Liczba postów : 52249 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 00:00
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i 91 gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 godzin zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres tygodniowy - zostać usunięte, bezkarnie 3. Moderator/administrator może usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 1830 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Liczba postów : 52249 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 05:17
wybory - Mołdawia PROWADZI PROUNIJNA pREZYDENT -BEDZIE 2 TURA i jest lekka przewaga wpisania eurointegracji do konstytucji Mołdawii. -Putin ostro naciskal na odwrotne głosowanie Przełomowy dzień dla Mołdawii. Zliczono głosy z wszystkich krajowych komisji
na razie prowadza pro-unijni = anty-ruscy .
Urzędująca prezydent Maia Sandu prowadzi w wyborach prezydenckich z wynikiem 42 proc. po przeliczeniu głosów z 98 proc. komisji wyborczych – powiadomiła Centralna Komisja Wyborcza w niedzielę wieczorem. Zliczono już wszystkie głosy krajowe, pozostały jedynie obwody zagraniczne. Drugie miejsce w zestawieniu zajmuje wspierany przez partię socjalistów były prokurator generalny Alexander Stoianoglo z poparciem 26 proc. Trzecie miejsce zajmuje Renato Usatii z wynikiem 14 proc.
Ciągle ważą się losy referendum mającym na celu wpisanie eurointegracji do konstytucji Mołdawii. W tym momencie głosy rozkładają się niemal po równo. Za zmianami zagłosowało 721 tys. 760 osób, przeciwko jest 721 tys. 672 — wynika z danych opublikowanych przez Centralną Komisję Wyborczą po zliczeniu głosów z 98 proc. komisji wyborczych, w tym wszystkich krajowych.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Pon 21 Paź 2024, 05:23, w całości zmieniany 1 raz
Janko Traderroo lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 05:21
wybory - USA
TUTAJ WYGLADA NATO, ZE WYGRA = BEDZIE RZĄDZIŁ MUSK I TRUMP
Nawet najnowsze sondaze daja dosc wyraźna przewagę Muskowi Trumpowi
1- Musk wie jak robic użytek ze swoich pieniedzy 2- a tutaj ciekawsza uwaqga -obserwacja jeszcze miesiac temu wyraźna przewage w sondazowniach sondazach miala Kamala Harris teraz juz prowadzi Trump i dlaczego tak sie dzieje ?? albo to Musk i jego kasa przeważyła, ALE JA, zwolennik teorii spiskowych, mysle ze raczej jeden -dwa miesiace do wyborow "niezależne sondażownie " mogly sobie jeszcze sciemniac ALE JUZ TERAZ, GDY DO WYBOROW JEST BLISKO I NIEDŁUGO BEDZIE SPRAWDZAM dla tych "sandazy " to oni nie moga sobie pozwolic na takie oszustwa bo za 2 tygodnie straca wiarygodnosc - gdyby okazalo sie ze ich sonaze nadaja sie o kant dupy rozbic
Elon Musk podbija stawkę. Potężny zastrzyk gotówki dla kampanii Trumpa
Codziennie, aż do dnia wyborów w USA, Elon Musk zamierza organizować loterię pieniężną. Jeden ze zwycięzców lub zwyciężczyń otrzyma czek na milion dolarów. Warunek? Podpisanie petycji rzekomo chroniącej dwie pierwsze poprawki do Konstytucji USA. Według ekspertów miliarder chce poszerzyć wyborczą bazę danych, aby Donald Trump zoptymalizował swój wynik i sięgnął po wygraną w stanach wahających się.
Elon Musk obiecał, że jego komitet America Pac, popierający Donalda Trumpa, będzie przekazywał milion dolarów dziennie aż do dnia wyborów osobie (wybranej w losowaniu - red.), która podpisze jego internetową petycję ws. zwiększenia ochrony dwóch pierwszych poprawek Konstytucji.
"Pierwsza i Druga Poprawka gwarantują wolność słowa i prawo do posiadania broni. Podpisując się poniżej, deklaruję poparcie dla Pierwszej i Drugiej Poprawki" - czytamy w petycji.
America Pac zatrudnia także agitatorów wyborczych m.in. w Pensylwanii, Nevadzie czy Michigan. Ich zadaniem jest prowadzenie kampanii "od drzwi do drzwi", zachęcającej Amerykanów do poparcia petycji Elona Muska.
Najniższa stawka dla aktywistów wynosi 30 dol. za godzinę, przewidziano także premię powiązaną z liczbą podpisów.
Do tej pory Elon Musk na kampanię Donalda Trumpa przeznaczył już ponad 75 mln dolarów. Jeśli dotrzyma słowa ws. loterii wyda kolejne 17 mln, ponieważ jest obecnie jedynym darczyńcą America Pac.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Pon 21 Paź 2024, 05:41, w całości zmieniany 3 razy
Janko Traderroo lubi tą wiadomość
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46694 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 05:32
Za jego czasów, czyli za PRL-u na takich mówiło się, że są podżegaczami wojennymi
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 05:33
W poniedziałki sa konie zawsze na zielono, symbolicznie ale jednak. Jankesi chyba nawet mają to zapisane w konstytucji albo w którejś z poprawek do niej
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 05:47
https://next.gazeta.pl/next/7,168930,31399672,to-miasto-to-volkswagen-kryzys-koncernu-odczuja-tu-wszyscy. Kryzys Volkswagena odczuje całe miasto. Pracownicy już dzwonią, by sprzedać swoje domy
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 05:47
REALISTA napisał:
W poniedziałki sa konie zawsze na zielono, symbolicznie ale jednak. Jankesi chyba nawet mają to zapisane w konstytucji albo w którejś z poprawek do niej
\ a weź kiedy L w piatek i zobaczysz czy zasada sie Sprawdza
ja miałbym watpliwosci
bo mam s na dji I WYGLADA TO TAK JAKBYM JA TYLKO MIAL S A Z DRUGIEJ STRONY ZYT-WODZIREJ -ANIMATOR NA L
OD WZIECIA MOJEJ POZYCJI, KILKA DNI TEMU, KURS IDZIE TAK JAKBYSMY GRALI TYLKO WE DWÓCH - KURS,WYKRES =ZYT DAWAL TYLKO CHWILOWO MALY PLUS I ZARAZ MOCNE PODBICIE W GORE w tym kilka nowych ATH
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 05:55
Któryś z UFO-ków jadał namiętnie tę rybę ciekawe jakie go naszły efekty uboczne?
https://kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,31383126,ta-ryba-jest-nafaszerowana-hormonami-wzrostu-polacy-kupuja.ht Ta ryba nie powinna wylądować na twoim talerzu. Cechuje się delikatnym białym mięsem i można ją kupić niemal w każdym markecie, ale to kiepski wybór. Panga nie bez powodu została zakazana w USA.
Ta ryba jest nafaszerowana hormonami wzrostu. Polacy kupują, bo jest tania. W USA została zakazana
mnoże Mu dżądro odrosło?
Nadaje ze Stronia, thorgall, Janko Traderroo and AgroTrader like this post
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 05:55
Ta ryba nie powinna wylądować na twoim talerzu. Cechuje się delikatnym białym mięsem i można ją kupić niemal w każdym markecie, ale to kiepski wybór. Panga nie bez powodu została zakazana w USA.
Ta ryba jest nafaszerowana hormonami wzrostu. Polacy kupują, bo jest tania. W USA została zakazana
mnoże Mu dżądro odrosło?
taki madry a daje sie manipulowac cwaniakom od reklam
Ja tutaj zauwazylem nowa mode -tendencje, ze sam filtr -tanie =zle ,drogie =dobre juz zupełnie przestal dzialac a nawet dosc drogie zarcie czy inne sprzety domowe ,ubrania czesto sa tak samo chujowe jak te najtańsze
i to mnjie najbardziej wkurwia ze czasem zaplcisz dosc duzo a zostaniesz w huia zrobiony tak samo -A WŁASCIWIE TO BARDZIEJ jak ci co najtansze kupuja
a wiec pozostaje ostroznie podchodzic do wszelkich zakupów-szczegolnie zywnosci i po prostu znac sie na wszystkim co kupujesz
PS CO DO RYB , to jak zaczałem kiedys czytac ,ogladac filmiki o rybach TO WLASCIWIE PZRESTALEM JE JESC
NO MOZE JESZCZE GDZIES W ZIMNYCH WODACH OCEANOW SPOTKASZ JAKIES ZDROWE RYBY INNE AKWENY TO JUZ RACZEJ SCIEKI A HODOWLA RYB TO JEZ PRAWIE SAMA CHEMIA - HORMONY, ANTYBIOTYKI - TRUCIZNA ?
Z HODOWANYMI SWINIAMI I KURCZAKAMI TEŻ JEST NIEWIELE LEPIEJ
REALISTA lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 06:24
A TERAZ TEMAT POBOCZNY
DZISIEJSZE OTWARCIE FW20 PONIZEJ CZY POWYZEJ 2200 ?
A PO ILE BEDZIE ZABKA TO NAWET NIE ODWAZE SIE PROGNOZOWAC
PS KUTWA , 6;30 I JESZCZE CIEMNO KOLEKCJONER NIEDLUGO BEDZIE DO POLUDNIA SPAL
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 06:29
W TV OGLADAM JAK TRUMPA POPIETRAJA BIALI A KAMALE PRZEWAZNIE MURZYNY
To chyba dobrze dla bialych gdy wygra Trump
kolekcjon€r
Liczba postów : 11277 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 06:44
REALISTA napisał:
To jest w regulaminie giełdy. Muszą być na zielono żeby im SEC kary nie nałożył.
REALISTA and Nadaje ze Stronia like this post
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 07:45
Byliście już defekować?
Ja nie bo coś dobudzić się nie mogę
Odyseusz lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:03
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:04
kolekcjon€r napisał:
Byliście już defekować?
Będzie Ci coraz trudniej wstawać
AgroTrader lubi tą wiadomość
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29693 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:06
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29693 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:14
..... ja już dzisiaj swoje zarobiłem POdczas nocnych ...... i tera moge sPOkojnie odpoczywać przy nałogach
&
Ostatnio zmieniony przez Nadaje ze Stronia dnia Pon 21 Paź 2024, 08:15, w całości zmieniany 1 raz
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:14
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
Byliście już defekować?
Taaa bo najchujowsze miesiące się zaczynają w tej strefie klimatycznej Jeszcze debile czas przesuną to już w ogóle. Ja jestem człowiekiem słońca - gdy mi świeci za oknem, to budzę się naturalnie nawet jeśli to jest 4. rano w czerwcu/lipcu. Gdy jest ciemno, to nawet ósma mi sie wydaje za wcześnie. Przepierdolone są te jesienio-zimy w centralnej Europie.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25090 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:15
To chyba my z Agrosem przewidzieliśmy to przed Talebem.
Nie wiem gdzie on widzi tą niestabilność. Zmienność mikroskopijna, nic sie nie dzieje, wszystko kontrolowane i właśnie jest bardzo stabilne. Zaczyna spadać, 5min i masz wygaszenie podaży.
Ja czytałem i nadal mam jego kultowe tytuły ale obecnie te czarne łabędzie już wyzdychały w pizdu. Czarny łabędź Antykruchość Zwiedzeni przez przypadek Na własne ryzyko
Jeśliby przyrównać zmienność cen do wody, to obecnie rynki są lasem wyschniętym na wiór, wręcz martwym.
Ostatnio zmieniony przez kolekcjon€r dnia Pon 21 Paź 2024, 08:21, w całości zmieniany 1 raz
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:21
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
Byliście już defekować?
Taaa bo najchujowsze miesiące się zaczynają w tej strefie klimatycznej Jeszcze debile czas przesuną to już w ogóle. Ja jestem człowiekiem słońca - gdy mi świeci za oknem, to budzę się naturalnie nawet jeśli to jest 4. rano w czerwcu/lipcu. Gdy jest ciemno, to nawet ósma mi sie wydaje za wcześnie. Przepierdolone są te jesienio-zimy w centralnej Europie.
To wiadomo Geny
REALISTA lubi tą wiadomość
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:21
kolekcjon€r napisał:
Nadaje ze Stronia napisał:
Nie no chłopie! Browar w poniedziałek o świcie?
To już jest PATOLOGIA spod Ropuchy
...... TY chyba nigdy nie pracowałeś fizyczno-umysłowo ....... przecież Każdy normalny robol PO tyrze musi walnońć kilka browarów
Temat: Re: UFO 21.10.2024 r. Pon 21 Paź 2024, 08:23
kolekcjon€r napisał:
Nie no chłopie! Browar w poniedziałek o świcie?
To już jest PATOLOGIA spod Ropuchy
...... TY chyba nigdy nie pracowałeś fizyczno-umysłowo ....... przecież Każdy normalny robol PO tyrze musi walnońć kilka browarów