| UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY | |
|
+47leszczyzna Laik mobar ramzes Edith sinuee loko Lennon wredniaha rydzo gryzliwy CromCruach dead_eye nomad Bankrut praktyk IronFX HIOB Damian Ezet petgry barany Reser betonowe_buty filip MedKit* Aligator irc LeM jj radko PoPo REALISTA kydo BORowik forex Dave gumbas Rmir Jones fabularasa kamikaze SYLWESTER Diablo tarzan Nadaje ze Stronia SzFagier 51 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:46 | |
| - CromCruach napisał:
- Rmir napisał:
- wredniaha napisał:
- Rmir napisał:
- bezsensu wypowiedź, taka dupkowata
No najmocniej przepraszam że nie spełniam wymagań Najwyższego Majestatu po prostu sie postaraj bardziej cos sensownego napisac, a nie o tajkach, ten temat był w zeszłym roku, teraz dyskutujemy o Owsiaku i dzieciach Przestań Rmir.Przecież Wredniaha jedynie nawołuje dwóch krytyków teoretyków, żeby zamiasta teoretyzować, spróbowali sami zrobić coś analogicznego, i słusznie... To bardzo poszerza horyzonty... no tyle to i ja zrozumiałem, ale wage wypowiedzi baaaaaaaaaardzo zmniejszył wtręt o tajkach | |
|
| |
CromCruach
Liczba postów : 666 Age : 51 Location : Wrocław Registration date : 22/09/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:47 | |
| - barany napisał:
- CromCruach napisał:
- barany napisał:
- rydzo napisał:
- barany napisał:
- Jest jeszcze jeden powód dla którego nie daję Owsiakowi. Zamiast popierać profilaktykę zdrowia, to popiera ten cały mechanizm medyczno-farmaceutyczny. Ludziom na ogół nie potrzebne są żadne badania, leki. Tak żyli przez tysiące lat. Są bez tego zupełnie zdrowi.
W przypadku nowotwórów to profilaktyka g$$no pomoże ... Znałem okazy zdrowia, których ta choroba dopadła i nie dało się wiele zrobić. Poza tym wiele sprzetu kupionego przez WOSP wlasnie pomaga we wczesnym wykrywaniu roznych chorob. Kiedys ludzie badan nie znali i srednia dlugosci zycia wynosila 40lat z hakiem. Mamy wrocic do tego? Żyli w brudzie i smrodzie. Nie mieli co jeść. Dziś tak żyją bezdomni i też chyba mają taką średnią. Znowu pieprzysz jak potłuczony - bród i smród to efekt i wynik funkcjonowania średniowiecznych i renesansowych miast w Europie - głównie zachodniej i południowej - co ciekawe ponad tysiąc lat temu, pewien żyd - niejaki Ibrahim Ibn Jakub robiąc objazd Europy opisał wysoki poziom higieny u naszych przodków w Państwie Mieszka I (m-dzy innym opisał stosowanie łaźni, którą nazwał "al istba") a z innej beczki w tym samym czasie wikingowie łupiąc zachodnią Europę mieli wielkie powodzenie u miejscowych niewiast, bo w odróżnieniu od ich anglosaskich i francuskich mężów wikingowie nawet na wyprawie wojennej myli dokładnie całe ciało co najmniej raz w tygodniu... Faraonowie też się kąpali dobrze sobie jedli, tak jak i królowie i po co te brednie? Po pierwsze to nie brednie tylko fakty. Po drugie nadal pieprzysz jak potłuczony Jasio o jakichś faraonach, czyli "elicie elity" i jest zupełnie niekompatybilne porównanie do powszechnej praktyki utrzymania higieny w obszrach środkowo-wschodnio-północnoeuropejskich wśrod ZWYKŁYCH LUDZI - duże litery żebyś zrozumiał co czytasz, albo faktycznie jestes BARANY w liczbie mnogiej, bo pojedyncza nie oddaje w pełni skali głupoty | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:50 | |
| - ROYAL napisał:
- Koleś sprawia, że system staje sie znośny - a ludzie powini sie wkurzyć i go rozwalic aby był zastąpiony bardziej wydolnym.
Przecież kasa na służbe zdrowia jest z rok co roku większa! Procent zabierany nam z podatków rośnie! Jest jakaś zmiana na+? Tak "mamy sprzęt od Owsiaka - czyli samych siebie.
Ciekawe, że w weterynarii niema takich problemów... Bo weterynaria jest 100% prywatna i to klucz do zagadki. | |
|
| |
CromCruach
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:51 | |
| - ROYAL napisał:
- Koleś sprawia, że system staje sie znośny - a ludzie powini sie wkurzyć i go rozwalic aby był zastąpiony bardziej wydolnym.
Przecież kasa na służbe zdrowia jest z rok co roku większa! Procent zabierany nam z podatków rośnie! Jest jakaś zmiana na+? Tak "mamy sprzęt od Owsiaka - czyli samych siebie.
Ciekawe, że w weterynarii niema takich problemów... No co Ty - wyobrażasz sobie zrzutę np. świeżo upolowanych larw przez mrówki, siana przez Konie, miodu przez pszczoły, ludzkiego żarcia przez tasiemca na rzecz OWSIKÓW??? To se ne da Pane Royal. | |
|
| |
rydzo
Liczba postów : 3027 Age : 39 Registration date : 07/07/2008
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:53 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- ROYAL napisał:
Ciekawe, że w weterynarii niema takich problemów... Bo weterynaria jest 100% prywatna i to klucz do zagadki. Weterynaria jest prywatna ale nie jest tam tak słodko. Bo zwierzeta lecza jedynie ci co maja kase. Zdecydowana wiekszosc wlascicieli tylko sie przeyglada jak zwierze choruje i ew. pomaga skrocic cierpienia. To kompletnie inna bajka i ze sluzba zdrowia nie ma co porownywac. | |
|
| |
CromCruach
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:54 | |
| - Rmir napisał:
- CromCruach napisał:
- Rmir napisał:
- wredniaha napisał:
- Rmir napisał:
- bezsensu wypowiedź, taka dupkowata
No najmocniej przepraszam że nie spełniam wymagań Najwyższego Majestatu po prostu sie postaraj bardziej cos sensownego napisac, a nie o tajkach, ten temat był w zeszłym roku, teraz dyskutujemy o Owsiaku i dzieciach Przestań Rmir.Przecież Wredniaha jedynie nawołuje dwóch krytyków teoretyków, żeby zamiasta teoretyzować, spróbowali sami zrobić coś analogicznego, i słusznie... To bardzo poszerza horyzonty... no tyle to i ja zrozumiałem, ale wage wypowiedzi baaaaaaaaaardzo zmniejszył wtręt o tajkach Aaaa tam zaraz zmniejszył - dodał pikanterii i tyle... | |
|
| |
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:55 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- ROYAL napisał:
Ciekawe, że w weterynarii niema takich problemów... Bo weterynaria jest 100% prywatna i to klucz do zagadki. a slyszales o przeszczepach u zwierzat, albo o innych skomplikowanych zabiegach? | |
|
| |
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:55 | |
| - barany napisał:
- ROYAL napisał:
- 1.Ja tez żnie daje nic na WOŚP z tej prostej przyczyny, że uważam iż facet reanimuje system, który powinien upaść. A przez brak jego upadku wiele osób cierpi. Oczywiście skali tych cierpirń nie widać, a "uratowane dzieci" pokazują w telewizji.
"Socjalizm bohatersko pokonuje problemy nieznane winnych systemach"
no właśnie. Dlaczego nie podaje się ile na tym sprzęcie ludzi umarło. Każdego roku setki ludzi umiera z błędów lekarskich. za to owsiaka do wiezienia powinni wsadzic - czy ty woogole wiesz na jaki temat jest dyskusja..... moze podasz recepte na lepsza wydajniejsza sluzbe zdrowia. bez lapowek, przekretow, kolejek, marnotrawienia naszych pieniedzy. na system ktoremu ludzie pokroju owsiaka beda zbedni. to ze obecny system jest do bani wiemy wszyscy. | |
|
| |
Lennon
Liczba postów : 761 Location : Here there and everywhere Registration date : 12/05/2008
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:57 | |
| - krt napisał:
- luk napisał:
- krt napisał:
- kaczor napisał:
- W przyszlym tygodniu zabiore wam wszystkim pieniadze bo skupiacie sie na bzdurach.Mam gdzies owsiaka,dzieci,gejow,ksiezy,pedalow,kaczynskich tuska i koniec swiata.
Bedzie ci cięzko wczoraj własnie nabyłem troche antykow za połowe swego kapitału Kończyłeś jakieś studia związane z antykami albo cos podobnego? Też się zacząłem ostatnio tym interesować , ale nie znam się na tym, co jest w miare tanie, a co juz drogie, co jest kiczem, a co unikatem. Masz jakies ciekawe linki o tej tematyce? Jedyne, co mi wiadomo to, że na wioskach mozna znalezc wiele perełek za tanią kase badz za darmo, bo ludzie nie zdaja sobie sprawy jaka jest cena rynkowa np. ich mebli.
Od malego sie tym interesuje i lubie antyki, jest to świetna lokata kaiptału i bezpieczniejsza od sztuki
generalnie antyków nie tak latwo sie nauczyc poznajesz po materiale , po wykonaniu, czasami sam lapie sie na tym że uważam za nic niewartą figurke gdzie poxxniej gdy ją odnowie i sprawdzam ile to warte w niemieckim antykwariacie to dostaje zawrotu glowy. Taką rzeźbe znalazłem połtora roku temu jednym ze strychow po zmarlej czyjejs babce male gowienko wyrzexbione ze skaly wulkanicznej zostało wycenione na sto tysiecy - do dzis ją mam bezpiecznie w sejfie bankowym sobie lezy
to zajecie troche przypomina hienę cmentarną czytam nekrologi i jak jakas babcia umiera a dom na moje oko jest powyzej 80lat to dogaduje sie z rodzinką że za dwa/trzy klocki kupie od nich zawartosc strychu i tak znajduje teraz to trudniejsze bo i swiadomosc większa ale w jakis pipidowach dalej można tak wlasnie przeszukiwac zawartosc strychow czy piwnic Dzieki za odpowiedz, zainteresowalem sie tym, poniewaz okazało się, ze meble mojej babci, które mają kilkadziesiąt lat sa warte kilkanascie tysięcy, a gdyby mnie ktos spytal ile bym za nie dał( nie wiedzac ile sa warte) to nie dalbym nawet 1000 zł. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 22:59 | |
| - mobar napisał:
- OpCjoNeR napisał:
- ROYAL napisał:
Ciekawe, że w weterynarii niema takich problemów... Bo weterynaria jest 100% prywatna i to klucz do zagadki. a slyszales o przeszczepach u zwierzat, albo o innych skomplikowanych zabiegach? daj spokój Optek ma tylko kota jakby zachorował czy zdychał biegłaby po wszstkim cudakach co by ratowali ulubieńca o dzieciach tak nie pomyśli bo ich nie ma ale coś w tym jest |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
mobar
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:05 | |
| ze sluzba zdrowia jest taki problem ze zawsze bedzie za malo kasy bo metody leczenia sa coraz bardziej kosztowne stoi za tym lobby farmaceutyczne ktore wciaz wymysla nowsze lepsze metody leczenia i naciska na rzady zeby finansowaly coraz drozsze leczenie, najlepiej dla wszystkich | |
|
| |
Laik
Liczba postów : 1762 Location : Małopolska Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:07 | |
| Czolem all Wlasnie wrocilem sobie z przedluzonego weekendu. Na stoku warunki swietne. Pierwszy tydzien 09 swietny na GPW wiec poszalalem z dziewczyna w gorach. Szybko przegladam watki na forum i widze ze Owsiak na tapecie. Jak dla mnie kontrowersyjna osoba ale z uwagi na moje poglady nie mam zamiaru komentowac i wchodzic w dyskusje. Zreszta z Nowym Rokiem stwierdzilem, ze nie mam ochoty wchodzic w konflikty spoleczno-polityczne. Sa przyjemniejsze tematy i formy spedzania wolnego czasu bo jestem na etapia budowy zwiazku. Nawet nie sadzilem ze mam takie mozliwosci. Przyjemnosc sprawia nie zarabianie pieniedzy ale wydawanie ich dla kogos Powodzenia i dobrych decyzji w nadchodzacym tygodniu bo "piniadze to nie wszystko choc bez piniedzy nie ma nic". A tak na marginesie. Czy singiel czy zwiazek to sprawa indywidualna kazdej osoby ale tym bardziej nie mi oceniac kogos. Chyba na tym polega wybor i decyzja, zeby byc soba i nie podporzadkowywac sie komus. Jesli znajdziesz druga polowe to zmienisz zdanie a jesli chcesz byc sam to tez to uszanuj. Kazdy czlowiek jest egoista na swoj sposob co zapewnia mu indywidualizm. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:08 | |
| Witam w końcówce łykendu. Nie chce mi się czytać o co się kłócicie tym razem Co sądzicie o wizji rosyjskiego politologa Igora Panarina o rozpadzie USA i "przyłączenie" tych obszarów do Chin, Rosji, Meksyku, Kanady...oraz UE? Teraz dopiero nadrabiam zaległości w prasie i było to w Dzienniku z poczatku stycznia. Ciekawa koncepcja i coraz bardziej popularna w Rosji i nawet samych USA. Panarin porównywany jest do gościa ktory w latach siedemdziesiątych wieścił rozpad ZSRR, też mu nikt wtedy nie wierzył i pukali się w głowę..... Zabaczymy ma to nastąpić w 2010. Pozdrawiam |
|
| |
leszczyzna
Liczba postów : 217 Registration date : 29/09/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:09 | |
| Po pierwsze – sprawa leczenia, opieki zdrowotnej w kwestiach wyżej wspomnianych – tzw. bachorów” należy do tego cholernego, nieudacznego państwa i to jest bezdyskusyjne
po drugie: znałem takiego jednego co to wyrzucał innym od bachorów, bękartów i nakładów na nie itd. jak tu niektórzy. W pewnym momencie sytuacja się zmieniła bo zrobił swoje. Jak dzieciak dostał 38,5 to mało się nie posrał ze strachu cwel jeden. Jeździł po szpitalach jak skończony burak i miał wonty do lekarzy, którzy czopka dzieciakowi w dupę włozyli bo się ząbek dzidziusiowi wyrzynał... Tak więc jak chcecie się wypowiadac na ten temat to poczekajcie na swój przychówek, o ile co poniektórych tu w ogóle coś takiego jak normalne życie, dom rodzina itp. interesuje, bo jak was (co poniektórych) czasem czytam to mam wrażenie że lepicie tylko gały w monitor i świata poza sraką, padaką, pampersami i korbą nie widzicie.
po trzecie: do barany – Ty to jednak straszna owca intelektualna jesteś... (sorry). Założe się ze najgorszy lekarz to przy tobie geniusz nad geniusze... Weź ty się chłopie zastanów nad tym co piszesz
po czwarte: jest wiele rzeczy dobrowolnych na świecie np., datki, chodzenie do koscioła, dawanie na ojca dyrektora, chodzenie do burdelu i wiele wiele innych. Jak komus coś nie odpowiada to tego nie robi.
po piąte: Owsiak robi to co umie i jak umie. Chwała mu za to ze robi coś pożytecznego w przeciwieństwie do wielu z nas którzy tylko czekają na gotowe
bez pozdrowień i bez odzewu | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:11 | |
| - mobar napisał:
- ze sluzba zdrowia jest taki problem ze zawsze bedzie za malo kasy bo metody leczenia sa coraz bardziej kosztowne
stoi za tym lobby farmaceutyczne ktore wciaz wymysla nowsze lepsze metody leczenia i naciska na rzady zeby finansowaly coraz drozsze leczenie, najlepiej dla wszystkich tu się zgadzam ale patrząc na obecny stan wychodzę z założenia ,żę lepiej rzucic dychę Owsiakowi i niech ten sprzęt kogoś uratuje niż pierodloić o niewydolnym systemie dniami i nocami w końcu 10 zł to cały ch... to nawet nie starcza na prowizję dla jednego konia wejście/wyjście |
|
| |
mobar
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:11 | |
| | |
|
| |
CromCruach
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:13 | |
| - MENEL napisał:
- mobar napisał:
- ze sluzba zdrowia jest taki problem ze zawsze bedzie za malo kasy bo metody leczenia sa coraz bardziej kosztowne
stoi za tym lobby farmaceutyczne ktore wciaz wymysla nowsze lepsze metody leczenia i naciska na rzady zeby finansowaly coraz drozsze leczenie, najlepiej dla wszystkich tu się zgadzam ale patrząc na obecny stan wychodzę z założenia ,żę lepiej rzucic dychę Owsiakowi i niech ten sprzęt kogoś uratuje niż pierodloić o niewydolnym systemie dniami i nocami w końcu 10 zł to cały ch... to nawet nie starcza na prowizję dla jednego konia wejście/wyjście No wiesz, ale zawsze to jednak prowizja przynajmniej na wejście, nawet w najdroższym BM - a to już niektórych tutaj jak widać mocno boli | |
|
| |
mobar
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:13 | |
| - MENEL napisał:
- mobar napisał:
stoi za tym lobby farmaceutyczne ktore wciaz wymysla nowsze lepsze metody leczenia i naciska na rzady zeby finansowaly coraz drozsze leczenie, najlepiej dla wszystkich tu się zgadzam ale patrząc na obecny stan wychodzę z założenia ,żę lepiej rzucic dychę Owsiakowi i niech ten sprzęt kogoś uratuje niż pierodloić o niewydolnym systemie dniami i nocami w końcu 10 zł to cały ch... to nawet nie starcza na prowizję dla jednego konia wejście/wyjście a pewnie, chyba ze komu zal paru zlotych | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:14 | |
| wyzywacie sie od choojow, odbieracie sobie kasiorke na rynku i pozniej klepiecie sie po pleckach to jest piekne | |
|
| |
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 51 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: patrząc z boku Nie 11 Sty 2009, 23:14 | |
| Patrząc z boku na całą dyskusję nie mogę się oprzeć jednemu wnioskowi który będzie miał wpływ także na rynek w najbliższych miesiącach: napięcia społeczne rosną. Biorąc pod uwagę rosnące bezrobocie trudno wyobrazić sobie ich poprawę w krótkim czasie bo zapewne aby odwrócić uwagę od rzeczywistych problemów politycy przeniosą dyskusję w obszar światopoglądów dodatkowo je potęgując. Na pewno nie jest to dobra wiadomość dla tych którzy liczą na większe i trwałe wzrosty. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:14 | |
| - leszczyzna napisał:
- Po pierwsze – sprawa leczenia, opieki zdrowotnej w kwestiach wyżej wspomnianych – tzw. bachorów” należy do tego cholernego, nieudacznego państwa i to jest bezdyskusyjne
po drugie: znałem takiego jednego co to wyrzucał innym od bachorów, bękartów i nakładów na nie itd. jak tu niektórzy. W pewnym momencie sytuacja się zmieniła bo zrobił swoje. Jak dzieciak dostał 38,5 to mało się nie posrał ze strachu cwel jeden. Jeździł po szpitalach jak skończony burak i miał wonty do lekarzy, którzy czopka dzieciakowi w dupę włozyli bo się ząbek dzidziusiowi wyrzynał... Tak więc jak chcecie się wypowiadac na ten temat to poczekajcie na swój przychówek, o ile co poniektórych tu w ogóle coś takiego jak normalne życie, dom rodzina itp. interesuje, bo jak was (co poniektórych) czasem czytam to mam wrażenie że lepicie tylko gały w monitor i świata poza sraką, padaką, pampersami i korbą nie widzicie.
po trzecie: do barany – Ty to jednak straszna owca intelektualna jesteś... (sorry). Założe się ze najgorszy lekarz to przy tobie geniusz nad geniusze... Weź ty się chłopie zastanów nad tym co piszesz
po czwarte: jest wiele rzeczy dobrowolnych na świecie np., datki, chodzenie do koscioła, dawanie na ojca dyrektora, chodzenie do burdelu i wiele wiele innych. Jak komus coś nie odpowiada to tego nie robi.
po piąte: Owsiak robi to co umie i jak umie. Chwała mu za to ze robi coś pożytecznego w przeciwieństwie do wielu z nas którzy tylko czekają na gotowe
bez pozdrowień i bez odzewu | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:15 | |
| - mobar napisał:
- mmaa wrzuc linka
Zrobie fotke i wrzuce, bo mam wersje papierową |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:16 | |
| - leszczyzna napisał:
- po czwarte: jest wiele rzeczy dobrowolnych na świecie np., datki, chodzenie do koscioła, dawanie na ojca dyrektora, chodzenie do burdelu i wiele wiele innych. Jak komus coś nie odpowiada to tego nie robi. bez pozdrowień i bez odzewu
Z ta dobrowolnąścia bym dyskutowal bo jakos nikt sie nie pytal spoleczeństwa czy chą zeby państwo czyli defacto my jako podatnicy finansowali w milionach zlotych sanktuaria czy swiatynie Opatrzności bozej. A więc jakby to tak podliczyc ile kasy jest przeznaczanych na totalne pierdoły to dalej uwazam że inicjatywa owsiaka jest tylko i wylącznie na reke państwu i polityków bo po co kupowac sprzet medyczny jak frajerzy znów sie zrzucą i kupia | |
|
| |
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:17 | |
| - MENEL napisał:
- mobar napisał:
stoi za tym lobby farmaceutyczne ktore wciaz wymysla nowsze lepsze metody leczenia i naciska na rzady zeby finansowaly coraz drozsze leczenie, najlepiej dla wszystkich tu się zgadzam ale patrząc na obecny stan wychodzę z założenia ,żę lepiej rzucic dychę Owsiakowi i niech ten sprzęt kogoś uratuje niż pierodloić o niewydolnym systemie dniami i nocami w końcu 10 zł to cały ch... to nawet nie starcza na prowizję dla jednego konia wejście/wyjście mysle ze nie o to chodzi zeby dokladac co roku 10 zl do czegos co powinnismy miec zagwarantowane. uwazam ze lepiej wylozyc raz 100 zl i to co zle zmienic. obecny system to studnia bez dna. jak sie tobie cos powazniejszego przytrafi ( odpukac) to nie dosyc ze placisz co miesiac zdrowotne, dales 10 zl na orkiestre to i tak musisz jeszcze dac w lape. to trzeba zmienic. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:17 | |
| - OpCjoNeR napisał:
- leszczyzna napisał:
- Po pierwsze – sprawa leczenia, opieki zdrowotnej w kwestiach wyżej wspomnianych – tzw. bachorów” należy do tego cholernego, nieudacznego państwa i to jest bezdyskusyjne
bez pozdrowień i bez odzewu jak wpiszesz kot zamiast dzieciak to będziesz kumał dobra nocka |
|
| |
sinuee
Liczba postów : 903 Age : 44 Registration date : 31/10/2008
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:18 | |
| - Rmir napisał:
- barany napisał:
A co lepiej całe życie pić, palić, źle się odżywiać a później dać parę złotych na owsiaka i może uratują dzieciaka?[/b] nawet zdrowi maja problemy podobno wystarczy dzieciakiem mocno bujac w wózku, aż sie koła będa odrywały od chodnika i juz moga byc problemy chore jest nie to co Krt i Opcio piszą, chore jest to, że musi byc taki człowiek jak Owsiak, żeby zapewnić opieke dzieciom, bo jebane państwo jest tym niezainteresowane dlaczego on zbiera na dzieci z powaznymi schorzeniami? dlaczego państwo nie potrafi zapewnić opieki takim dzieciom? /przyślą księdza albo siostre, co bedzie dziecku i rodzinie pierdolić o Bogu miłosiernym/ trochę inaczej. najpierw państwo nas okrada przez różne podatki, które ma przeznaczać na szczytne cele, a później źle je wydatkuje (zajebiście nieefektywnie) i brakuje na zdrowie rozwiązanie jest proste - podatek od osoby (pogłówne) i jak ktoś będzie chciał będzie wspierał innych (odczuwają, lub nie, z tego satysfakcję) i nie będzie roli państwa opiekuńczego | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:18 | |
| - MENEL napisał:
- mobar napisał:
stoi za tym lobby farmaceutyczne ktore wciaz wymysla nowsze lepsze metody leczenia i naciska na rzady zeby finansowaly coraz drozsze leczenie, najlepiej dla wszystkich tu się zgadzam ale patrząc na obecny stan wychodzę z założenia ,żę lepiej rzucic dychę Owsiakowi i niech ten sprzęt kogoś uratuje niż pierodloić o niewydolnym systemie dniami i nocami w końcu 10 zł to cały ch... to nawet nie starcza na prowizję dla jednego konia wejście/wyjście Ale na 5 zakładów Dużego Lotka już starcza | |
|
| |
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:19 | |
| - mobar napisał:
- mmaa wrzuc linka
http://www.dziennik.pl/swiat/article289742/W_2010_roku_USA_przestana_istniec.html | |
|
| |
mobar
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY Nie 11 Sty 2009, 23:20 | |
| - filip napisał:
- MENEL napisał:
- mobar napisał:
stoi za tym lobby farmaceutyczne ktore wciaz wymysla nowsze lepsze metody leczenia i naciska na rzady zeby finansowaly coraz drozsze leczenie, najlepiej dla wszystkich tu się zgadzam ale patrząc na obecny stan wychodzę z założenia ,żę lepiej rzucic dychę Owsiakowi i niech ten sprzęt kogoś uratuje niż pierodloić o niewydolnym systemie dniami i nocami w końcu 10 zł to cały ch... to nawet nie starcza na prowizję dla jednego konia wejście/wyjście mysle ze nie o to chodzi zeby dokladac co roku 10 zl do czegos co powinnismy miec zagwarantowane. uwazam ze lepiej wylozyc raz 100 zl i to co zle zmienic.
obecny system to studnia bez dna. jak sie tobie cos powazniejszego przytrafi ( odpukac) to nie dosyc ze placisz co miesiac zdrowotne, dales 10 zl na orkiestre to i tak musisz jeszcze dac w lape. to trzeba zmienic. to zalatwi tylko koszyk swiadczen gwarantowanych, wspolplacenie za uslugi medyczne, bo na produkt darmowy jest nieograniczony popyt tylko ktory polityk bedzie chcial polozyc leb pod topor | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY | |
| |
|
| |
| UFO - 10.01.2009 WEEKENDOWY | |
|