Liczba postów : 52249 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 00:00
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i 93 gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 godzin zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres tygodniowy - zostać usunięte, bezkarnie 3. Moderator/administrator może usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 1830 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 01:26
1.
To dziś krach i to ja jestem pierwszy w dzień krachu. O mnie będą się uczyć dzieci w szkołach.
Rodzice będą zaczynać opowieść od: "Pamiętam ten dzień. To była środa. Jak się później okazało 'czarna środa'. Odpaliłem UFO. Pierwszy post Zygmunta mówił, że dziś będzie krach. Szybko otwarłem S na DJIA..."
REALISTA, safranek and Forex Trader like this post
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29693 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 02:38
Zygmunt de Bill napisał:
1.
To dziś krach i to ja jestem pierwszy w dzień krachu. O mnie będą się uczyć dzieci w szkołach.
Rodzice będą zaczynać opowieść od: "Pamiętam ten dzień. To była środa. Jak się później okazało 'czarna środa'. Odpaliłem UFO. Pierwszy post Zygmunta mówił, że dziś będzie krach. Szybko otwarłem S na DJIA..."
2.
.... a Jasiu z 3c na pewno zapamięta, że w dzień KRACHU OGÓLNOŚWIATOWEGO niejaki palant Nadawał ze Stronia ....... że wypił do POłudnia duże piwo alkoholowe 2 litrowe i to PO pracy ........ a nie jak setki tysięcy patoli w drodze do roboty
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46694 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 05:40
3.
Ten kraj to naprawdę upada
"Brytyjski resort sprawiedliwości, w ramach rozwiązania problemu braku miejsc w więzieniach, informuje o wypuszczeniu kolejnych 1100 więźniów w Anglii i Walii. Plan ten wywołuje duże kontrowersje.
W lipcu, kilka dni po przejęciu władzy przez Partię Pracy, nowa ministerka sprawiedliwości Shabana Mahmood ogłosiła, że w związku z niemal kompletnym brakiem miejsc w więzieniach w Anglii i Walii więźniowie będą automatycznie wypuszczani warunkowo po odbyciu 40 procent kary, a nie 50 procent jak to było do tej pory."
Forex Trader lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 05:56
Faktycznie bodajże w latach jeszcze 90-tych PKB Unii to było 90% PKB USA, dzis to jest około 50% Ale jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. 1) zbrojenia ...spory kawałek PKB, dla przecietnego Murzyna bez znaczenia 2) korpokomunizm...korporacje rządzą a nie zaden kongres. PKB napędzają oprócz korpo typu google czy meta jeszcze w/w zbrojeniówka ; dla przeciętnego obywatela to nie ma znaczenia 3) 1% ubermenschen ma ponad 50% majątku USA...taki stan jest nie do utrzymania bez wywolania napieć społecznych 4) bogactwo to wiadomo: wschodnie wybrzeże , Floryda, Kalifornia ( choc podobno już tez tam jest patola) 5) prowincja amerykańska to bida z nędzą i mentalne zacofanie 7) BRICS chce wymiksować dolara i Jankesów z roli dolara jako waluty rezerwowej ( oby im sie nie udało) teraz wybory w USA: i tu jest problem, bo Jankesi mają wybór...miedzy dżumą a cholerą zawsze mieli Mężów Stanu, teraz ich nie mają. To jest tzw.kryzys przywódctwa . Dotyczy on zresztą również UE, gdzie rządy sprawuje baba nie mająca ŻADNEJ legitymacji demokratycznej do sprawowania władzy, i Polski niestety tez. 9) tak ogromne nierówności jakie są w USA zawsze w historii ludzkości doprowadzały do jakiś zawirowań...czemu teraz miało by byc iinaczej? To że mamy AI i cyfryzację nie powoduje, że zmienia sie mentalność ludzka...jest taka sama dziś jak i w Starożytnym Rzymie
safranek and Forex Trader like this post
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 06:03
Napięć na kuli ziemskiej jest coraz więcej dziś byle patologiczne państewko nie mające żarcia dla swoich obywateli ma środki, które moga wywołać konflikt
Północnokoreańscy żołnierze, wspierający rosyjską wojnę agresywną na europejskiej ziemi, to jest równie szokujące, co desperackie. Korea Północna już wysyła do Rosji znaczną ilość amunicji i broni, co stanowi bezpośrednie naruszenie wielu rezolucji ONZ. Rozwijająca się współpraca wojskowa między Rosją a KRLD ma poważne konsekwencje dla bezpieczeństwa Europy i Indo-Pacyfiku. Reprezentuje ona szerszy, rosnący sojusz agresji, któremu NATO i państwa G7 muszą stawić czoła - powiedział.
Wystarczy jakis przewrót pałacowy, ktoś nieodpowiedni dostanie do ręki odpowiednie klucze i odpali jakąś rakietę z brudna bronia Im wiecej płaczyzn a potencjalnymi lub realnymi konfliktami tym większe prawdopodobieństwo takiego scenariusza
Forex Trader lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 06:04
Ten kraj to naprawdę upada
"Brytyjski resort sprawiedliwości, w ramach rozwiązania problemu braku miejsc w więzieniach, informuje o wypuszczeniu kolejnych 1100 więźniów w Anglii i Walii. Plan ten wywołuje duże kontrowersje.
W lipcu, kilka dni po przejęciu władzy przez Partię Pracy, nowa ministerka sprawiedliwości Shabana Mahmood ogłosiła, że w związku z niemal kompletnym brakiem miejsc w więzieniach w Anglii i Walii więźniowie będą automatycznie wypuszczani warunkowo po odbyciu 40 procent kary, a nie 50 procent jak to było do tej pory."[/quote]
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 06:07
Tu tkwi potęga USA...ale dla przeciętnego Murzyna to w zasadzie bez znaczenia. Notowania akcji to tylko strumienie elektronów i REALNIE one niczego nie wnoszą
Akcje Nvidii na nowym szczycie. Apple zagrożony na prowadzeniu publikacja 2024-10-22 22:32 Podczas wtorkowej sesji akcje Nvidii nieznacznie poprawiły rekord wszech czasów. W rezultacie wartość rynkowa tegorocznego ulubieńca inwestorów zbliżyła się do kapitalizacji Apple’a – najcenniejszej giełdowej spółki świata.
W rezultacie Nvidia warta jest już prawie 3,53 biliona dolarów to już na pewno nie jest normalne
Uzasadnieniem tak astronomicznej wyceny Nvidii są oczekiwania względem algorytmów generatywnej sztucznej inteligencji (AI). To właśnie Nvidia jest rynkowym liderem dostarczającym sprzęt, na którym operują nowoczesne centra danych dostarczające „pokarmu” dla wszelakich modeli AI pokroju ChatGDP.
safranek, Janko Traderroo and Forex Trader like this post
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29693 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 07:43
...... ja już rozPOczołem świętowanie z WAŻNEJ okazji przy browarku a WY
Janko Traderroo and Forex Trader like this post
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25090 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 08:08
Zygmunt de Bill napisał:
1.
Rodzice będą zaczynać opowieść od: "Pamiętam ten dzień. To była środa. Jak się później okazało 'czarna środa'. Odpaliłem UFO. Pierwszy post Zygmunta mówił, że dziś będzie krach, ale thorgall wiedział najpierwszy. Szybko otwarłem S na DJIA..."
Może i jesteś pierwszy dzisiaj ale ja przeczułem już wczoraj że będzie dzisiaj
Ostatnio zmieniony przez thorgall dnia Sro 23 Paź 2024, 08:11, w całości zmieniany 1 raz
REALISTA, Nadaje ze Stronia, Zygmunt de Bill and Forex Trader like this post
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52249 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 08:09
Kolekjoner znowu Krach przespi
i później znowu nic sie nie da
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 08:12
thorgall napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
1.
wczoraj to Ty gotówkę prałeś - duzo tego było ??
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sro 23 Paź 2024, 08:13, w całości zmieniany 1 raz
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 08:12
AgroTrader napisał:
...... prawdoPOdobnie, PO wczorajszym buszkowaniu, dzisiejszom defektacje zaliczył już nie wychodząć z wyra
AgroTrader lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 08:25
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
1.
ciii helikopter lata nad moim domem
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 08:27
Nadaje ze Stronia napisał:
AgroTrader napisał:
...... prawdoPOdobnie, PO wczorajszym buszkowaniu, dzisiejszom defektacje zaliczył już nie wychodząć z wyra
to może nie być odosobniony przypadek więc może to tzw. kumulacja podkołderna ?
_________________ ...... a będzie giciej
AgroTrader lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 08:38
no i się zaczęło Kolekcjoner prześpi załamanie
Nadaje ze Stronia and AgroTrader like this post
kolekcjon€r
Liczba postów : 11277 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 08:53
Byliście już defekować?
Coś ostatnio późno wstaję
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 09:09
kolekcjon€r napisał:
Byliście już defekować?
my tak świadomie i z rozmysłem
_________________ ...... a będzie giciej
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 10:00
złotówka się szmaci zrujnuje tusek kraj
Nadaje ze Stronia and Forex Trader like this post
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 10:06
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
1.
On z chodzikiem jeszcze nie dotarł do kibla na defekacje. Jeszcze ze dwie godziny
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 10:20
REALISTA napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
1.
On z chodzikiem jeszcze nie dotarł do kibla na defekacje. Jeszcze ze dwie godziny
....... za to Po dwóch litrów biir szczam dalej niż widze ....... i zabieram sie za Kolejny liter on red vine
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 10:31
thorgall napisał:
pisalem wczoraj ze krach bedzie - i jest fw20 idzie na 1800-1600 a pln idzie na 5-6/$
Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 10:38
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
pisalem wczoraj ze krach bedzie - i jest fw20 idzie na 1800-1600 a pln idzie na 5-6/$
..... a Ten od bucha ....... zesłał sie na dwa rucha
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 10:38
U nas to bessa na pełnej
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 10:41
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
a ropa idzie na 40-30 $
wszystko tanieje tylko piwo ,wodka i papierosy drożeją
piwo to chyba idzie na 5 zl /najtansze
ps
bitcoin -krach , yen - krach
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sro 23 Paź 2024, 11:01, w całości zmieniany 1 raz
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 11:00
AgroTrader napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
a ropa idzie na 40-30 $
wszystko tanieje tylko piwo ,wodka i papierosy drożeją
piwo to chyba idzie na 5 zl /najtansze
....... POlska uśmiechnienta jak natenczas zadomowiła sie w DINO
..... tylko 1,49 za zakup pełnej skrzynki
...... ale napój tylko do jednorazowego skosztowania
....... i daleko sie ma do dawnego
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 11:03
REALISTA napisał:
U nas to bessa na pełnej
na pełnej sex workerce
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 11:04
kolekcjon€r napisał:
Byliście już defekować?
usnął na kiblu
REALISTA and Nadaje ze Stronia like this post
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.10.2024 r. Sro 23 Paź 2024, 11:11