Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO - weekendowy

Go down 
+40
tarzan
Reser
Franz
dziadek
myśliwyl
Marek
Poffcernacy
piogor
LeM
SzFagier
busia
lam3r3k
malec
SYLWESTER
przemak
artystax
karnak
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
foo
Władzió
BORowik
Diablo
IronFX
p0teflon
Cris
Rmir
leszczyzna
nazgul71
zibi
kydo
mobar
melex259
Indiana
chudy mis
fcukfear
mikrob
MedKit*
Jones
Dave
Bankrut
44 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorWiadomość
Bankrut
Admin
Admin
Bankrut

Liczba postów : 3833
Registration date : 27/08/2007

UFO - weekendowy - Page 4 Empty
PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 21:50

BP napisał:
DarcMac'u, Bankrucie,

To co tu jest narysowane jako prawe ramię brutalna_prawda traktuje
jako powrót do linii szyi RGR z ramieniem w grudniu.
Wymowa generalnie ta sama, ale potwierdzenie wcześniej. Ten powrót
byl bliski zanegowania formacji, ale skończył się podwójnym szczytem.
Dołożyło to znaczenia.
Także nie znam obrotów

Trochę podobnie jak u nas ostatni prostokąt.

ot fraktale i tyle...
mały rgr składnikiem większego.
Powrót do góry Go down
https://ufoforum.forumotion.com
kydo
Trader na medal
Trader na medal

Liczba postów : 11220
Registration date : 28/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 21:53

na 2605 wytworzył sie nastepny opór. który jak widac stał sie narazie skuteczny.

moze to byc bardzo wazny punkt.
Powrót do góry Go down
http://kydofin.blog.onet.pl/
Bankrut
Admin
Admin
Bankrut

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 21:54

paryski cac...
UFO - weekendowy - Page 4 Cac11

idealny, piękny, potwierdzony Smile
Powrót do góry Go down
Bankrut
Admin
Admin
Bankrut

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 21:58

kydo napisał:
na 2605 wytworzył sie nastepny opór. który jak widac stał sie narazie skuteczny.

zgadzam się co do tego oporu
opcją na poniedziałek byłoby wzięcie go luką i wysepka by powstała
ale bądźmy optymistami Smile
Powrót do góry Go down
kydo
Trader na medal
Trader na medal

Liczba postów : 11220

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 21:59

Jones napisał:
kydo napisał:
Jones napisał:
kydo napisał:
Jones napisał:
re foo

a może to jest za bardzo oczywiste ?

TAK dojedziemy na 2450 , wiekszośc będzie oczekiwała właściwego odbicia jak przy 3173 a to jeszcze poleci z 500 w dół.
scratch no to czytasz w moich myślach

Podam ci wersje która juz kiedys była pisana na ufo

2126-2130

aktualnie na forum są trzy wykresy z których wynika te 2500 wiele osób może liczyć na odbicie więc trza im dać te niby tłuste eLki tydzień dwa i już one mogą być nie takie tłuste 300pkt. zjazdu powinno ich wyleszczyć ?
scratch czyli 61,8

z 2445 jak dojdziemy pewnie odbije ale tak aby dać nadzieje byczkom i ogłupić misie. A moze odbic do około 2500-525.

Zreszta narazie jeszcze dokładnie sie nie przygladałem temu po zakończonym tygodniu, ale po wczesniejszych analizach twierdze , że na 2450 nie zatrzymamy sie teraz. Muszą sie pojawic jednozanczne sygn ały informujace , że spadek sie zakańcza. A jak narazie takich sygnałów po prostu nie widzę. Tego spadku na 2450 w tej chwili tez jakoś nie bardzo widzę. To jest takie od niechcenia i najbardziej optymalnym rozwiazaniem byłoby odbicie w okolice 2700-750 i dopiero właściwy zjazd do końca lipca i ustanowienie lokalnego dołka pierwszej fali bessy.

Ostatnio zmieniony przez kydo dnia Sob 28 Cze 2008, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://kydofin.blog.onet.pl/
busia

busia

Liczba postów : 8625
Registration date : 02/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:00

Re Malec: Busia jest na 0 na kontraktach - boję się o zysk z 2960.
Teraz jest ryDzykowna pora - pokusa -200pkt jest bardzo silna, ale i wp..l może być ostro i duży. Każdy gra pod to co ma, ja pod balonowy.
Oświadczam uroczyście że w czerwcu nareszcie pokonałem 100% przyrostu kapitału od 18 lutego! Zysk wycofany. Nie gram na kapitał więcej - co za ulga.Teraz ostrożnie.Bardzo. Chwilowo.
Co do rynku akcji: msx po 2,26 to było dobre. Szkoda że nikt nie skorzystał - ja też - zasady. Dalej jak jeśli widzimy odbicie to wig 20 to klient na zakupy. Nie jestem spiecem od biotka - 100%? - Mad
Przez weekend balonowy przejrze i w poniedziałek sie wypowiem.
PS Mam kontraktowy mętlik w głowie - nie zgadza mi się to i już!
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

Liczba postów : 13205
Registration date : 15/03/2008

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:00

kydo napisał:

27cze2006 wzieli go luką i dopiero poszło w górę ISTOTNY POZIOM
Powrót do góry Go down
SzFagier
Admin
Admin
SzFagier

Liczba postów : 5190

jaka wysepka ? na jakie wykresy Wy patrzycie ?
Powrót do góry Go down
Bankrut
Admin
Admin
Bankrut

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:06

SzFagier napisał:
jaka wysepka ? na jakie wykresy Wy patrzycie ?

jeżeli pobujalibyśmy się z 2-3 dni na poziomach 2570-2607 a następnie zaluczyli w górę np. 2627 to mielibysmy wyspę odwrotu - nie?
Powrót do góry Go down
Bankrut
Admin
Admin
Bankrut

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:07

Jones napisał:
kydo napisał:

tak ale było to 2718-2724 - coś Ci się pojeb...myliło
Powrót do góry Go down
foo

foo

Liczba postów : 1136
Registration date : 27/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:15

Jones napisał:
kydo napisał:
Jones napisał:
kydo napisał:
Jones napisał:
re foo

a może to jest za bardzo oczywiste ?

TAK dojedziemy na 2450 , wiekszośc będzie oczekiwała właściwego odbicia jak przy 3173 a to jeszcze poleci z 500 w dół.
scratch no to czytasz w moich myślach

Podam ci wersje która juz kiedys była pisana na ufo

2126-2130

aktualnie na forum są trzy wykresy z których wynika te 2500 wiele osób może liczyć na odbicie więc trza im dać te niby tłuste eLki tydzień dwa i już one mogą być nie takie tłuste 300pkt. zjazdu powinno ich wyleszczyć ?
scratch czyli 61,8

Raczej nie wezmę tam elek, ale jeśli nawet, to ustawie stopa dosyć blisko i jeśli on się zrealizuje - odwrócę się na S. To wsparcie może nie wytrzymać pod naporem jakiś ważnych wydarzeń, więc z L będę bardzo uważać.

Uważam, że spadki zniosą przynajmniej 61.8% całej hossy. Oczywiście nie w pojedynczej fali, nie tak szybko jak w styczniu - to będzie pewnie walka z wieloma próbami odbicia i mam nadzieję że po drodze nie dam się wyleszczyć Very Happy

Cały czas S podstawową pozycją.
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:19

Bankrut napisał:
Jones napisał:
kydo napisał:

kontrakty 27cze2006 zrobili wtedy +5,11% ?
Powrót do góry Go down
foo

foo

Liczba postów : 1136
Registration date : 27/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:21

przemak napisał:
Indiana napisał:
Podziwiam Szfagra, że potrafi dziennie 150 km po drogach zrobić na rowerze - ja nawet 1 km do lasku się nie odważę, mam dzieciaki i żonę...

Mój kolega zginął potrącony przez pijaka, mnie TIR zepchnął kiedyś z drogi, stąd ten lęk.

Strach jest, potwierdzam. Generalnie oczy dookola glowy, niestety. Moj znajomy zginal w lutym potracony przez dostawczaka, ale z drugiej strony inny zabil sie na wyscigu szosowym, zwykly upadek, omijal kobite prowadzaca skladaka poboczem, dziura, wylot w gore, upadek na glowe, pozmiatane, wiec w sumie nie ma madrych...
Ale dodawac do tego alkohol, to...
Oczywiscie w upal male piwo w przerwie jazdy rowerem to z piec minut pozostaje w organizmie, znika zanim sie je wypije - ale to musi byc JAZDA Wink

Mam kumpla, co jeździ dużo na rowerze i mówi, że podstawowa zasada to nie jeździć tuż przy krawężniku bo to prowokuje kierowców do niebezpiecznego wyprzedzania. Jadąc dalej od krawężnika nikt nie będzie go wyprzedzał gdy z naprzeciwka coś jedzie.
Powrót do góry Go down
LeM

LeM

Liczba postów : 1085
Registration date : 20/06/2008

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:24

Witam,

Zapraszam na Fusy:

http://lemansa.wordpress.com/

Najlepsze Życzenia dla Jubilata.

Pozdro

LeM

Ostatnio zmieniony przez LeM dnia Sob 28 Cze 2008, 23:45, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.astroelliottsurfing.pl/
Jones

Jones

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 22:29

Jones napisał:
Bankrut napisał:
Jones napisał:
kydo napisał:

kontrakty 27cze2006 zrobili wtedy +5,11% ?
scratch no i następna koncepcja to było podobnie jak teraz zjazd w dół zmiana serii i UP nieżle ponad 5% ? no no w fajnym punkcie jesteśmy scratch

Bankrut lepiej zamknij nadmiar S na open PKC bojesie

żartuje Very Happy ale .... scratch kto tam wie study
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:04

rmir napisał:
gamo napisał:
no ja idę na browca, pozdrawiam wszystkich,
rmir przyjacielu, rzuć jakiś ciekawy przepisik bo zjadłbym coś nietypowego. Właśnie wychodzę to przeczytam pózniej

żeberka zadymione
jedno suche polano dębowe pociąć na wióry i wrzucić do wiadra z woda na godzine, dwie oraz potrzebny grill z pokrywą
duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuży płat żeberek podzielic na części, wymoczyc w piwie z przyprawami, wrzucic do parowara i gotowac na parze przez pół godziny, muszą byc twarde, nie rozgotowane
wyjmujemy, Jezeli jedziemy w gości to robimy to w domu,
jak żar na grilu bedzie przepisowy to wrzucamy mokre szczapki, kładziemy zeberka i przykrywamy, po 5-10 min podajemy z ziemniaczkami, surówkami jezeli grilujemy cały płacik, to po zdjęciu z grila smarujemy masełkiem czosnkowym lub rozmarynowym
można tez przed grilowaniem cienko pędzelkiem posmarować rozrobionym piwem z miodem
jak nie ma namoczonych szczapek, to możemy użyc świeżo urwanych gałęzi jałowca albo gałązek świerkowych, chodzi o wytworzenie jak najwiekszych ilości dymu
kazde inne mięsko tak przyżądzone bedzie mnaim mniam
jestaś artystą w swojej sztuce
Powrót do góry Go down
Indiana
UFO Edukator
UFO Edukator
Indiana

Liczba postów : 7552
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:05

Na razie w planie mam od rana polowanie na tłuste eL, ale systuacja na froncie może się zmieniać z minuty na minutę....
Zobaczę w poniedziałek.
No i jeszcze troszkę dobiorę Orlenka, jak się co zwali (dlaczego? Bo są w miarę przyzwoite obroty na futach na niego Very Happy ), chwila moment i będzie na zniesieniu 61% całych wzrostów, co prawda jest niepewność co będzie robił dalej (droga ropa i brak złóż), ale jakby nie patrzeć od czasu gdy hań dawno też był po ok. 30 zł co najmniej podwoił swoją wartość.

Niby wiem, Kamikadze chyba to napisał, ze fundamentów już nie ma, są tylko spadki, ale lubię tę grę - zresztą kupuję dwa razy więcej akcji za tą samą cenę niż frajerzy z lipca 2007 Very Happy
A jak dobrze pójdzie, to dokupię jeszcze 4 razy taniej niż oni gdzieś na jesieni lol!
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:09

Indi
wszyscy mówią że będą spadki ale kupują akcje bo taniej już moze nie być
Powrót do góry Go down
Indiana
UFO Edukator
UFO Edukator
Indiana

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:16

Drabinkę umyśliłem taką żeby zapakować się na full dopiero przy jakichś 18 zł/ PKN, no więc spoko, bo tyle żeby spadło to chyba na dniach musiałby kryzys z kartami kredytowymi wyskoczyć Very Happy

I słowo klucz - wszyscy mówią ze będą spadki, jak przestaną mówić to pewnie będziemy macać 4500 na FW i FONa za 1.30 dobryżart
Powrót do góry Go down
ender
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:28

Ech, zdążyłem.

Chudy_misiu, najlepszego i pomyślności we wszystkim.

W giełdowych zmaganiach, niech Ci wyjdzie 'droga' Mahatmy G.

'Najpierw Cię ignorują. Potem z Tobą walczą. Później tylko wygrywasz.'

Pozdrawiam.
Powrót do góry Go down
p0teflon

p0teflon

Liczba postów : 251

PisanieTemat: moja analiza   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:35

Witam,

Jeśli brać pod uwagę ceny zamknięcia to poziom zasięgu spadków wyliczyłem ma 2578.
Przy braniu pod uwagę wartości intra to zakończenie tej fali spadkowej prognozuję na 2544.

https://servimg.com/view/11574545/3

Jak mawiają starzy Czescy Górale: "Pożywiom uwidim".

pzdr
p0teflon

Ostatnio zmieniony przez p0teflon dnia Sob 28 Cze 2008, 23:51, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
piogor

Liczba postów : 465
Registration date : 11/06/2008

PisanieTemat: re: ufo weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:36

W dniach 9-24 czerwca 2008 r. trwały zapisy na Certyfikaty Inwestycyjne serii J emitowane przez Investor Fundusz Inwestycyjny Zamknięty. Dnia 27 czerwca 2008 r. Investor Fundusz Inwestycyjny Zamknięty przydzielił 156 zapisującym się 2.237 Certyfikatów serii J o łącznej wartości emisyjnej 5.898.409,75 zł. Tym samym emisja Certyfikatów serii J Investor Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego doszła do skutku.

Prawie 6mln. Ktoś jednak kupuje jednostki uczestnictwa w funduszach...i to chyba nie dlatego że te nazywają się trochę inaczej???

Chudy misiu....najlepszego
Powrót do góry Go down
Indiana
UFO Edukator
UFO Edukator
Indiana

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:47

No sam powiedz, niezależnie od tego ile się jeszcze zwali, kto jest lepszym inwestorem - ci co kupują teraz, przy zniesieniu 50% hossy, czy ci co brali w lipcu 2007 i teraz cienko piszczą lub pozamykali ze stratą? Hę?
A że za pół roku czy rok będzie 1600, to ci co tam kupią to będą mieli po prostu więcej szczęścia od tych co kupią teraz i o rok-dwa wcześniej odnotują zyski z transakcji, ale jak nie będzie 1600 to na kolejną korektę z 5-6 k na W20 na tym razem jakieś 3500 załapią się za 10 lat... nie wiadomo co będzie, wiadomo co jest teraz. Drożyzny za wielkiej nie ma. Za promocyjnie też nie jest....
Wniosek - poczekać na naszych speców od balonowego, powolutu coś tam skubać jak dobra promocja, coraz więcej w miarę spadków.
Powrót do góry Go down
piogor

PisanieTemat: re: ufo weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptySob 28 Cze 2008, 23:57

co do drożyzny....jak się zwali jeszcze z 50% to będzie sie mówiło ze było bardzo drogo...

Zastanawiam się skad wezma pieniądze na wzrosty? Po bessie z 2000 roku chyba 3 lata trzeba było czekac zeby giełda dostała zastrzyk pieniędzy od TFI. Tylko że wtedy mało kto sie interesował giełda i mało kto wiedział ile można na tym umoczyć. Teraz jest trochę inaczej. Skoro nawet moja teściowa w lipcu kupiła jednostki TFI...to musiało tak się skończyć jak skończyło. Ciekawe na ile mają jeszcze cierpliwosci, zeby trzymać na takiej stracie, no i na ile będa mieli odwagi, zeby zainwestowac ponownie?
Mam nadzieje,ze nie bedzie trzeba na to czekać całego pokolenia...które znowu będzie sie uczyło na swoich, nie na naszych błędach.
Powrót do góry Go down
Indiana
UFO Edukator
UFO Edukator
Indiana

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptyNie 29 Cze 2008, 00:01

Jakie pokolenie, kasy jest od zaje..., tylko każdy czeka aż Twoja teściowa i inni spanikują Very Happy
No i naturalne cykle ekonomiczne, ja tam podbieram ostrożnie po to, bo jest dołek ale do miesiąca wywalę to kilka zyta drożej i znowu zabawa w "kto złapie tańszego Orlena" Wink
Powrót do góry Go down
piogor

PisanieTemat: re: ufo weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptyNie 29 Cze 2008, 00:04

Ta....tylko że ta kasa jest poza rynkiem i żeby na niego trafiła, to ktoś musi sie odważyc przekonać czy cokolwiek innego.
Giełda to nie mennica i pieniedzy nie pomnaża. To ze np. Ty zarobiłeś, znaczy tylko tyle, ze przejałeś pieniadze które ktoś inny stracił. suma sumarum...ilość tej gotówki jest taka sama. Leży tylko na koncie kogoś innego.
Powrót do góry Go down
Indiana
UFO Edukator
UFO Edukator
Indiana

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptyNie 29 Cze 2008, 00:27

Jaka taka sama kasa, jak sprawdzałem PITa to mi whoooje prawie 3k ściągnęli prowizji za pół roku grania 1 koniem Exclamation
To biuro ściągnęło je ze mnie, żaden gracz mi jej nie odebrał- aby zarabiać tutaj, musisz być lepszy nie od połowy inwestorów, ale od 90% inwestorów - te 10% ma superkomputery i sztaby specjalistów od ekonomii i statystyki lub są to doswiadczeni gracze - jest ich tu spooro na forum, ale to elita - pozostałe 90% dokłada. Nie ma lekko. Patrz na Darkmaca, wyrabia się a jednocześnie nie kryje się i gra na sucho - to się chwali, bo mądrze do rynku podchodzi, po co tracić na początek 80% depo, jak można to przepuscić na kartce. Ja też dalej jadę sobie na testowym depo i wcale nie pali mi się do powiększania, ciągle się uczę, a jak się nauczę to samo się powiększy Very Happy
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptyNie 29 Cze 2008, 00:37

tak - tylko i wyłącznie polowanie na tłuste L w poniedziałek - będą może próby, ale wątpię czy znaczące, więc ładaować całą kasę drabinką po oporach - i tak wszystko nie wejdzie...
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptyNie 29 Cze 2008, 00:38

piogor napisał:
Ta....tylko że ta kasa jest poza rynkiem i żeby na niego trafiła, to ktoś musi sie odważyc przekonać czy cokolwiek innego.
Giełda to nie mennica i pieniedzy nie pomnaża. To ze np. Ty zarobiłeś, znaczy tylko tyle, ze przejałeś pieniadze które ktoś inny stracił. suma sumarum...ilość tej gotówki jest taka sama. Leży tylko na koncie kogoś innego.

ta kasa leży na koncie "mądrzejszego", który w przyszłości znów ją lepiej pomnoży Smile
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 EmptyNie 29 Cze 2008, 00:40

tygodniowy FW20
UFO - weekendowy - Page 4 Koncze
scratch jednak spadamy dalej nie ma co

POZDRAWIAM I DOBRANOC HEJ Smile
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO - weekendowy   UFO - weekendowy - Page 4 Empty

Powrót do góry Go down

UFO - weekendowy
Powrót do góry 
Strona 4 z 9Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next