| UFO - 16.10.2008 | |
|
+51Jones inwestor Poffcernacy Ezet Akwila franco inicniewiem kLeszcz Pan Nikt Rmir PoPo Pigeon malec andrzej1217 Sempik Dave fabularasa resor przemak Cris tarzan Ed wigrywam gumbas foo pit filip mobar Marek praktyk Damian Jastrząb Kozoyeb cameleon Krzysztof Diablo IronFX barany ojro pantraks 1bawara kydo irc SYLWESTER nomad kamikaze betonowe_buty dead_eye forex Reser SzFagier 55 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:48 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- kaczor napisał:
- OpCjoNeR napisał:
- przemak napisał:
- OpCjoNeR napisał:
- Ale hipoteczna tzn, że musi być jakaś hipoteka? Co jest zastawem takiej pożyczki?
Tak, zastawem jest "hipoteka" na nieruchomosci, ktorej jestes wlascicielem. Czyli bierzesz ją pod zastaw już posiadanej nieruchomości? W takim razie czy pożyczka hipoteczna to nie to samo co kredyt hipoteczny? Pytam bo nie siedzę za bardzo w temacie. kredyt jest na okreslony cel,pozyczka jest na cel dowolny Czyli kredyt hipoteczny to jeśli chce nabyć nieruchomość, bank za nią płaci i ona jest zastawem a pożyczka to dostaję kasiorkę na konto a zastawem jest już posiadana nieruchomość, tak? dokladnie,dodam ze remont tez jest celem mieszkaniowym.Sa tez kredyty konsolidacyjne zabezpieczane hipoteka.generalnei na cel mieszkaniowy(zakup,budowa.remont) kredyty sa najtansze,najdrozsze sa pozyczki hipoteczne ale nadal duzo tansze niz zwykle pozyczki gotowkowe |
|
| |
cameleon
Liczba postów : 1806 Registration date : 03/10/2007
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:48 | |
| - Marek napisał:
- cameleon napisał:
- Marek napisał:
- cameleon napisał:
- cameleon napisał:
- RUN NA BANKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rosyjskie banki w opałach
WEGRY DOSTALY KILKA MILIARDOW EURO POZYCZKI RATUNKOWEJ!!!
SZWAJCARIA W OPALACH!!! CH w opałach ?? z ich rezerwami walutowymi i dodatnim bilansem płatniczym ??? TAK ich banki sie sypia jak domek z kart... banki wszedzie sie sypia, niezaleznie od kraju maja jakis problem z bankiem ubs | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:49 | |
| - cameleon napisał:
- ...
maja jakis problem z bankiem ubs Masz jakiegoś linka pod to info? |
|
| |
newbe Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:49 | |
| kaczor
najpierw trzeba je miec. |
|
| |
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:50 | |
| - cameleon napisał:
- cameleon napisał:
SZWAJCARIA W OPALACH!!! nie siej paniki ruskie to dzikusy przeciez, a szwajcaria tylko 2% spada | |
|
| |
Reser
| - kaczor napisał:
- OpCjoNeR napisał:
- kaczor napisał:
- OpCjoNeR napisał:
- przemak napisał:
- OpCjoNeR napisał:
- Ale hipoteczna tzn, że musi być jakaś hipoteka? Co jest zastawem takiej pożyczki?
Tak, zastawem jest "hipoteka" na nieruchomosci, ktorej jestes wlascicielem. Czyli bierzesz ją pod zastaw już posiadanej nieruchomości? W takim razie czy pożyczka hipoteczna to nie to samo co kredyt hipoteczny? Pytam bo nie siedzę za bardzo w temacie. kredyt jest na okreslony cel,pozyczka jest na cel dowolny Czyli kredyt hipoteczny to jeśli chce nabyć nieruchomość, bank za nią płaci i ona jest zastawem a pożyczka to dostaję kasiorkę na konto a zastawem jest już posiadana nieruchomość, tak? dokladnie,dodam ze remont tez jest celem mieszkaniowym.Sa tez kredyty konsolidacyjne zabezpieczane hipoteka.generalnei na cel mieszkaniowy(zakup,budowa.remont) kredyty sa najtansze,najdrozsze sa pozyczki hipoteczne ale nadal duzo tansze niz zwykle pozyczki gotowkowe No tak, to logiczne. Banki przecież wiedzą, że pożyczkami ludzie mogą obracać np na giełdach co wiąże się z potencjalnie wyższym ryzykiem ich spłaty - dlatego droższe. | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| a moherowe babcie z radia maryja będą tworzyc szwadrony śmierci atakujące blondynki w stringach Panie SzFagier, tnij pan te idiotyzmy i nie żałuj sobie i merytorycznie ..... jakim cudem mamy ciągle tą cholerną dodatnią bazę | |
|
| |
resor
Liczba postów : 635 Registration date : 10/06/2008
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:51 | |
| - SzFagier napisał:
- resor napisał:
- generalnie zachecam adminow do rozdania kilku klapsow i powycinania bzdur offtopicowych....
ta właśnie dałem parę klapsów i pewnie o kilka za dużo... moderacja wcale nie jest prosta... nie wytnie sie będą niezadowoleni że zostało, wytnie się to się grzecznie dopytają czemu nie wycięło się czegoś innego... jeszcze się taki nie urodził co wszystkim dogodził... oceniam wg swojego widzimisię i staram się być obiektywny... odwieczny problem z doswiadczenia jednak wnosze teze, ze przyjemniej i pozyteczniej rozmawia sie z typami ktorzy potrafia zastosowac sie do prostych regul i nie robia awantury z powodu klapsa | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:53 | |
| |
|
| |
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:54 | |
| - Dave napisał:
i merytorycznie ..... jakim cudem mamy ciągle tą cholerną dodatnią bazę Ano takim, że większość liczy i wierzy w odbicie. No a wiara czyni cuda. I stąd ten cud. A tak książkowo to starzy wyjadacze piszą że baza jest miarą oczekiwań inwestorów co do przyszłego kierunku.
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Czw 16 Paź 2008, 12:05, w całości zmieniany 3 razy | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:54 | |
| UBS dostał wsparcie finansowe od rządu Szwajcarii (PAP, ak/16.10.2008, godz. 10:29) UBS, największy bank w Szwajcarii, był zmuszony do przyjęcia wsparcia finansowego od szwajcarskiego rządu z powodu poważnych strat związanych z globalnym kryzysem kredytowym.
Bank otrzyma zastrzyk kapitałowy w wysokości 6 mld franków szwajcarskich (5,2 mld USD) na utworzenie funduszu, aby uporać się z 60 mld "toksycznych aktywów".
Drugi największy bank Szwajcarii Credit Suisse pozyskał zaś od prywatnych inwestorów 10 mld franków.
Działania te pomogą szwajcarskim bankom sprostać ostrzejszym zasadom, jakie zamierza wprowadzić Federalna Komisja Bankowa, i zredukować ryzykowne aktywa w przypadku UBS.
"W końcu Szwajcarzy coś robią" - mówi Peter Thorne, analityk Helvea w Londynie. "Ryzykowali, że pozostaną w tyle za swoimi europejskimi rywalami i zapłacą cenę za powolność" - dodaje.
Program pomocy szwajcarskiego rządu opiewa na 59,2 mld USD. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:55 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- kaczor napisał:
- OpCjoNeR napisał:
- kaczor napisał:
- OpCjoNeR napisał:
- przemak napisał:
- OpCjoNeR napisał:
Tak, zastawem jest "hipoteka" na nieruchomosci, ktorej jestes wlascicielem. Czyli bierzesz ją pod zastaw już posiadanej nieruchomości? W takim razie czy pożyczka hipoteczna to nie to samo co kredyt hipoteczny? Pytam bo nie siedzę za bardzo w temacie. kredyt jest na okreslony cel,pozyczka jest na cel dowolny Czyli kredyt hipoteczny to jeśli chce nabyć nieruchomość, bank za nią płaci i ona jest zastawem a pożyczka to dostaję kasiorkę na konto a zastawem jest już posiadana nieruchomość, tak? dokladnie,dodam ze remont tez jest celem mieszkaniowym.Sa tez kredyty konsolidacyjne zabezpieczane hipoteka.generalnei na cel mieszkaniowy(zakup,budowa.remont) kredyty sa najtansze,najdrozsze sa pozyczki hipoteczne ale nadal duzo tansze niz zwykle pozyczki gotowkowe No tak, to logiczne. Banki przecież wiedzą, że pożyczkami ludzie mogą obracać np na giełdach co wiąże się z potencjalnie wyższym ryzykiem ich spłaty - dlatego droższe. Nie do konca tak jest.ryzyko splaty jest oceniane przy zdolnosci i wartosci zabezpieczenia.bank raczej uwaza, ze jak ktos chce pozyczke hipoteczna na luksusy(a najczesciej takie sa cele, malo kto gra na gdzieldzie za to) to musi za to zaplacic wiecej.Logiczne i jak najbardziej ok,dzieki temu wspiera sie budownictwo mieszkaniowe |
|
| |
Reser
| |
| |
fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:55 | |
| - kydo napisał:
- barany napisał:
- wigrywam napisał:
- Czyżby zamknięcie luki ?! Dni zwrotne Kydo się zaczęły.
jeszcze nie. Jutro się zaczynaja te włąściwe , dzisiaj juz może byc zaczatek tych dnia wczoraj o tym pisałem.
Tutaj dokładnie co do dnia nie zawsze można trafic.
tymbardziej , że te dni to nie będą byle jakie dni. a jedne z wazniejszych w tym roku jaknie w całym cyklu giełdopwym od 1992 roku. możesz tę myśl bardziej rozszerzyć | |
|
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:58 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- Marek napisał:
- cameleon napisał:
- Marek napisał:
- cameleon napisał:
- cameleon napisał:
SZWAJCARIA W OPALACH!!! CH w opałach ?? z ich rezerwami walutowymi i dodatnim bilansem płatniczym ??? TAK ich banki sie sypia jak domek z kart... banki wszedzie sie sypia, niezaleznie od kraju Skąd macie te informacje? CNBC-PL | |
|
| |
resor
Liczba postów : 635 Registration date : 10/06/2008
| a teraz bullish bat/gartley na eurusd m1, m30 i godiznowym | |
|
| |
Reser
| Opcji call to w ogóle nie chcą sprzedawać. L280 do L300 w końcu zajebali ale bliższe ni chu chu. Np. L260 jest prawie tak jak wczoraj a wiguś -4% przeszło. Kiszę wystawione 4szt L240 i czekam aż się sfajczą solidnie. | |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 11:59 | |
| - kydo napisał:
Jutro się zaczynaja te włąściwe , dzisiaj juz może byc zaczatek tych dnia wczoraj o tym pisałem.
tymbardziej , że te dni to nie będą byle jakie dni. a jedne z wazniejszych w tym roku jaknie w całym cyklu giełdopwym od 1992 roku. Daj spokój Kydo... Nie da się przewidzieć żadnych dni zwrotnych. Nie widzę żadnego związku przyczynowo-skutkowego, to zwykłe zgadywanie i to jeszcze mało konkretne. Niedługo poznamy wpływ zasilenia banków kasą i to jest jedyny fakt. Jeżeli takie dni nazywasz zwrotnymi to zgoda. Ja od razu przewiduję następne dni zwrotne. Najważniejsze wystąpią gdy w ziemię rąbnie jakaś kometa. Nie wiem kiedy to będzie, ale to z pewnością będą dni zwrotne. Bez urazy, ale dla mnie to co piszesz o dniach zwrotnych to nonsensy i dlatego zareagowałem. Przekonaj mnie że się mylę, a zdejmę czapkę z głowy i Ci się ukłonię. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:01 | |
| Kamikze ty akurat nie uznajesz zadnej metody analizy technicznej, i dlatego jestes kamikaze |
|
| |
mobar
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:02 | |
| balcerek bedzie doradzal w sprawie kryzysu | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:03 | |
| - kamikaze napisał:
- kydo napisał:
Jutro się zaczynaja te włąściwe , dzisiaj juz może byc zaczatek tych dnia wczoraj o tym pisałem.
tymbardziej , że te dni to nie będą byle jakie dni. a jedne z wazniejszych w tym roku jaknie w całym cyklu giełdopwym od 1992 roku. Daj spokój Kydo... Nie da się przewidzieć żadnych dni zwrotnych. Nie widzę żadnego związku przyczynowo-skutkowego, to zwykłe zgadywanie i to jeszcze mało konkretne. Niedługo poznamy wpływ zasilenia banków kasą i to jest jedyny fakt. Jeżeli takie dni nazywasz zwrotnymi to zgoda. Ja od razu przewiduję następne dni zwrotne. Najważniejsze wystąpią gdy w ziemię rąbnie jakaś kometa. Nie wiem kiedy to będzie, ale to z pewnością będą dni zwrotne.
Bez urazy, ale dla mnie to co piszesz o dniach zwrotnych to nonsensy i dlatego zareagowałem. Przekonaj mnie że się mylę, a zdejmę czapkę z głowy i Ci się ukłonię.
fibo timing sie sprawdza dosc czesto |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:04 | |
| - mobar napisał:
- balcerek bedzie doradzal w sprawie kryzysu
Chłodzić! Chłodzić! I jeszcze raz chłodzić! | |
|
| |
mobar
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:06 | |
| - kamikaze napisał:
- mobar napisał:
- balcerek bedzie doradzal w sprawie kryzysu
Chłodzić! Chłodzić! I jeszcze raz chłodzić!
ja bym nie tylko wylal kubel zimnej wody na lby bankierow, ale tez kubel pomyj | |
|
| |
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:08 | |
| Rynek wyraźnie nie chce spadać. | |
|
| |
Reser
| - kamikaze napisał:
- kydo napisał:
tymbardziej , że te dni to nie będą byle jakie dni. a jedne z wazniejszych w tym roku jaknie w całym cyklu giełdopwym od 1992 roku. Daj spokój Kydo... Nie da się przewidzieć żadnych dni zwrotnych. Nie widzę żadnego związku przyczynowo-skutkowego, to zwykłe zgadywanie i to jeszcze mało konkretne. Niedługo poznamy wpływ zasilenia banków kasą i to jest jedyny fakt. Jeżeli takie dni nazywasz zwrotnymi to zgoda. Ja od razu przewiduję następne dni zwrotne. Najważniejsze wystąpią gdy w ziemię rąbnie jakaś kometa. Nie wiem kiedy to będzie, ale to z pewnością będą dni zwrotne.
Bez urazy, ale dla mnie to co piszesz o dniach zwrotnych to nonsensy i dlatego zareagowałem. Przekonaj mnie że się mylę, a zdejmę czapkę z głowy i Ci się ukłonię.
Jasne, że sie nie da. Tak samo z tym Elliottem - falki sobie mozna wyrysować przeróżnie i ponumerować wedle uznania a sprawdzają sie najlepiej na historii. | |
|
| |
wolumen Gość
| Kamikaze - wolumen, on ci prawdę powie ! |
|
| |
manix Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:09 | |
| na 0.5h tworzy się W może być odbicie |
|
| |
Goldsmit Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:09 | |
| To ja ciekawostkę z rachunku prawdopodobieństwa zapodam: Jest w stanie NY loteria Win4; losowania /chyba codziennie/ 4 cyfr. Pytanie: jakie cyfry wylosowano pierwszego dnia po zamachach na WTC? Oczywiście 0911. Wygrana rekordowo niska /w pojedynczych $/ bo te cyfry skreśliła rekordowa liczba grających. Przypadek? I don't think so!!! W historii NYS Lottery dostępne wyniki tylko z ostatnich 5 lat więc nie do potwierdzenia...ale moja pamięć niezawodna! |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 Czw 16 Paź 2008, 12:10 | |
| Re Opcjoner najłatwiej jak sie czegosc nie rozumie to napisac ze to nie dziala L |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 16.10.2008 | |
| |
|
| |
| UFO - 16.10.2008 | |
|