Zibiego zalało kutwa ,a u mnie susza -opady 1 milimetr raz w tygodniu
We wtorek po intensywnych opadach deszczu zamojscy strażacy do godz. 20.00 przyjęli 119 zgłoszeń, z czego 108 na terenie Zamościa. W usuwaniu skutków ulewy udział brali strażacy z PSP oraz OSP z terenu powiatu zamojskiego. Woda zalała m.in. szkoły, przedszkola, szpital i kino.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
kolekcjon€r
Liczba postów : 10739 Registration date : 13/02/2023
Mi jest generalnie wszystko jedno byleby był jakiś normalny trend a nie takie pałowanie. Tyle że statystycznie lepsze trendy są w dół niż w górę i dlatego nie lubię grać do góry i też dlatego te w dół tak błyskawicznie się kończą - są zawracane bo właśnie żeby leszcz nie miał tego co najlepsze. Trzeba się mordować z tym pełznięciem do góry upośledzonym. Zacznie spadać, ledwo wejdziesz w pozycję i koniec. Albo stoi i myśli godzinami albo na wydrę ci kręcą wora na shorcie żebyś się zesrał na stracie. A grajdoł dziś w końsolidacji zapewne przed dalszą obsrywką.
14:15 raport ADP
kolekcjon€r
GPW jest chyba jedną z nielicznych giełd na świecie, na której jeszcze potrafią być normalne spadki. Pod tym względem jesteśmy unikatowi i zajebiści. Na głównych rynkach gdy ma zacząć spadać to jest blokada, korek w dupę i nie da się. Ni chuja nic się nie da albo ledwo co leszcz ujrzy zysk to nim wróci z klopa już go nie ma bo zawróciło. U nas się da i czasem nawet sporo.
Ostatnio zmieniony przez kolekcjon€r dnia Sro 05 Cze 2024, 10:27, w całości zmieniany 1 raz
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25030 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Mi jest generalnie wszystko jedno byleby był jakiś normalny trend a nie takie pałowanie. Tyle że statystycznie lepsze trendy są w dół niż w górę i dlatego nie lubię grać do góry i też dlatego te w dół tak błyskawicznie się kończą - są zawracane bo właśnie żeby leszcz nie miał tego co najlepsze. Trzeba się mordować z tym pełznięciem do góry upośledzonym. Zacznie spadać, ledwo wejdziesz w pozycję i koniec. Albo stoi i myśli godzinami albo na wydrę ci kręcą wora na shorcie żebyś się zesrał na stracie. A grajdoł dziś w końsolidacji zapewne przed dalszą obsrywką.
14:15 raport ADP
ważne żebyś mi oddał 100 dolarów jak przegrasz
kolekcjon€r
tego nie da sie powstrzymać -fizyka/biologia ma swoje prawa
Teoretycznie..... praktycznie rzyt je wyłączył i nie działają. Albo działają tylko czasami na chwilę kiedy włączy na moment Wtedy myślisz, że te prawa działają i nagle znowu pstryk i nie działają
Rynki obecnie są tak kontrolowane, że nigdy już nie wydarzą się takie spontaniczne jakieś krachy. Wszystko jest opanowane i kontrolowane przez algorytmy. Nasza zaściankowa giełduna ma jeszcze jakieś ostatnie symptomy gry tzw. ulicy.
Ostatnio zmieniony przez kolekcjon€r dnia Sro 05 Cze 2024, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25030 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Teoretycznie..... praktycznie rzyt je wyłączył i nie działają. Albo działają tylko czasami na chwilę kiedy włączy na moment Wtedy myślisz, że te prawa działają i nagle znowu pstryk i nie działają
kolekcjon€r
Brzmi to debilnie ale tak dokładnie jest. To co kiedyś było naturalnymi odruchami tłumów, teraz jest sterowaną symulacją i do tego upośledzoną.
kolekcjon€r
Nic się nie da, nic się nie dzieje. Konsensus do murzyńskich danych, które oczywiście są kluczowe dla losów światowej ekonomii i zmienią niewyobrażalnie wiele.
Aha, i zapomniałem dodać: dane oczywiście będą fantastyczne a jeśli nawet nie, to algorytmy za takowe je uznają.
Ostatnio zmieniony przez kolekcjon€r dnia Sro 05 Cze 2024, 10:44, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51880 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Nic się nie da, nic się nie dzieje. Konsensus do murzyńskich danych, które oczywiście są kluczowe dla losów światowej ekonomii i zmienią niewyobrażalnie wiele.
Aha, i zapomniałem dodać: dane oczywiście będą fantastyczne a jeśli nawet nie, to algorytmy za takowe je uznają.
Mityczny pivot, mityczny spadek inflacji , mityczna seria obniżek stóp procentowych, dziś superhiper dane ( już nawet nie wiem jakie bo mam to w dupie bo to bez znaczenia)... i tak już drugi rok
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51880 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011