4-4,20 zł. (...) Koszt produkcji kilograma truskawek wynosi około 4 zł 80 gr. Do tego dochodzi opłacenie pracownika. Co to jest te 4 zł (w skupie)? Minimum 6-7 zł kilogram truskawek. Liczymy się z tym, że w Polsce jest kapitał zagraniczny. Były przetwórnie, które upadały. Państwo polskie mogło wtedy je wykupić, wówczas mielibyśmy więcej do powiedzenia na ten temat. Ale będziemy blokować przetwórnię, gdzie Skarb Państwa ma udziały. Będziemy legalnie chodzić po przejściach i blokować dostawy. Będziemy to robić, aż do skutku, czyli kiedy pojawi się cena zadowalająca rolników – dodaje Krzysztof Chmiel.
Jak poinformowano w wiadomości, są to gwarantowane ceny minimalne, poniżej których spółka nie będzie dokonywać zakupu. Natomiast w codziennych transakcjach handlowych, stosowane będą ceny rynkowe wynikające z wielkości popytu i podaży, jakości surowca, warunków pogodowych, możliwości i warunków zbytu oraz innych czynników mających wpływ na kształtowanie się ceny.
Szanowny Pan Premier Donald Tusk pewnie nic o tym nie wie jak się dowie to natychmiast tam pojedzie z interwencją I wszystko będzie dobrze w uśmiechniętej Polsce
Tusk ma na to wyjebane bo rządzi idiotami którzy wszystko łykają jak pelikany , teraz już łyknęli że Kaczor to przyjaciel ruskich a rudy mistrz to największy rusofob ludzie wszystko łykają bo mózgi im nie potrzebne a jak by dać trochę darmowej trawy to nawet dziadki chodzili by uśmiecznięci u Niemca w szparagach
SILVER IDZIE NA 150$
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 18:50
Jutro jeszze luczka do góry i tym sposobem nazdak zrobi njuhaje bez kupna jednej choćby akcji no qrwa o tym wcześniej nie pomyślałem
zibi MOD
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 18:54
10 mld na "jeże " oj bedzie miało co PiS rozliczać
SILVER IDZIE NA 150$
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 19:36
REALISTA napisał:
Jutro jeszze luczka do góry i tym sposobem nazdak zrobi njuhaje bez kupna jednej choćby akcji no qrwa o tym wcześniej nie pomyślałem
Akcje to w ogóle koniom potrzebne jak kula u nogi. Mogliby zrobić kontrakty bez instrumentów bazowych to wtedy nic by w rośnięciu nie przeszkadzało.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 19:39
Mi to tam wsio ryba czy truskawki będą z Polski, z Hiszpanii czy z Macedonii. Ważne by były słodkie i smaczne. Nie oczekuję od owoców narodowości ani paszportu. Albo są dobre albo chujowe i tyle. Smak, jakość i cena się liczy a te weryfikuje rynek. Pochodzenie jest nieważne.
zibi MOD
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 20:20
kolekcjon€r napisał:
Mi to tam wsio ryba czy truskawki będą z Polski, z Hiszpanii czy z Macedonii. Ważne by były słodkie i smaczne. Nie oczekuję od owoców narodowości ani paszportu. Albo są dobre albo chujowe i tyle. Smak, jakość i cena się liczy a te weryfikuje rynek. Pochodzenie jest nieważne.
SILVER IDZIE NA 150$
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10311 Registration date : 05/08/2019
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 20:25
kolekcjon€r napisał:
Ja tam wielkim smakoszem truskawek nie jestem, dla mnie wszystkie są dobre
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 20:53
dużo klocków dzisiaj przytuliliście? Nadajnik idzie na rekordy Mój rekord kiedyś to 12k w ciągu jednego dnia.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 21:26
Forex Trader napisał:
kolekcjon€r napisał:
Ja tam wielkim smakoszem truskawek nie jestem, dla mnie wszystkie są dobre
No nie, to łatwo wyczuć. Truskawki potrafią być kwaśne lub nijakie takie bez dupy, że nie wiesz co jesz. Dobre truskawki to jak najsłodsze ale z odpowiednim balansem kwaskowości i do tego suche z zewnątrz a nie rozciapane. Ja na oko odróżnię dobre od chujowych.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 21:28
Forex Trader napisał:
dużo klocków dzisiaj przytuliliście? Nadajnik idzie na rekordy Mój rekord kiedyś to 12k w ciągu jednego dnia.
Mój chyba koło 14-tu a prawie 40k w tydzień ale to był 2008. Dawne dzieje gdy jeszcze indexy potrafiły spadać. Wtedy to nawet na -10% ładowałeś eski na chama i kolejne 10% leciało a teraz to ledwo jedna świeczka czarna i od razu kupować trzeba bo się darmoszka robi. Jak to się czasy zmieniły.
Ostatnio zmieniony przez kolekcjon€r dnia Pon 27 Maj 2024, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
Forex Trader lubi tą wiadomość
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9728 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 21:29
Forex Trader napisał:
Zyski to jedno, ale ciekawsza statystyka ile kto wpierdolił najwięcej jednego dnia
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 21:34
pike napisał:
Forex Trader napisał:
Zyski to jedno, ale ciekawsza statystyka ile kto wpierdolił najwięcej jednego dnia
Ja wdupiłem około 11k pln w jedną sesję - to mój niechlubny rekord ale tylko raz w życiu takiego babola zrobiłem. To było w dzień po referendum o Brexicie, nie doszacowałem woli brytyjskiego narodu sterowanej przez Farage'a z Cameronem i małpiszonem. Miałem opcje wystawione put na grajdoł i na kablu pozycje nie w tą stronę. Rano pampersów mi zabrakło A tak poza tym to sporadycznie zdarzały mi się wtopy między 1k a 2k pln w jakieś pojedyncze sesje. Tamto to był rekord.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 21:39
W sumie na covidzie też sporo przytuliłem ale to się rozłożyło na mniej więcej miesiąc. Jak leci index na mordę 40% w tydzień czy dwa to ciężko nie być na tym do przodu
24.02.2022 miałem 8600 zysku
Na czarnych łabędziach trzepie się najlepszą kasiorę, pytanie kiedy następny jakiś wyskoczy.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 21:44
Teraz takie pierdu-pierdu dziobanie do góry to się można bawić stówkami. Gdy coś w końcu jebnie, to zaczną wpadać tysiace. Tylko tak się zastanawiam czym teraz jeszcze rynki mogą być zaskoczone?
Kryzysu nie ma i nie będzie Obniżka stóp ma być i będzie Wojna spowszedniała i przestała robić wrażenie, chyba że jakaś kolejna wybuchnie Trupy w szafach pochowane, zabezpieczone i hermetycznie zamknięte by smrodu czuć nie było Srandemii nie powtórzą drugi raz
Macie jakieś pomysły jaki czynnik może wytrącić wszystkich z nie kończącej się hossy? Ja nie widzę nic na horyzoncie na razie. Tkwimy w stanie marazmu pod hasłem "Ma róść i chooy".
W zasadzie to rośnie dlatego, że rośnie bo rośnie bo tak
20 kloców na hitlerowcach i nasdaq wydaje się być pewne w najbliższych tygodniach
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 22:00
Teoretycznie koszt obsługi długu drenuje budżet federalny a praktycznie Hirek się w ogóle tym nie przejmuje. No ale obiecał obniżkę to w końcu będzie. Inflacja uparcie nie chce do tych 2% zejść, pi*da jedna
Pokładam pełnię zaufania w ruchach FEDu, Hirek jest raczej inteligentnym typem i wie co robi. My tutaj to moglibyśmy najwyżej mu teczkę nosić.
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 22:05
kolekcjon€r napisał:
Teraz takie pierdu-pierdu dziobanie do góry to się można bawić stówkami. Gdy coś w końcu jebnie, to zaczną wpadać tysiace. Tylko tak się zastanawiam czym teraz jeszcze rynki mogą być zaskoczone?
Kryzysu nie ma i nie będzie Obniżka stóp ma być i będzie Wojna spowszedniała i przestała robić wrażenie, chyba że jakaś kolejna wybuchnie Trupy w szafach pochowane, zabezpieczone i hermetycznie zamknięte by smrodu czuć nie było Srandemii nie powtórzą drugi raz
Macie jakieś pomysły jaki czynnik może wytrącić wszystkich z nie kończącej się hossy? Ja nie widzę nic na horyzoncie na razie. Tkwimy w stanie marazmu pod hasłem "Ma róść i chooy".
20 kloców na hitlerowcach i nasdaq wydaje się być pewne w najbliższych tygodniach
wszystko na drukowanej forsie. Jak skończą drukować to to wszystko zjebie się do zera
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 22:07
Na 10-latkach sytuacja sraczkowa została opanowana
W zasadzie to tak wygląda, jakby wszystkie szoki związane z zawieruchą na Ukrainie i skutkami postcovidowymi zostały zakończone i globalna sytuacja wróciła do równowagi. Nie wiadomo na ile stabilna jest ta równowaga ale na razie jest.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9728 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 22:09
kolekcjon€r napisał:
W sumie na covidzie też sporo przytuliłem ale to się rozłożyło na mniej więcej miesiąc. Jak leci index na mordę 40% w tydzień czy dwa to ciężko nie być na tym do przodu
Na czarnych łabędziach trzepie się najlepszą kasiorę, pytanie kiedy następny jakiś wyskoczy.
Ta covida to ja nie zapomnę nigdy, wtedy jak się rozkręciło to grałem ostro, i na ostro się przytulało a jeszcze więcej traciło, wtedy pamiętnego dla mnie 9 marca 2020 135k poszło w pizdu jednego dnia - mój rekord, zostawiłem L na weekend, otwarcie w poniedziałek z taką luką, że już nie było co zbierać, ale dniówki po 40-60k były wtedy standardem, wprawdzie nigdy nie zarobiłem jednego dnia tyle co najwyższa wtopa i mój rekord zatrzymał się na 80k, ale piękne czasy były
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 22:09
Forex Trader napisał:
kolekcjon€r napisał:
wszystko na drukowanej forsie. Jak skończą drukować to to wszystko zjebie się do zera
No ale nie skończą bo się zapętlili w kozi róg i nie da się tego przerwać. Mogą tylko manipulować tempem dodruku. Trader21 mówił juś rok temu, że wznowienie dodruku jest tylko kwestią czasu.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 22:12
pike napisał:
kolekcjon€r napisał:
Ta covida to ja nie zapomnę nigdy, wtedy jak się rozkręciło to grałem ostro, i na ostro się przytulało a jeszcze więcej traciło, wtedy pamiętnego dla mnie 9 marca 2020 135k poszło w pizdu jednego dnia - mój rekord, zostawiłem L na weekend, otwarcie w poniedziałek z taką luką, że już nie było co zbierać, ale dniówki po 40-60k były wtedy standardem, wprawdzie nigdy nie zarobiłem jednego dnia tyle co najwyższa wtopa i mój rekord zatrzymał się na 80k, ale piękne czasy były
To żeś zaszalał Ja aż tak grubo nie grałem ale dobrze ponad stówkę z covidu wyciągnąłem.
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 22:12
pike napisał:
kolekcjon€r napisał:
Elegancko!
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 27.05.2024 r. Pon 27 Maj 2024, 22:14
Nie ma co marzyć o krachu, trzeba grać to co dają i nie marudzić. Chcą qrwy róść to niech rosną, byleby nie kosili tych longów co chwilę bo to mnie wybitnie wqrwia jak mam dobrze, wypierdolą mi nagle ni z gruchy pozycję a za godzinę jest wyżej niż było. Każde dziecko widzi, że trzeba grać do góry ale ta faza rynku jest trudna przez te cholerne chamskie wjeby co jakis czas nagle sruuu i wywalają z siodła. To mnie najgorzej wqrwia. Dobrze rozkminisz, dobrze zajmiesz pozycje, na koniec wychodzi, że miałeś rację ale co z tego gdy w międzyczasie pozycje wyleciały w pizdu na jakiejś debilnej szpilce? Ostatnio to jest nagminne.