|
| UFO - 01.11.2008 - weekendowy | |
|
+45franco Marek nomad przemak petgry barany goldmar SYS TRADER Albin Franz gumbas Laik Rmir kamikaze Edith Kozoyeb LeM filip Indiana Aligator pantraks Bankrut PINGWIN (Z MADAGASKARU) TRADER melex259 Dave wigrywam Prezes www cameleon loko forex IronFX fabularasa peter SYLWESTER ojro Cris MedKit* foo Jones inwestor Lennon Reser Ezet chudy mis 49 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 11:56 | |
| moze mi ktos na szybko powiedziec jaki jest depozyt na fusd,prowizja i ile wynosi jeden tick? |
| | | PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 12:04 | |
| - mylogi napisał:
od dzis caly dzien przenaczam na gielde. popoludniu pojechalem po cos do pracy i tak pomyslem po co ja tam siedze. Jedna niezrealizowana transakcja z powodu pracy zabiera zysk rowny miesiecznej pensji. Gram teraz systemem DT. Przez takie zdazenie w pracy ktore nagle mnie wylaczylo od rana zakonczylem tydzien na wyniku 2 cyfrowym zamiast 3 cyfrowym ( pkt/kon). Dzis nadrobilem troche pozasystemowym DT na zygzakach pod koniec sesji, ale co z tego. - Mr Prezes napisał:
Też myślałem, żeby zająć się tylko giełdą. Ale póki co moje obciążenia i ciągły brak skuteczności nie pozwala mi na podjęcie takiej decyzji. A na poważnie - nie ma, jak stałe zatrudnienie, traktuj rynek, jak hobby, wpadnij na parkiet trochę pobrykać, jak Konjo czy Skiba, a kasą się nie przejmuj - przyjdzie wojna, wszystko zrówna. Comiesięczne stałe wpływy, premie, delegacje, bony, kapiszony i inne fajerwerki są super! GPW to odskocznia od codziennych zajęć i tyle. A w jedyne źrodło utrzymania z fut nie wierzę. Pozdrawiam i dalej jazda do roboty, jebane nieroby, jak śpiewał Kazik.
właśnie też mam ten dylemat giełda czy iść do pracy, ale jako notoryczny bezrobotny uchylający się to proponują mi dziadowskie warunki (teoretycznie za 2 tygodnie mam zacząć), no i nie wiem co począć re prezes "Pozdrawiam i dalej jazda do roboty, jebane nieroby, jak śpiewał Kazik. " to chyba o mnie, buuuuu ps jakby kto był zainteresowany wyborami u janków http://www.realclearpolitics.com/epolls/maps/obama_vs_mccain/ http://politicalmaps.org/news/ | |
| | | Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 12:05 | |
| Jednostka transakcyjna, jednostka notowania, minimalny krok notowania, Wartość minimalnego kroku notowania Jednostką transakcyjną dla kontraktów walutowych, inaczej wielkością kontraktu jest: - dla kontraktów na USD 10 000 USD, - dla kontraktów na EURO 10 000 EUR. Oznacza to że inwestor zawierając transakcję na jeden kontrakt walutowy zobowiązuje się do "dostarczenia" lub "odebrania" w przyszłości 10 000 jednostek waluty na którą opiewa kontrakt. Jednostką notowania dla kontraktów terminowych na waluty jest: - dla kontraktów na USD PLN/100 USD, - dla kontraktów na EURO PLN/100 EUR. Minimalny krok notowania dla: - dla kontraktów na USD 0,01 PLN/100 USD, - dla kontraktów na EURO 0,01 PLN/100 EUR. Wartość minimalnego kroku notowania wynosi dla obu klas kontraktów 1 PLN. Wartość minimalnego kroku notowania = jednostka transakcyjna x minimalny krok notowania = 10 000 USD x 0,01 PLN/100 USD = 1 PLN Dzienny kurs rozliczeniowy, dzienna cena rozliczeniowa: Dziennym kursem rozliczeniowym jest kurs zamknięcia kontraktów danej serii. Jeśli w czasie sesji nie określono kursu zamknięcia za dzienny kurs rozliczeniowy przyjmuje się ostatni kurs rozliczeniowy. Jeśli jednak w arkuszu zleceń na zamknięciu jest choć jedno zlecenie z limitem lepszym (kupna wyższym, sprzedaży niższym) od kursu rozliczeniowego określonego na w/w warunkach i wprowadzone przynajmniej 5 minut przed końcem notowań, za kurs rozliczeniowy przyjmuje się limit najlepszego z tych zleceń. W przypadku zleceń kupna jest to najwyższy limit zlecenia kupna, przekraczający kurs określony na w/w warunkach, a w przypadku zleceń sprzedaży odwrotnie - najniższy limit. Dzienna cena rozliczeniowa jest to dzienny kurs rozliczeniowy (w przeliczeniu na jedną jednostkę waluty na którą opiewa kontrakt) pomnożony przez wielkość kontraktu. Przykładowo jeżeli dzienny kurs rozliczeniowy dla wrześniowego kontraktu na USD ustalił się na poziomie 439,98 to cena rozliczeniowa tego kontraktu wynosi: 439,98 PLN / 100 USD x 10 000 USD = 43 998 PLN
Na dzień 21 marca 2001 r depozyty określone przez KDPW wynosiły: Instrument bazowy Właściwy depozyt zabezpieczający Wstępny depozyt zabezpieczający USD 2,6 3,6 EURO 2,0 2,8
Teraz nie wiem ile bo ostatnie miałem w list.2007 | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 12:07 | |
| Fachowcy z DM PKO BP o KGHM : http://appfunds.blogspot.com/2008/11/dmpkobp-rekomenduje-redukcj-kghm.html |
| | | Bankrut Admin
Liczba postów : 3833 Age : 49 Location : Łódź Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 12:13 | |
| Kaczor - a propos opon widzę że mamy podobny problem pisałem o Goodyear Ultragrip 7+ ale one nie występują w rozmiarze 225/45/17, 16tki to max. też szukam teraz 225/45/17 myślałem o Dunlopach 3D ale finalnie znalazłem coś fajnego, Pirellli SottoZero: http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/259584 rozmawiałem z kilkoma userami tych opon i very positive feedback, chyba zapodam te kapcie do swojego który też ma coś koło 400Nm (na razie - po virusie będzie więcej ) | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 12:18 | |
| - Bankrut napisał:
- Kaczor - a propos opon widzę że mamy podobny problem
pisałem o Goodyear Ultragrip 7+ ale one nie występują w rozmiarze 225/45/17, 16tki to max.
też szukam teraz 225/45/17 myślałem o Dunlopach 3D ale finalnie znalazłem coś fajnego, Pirellli SottoZero:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/comp/259584
rozmawiałem z kilkoma userami tych opon i very positive feedback, chyba zapodam te kapcie do swojego który też ma coś koło 400Nm (na razie - po virusie będzie więcej ) Uwazaj na sprzeglo bo seryjne sprzegla nie wytrzymuja takich obciazen i jak masz ciezkiego buta albo dajesz auto zonie lub innej kobiecie to czeka Cie szybka wymiana.Zima strach jezdzic przy takim momencie bo eps ciagle sie aktywuje nawet na trojce.Znalazlem jeszce takie goodyeary sa w tym rozmiarze,dzieki za link http://www.oponeo.pl/dane_opony/49/133238,11153/goodyear_ug_performance_225_45r17_91_h.htmlx |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 12:27 | |
| O kurwa zerknalem na moj rachune kw WBK(rzadko ostatnio uzywam) i mam jeszcze TP SA z 30 stycznia troche WBK bierze 2800 depozytu za jeden fusd, troche ich pojebalo ze sie tak wyraze przy jednym zecie za tick na platformach forexowych mam mniej niz 300 zeta depozytu GPW wymaga kolo 2 tys |
| | | Gość Gość
| Temat: przyszłość Sob 01 Lis 2008, 13:38 | |
| Czarne chmury nad Wielką Brytanią Martyna Porzezińska2008-10-30, ostatnia aktualizacja 2008-10-30 11:41 To już pewne. Wielka Brytania wpadła w szpony recesji. Gospodarka od
pół roku drepcze w miejscu, bezrobocie gwałtownie idzie w górę, a
publiczne finanse są tak obciążone, że w perspektywie jawią się
podwyżki podatków.
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,67738,5865338,Czarne_chmury_nad_W
ielka_Brytania.html
Czy na świecie,europie i w Polsce też nasz to czeka?. Chyba akcje za drogie i ryzykowne.PKB będzie maleć |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 13:44 | |
| - akcjonariusz napisał:
- Czarne chmury nad Wielką Brytanią
Martyna Porzezińska2008-10-30, ostatnia aktualizacja 2008-10-30 11:41 To już pewne. Wielka Brytania wpadła w szpony recesji. Gospodarka od
pół roku drepcze w miejscu, bezrobocie gwałtownie idzie w górę, a
publiczne finanse są tak obciążone, że w perspektywie jawią się
podwyżki podatków.
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,67738,5865338,Czarne_chmury_nad_W
ielka_Brytania.html
Czy na świecie,europie i w Polsce też nasz to czeka?. Chyba akcje za drogie i ryzykowne.PKB będzie maleć Nic mi nei wiadomo zeby mial malec i chyba od 89 roku ani razu nie malal.Najwyzej zmaleje dynamika wzrostu u nas |
| | | pantraks
Liczba postów : 266 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 14:20 | |
| test http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/854004a9df9705b8.html | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 14:23 | |
| 1870 bardzo mocny opor ,bedzie cofka stamtad |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 15:05 | |
| - kaczor napisał:
- 1870 bardzo mocny opor ,bedzie cofka stamtad
PONIEDZIAŁEK UP DO 1870, SZYBKA COFKA, WTOREK DOŁOWANIE I ŚRODA KORBA? TO NIEGŁUPIE |
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 15:05 | |
| - kaczor napisał:
- O kurwa zerknalem na moj rachune kw WBK(rzadko ostatnio uzywam) i mam jeszcze TP SA z 30 stycznia troche
WBK bierze 2800 depozytu za jeden fusd, troche ich pojebalo ze sie tak wyraze przy jednym zecie za tick na platformach forexowych mam mniej niz 300 zeta depozytu GPW wymaga kolo 2 tys To dużo chcą tego depozytu. Z tego co pamiętam to u mnie było jakieś 600-800zł, ale to było w 2007 i rach. w PKO BP | |
| | | Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 16:13 | |
| Ktos uzywa programu "automate"? | |
| | | loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 16:18 | |
| aby tradycji stalo sie zadosc :
Freedom Bank taken over in 17th failure this year SAN FRANCISCO (MarketWatch) -- Bradenton, Fla.-based Freedom Bank was closed Friday, marking the 17th bank failure so far this year amid the ongoing credit crisis. The Federal Deposit Insurance Corporation said in a statement that as of Oct. 17, Freedom Bank had $287 million in total assets and $254 million in total deposits. | |
| | | foo
Liczba postów : 1136 Registration date : 27/10/2007
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 16:18 | |
| - www napisał:
- mylogi napisał:
od dzis caly dzien przenaczam na gielde. popoludniu pojechalem po cos do pracy i tak pomyslem po co ja tam siedze. Jedna niezrealizowana transakcja z powodu pracy zabiera zysk rowny miesiecznej pensji. Gram teraz systemem DT. Przez takie zdazenie w pracy ktore nagle mnie wylaczylo od rana zakonczylem tydzien na wyniku 2 cyfrowym zamiast 3 cyfrowym ( pkt/kon). Dzis nadrobilem troche pozasystemowym DT na zygzakach pod koniec sesji, ale co z tego. Na zlocie o tym mówiłeś, ale nie spodziewałem się że to tak szybko nastapi. Gratulacje za podjęcie decyzji !!!
Liczę że będziesz miał więcej czasu pisa na FORUM Również gratuluje dojścia do takiej sytuacji, że jesteś niezależny od pracy. | |
| | | Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 16:52 | |
| Re Mylogi, Prezes Praca zawsze przeszkadzała mi w grze na giełdzie. Z tego powodu mieszałem na DT, raz wchodziłem w sygnał raz nie, skutki były takie, że osiągałem małe zyski lub dreptałem w miejscu, mimo iż systemy ciągle zarabiały pięknie kasę. W sumie jadąc dowolnym z trzech moich podstawowych systemów od początku tego roku na dwa konie miałbym więcej niż suma moich wypłat W końcu przestałem grać, gdyż zabierało mi to za dużo czasu w stosunku do efektów (i jeszcze inne, pozagiełdowe przyczyny), ale ciągle myślałem (po porzuceniu dotychczasowej pracy) o przepracowaniu w nowej robocie do grudnia-stycznia i potem wyłącznej grze na fut i na giełdzie. Jedyną przeszkodą jest znowu to, że mimo iż pracuję dopiero niecałe dwa miechy w nowej robocie, już trzy razy awansowałem i są szanse na niezłe premie, już za miesiąc. To znowu będę musiał przemyśleć, czy opłaca się zamienić fajną i niestresującą robotę gdzie mnie chwalą, na nerwówkę na fiutach | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 17:00 | |
| - Indiana napisał:
- Re Mylogi, Prezes
Praca zawsze przeszkadzała mi w grze na giełdzie. Z tego powodu mieszałem na DT, raz wchodziłem w sygnał raz nie, skutki były takie, że osiągałem małe zyski lub dreptałem w miejscu, mimo iż systemy ciągle zarabiały pięknie kasę. W sumie jadąc dowolnym z trzech moich podstawowych systemów od początku tego roku na dwa konie miałbym więcej niż suma moich wypłat
W końcu przestałem grać, gdyż zabierało mi to za dużo czasu w stosunku do efektów (i jeszcze inne, pozagiełdowe przyczyny), ale ciągle myślałem (po porzuceniu dotychczasowej pracy) o przepracowaniu w nowej robocie do grudnia-stycznia i potem wyłącznej grze na fut i na giełdzie. Jedyną przeszkodą jest znowu to, że mimo iż pracuję dopiero niecałe dwa miechy w nowej robocie, już trzy razy awansowałem i są szanse na niezłe premie, już za miesiąc. To znowu będę musiał przemyśleć, czy opłaca się zamienić fajną i niestresującą robotę gdzie mnie chwalą, na nerwówkę na fiutach system dzienny kolego i problem z glowy |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 17:23 | |
| - kaczor napisał:
- Indiana napisał:
- Re Mylogi, Prezes
Praca zawsze przeszkadzała mi w grze na giełdzie. Z tego powodu mieszałem na DT, raz wchodziłem w sygnał raz nie, skutki były takie, że osiągałem małe zyski lub dreptałem w miejscu, mimo iż systemy ciągle zarabiały pięknie kasę. W sumie jadąc dowolnym z trzech moich podstawowych systemów od początku tego roku na dwa konie miałbym więcej niż suma moich wypłat
W końcu przestałem grać, gdyż zabierało mi to za dużo czasu w stosunku do efektów (i jeszcze inne, pozagiełdowe przyczyny), ale ciągle myślałem (po porzuceniu dotychczasowej pracy) o przepracowaniu w nowej robocie do grudnia-stycznia i potem wyłącznej grze na fut i na giełdzie. Jedyną przeszkodą jest znowu to, że mimo iż pracuję dopiero niecałe dwa miechy w nowej robocie, już trzy razy awansowałem i są szanse na niezłe premie, już za miesiąc. To znowu będę musiał przemyśleć, czy opłaca się zamienić fajną i niestresującą robotę gdzie mnie chwalą, na nerwówkę na fiutach system dzienny kolego i problem z glowy Tylko przy systemach dziennych zdarzają się duuże obsuwki kapitału więc żeby grać 5 konikami trzeba by mieć z 60k na depo???? a 5k to jakieś takie minimum żeby móc myśleć o życiu z zarobionych pieniędzy... Właśnie demo na xtb założyłem i będę sobie próbował grać na różnych rynkach, jeżeli w teorii wyjdzie to możliwe totalne przerzucenie na inne rynki niż nasza gpw... Tyle że najpierw muszę troszke pieniążków uzbierać bo z 5k to ja tam nie wskocze:) |
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 17:35 | |
| - spiter napisał:
- kaczor napisał:
- Indiana napisał:
- Re Mylogi, Prezes
W końcu przestałem grać, gdyż zabierało mi to za dużo czasu w stosunku do efektów (i jeszcze inne, pozagiełdowe przyczyny), ale ciągle myślałem (po porzuceniu dotychczasowej pracy) o przepracowaniu w nowej robocie do grudnia-stycznia i potem wyłącznej grze na fut i na giełdzie. Jedyną przeszkodą jest znowu to, że mimo iż pracuję dopiero niecałe dwa miechy w nowej robocie, już trzy razy awansowałem i są szanse na niezłe premie, już za miesiąc. To znowu będę musiał przemyśleć, czy opłaca się zamienić fajną i niestresującą robotę gdzie mnie chwalą, na nerwówkę na fiutach system dzienny kolego i problem z glowy
Tylko przy systemach dziennych zdarzają się duuże obsuwki kapitału więc żeby grać 5 konikami trzeba by mieć z 60k na depo???? a 5k to jakieś takie minimum żeby móc myśleć o życiu z zarobionych pieniędzy...
Właśnie demo na xtb założyłem i będę sobie próbował grać na różnych rynkach, jeżeli w teorii wyjdzie to możliwe totalne przerzucenie na inne rynki niż nasza gpw... Tyle że najpierw muszę troszke pieniążków uzbierać bo z 5k to ja tam nie wskocze:) Wskocz z 5kilo i zrób 50kilo. Po co zbierać jak mozna ugrać | |
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 17:37 | |
| Dzisiaj siedzę tu i szperam w kąciku edukacyjnym Duuuuuuuużoo ciekawych informacji | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 17:42 | |
| - spiter napisał:
- kaczor napisał:
- Indiana napisał:
- Re Mylogi, Prezes
W końcu przestałem grać, gdyż zabierało mi to za dużo czasu w stosunku do efektów (i jeszcze inne, pozagiełdowe przyczyny), ale ciągle myślałem (po porzuceniu dotychczasowej pracy) o przepracowaniu w nowej robocie do grudnia-stycznia i potem wyłącznej grze na fut i na giełdzie. Jedyną przeszkodą jest znowu to, że mimo iż pracuję dopiero niecałe dwa miechy w nowej robocie, już trzy razy awansowałem i są szanse na niezłe premie, już za miesiąc. To znowu będę musiał przemyśleć, czy opłaca się zamienić fajną i niestresującą robotę gdzie mnie chwalą, na nerwówkę na fiutach system dzienny kolego i problem z glowy
Tylko przy systemach dziennych zdarzają się duuże obsuwki kapitału więc żeby grać 5 konikami trzeba by mieć z 60k na depo???? a 5k to jakieś takie minimum żeby móc myśleć o życiu z zarobionych pieniędzy...
Właśnie demo na xtb założyłem i będę sobie próbował grać na różnych rynkach, jeżeli w teorii wyjdzie to możliwe totalne przerzucenie na inne rynki niż nasza gpw... Tyle że najpierw muszę troszke pieniążków uzbierać bo z 5k to ja tam nie wskocze:) to zalezy jaki system.Jezeli masz system godzinowy ktory zostaje na noc to obsuwa bedzie podobna jak na dziennym Aha i inne rynki sa DUZO okrutniejsze niz nasza gpw |
| | | filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
| | | | LeM
Liczba postów : 1085 Age : 54 Location : warszawa Registration date : 20/06/2008
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 18:00 | |
| a propos emerytalnych longów:
http://www.marketoracle.co.uk/Article7056.html | |
| | | fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 18:15 | |
| jak w fibotraderze włączyć skale logarytmiczną ... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 18:18 | |
| - fabularasa napisał:
- jak w fibotraderze włączyć skale logarytmiczną ...
char manager-show object tree pojwi sie okienko z prawej klikasz chart i wybierasz scaling:masz tam wszystkie opcje do wykres.skale.cene w procentach,zaokroaglanie liczb,odwrocenie wykresu etc etc |
| | | Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 18:27 | |
| Właśnie a propos emerytalnych longów. Kombinowałem ostatnio, jak zabezpieczyć wiekszą ilosć gotówki. Wymyśliłem, ze 30% siup na 8% lokatę (w razie bankructwa giełdy przynajmniej 30% zostanie ). 50% w akcje, pozostałę 20% w trzy systemy FW. Ale jak tak przeglądałem wykresy spółek, to kurka wodna tak na dobrą sprawę o żadnej z nich NIC NIE WIEM. Są tylko wykresy, na nich widać zwiększające się lub nie obroty przed korbą/padaką, aktualny trend, jakieś formacje. Ale tych wykresów jest tak dużo, że inwestując inteligentnie (czyli ze 30 spółek do wora w celu dywersyfikacji, no może rudej dla dywidendy ze 20% portfela) musiałbym pół dnia spędzić na analizie każdej co dzień, żeby jakieś padaki wychwycić i przemyśleć stopy. I jeszcze pilnować splitów i różnych tego typu wynalazków. Bez sensu. Za to emerytalne eleczki - teraz żeby w 99% zabezpieczyć się przed bankructwem, wystarczy 10k depo na konia i jedziemy na 5-letnią wycieczkę na 6 tysi. Po co bawić się co kwartał w jakieś zmiany serii - przecież od razu można zapakować się np. w FW20U9, czyli prawie na rok spokój z giełdą. Potem raz na czas zerknąć która z najdalszych serii ma niższy kurs, i zrobić przesiadkę. A potencjalne zyski - ponieważ nawet przy 10k depo na konia to jednak lewar jest - będą ostatecznie znacznie wyższe, niż siedzenie na akcjach. I tak to zrobię na wiosnę, o ile oczywiście dalej będą tak atrakcyjne kursy jak teraz. No i najważniejsze - przy FW na poziomie 3 tysi będzie już na konia 25 k depo, czyli deko za dużo. I to "za dużo" można gdzieś również ulokować, np. w akcje firm z dywidendą lub jakieś lokaty. Dodatkowa kasa wpadnie. Re Kaczor Systemu dziennego też trzeba pilnować. Znać kurs otwarcia, pierwsze świeczki, wyliczyć odwrotkę według dość zawiłych reguł, no cieżko by było bez lapka i netu. No i cały dzień lekko nerwowy. Bo jakieś dane, na które pasuje zareagować. Zlecenie z limitem aktywacji - wejdzie, albo nie wejdzie. Jak dam PKC-em, to na danych można popłynąć i 20pkt na spreadzie (z własnej praktyki). | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 18:51 | |
| WIG20 jest największym ślimakiem. Zauważ, że sWIG80 poszedł z 1250 na 21700 a WIG20 w tym samym czasie z 1060 na 3940 ... Nie ma lekko. |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 19:03 | |
| HOSSA MA MIEJSCE NA RATY, ZACZYNAJĄC OD BUDOWLANKI I DEVELOPEROW (TAK SĄDZE), PRZEZ SUROWCE, DOBRA KONSUMENCKIE, PÓŹNIEJ INWESTYCYJNE, TECHNOLOGIE I W OSTATNIM ETAPIE BALONY, W BESSIE MOGĄ ZYSKIWAĆ BANKI; STERUJĄC PORTFELEM MOŻNA ZROBIĆ WIĘCEJ NIŻ TE 300% W PARE LAT |
| | | Kozoyeb
Liczba postów : 9425 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy Sob 01 Lis 2008, 19:47 | |
| mylogi, moze zamiast rezygnowac z pracy spróbuj na zwolnienie 6 mc-y. kase beda Ci placic, a jak po pol roku jednak zmienisz zdanie to jest nadzieja ze Cie nie wywalą, jak sie tylko tam pokażesz... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 01.11.2008 - weekendowy | |
| |
| | | | UFO - 01.11.2008 - weekendowy | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |