| UFO - 11.06.2008 | |
|
+53CromCruach Got mit Uns REALISTA przemak Indiana Pigeon El Secator malec Franz jj ash specjalista Laik fabularasa Poffcernacy Cris forex foo kLeszcz zibi Rmir busia Dave artystax Bankrut IronFX PINGWIN (Z MADAGASKARU) Jones wolny login fastenter Pan Nikt mobar chudy mis Reser inicniewiem Sempik Kozoyeb Franolski kydo dafnia Krzysztof praktyk myśliwyl Nadaje ze Stronia radko Damian Diablo SYLWESTER 1bawara tarzan Prezes konik_polny SzFagier 57 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| Temat: UFO - 11.06.2008 Wto 10 Cze 2008, 22:48 | |
| UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI - REINKARNACJA /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie read-only dla wszystkich Użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i Gości. Dostęp edycyjny posiadają Użytkownicy zarejestrowani. 2. Tematem przewodnim są pochodne polskiego rynku kapitałowego ale nie jest to temat jedyny. 3. Użytkownicy powstrzymują się od wszczynania wojenek osobistych. 4. Przeklinając pozostawiamy niedomówienie. 5. Poruszając zagadnienie postaraj się je omówić lub podaj linka do informacji. 6. Przytaczając obcy komentarz podaj źródło. 7. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu nasze hasło: GOŁODUPKI, HOP DO KUPKI nasz odzew: SZWAGIER TWÓJ WRÓG, LAĆ GO Zwracam się z prośbą o przestrzeganie następujących postanowień: 1. Wątek zakładają admini: SzFagier, Chudy Miś lub Bankrut. Obowiązuje cykl dzienny. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. ZAPRASZAMY i POZDRAWIAMY ZAINTERESOWANYCH podpisano kierownictwo Bankrut, Chudy Miś, SzFagierProblemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajdziecie pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forumKomunikat administracyjnyPryzpominamy, ze z inicjatywy Franza zbieramy uzyteczne linki, dotyczące giełdy. Wklejamy tutaj https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/linki-t659.htm/sekcja została przeniesiona z edukacyjnego do FAQ&P.U.P.A./ prosze pamiętac, ze troche informacji jest juz pod https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/gdzie-znajde-notowania-indeksow-towarow-kontraktow--t25.htmprosze zwracac uwage, aby nie bylo powtorzen i sprawdzic przed wklejeniem, czy dana strona jeszcze istnieje oraz podac krotki opis/komentarz np. [forum dyskusyjne] [repozytorium danych] reklama dźwignią... Kolega Kaczor prowadzi bardzo ciekawy watek Harmoonic Trading w Kąciku Edukacyjnym zapraszamy do rejestracji https://ufoforum.forumotion.com/kcik-edukacyjny-f4/harmonic-trading-t619.htm | |
|
| |
konik_polny
Liczba postów : 479 Registration date : 22/04/2008
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 00:41 | |
| mnie tam sie ta koncepcja bardzo podoba. Za - `asp | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 00:42 | |
| No to co panowie....dość się naspadaliśmy:) Czas na małą korektę - co by nie zajechać byka przed główna częścią corridy:) |
|
| |
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 06:11 | |
| Cześć, prośba do , żeby największą korrrrrrbę zapodać około 12.30, bo wtedy moje biuro będzie kill'em, znaczy moje pozycje. Jak dobrze pójdzie, może starczy nawet na 2 konie. Wtedy wskoczę z Wami w S. I jazda na 1 800 (po drodze będę dokupował, w miarę odrabiania depo na Bykach)!!! Generalnie, 5/6 moich bankructw było spowodowane siedzeniem na L przy silnym trendzie spadkowym, ale i tak największą i pierwszą wtopę zaliczyłem siedząc na S, last year, na serii wrześniowej. P.S. Akcji nie radzę, od 3 tygodni straciłem na MiSiach już 50% kapitału. :schron: Powodzenia. | |
|
| |
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11683 Registration date : 16/09/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 07:27 | |
| odrobiłem pracę domową: dla Bankruta i kydo trójkąt ze świecami volumenowymi trójkącik na liniówce + zniesławiony MACD: (de facto formacje powinno się rysować na wykresach liniowych) Stąd m.in. należy rozróżniać kreski od bazgrołów! a poniżej co piszą mądrzy ludzie: "Wolumen powinien zmniejszać się w miarę zwężania się zakresu wahań cen wewnątrz trójkąta. Taka tendencja cechuje wszystkie formacje konsolidacji. Wolumen powinien jednak wyraźnie wzrastać z chwilą przebicia linii trendu, co oznacza pełne ukształtowanie się formacji.Ruch powrotny powinien się odbywać przy niewielkim wolumenie, który zwiększa się ponownie wraz z kontynuacją trendu. Mówiąc o wolumenie, należy wspomnieć jeszcze o dwóch sprawach. Podobnie jak w przypadku formacji zapowiadającej odwrócenie trendu, jest on bardziej istotny w trendzie wzrostowym. Wzrost wolumenu jest podstawowym warunkiem kontynuacji trendu zwyżkującego we wszystkich formacjach konsolidacji. Druga kwestia związana z wolumenem to fakt, że pomimo jego zmniejszania w czasie kształtowania się formacji, uważna obserwacja pozwala zwykle dostrzec, czy większy wolumen występuje przy ruchach w dół, czy przy wzrostach. W trendzie wzrostowym na przykład powinna występować pewna tendencja do zwiększania się wolumenu przy zwyżkach i zmniejszania się przy spadkach. Trójkąt zniżkujący to po prostu lustrzane odbicie poprzednio omawianej formacji; uznawany jest na ogół za formację charakterystyczną dla bessy. Formacja ta oznacza, że sprzedający są bardziej agresywni niż kupujący i zazwyczaj wybicie z niej następuje w dół. Sygnałem trendu spadkowego jest wyraźne przebicie niższej linii trendu, czemu zwykle towarzyszy zwiększenie wolumenu".
Pzdr | |
|
| |
1bawara
Liczba postów : 2251 Registration date : 06/06/2008
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 07:32 | |
| - tarzan napisał:
- odrobiłem pracę domową:
dla Bankruta i kydo trójkąt ze świecami volumenowymi
trójkącik na liniówce + zniesławiony MACD: (de facto formacje powinno się rysować na wykresach liniowych) Stąd m.in. należy rozróżniać kreski od bazgrołów!
a poniżej co piszą mądrzy ludzie: "Wolumen powinien zmniejszać się w miarę zwężania się zakresu wahań cen wewnątrz trójkąta. Taka tendencja cechuje wszystkie formacje konsolidacji. Wolumen powinien jednak wyraźnie wzrastać z chwilą przebicia linii trendu, co oznacza pełne ukształtowanie się formacji. Ruch powrotny powinien się odbywać przy niewielkim wolumenie, który zwiększa się ponownie wraz z kontynuacją trendu. Mówiąc o wolumenie, należy wspomnieć jeszcze o dwóch sprawach. Podobnie jak w przypadku formacji zapowiadającej odwrócenie trendu, jest on bardziej istotny w trendzie wzrostowym. Wzrost wolumenu jest podstawowym warunkiem kontynuacji trendu zwyżkującego we wszystkich formacjach konsolidacji.
Druga kwestia związana z wolumenem to fakt, że pomimo jego zmniejszania w czasie kształtowania się formacji, uważna obserwacja pozwala zwykle dostrzec, czy większy wolumen występuje przy ruchach w dół, czy przy wzrostach. W trendzie wzrostowym na przykład powinna występować pewna tendencja do zwiększania się wolumenu przy zwyżkach i zmniejszania się przy spadkach.
Trójkąt zniżkujący to po prostu lustrzane odbicie poprzednio omawianej formacji; uznawany jest na ogół za formację charakterystyczną dla bessy. Formacja ta oznacza, że sprzedający są bardziej agresywni niż kupujący i zazwyczaj wybicie z niej następuje w dół. Sygnałem trendu spadkowego jest wyraźne przebicie niższej linii trendu, czemu zwykle towarzyszy zwiększenie wolumenu".
Pzdr witam a praktyka na naszym padole mówi co innego ale SZORT aktualny :popampersie: :popampersie: :popampersie: :popampersie: | |
|
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 07:40 | |
| Witam Zewsząd słychać SSSSSSSS ! sam o tym cały maj i początek cz-ca nawijałem , ale dla wytchnienie może dziś trochę nadziei i trzymam L od niedawna ( 2720 ) pod małe odreagowanie | |
|
| |
SYLWESTER
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 07:45 | |
| Indeksy pogłębiły dno z początku roku Maciej Zbiejcik 11.06.2008 07:14
Zanosi się na kolejna falę spadków. WIG20, WIG oraz wskaźniki małych i średnich spółek przebiły tegoroczne minima. Czerwiec na giełdzie rozpoczął się bardzo źle. Po siedmiu sesjach miesiąca indeksy WIG i WIG20 tracą ponad 6 proc. To głównie rezultat pięciu ostatnich sesji, na których WIG20 stracił 6,44 proc. Irytacja polskich inwestorów jest tym większa, że nasz rynek znowu — tak jak na początku roku — spada szybciej niż czołowe giełdy na świecie. W czerwcu londyński indeks FTSE i nowojorski DJIA straciły mniej więcej po 3,5 proc. Tymczasem tylko wczoraj na warszawskim parkiecie podstawowe indeksy traciły ponad 3 proc. — Nasz rynek już w kwietniu był jednym z najsłabszych na świecie i nic się nie zmieniło. Nadal problemem warszawskiej giełdy jest brak świeżego kapitału i reakcja na dane makro, rosnącą inflację i kiepskie dane o bezrobociu w USA Ewentualna kolejna fala spadkowa może być ostatnią z dużych. Dlatego spadki mogą okazać się dobrym momentem do zakupów — uważa Marcin Kiepas. Niewykluczone, że zakupy rozpoczną się już wkrótce. http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=3826b950-4582-4735-9f0e-9080f052aaf9&open=sec
ZEWSZĄD SSSSSSSSSS ,ale JESTEM DZIWNIE SPOKOJNY O SWOJE L | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 07:48 | |
| a to Japońce mi numer wiwineli w nocy stop mi się uruchomił, szkoda tak fajnie żarło. na Edku wypowiedzi Buscha i ministra gospodarki pomaga dolarowi dzis możliwe zejście pod 1,54 | |
|
| |
Damian
Liczba postów : 7125 Location : Waw Registration date : 28/01/2008
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:08 | |
| - krt napisał:
- a to Japońce mi numer wiwineli w nocy stop mi się uruchomił, szkoda tak fajnie żarło.
na Edku wypowiedzi Buscha i ministra gospodarki pomaga dolarowi dzis możliwe zejście pod 1,54 celowo obnizyl euro aby wycieszka pozegnalna po europie byla tansza a btw ciekawe kiedy oplaty za wizy usa beda w euro hehe | |
|
| |
radko
Liczba postów : 648 Location : Wawa Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:09 | |
| Witam, gdzie można on line oglądać kursy walut, chodzi mi o kurs EUR-PLN, USD-PLN i CHF-PLN tak żeby nie trzeba było instalować żadnego oprogramowania (w pracy niestety nie mogę nic instalować). Z góry dzięki za odpowiedź. PozRadko | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:20 | |
| - krt napisał:
- a to Japońce mi numer wiwineli w nocy stop mi się uruchomił, szkoda tak fajnie żarło.
na Edku wypowiedzi Buscha i ministra gospodarki pomaga dolarowi dzis możliwe zejście pod 1,54 Witam All Nie ma to jak spokojna noc bez żadnej pozycji Cześć Krt, Japońca to chyba strach szorcić. Od marca wyraźny trend wzrostowy z wyższymi szczytami i dołkami. Jeszcze ciekawiej wygląda nikkei z wieloletniej perspektywy. http://stooq.pl/q/?s=nikkei&c=30y&t=c&a=lg&b=1 Przebita wieloletnia linia trendu spadkowego i teraz ruch powrotny. Czyżby korba w perspektywie najbliższych kilku lat? |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:22 | |
| - radko napisał:
- Witam,
gdzie można on line oglądać kursy walut, chodzi mi o kurs EUR-PLN, USD-PLN i CHF-PLN tak żeby nie trzeba było instalować żadnego oprogramowania (w pracy niestety nie mogę nic instalować). Z góry dzięki za odpowiedź. PozRadko Sciągnij sobie soft z xtrade'a, zainstaluj na kompie w chacie, potem jak przegrasz caly katalog to chodzi nawet z pendrive'a, nic nie musisz instalować na firmowym kompie. |
|
| |
SYLWESTER
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:24 | |
| Piotr Kuczyński - Xelion - 11 Czerwca 2008 7:50
W kalendarium, a co za tym idzie w komentarzu jest pomyłka. Dzisiaj o 17:30 pojawi się Donald Kohn zastępca szefa Fed, a nie Ben Bernanke.
NO I DOBRZE , OSTATNIO BENIO SŁABO CZAROWAŁ ! | |
|
| |
1bawara
Liczba postów : 2251 Registration date : 06/06/2008
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:33 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:35 | |
| |
|
| |
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29650 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:37 | |
| Witam !!!! Dzisiaj słoneczko dla kogoś się skończyło . Wszystkie Anale z Jusiem, WBKiem, Kieprasami i innymi napędzają na dalszą Niagarę. Nie będę bił się z Koniem.... wywalam eLKi jak jeszcze trochę spadną, najwyżej odnowię niżej. Powodzenia Prezes...3maj się mocno. Jak wejdziesz w eSa to nawet zatwardziałe Misie zwątpią P O W O D Z E N I A!!!!! PiS. Odbijamy w piątek rano. 13tego w piątek cała POLSKA kupuje akcje i długie KUNIE:wariat: po szarży Sobieskiego: P O L S K A - A W S T R I A 3:1:cheers: | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| |
| |
SYLWESTER
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:38 | |
| - olaf napisał:
- dziś moze być próba 2660
MYŚLAŁEŚ RACZEJ O 2760 | |
|
| |
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:40 | |
| witam szanownych graczy i co nam tu dzionek przynosi nowego ????? | |
|
| |
praktyk
Liczba postów : 4205 Registration date : 03/10/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:42 | |
| witam re tarzan "trójkącik na liniówce + zniesławiony MACD: (de facto formacje powinno się rysować na wykresach liniowych) Stąd m.in. należy rozróżniać kreski od bazgrołów!" jesteś kolejną osobą, którą moje "bazgroły" wprowadzają w błąd. Prosiłem wielokrotnie abyś się odczepił. Nie mam zamiaru tak jak ty zniechęcać kogokolwiek do pisania, jak również nie chciałbym wprowadzać kogoś w błąd. Pozdrawiam i życzę owocnych analiz, i sukcesów na parkiecie. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:45 | |
| - tarzan napisał:
- odrobiłem pracę domową:
dla Bankruta i kydo trójkąt ze świecami volumenowymi
trójkącik na liniówce + zniesławiony MACD: (de facto formacje powinno się rysować na wykresach liniowych) Stąd m.in. należy rozróżniać kreski od bazgrołów!
a poniżej co piszą mądrzy ludzie: "Wolumen powinien zmniejszać się w miarę zwężania się zakresu wahań cen wewnątrz trójkąta. Taka tendencja cechuje wszystkie formacje konsolidacji. Wolumen powinien jednak wyraźnie wzrastać z chwilą przebicia linii trendu, co oznacza pełne ukształtowanie się formacji. Ruch powrotny powinien się odbywać przy niewielkim wolumenie, który zwiększa się ponownie wraz z kontynuacją trendu. Mówiąc o wolumenie, należy wspomnieć jeszcze o dwóch sprawach. Podobnie jak w przypadku formacji zapowiadającej odwrócenie trendu, jest on bardziej istotny w trendzie wzrostowym. Wzrost wolumenu jest podstawowym warunkiem kontynuacji trendu zwyżkującego we wszystkich formacjach konsolidacji.
Druga kwestia związana z wolumenem to fakt, że pomimo jego zmniejszania w czasie kształtowania się formacji, uważna obserwacja pozwala zwykle dostrzec, czy większy wolumen występuje przy ruchach w dół, czy przy wzrostach. W trendzie wzrostowym na przykład powinna występować pewna tendencja do zwiększania się wolumenu przy zwyżkach i zmniejszania się przy spadkach.
Trójkąt zniżkujący to po prostu lustrzane odbicie poprzednio omawianej formacji; uznawany jest na ogół za formację charakterystyczną dla bessy. Formacja ta oznacza, że sprzedający są bardziej agresywni niż kupujący i zazwyczaj wybicie z niej następuje w dół. Sygnałem trendu spadkowego jest wyraźne przebicie niższej linii trendu, czemu zwykle towarzyszy zwiększenie wolumenu".
Pzdr czepianie sie innych i zlosliwosc to objaw malostkowosci i ukrytych kompleksow.Nie wiem po co to robsiz ale na pewno nic to nie wnosi ani nikomu nic nie daje.pozdr |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:46 | |
| - SYLWESTER napisał:
- olaf napisał:
- dziś moze być próba 2660
MYŚLAŁEŚ RACZEJ O 2760 2660 |
|
| |
Krzysztof
Liczba postów : 7411 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:46 | |
| Odważna prognoza pana Rejczaka. - Cytat :
- Dziś można spodziewać się odbicia, być może wygenerowany zostanie sygnał zmiany trendu. Prognoza zamknięcia: +1.0%.
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:49 | |
| Ja tam tym whoojom co się tak bawią TKO na kasowy życzę aby im w czasie takich zabaw prąd i net odcieli tak do 9.35. Ciekawe jakie był miał miny jeden z drugim |
|
| |
dafnia
Liczba postów : 3542 Age : 53 Location : Wa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:50 | |
| - myśliwyl napisał:
- witam szanownych graczy i co nam tu dzionek przynosi nowego ?????
Mam nadzieję, że to tylko część twojego monologu wewnętrznego i zaraz pokaże się twoja odpowiedź na powyższe frapujące pytanie Gdyby nie prezes to myślałabym sobie, że odbicie prawdopodobne, a tak... Pozdrowionka o poranku | |
|
| |
kydo Trader na medal
Liczba postów : 11220 Age : 55 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:52 | |
| - myśliwyl napisał:
- witam szanownych graczy i co nam tu dzionek przynosi nowego ?????
A co może byc słychać. Znowu jestes zarobiony zaraz na otwarciu. Ale nie mów , ze nie zagrałes troche pod emocje, bo nie uwierzę. U mnie poszedł sygnał kupna po 2713 o godz: 15:15 oraz później jeszcze raz drugi sygnał kupna po 2717 o godz: 15:45 Nie wchodziłem w L tylko pozamykałem swoje eski. Zreszta zarobione. A wczorajszą wtopę odrobiłem z nawiązką. Na wczoraj miałem dosyc a dzień był całkiem udany. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:52 | |
| - NWR napisał:
- Ja tam tym whoojom co się tak bawią TKO na kasowy życzę aby im w czasie takich zabaw prąd i net odcieli tak do 9.35. Ciekawe jakie był miał miny jeden z drugim
tko na wig20 wyznaczał własciwy kierunek |
|
| |
dafnia
Liczba postów : 3542 Age : 53 Location : Wa Registration date : 30/08/2007
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 Sro 11 Cze 2008, 08:55 | |
| - SYLWESTER napisał:
- Piotr Kuczyński - Xelion - 11 Czerwca 2008 7:50
W kalendarium, a co za tym idzie w komentarzu jest pomyłka. Dzisiaj o 17:30 pojawi się Donald Kohn zastępca szefa Fed, a nie Ben Bernanke.
NO I DOBRZE , OSTATNIO BENIO SŁABO CZAROWAŁ ! Kohn? Kohn? Coś mi to przypomina. Czy przypadkiem gość nie ma zawsze eLek na priv koncie? Zawsze jak nagania publicznie to jest UP. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 11.06.2008 | |
| |
|
| |
| UFO - 11.06.2008 | |
|