| UFO - 03.12.2008 | |
|
+49Indiana Ezet ojro Laik forex resor wigrywam REALISTA loko Got mit Uns HIOB Poffcernacy fabularasa Rmir rabe Dave Jastrząb malec szakal cameleon przemak gumbas andrzej1217 antykatofob melex259 Jones adepcik2 Prezes busia betonowe_buty krokus55 mobar Diablo dead_eye Aligator Cris Krzysztof Liber GRIZZLI Abaci barany dafnia filip Kozoyeb piogor Reser inwestor kLeszcz Salomon Fiszman Pan Nikt SzFagier 53 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:30 | |
| - MENEL napisał:
- olaf napisał:
- mam pytanko.. kto wymiślił kóńtrakty terminowe ???? to wam powiem Żyd
A po co?? Żeby robić besse i kupować za bezcen banki i inne przedisebiorstwa po czym na górce sprdze je wam za krocie!
sam się chwaliłeś że byle głupek wyciagą 10 K z koni /miesiąc to moze to dbry wynalazek mimo tego że żydwoski ten intrument miał chronić przed zobowiązaniami a wykorzystany został przez spekulantów i inych żydów...widać to dokładnie po tym co sie dzieje z opcjami na waluty banku millenium!! |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:31 | |
| Giełda: USA: Wydajność pracy 1,3% (prog. 1.1%) Krzysztof Łucjan - DM Penetrator - 3 Grudnia 2008 14:30
-------------------------------------------------------------------------------- FOREX: USA: Jednostkowe koszty pracy (III kwartał) 2,8% (prog. 3.7%)
kestia dobre prognozy i dane dobre |
|
| |
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:32 | |
| Rejczak sie obraca na 2 zniesieniu fibo, to misie w razie czego orgazmu dostana | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:32 | |
| | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:33 | |
| - anduril napisał:
- krt napisał:
- infinan napisał:
- a może by tak zainteresowani napisali coś na PJP ???
Kiepski Argument Papierz szanował Ateistów Za to, jak widać, Ateiści Papieża średnio... jest pewna subtelna różnica Papierz nie wykorzystywał religii na zbicie kapitału , szanował argumenty innych -przepraszał żydów za krzywdy wyrządzone im przez Kościół Katolicki, czy takie coś usłyszałeś od kłapouszka Glempa?? czy to nie w Radiu Rydzyka nie słyszymy o nienawiści do Żydów?? - masz jakiekolwiek argumenty - bo to dość częsty przypadek zasłanianiem się jednym człowiekiem. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:34 | |
| - Krzysztof napisał:
- infinan napisał:
Nie wiem co to, a może o wędkarzach pogadamy (ciekawe wątki powoli się wyczerpują), to dopiero paskudy, nawet sobie zawody organizują który więcej złapie. Niektórzy robią to tylko dla sportu, złowi taki rybkę, trochę ją pomęczy i wypuszcza żeby ją ponownie dorwać. tak i jeszcze jej buzi dadzą przedc wypuszczeniem ale dobroduszni odwróce sytuacje takiego goscia powinien lew gonic z pol godziny a jak juz sie gosc zesra ze strachu dopasc go pocalowac i puscic wolno .. |
|
| |
Got mit Uns
Liczba postów : 435 Location : HIOB Registration date : 23/03/2008
| - mobar napisał:
- Rejczak sie obraca na 2 zniesieniu fibo, to misie w razie czego orgazmu dostana
NIECH ŻYJE ORGAZM !!!!! | |
|
| |
Gość Gość
| - olaf napisał:
- widzę ze owieczki znów błądzą...
kiedyś powiedziałem tak na forum : "Skoro nie ma Boga, skoro On nie istnieje, to udowidnij mi to, że On nie istnieje..." odpowiem na 2 sposoby... czy wiesz kto to jest agnostyk? czy wiesz czym sie rozni WIARA od WIEDZY? |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:36 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- olaf napisał:
- widzę ze owieczki znów błądzą...
kiedyś powiedziałem tak na forum : "Skoro nie ma Boga, skoro On nie istnieje, to udowidnij mi to, że On nie istnieje..." Ooooo znalazłeś się w końcu! Sie ma.
Więc co do twojej kwestii. Nie da się udowodnić, że coś nie istnieje - to podstawa. Można udowodnić istnienie czegoś ale nie można udowodnić nieistnienia po prostu dlatego, że sposobów na istnienie czegoś jest zazwyczaj niewiele (czasem 1, czasem ilość jakaś policzalna) a sposobów na nieistnienie czegoś możę być nieskończenie wiele. Tzn. jest pewna okrężna metoda tzw. dowód nie wprost. Zakładasz istnienie czegoś i jeśli z tego wynika sprzeczność to znaczy, że hipoteza była błędna i to owo coś nie może istnieć ale ta metoda ma bardzo ograniczone zastosowanie. Tak samo jak nie można udowodnić nieistnienia pozaziemskich cywilizacji oraz wszystkiego tego czego nie znamy.
Np. udowodnij, że nie istnieją trójnogie słonie.
Musiałbyś sprawdzać cały glob bo nawet jeśli stwierdzisz, że milion już obejrzeanych słoni nie była trójnoga to z tego nie wynika, że takich nie ma a jedynie że ich nie widziałeś.
Udowodnij, że istnieją trójnogie słonie.
Wystarczy wskazać choćby jeden jeśli byś takowy zauważył i hipoteza będzie udowodniona.
A jeśli nie znajdziesz trójnogiego słonia to ani jedna ani druga hipoteza udowodniona nie będzie.
To samo z koncepcją Boga. I ja dorzucę swoje 5 groszy. Dyskusja na temat istnienia /nieistnienia boga mie ma sensu z założenia. W definicji boga jest jego wszechmocność, wiec może jednocześnie siebie stworzyć i unicestwić, być i nie być. Może być jednym i wieloma. Na tym właśnie polega wszechmoc. Dlatego dla mnie na przykład dowdy na ewolucyny rozwój organizmów nie przeczą kreacjonizmowi. A co jeżeli bóg, tworząc naturę, tworzył ją dwukierunkowo w czasie. To znaczy tworzył jednocześnie to co jest o to co było. Bo przecież to bóg, twórca wszechrzeczy stworzył również czas.- Ale ja tam w boga nie wierzę, choć z drugiej strony zazdroszczę do pewnego stopnia ludzim posiadającym w sobie głęboką wiarę. |
|
| |
mobar
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:37 | |
| chyba juz pare systemow sie przekrecilo na ostatnim spadku? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:37 | |
| - krt napisał:
- anduril napisał:
- krt napisał:
- infinan napisał:
Kiepski Argument Papierz szanował Ateistów Za to, jak widać, Ateiści Papieża średnio... jest pewna subtelna różnica Papierz nie wykorzystywał religii na zbicie kapitału , szanował argumenty innych -przepraszał żydów za krzywdy wyrządzone im przez Kościół Katolicki, czy takie coś usłyszałeś od kłapouszka Glempa?? czy to nie w Radiu Rydzyka nie słyszymy o nienawiści do Żydów?? - masz jakiekolwiek argumenty - bo to dość częsty przypadek zasłanianiem się jednym człowiekiem. sytuację można odwrócić i masę przykłądów podać czy Żydzi przepraszali za postawę części swoich ta dyskusja jest bez sensu |
|
| |
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:38 | |
| olaf, ale tu sami spekulanci..sodoma i gomora tego swiata na jednym forum; co wiecej łapia leszcze w sieci...zle audytorium znalazles
do roboty, a nie marnujesz energie na narzekanie | |
|
| |
Krzysztof
Liczba postów : 7411 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:40 | |
| - spiter napisał:
Taaaaaaaa Przed chwilą chcieliśmy zabijać psy a teraz mamy się litować nad najmniej złożonymi kręgowcami?? A mogę chociaż karalucha zgnieść?? A to zależy, czy tylko dla sportu czy wyłącznie z potrzeb egzystencjonalnych. Mrówki są podobno bardzo pożyteczne, u mnie na ogródku to szkodniki są, czasem to nawet do domu włażą i żonę strasznie wkurzają... | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:40 | |
| - MENEL napisał:
- krt napisał:
- anduril napisał:
- krt napisał:
- infinan napisał:
Kiepski Argument Papierz szanował Ateistów Za to, jak widać, Ateiści Papieża średnio... jest pewna subtelna różnica Papierz nie wykorzystywał religii na zbicie kapitału , szanował argumenty innych -przepraszał żydów za krzywdy wyrządzone im przez Kościół Katolicki, czy takie coś usłyszałeś od kłapouszka Glempa?? czy to nie w Radiu Rydzyka nie słyszymy o nienawiści do Żydów?? - masz jakiekolwiek argumenty - bo to dość częsty przypadek zasłanianiem się jednym człowiekiem. sytuację można odwrócić i masę przykłądów podać czy Żydzi przepraszali za postawę części swoich ta dyskusja jest bez sensu Dlatego uważam że właśnie przez Religie jest zło na świecie bo w imię wiary robi się tyle zła i co najciekawsze też w imię wiary usprawiedliwia się złe czyny. | |
|
| |
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:42 | |
| Dobra, nic dobrego z tego nie bedzie. Wyrzucam eL, z małą stratą. czas jednak na eS. Wyprzedzę trochę bankiera, he, he... NADCIĄGA KRACH!!! MISIE SIĘ TYLKO SCHOWAŁY. A KUKU - TO JA BESSA!!! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:43 | |
| Dead_Eye - Ty siedzisz w temacie , napisz prosze slowko o franku. Jak widzisz kurs Franusia i czy akcja NBP-u z frankiem cos pomaga , czy to tylko sciema medialna. - Dzieki. Ps. ( A'propos Boga: " There is no God , and Jesus Christ is his only son" |
|
| |
Gość Gość
| - krt napisał:
- MENEL napisał:
- krt napisał:
- anduril napisał:
- krt napisał:
- infinan napisał:
Kiepski Argument Papierz szanował Ateistów Za to, jak widać, Ateiści Papieża średnio... jest pewna subtelna różnica Papierz nie wykorzystywał religii na zbicie kapitału , szanował argumenty innych -przepraszał żydów za krzywdy wyrządzone im przez Kościół Katolicki, czy takie coś usłyszałeś od kłapouszka Glempa?? czy to nie w Radiu Rydzyka nie słyszymy o nienawiści do Żydów?? - masz jakiekolwiek argumenty - bo to dość częsty przypadek zasłanianiem się jednym człowiekiem. sytuację można odwrócić i masę przykłądów podać czy Żydzi przepraszali za postawę części swoich ta dyskusja jest bez sensu
Dlatego uważam że właśnie przez Religie jest zło na świecie bo w imię wiary robi się tyle zła i co najciekawsze też w imię wiary usprawiedliwia się złe czyny. nie do końca raczej fanatyzm danej ideii Stalin ,Hitler czy inni nie sądzę by byli groliwymi wyznawcami jakiejkolwiek wiary |
|
| |
antykatofob
Liczba postów : 971 Registration date : 01/07/2008
| - krt napisał:
- anduril napisał:
- krt napisał:
- infinan napisał:
Kiepski Argument Papierz szanował Ateistów Za to, jak widać, Ateiści Papieża średnio... Jest pewna subtelna różnica Papierz nie wykorzystywał religii na zbicie kapitału , szanował argumenty innych -przepraszał żydów za krzywdy wyrządzone im przez Kościół Katolicki, czy takie coś usłyszałeś od kłapouszka Glempa?? czy to nie w Radiu Rydzyka nie słyszymy o nienawiści do Żydów?? - masz jakiekolwiek argumenty - bo to dość częsty przypadek zasłanianiem się jednym człowiekiem. Nie zasłaniam się, czepiłem się ortografii. Nie jestem zwolennikiem Rydzyka, tak samo jak nie jestem zwolennikiem Leppera. Ten sam populizm. | |
|
| |
Krzysztof
Liczba postów : 7411 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:46 | |
| - Prezio napisał:
- Dobra, nic dobrego z tego nie bedzie. Wyrzucam eL, z małą stratą. czas jednak na eS. Wyprzedzę trochę bankiera, he, he...
NADCIĄGA KRACH!!! MISIE SIĘ TYLKO SCHOWAŁY. A KUKU - TO JA BESSA!!! Ale tylko do Rejczaka będziesz misiem, czy masz poważniejsze plany? | |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:47 | |
| - anduril napisał:
- krt napisał:
- anduril napisał:
- krt napisał:
- infinan napisał:
Kiepski Argument Papierz szanował Ateistów Za to, jak widać, Ateiści Papieża średnio... Jest pewna subtelna różnica Papierz nie wykorzystywał religii na zbicie kapitału , szanował argumenty innych -przepraszał żydów za krzywdy wyrządzone im przez Kościół Katolicki, czy takie coś usłyszałeś od kłapouszka Glempa?? czy to nie w Radiu Rydzyka nie słyszymy o nienawiści do Żydów?? - masz jakiekolwiek argumenty - bo to dość częsty przypadek zasłanianiem się jednym człowiekiem. Nie zasłaniam się, czepiłem się ortografii. Nie jestem zwolennikiem Rydzyka, tak samo jak nie jestem zwolennikiem Leppera. Ten sam populizm. jak chcesz się do czegoś doczepić to zawsze się coś znajdzie, mam dysortografie i niestety mimo że sie staram pisze z błędami - jako szanujący sie katolik powinieneś wybaczyć ten mój grzech | |
|
| |
Gość Gość
| Andrul w miejsce Leppera mozesz wpisać dowolne nazwisko z wiejskiej |
|
| |
mobar
| dzis na propozycje pani z banku o rozmowie z doradca odpowiedzialem ze szkoda jego i mojego czasu chyba wyszedlem na buraka | |
|
| |
adepcik2
Liczba postów : 1974 Registration date : 08/11/2008
| jestem na forum UFO (btw dobre forum tworzycie:) ) od niedawna i nie chce nikogo pouczac, wiec PROSZE:
uszanujcie czyjes prawo do wierzenia czy nie wierzenia w Boga, to jest indywidualna sprawa kazdego a wszelkie kasliwe uwagi kierowane do jednej ze stron przez druga sa wyrazem braku szacunku.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez adepcik2 dnia Sro 03 Gru 2008, 14:48, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| - Misiek napisał:
- Dead_Eye - Ty siedzisz w temacie , napisz prosze slowko
o franku.
Jak widzisz kurs Franusia i czy akcja NBP-u z frankiem cos pomaga , czy to
tylko sciema medialna. - Dzieki.
Ps. ( A'propos Boga: " There is no God , and Jesus Christ is his only son" tak jak inne crossy PLN, traderzy graja na oslabienie. Target Q1 > 2,9000..problem taki, ze moga sie mylic ale tak graja, jesli chodzi o banki o akcji NBP totalnie sie nie mowi, nie ma wplywu na rynek poki co..na razie wiecej sciemy niz jakiegos wplywu na cokolwiek
Ostatnio zmieniony przez dead_eye dnia Sro 03 Gru 2008, 14:48, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
antykatofob
Liczba postów : 971 Registration date : 01/07/2008
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:48 | |
| - krt napisał:
- jak chcesz się do czegoś doczepić to zawsze się coś znajdzie, mam dysortografie i niestety mimo że sie staram pisze z błędami - jako szanujący sie katolik powinieneś wybaczyć ten mój grzech
Wybacz, założyłem, że zrobiłeś to celowo. | |
|
| |
Poffcernacy
Liczba postów : 367 Age : 52 Location : Poznań Registration date : 17/01/2008
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:49 | |
| - vladexpat napisał:
I ja dorzucę swoje 5 groszy. Dyskusja na temat istnienia /nieistnienia boga mie ma sensu z założenia. W definicji boga jest jego wszechmocność, wiec może jednocześnie siebie stworzyć i unicestwić, być i nie być. Może być jednym i wieloma. Na tym właśnie polega wszechmoc. Dlatego dla mnie na przykład dowdy na ewolucyny rozwój organizmów nie przeczą kreacjonizmowi. A co jeżeli bóg, tworząc naturę, tworzył ją dwukierunkowo w czasie. To znaczy tworzył jednocześnie to co jest o to co było. Bo przecież to bóg, twórca wszechrzeczy stworzył również czas.- Ale ja tam w boga nie wierzę, choć z drugiej strony zazdroszczę do pewnego stopnia ludzim posiadającym w sobie głęboką wiarę. dobrze powiedziane a mającym kłopoty z pogodzeniem wiary i nauki (te kości dinozaurów) polecam książki prof. Hellera. Dostał za to w tym roku nagrodę Tempeltona. Z mojej strony fine w tym temacie | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:49 | |
| - mobar napisał:
- dzis na propozycje pani z banku o rozmowie z doradca odpowiedzialem ze szkoda jego i mojego czasu
chyba wyszedlem na buraka Mobar trza było sie nie usmiechać i zębów nie pokazywać moze to ja troche speszyło |
|
| |
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:50 | |
| - Krzysztof napisał:
- Prezio napisał:
- Dobra, nic dobrego z tego nie bedzie. Wyrzucam eL, z małą stratą. czas jednak na eS. Wyprzedzę trochę bankiera, he, he...
NADCIĄGA KRACH!!! MISIE SIĘ TYLKO SCHOWAŁY. A KUKU - TO JA BESSA!!! Ale tylko do Rejczaka będziesz misiem, czy masz poważniejsze plany? Sądzę, że schlam sie gdzieś w oklicach Grunwaldu (a może tam zrobic UFO ZJAZD?), czyli wysiądę w oklicach 1 300. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 03.12.2008 Sro 03 Gru 2008, 14:51 | |
| |
|
| |
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| |
| |
Sponsored content