| wszystko o FOREX | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
| Temat: wszystko o FOREX Sro 01 Paź 2008, 14:04 | |
| Mam wiele pytań na temat tego rynku. Testuję teraz platformę XTB demo. Moje pierwsze pytanie brzmi: Co mam zrobić gdy złożyłem zlecenie, nie dałem stop lossa i nagle zepsuł mi się komputer albo rozłączył mi się internet, siły wyższe połączyły siły i odebrały mi możliwość zamknięcia pozycji. | |
|
| |
antykatofob
Liczba postów : 971 Registration date : 01/07/2008
| Temat: Re: wszystko o FOREX Sro 01 Paź 2008, 17:46 | |
| 1. Następnym razem stawiasz stopa. 2. Odpalasz X-tradera Mobile i dodajesz stopa | |
|
| |
gumbas
| Temat: Re: wszystko o FOREX Sro 01 Paź 2008, 18:24 | |
| - anduril napisał:
- 1. Następnym razem stawiasz stopa.
2. Odpalasz X-tradera Mobile i dodajesz stopa Czyli trzeba się zaopatrzyć w jakiś tilifon lub palmtop. Samo ustawianie stopa jest nieporęczne, wolałbym już jakiś suwak do zmienia tych pipsów, a najlepiej jak można by zawsze ustawiać stopa z ustaloną stałą wartością względem aktualnej ceny. Zanim przeliczę i wpiszę (dobrze lub źle) to mogę się narazić na straty. Narazie bawiłem się na edku minutowym. Moje następne pytanie brzmi: Czy ta ich platforma podoła ciągłym zleceniom na wykresie minutowym (co pare minut zlecenie). Czy będą w realu jakieś opóźnienia? | |
|
| |
antykatofob
| Temat: Re: wszystko o FOREX Sro 01 Paź 2008, 20:28 | |
| Co do stałego stopa to o ile pamiętam wybierasz z listy np. 20 pkt i klikasz "kopiuj jako" - trzy kliknięcia.
Nie pomogę w sprawie częstych zleceń, nie schodzę poniżej godzinówek. Może ktoś inny.
Powodzenia! | |
|
| |
gumbas
| Temat: Re: wszystko o FOREX Sro 01 Paź 2008, 20:32 | |
| - anduril napisał:
- Co do stałego stopa to o ile pamiętam wybierasz z listy np. 20 pkt i klikasz "kopiuj jako" - trzy kliknięcia.
Nie pomogę w sprawie częstych zleceń, nie schodzę poniżej godzinówek. Może ktoś inny.
Powodzenia! ok z tym stopem to jest tak, że mogę wpisać w pole tekstowe wartość jaką chce, druga możliwość to klikanie góra/dół jedno kliknięcie = zmiana 1 pips Z tego co patrze to ta platforma nie jest przystosowana do gry na interwałach minutowych. A w ogóle to xtrade pachnie mi taką komercją i mam wrażenie, że to lep na takich leszczy jak ja. | |
|
| |
antykatofob
| Temat: Re: wszystko o FOREX Czw 02 Paź 2008, 11:18 | |
| Broker to nie bank... on ma interes w tym, żeby cię wycyckać - zmienne spready, zawieszanie notowań, itp. kwiatki A czy XTB jest lepszy czy grszy od innych to Ci nie powiem, bo innych nie znam. Syszałem lepsze opinie o Finspreads, ale to może ktoś doświadczony podpowie. | |
|
| |
gumbas
| Temat: Re: wszystko o FOREX Czw 02 Paź 2008, 17:24 | |
| - anduril napisał:
- Broker to nie bank... on ma interes w tym, żeby cię wycyckać - zmienne spready, zawieszanie notowań, itp. kwiatki
A czy XTB jest lepszy czy grszy od innych to Ci nie powiem, bo innych nie znam. Syszałem lepsze opinie o Finspreads, ale to może ktoś doświadczony podpowie. A jaki ma w tym interes? Chyba brokerowi zależy żeby inwestycje szły dobrze przez to inwestor będzie robił więcej transakcji i prowizja od nich będzie większa. Pewnie się mylę ale nie wiem gdzie. | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: wszystko o FOREX Pią 06 Lut 2009, 20:50 | |
| Jesli ktos planuje spekulacje na walutach na wieksza skale, to radze przed otwarciem rachunku dobrze sie zaznajomic z tym i tym linkiem. | |
|
| |
gumbas
| Temat: Re: wszystko o FOREX Sro 04 Mar 2009, 21:55 | |
| - forex napisał:
- Jesli ktos planuje spekulacje na walutach na wieksza skale, to radze przed otwarciem rachunku dobrze sie zaznajomic z tym i tym linkiem.
spoko, fajne, lukne Najpierw miał być Forex na interwale minutowym teraz jestem na etapie dziennych fw20 | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: wszystko o FOREX | |
| |
|
| |
| wszystko o FOREX | |
|